• 1. nap

  Budapest – Keflavik – Reykjavik (50 km)

  Menetrend függvényében, repülés Keflavikba. Várható érkezés a délutáni órákban. Utazás Reykjavíkba. Szállás a belvárosban (3 éj). Az út során háromágyas elhelyezésre nincs lehetőség. (Minden este a szállodákban vacsorázási lehetőség biztosított. Jelentkezés, fizetés a helyszínen).

 • 2. nap

  Reykjavik

  Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Gyalogos városnézés Reykjavikban, a világ legészakibb fővárosában. Néhány látnivaló: Parlament, Városháza, belváros, kikötő és a Harpa, mely operaház és kulturális központ is egyben. A Hallgrímskirkja az ország legnagyobb temploma, a város közepén, egy dombtetőre épült. Napközben szabadprogram is lesz a belvárosban. Ezt követően kimegyünk a Perla nevű kilátóhoz, ahol ebédelési lehetőség is lesz. Fakultatív bálnales délután (jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél: ár kb. 85 €). Aki nem megy a bálnalesre annak szabadprogram Reykjavikban.

 • 3. nap

  Laugarvatn - Þingvellir Nemzeti Park - Gullfoss - Nagy-Gejzír – Reykjavík (220 km)

  Reggeli után a híres Arany Háromszög látványosságaihoz indulunk. Mesés tájakon áthaladva a Þingvellir Nemzeti Parkot keressük fel, ahol Izland államalapító klánjai tartották éves gyűléseiket. Itt alakult meg a világ legelső parlamentje is 930-ban. Továbbá itt található egyrészt a sziget legnagyobb tava, a Þingvallavatn,valamint egy egyedülálló látványosság az eurázsiai és észak-amerikai kőzetlemezek eltávolodása. Felejthetetlen élmény annak felismerése, hogy a hatalmas vulkáni kőzetek egy belső erő hatására szétszakadtak és eltávolodtak egymástól. Ezt követően a sziget egyik legimpozánsabb vízeséséhez, a Gullfoss-vízeséshez érkezünk. Lenyűgöző mind a hangja, mérete és a látványa az „Aranyvízesésnek”. Napsütés esetén szivárványok ívelnek át a vízesés felett. A következő megállónk Izland egyik leghíresebb látványossága, a Gejzír-vidék lesz. A névadó hőforrás: a Nagy Gejzir tölcsérét láthatjuk, de már nem lövell ki évtizedek óta. A mellette lévő Stokkur gejzír azonban igen aktív. Csupán néhány percet kell várni ahhoz, hogy egy kitörés különleges élményét közelről átélhessük, lefényképezhessük. A területen számtalan kis gejzír és mofetta található. Szállás Reykjavíkban.

 • 4. nap

  Reykjavík - Borgarnes – Kirkjufell – Stykkishólmur – Laugarbakki (383 km)

  Északra indulunk Reykjavíkból az 1-es számú főúton. Ez az egyetlen út, amely teljesen körbe megy Izland körül. Séta a szép fekvésű Borgarnes kisvárosban, majd továbbutazás a Snaefellsnes félszigeten található Kirkjufell hegyhez, majd Stykkishólmur városkába. Szállás Laugarbakkiban (1 éj).

 • 5. nap

  Akureyri – Goðafoss - Myvatn-tó – Egilsstadir (465 km)

  Ellátogatunk Észak-Izland legnagyobb városába, Akureyribe. Sétálóutcájában sok ajándéktárgyat árusító üzletet találunk. Temploma mely a város fölé magasodik modern és látványos. Innen különösen szép rálátás van a város előtt húzódó fjordra. Utána a lenyűgöző Goðafoss vízeséshez megyünk. A vízesésnek érdekes története is van, melyet elmesél idegenvezetőnk. Megtekintjük a Myvatn-tónál lévő geotermikus területet. A hely érdekessége, amellett, hogy a víz látványosan bugyborékol, hogy itt forgatták a Majmok bolygója című film egyes jeleneteit. Szállásunk már Kelet-Izlandon (1 éj).

 • 6. nap

  Djupivogur – Hvalnes – Höfn (261 km)

  Ezen a napon haladunk tovább a szigeten. Először ellátogatunk a keleti fjordok falvaiba, Djupivogur festői halászfaluba, majd továbbutazunk Kelet-Izland mesés tájain a Hvalnes világítótoronyhoz. Szállás Höfnben vagy Höfn közelében (1 éj).

 • 7. nap

  Gleccserlagúna – Vík – Skógafoss – Hella (365 km)

  Utazás a Jökulsárlónhoz. Lehetőségünk nyílik arra, hogy kétéltű hajóval menjünk a jéghegyek közé Fakultatív hajózás jéghegyek között (jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél, várható ár: 5000 ISK). A nap további részében gleccserek és lávaföldek között haladunk el. Ebédlehetőség Víkben, majd a Reynisfjara tengerpart és a Skógafoss vízesés érintésével megyünk tovább. Szállás Hellában (1 éj)

 • 8. nap

  Hella – Eyrarbakki – Grindavík - Kék Lagúna – repülőtér (200 km)

  Délelőtt séta a színes házairól ismert Eyrarbakki faluban. Egyszerű ebédlehetőség Grindavík kikötővárosban. Fürdés a Kék Lagúnában. A belépő ára várhatóan 50 euró/fő, helyszínen fizetendő). A fekete lávakövek között húzódó természetes tó átlagos hőmérséklete kb. 37-39 fok. Az ebben való fürdőzés igazán felejthetetlen élményt nyújt minden idelátogatónak. A víznek fantasztikus hatása van, egyesek szerint akár 20 évet is fiatalít a bőrön. Ki tudja, érdemes kipróbálni! Este elutazás Budapestre.

Időpont: 2017.09.11 - 2017.09.18.

Utazás: Repülővel

Elhelyezés: 3* szállodában

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)

Részvételi díj: 662.000 / fő

Repülőtéri illeték: 90.000 Ft / fő

Repülőtéri transzferek: 10.000 Ft / fő

Fakultatív programok:

 • Fakultatív bálnales: 9.900,00 ISK
 • Fakultatív hajózás a jéghegyek között: 5.000,00 ISK
 • Kék Lagúna faklutatív program belépővel: 6.800,00 ISK