• 1. nap

  Budapest - Yangon

  Indulás Budapestről Yangonba, menetrend szerinti járattal, átszállással.

 • 2. nap

  Yangon

  „Mingalabar!” Isten hozta Önöket Burmában! Érkezés Yangonba a délelőtti órákban, majd transzfer a szállodába és a szállás elfoglalása. Ezt követően a város hangulatának felderítése következik. Először Yangon óvárosát nézzük meg, annak brit gyarmati stílusú épületeit. Egy kis séta a nyüzsgő belvárosban, ebéd egy indiai étteremben, majd a burmai templomépítészet egyik remekében, a 2000 évesnek tartott Sule Paya pagodában gyönyörködünk. Ezután jön a nap fénypontja, a domb tetején épült, világhírű, 40 tonna arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagoda, a burmai függetlenség szimbóluma, ahol órákat lehet bolyongani a sok aranypagoda árnyékában. Szállás Yangonban (2 éj).

 • 3. nap

  Yangon

  Reggeli után meglátogatjuk a Kyaukhtatgyi pagodát, amely a 72 méter hosszú fekvő Buddha szobornak ad otthont, majd továbbmegyünk a Kandawgyi-tóhoz. A város közepén található tó elsősorban kora reggel és naplementekor tökéletes helyszín a sétálásra és a piknikezésre. A tó naplementekor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vizében. Később Yangon belvárosába utazunk, ahol a legfelsőbb bíróság épületét, a vámházat, a gyarmati múlt épületeit és a királyi telefonközpontot tekintjük meg. Megállunk egy fotószünetre a Sule pagodánál, az óváros szimbólumánál, ahol számtalan jós és jövendőmondó kínálja a szolgáltatásait. Innen gyalogosan fedezzük fel az indiai és a kínai negyedet, meglátogatjuk a Theingyi Zei piacot, majd a napot a színes Sri Káli hindu templomnál fejezzük be.

 • 4. nap

  Heho – Kalaw

  Reggel menetrend szerinti járattal Heho városába repülünk, majd transzfer a látványosságokkal teli Kalaw városkájába. Útközben a Shan-hegységen átkelve egyedi fényképeket készíthetünk a a burmai vidéki életről. A szállás elfoglalása után szabadprogram, amely alatt felfedező túrára indulunk. Ebéd egy helyi étteremben. A település a hegyek között fekszik, kellemes klímájának köszönhetően a brit uralkodó réteg kedvelt üdülőhelye volt. A városkában buddhista sztúpák és keresztény templomok is találhatók. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra. Szállás Kalaw-ban (1 éj).

 • 5. nap

  Kalaw - Pindaya – Inle-tó

  Reggeli után még egy kis sétát teszünk a faluban, felkeressük Kalaw reggeli piacát. A piacon különböző törzsi emberekkel találkozhatunk, akik az évszázados hagyományokat követve a hegyekből jönnek le becserélni portékáikat. A piaci programunk után továbbindulunk Pindaya-ba. A kis utakon lélegzetelállító látvány fogad minket, majd megérkezünk a danu törzs által lakott Pindaya-ba. Ebéd egy helyi étteremben. A délután folyamán meglátogatjuk a Pindaya-i barlangokat, ahol több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha szobor található. A nap folyamán felkeressük Pindaya egyik leghíresebb kézműves műhelyét, ahol gyönyörűen díszített shan papír- és fa esernyőket készítenek. A Sheweyanpyay kolostornál megállunk a szerzetesek művészi fafaragásait megnézni. Késő délután motorcsónakra szállunk, hogy eljussunk a szállodánkig, amely az Inle-tónál található. Szállás az Inle-tónál (2 éj).

 • 6. nap

  Inle – tó

  Reggeli után hajóra szállunk és felkeressük az úszó piacot. Ezt követően Pa-Oh faluba, Indein-be hajózunk a tó nyugati partjára, és felkeressük a rejtett Indein pagodakomplexumot, amely több száz kisebb, mohával és növényekkel benőtt sztúpából áll. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megismerkedünk a falusi emberek mindennapi életével, láthatjuk, mint végzik a betakarítást, a cséplést és a termények válogatását, megtekinthetjük az érdekes építkezési szokásaikat. Felkeresünk egy szivarkészítő műhelyt is. Helyi ételeket fogyaszthatunk, csemegeként kipróbálhatjuk a snacknek készített sült rovarokat.

 • 7. nap

  Inle-tó – Bagan

  Reggeli után felkeressük a selyemszövéséről híres Inn Paw Khon falut és a Nga Hpe Chaung kolostort. A nap során megnézzük az 5 darab arannyal borított Buddha szobrot őrző Phaung Daw Oo pagodát. Ebéd egy helyi étteremben. Csónakkal utazunk Nyaung Shwe-be, onnan transzfer a repülőtérre és utazás Bagan-ba, Ázsia legnagyobb építészeti emlékeivel rendelkező városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Baganban (3 éj).

 • 8. nap

  Bagan

  A mai napon a romterület távolabbi pontjaira látogathatunk el, élvezzük az archaikus környezetet és a nyugodt hangulatot. A korán kelők akár a napfelkeltében is gyönyörködhetnek. Első úti célunk a Shwezigon pagoda. A pagoda építését Anawrahta király kezdte meg, hogy Buddha ereklyéknek adjon otthont. Az építkezés 1090 körül fejeződött be és eredetileg Bagan város északi végét jelezte. A sztúpa harang alakja a későbbi sztúpa építésekhez szolgált mintaként. Ezt követően az Ananda Pahto-hoz folytatjuk utunkat, az egyik legszebb és legjobban megóvott bagani templomhoz megyünk. A sztúpákkal teli délelőtt után ebéd, majd elektromos kerékpárokkal járjuk be a környéket. A környék településein lehetőség nyílik megkóstolni Bagan leghíresebb fogását, a Pone Yay Gyi-t. A délután folyamán felkeressük Mingalazedi-t, a legnagyobb sztúpát, amit a 13. században építettek. A templomok útba ejtése után a Dhammayangyi Pahto-hoz megyünk, ahonnan a sok száz sztúpa sziluettjében gyönyörködhetünk. Felejthetetlen pillanatok lesznek, ugyanúgy, mint a naplemente megtekintése az egyik templom tetejéről. Naplemente után visszatérünk a szállásunkra.

 • 9. nap

  Bagan – Popa-hegy

  Reggeli után egy kirándulás erejéig elhagyjuk Bagant, délkeleti irányba haladunk a síkságon, ahonnan 1.500 méteres magasságba emelkedik a régen kialudt vulkán, a Popa-hegy. Dél körül érkezünk a hegy lábához, ahol a környező tájban gyönyörködve elfogyasztjuk az ebédünket. Ezt követően látogatjuk meg a szent helyet, a Popa hegy tetején lévő Taung Kalat kolostort, ahová a helyi szellemeket (natokat) tisztelő zarándokok másznak fel. A kolostorba 777 lépcső vezet fel és mezítláb kell felmászni. Felérve a körbevevő táj, a Myingyan alföld - valóban lenyűgöző - életre szóló látványa fogad minket. Visszafelé ugyanazon az úton haladunk, útközben megállunk egy faluban, és megnézzük, a burmaiak hogyan készítik a bort, a cukornád szirupot és a melaszt, ezt követően visszatérünk szállásunkra.

 • 10. nap

  Mandalay

  Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalayba. Érkezés után városnézés. Mandalay a királyi Burma utolsó fővárosa, az ország egyik legnagyobb városa, valamint kulturális és vallási központja. A szomszédos Sagaing-ben él az ország szerzeteseinek 60%-a. A Mandalay-i kézművesek is országszerte híresek. A Mandalay-i városnézést a Kuthodaw Paya-val kezdjük, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik. Ez a „világ legnagyobb könyve”. Majd a Mandalayi Palotával folytatjuk a városnézést. Ez volt az első palota a városban, amit Mindon király építtetett, amikor Mandalay-ba helyezte át a székhelyét. Ebédet követően a Mahamuni Paya pagodájához utazunk. Az ebben a pagodában található Mahamuni kép az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát. Ezután a „Halhatatlanság városába”, Amarapura-ba, a régi királyi központba utazunk. Itt megnézzük a világ leghosszabb teakfa hídját, az 1,2 km hosszú U Bein hidat. Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű naplementét és a panorámát. Szállás Mandalay-ban (1 éj).

 • 11. nap

  Mandalay – Mingun – Yangon

  Reggel felhajózunk az ország legjelentősebb vízi közlekedési útján, az Irrawady folyón és felkeressük Mingun ősi települését, ahol a világ legnagyobb, de egyben befejezetlen sztúpája található. Fantasztikus látvány a folyóról megpillantani ezt a félbehagyott piramisszerű építményt. Érkezés után felkeressük Settawya pagodáját, ami Buddha lábnyomát őrzi. A szent helytől nem messze található a világ legnagyobb, máig is megszólaltatható harangja, a Mingun harang. A programvégeztével vacsora és utazás repülővel Yangonba.

 • 12. nap

  Yangon – Budapest

  Hajnalban hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Dátum: 2017.12.01 - 2017.12.12.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Időtartam: 12 nap / 10 éj

Elhelyezés: 4*-os szállodákban, egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban (a programban szereplő összes szálloda a Booking.com honlapján 8,4 és 8,9 közötti értékelést kapott, ami a Booking.com értékelése szerint a "Mesés" kategóriába tartozik)

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd) utolsó napon reggeli, ebéd és vacsora

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.12.01. 2017.12.12. 12 nap / 10 éj Félpanzió 425.000 Ft / fő

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 4*-os szállodákban és egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (program szerint)
 • a helyi közlekedést
 • a megadott programokat
 • a programok belépődíjait
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • az e-bike kerékpártúrát Baganban
 • a csónak túrát az Inle-tavon

Külön fizetendő:

 • A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (kb. 370 000 Ft/fő),
 • az esetleges védőoltások árát (kb. 25.000 Ft),
 • a vízumot (burmai vízum:kb. 20.000 Ft/fő),
 • borravalót 3-4 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítást (1,5%),
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • Egyágyas felár: 170.000 Ft