• 1. nap

  Budapest - Agadír

  Érkezés menetrend szerinti közvetlen járattal az Atlanti–óceán partján fekvő városba, Agadírba. Érkezés után transzfer a szálláshelyre. Szállás Agadírban (1 éj).

 • 2. nap

  Essaouira - Casablanca

  Reggeli után Casablanca-ba utazunk. Útközben fákon legelésző kecskékkel találkozhatunk. Ezek a fák argánfák, melyek Marokkó egyik leghíresebb termékét, az argánolajat, pontosabban annak az alapanyagát adják. Utunkat Essaouira felé folytatjuk. Essaouira egykori föníciai halász- és kikötőváros volt. A városkát a portugál uralom idején már Mogador néven ismerhetjük. Ebből az időszakból származik a citadella is, a város egyik különleges műemléke. A citadellán kívül felfedezzük a város egyéb látványosságait, és természetesen a hamisítatlan marokkói piac sem maradhat ki. Essaouirai megállónk után Casablanca-ba utazunk. Szállás Casablanca-ban (1 éj).

 • 3. nap

  Casablanca – Rabat – Fez

  Reggeli után megismerkedünk Marokkó legnagyobb városával, Casablanca-val. A nyüzsgő és kozmopolita város legkülönlegesebb látványossága az óceán partján álló II. Hasszán mecset, mely a világ egyik legnagyobb mecsetje. Alig 100 kilométeres utazás után jutunk el Marokkó fővárosába, a szintén az óceán partján található Rabatba, a „királyi városok” egyikébe. Marokkó sokszínűségét éppen ez a város jelképezi a legjobban, komoly történelmi múltra tekint vissza, hangulatos óvárossal rendelkezik, de a modern városrészei is figyelemre méltóak. Legismertebb látnivalója a Hasszán torony. Szállás Fez-ben (3 éj).

 • 4. nap

  Meknes – Moulay Idriss - Volubilis

  Reggeli után Meknes felé indulunk. A 44 kilométeres városfallal körbevett óvárosba, az egykori medinába a Bab el–Mansour kapun át jutunk be. A szultán fogadó pavilonja, a Mulej–Izmail mauzóleum (kívülről) és természetesen a hatalmas Dar el–Ma (a „víz palotája”) megtekintése is része a programunknak. Továbbutazunk a Meknestől 27 km-re található, két nagy dombra épült Moulay Idrissbe, a próféta egyik családtagjának végső nyughelyet adó városba. Rövid megállónk után továbbhaladunk Volubilis-be, a római időkből származó városba, amely az i.sz. I. században, Claudius császár alatt élte a virágkorát. Leginkább itt maradtak meg jó állapotban régi épületek, mozaikok és vízvezetékek.

 • 5. nap

  Fez

  Reggeli után Marokkó északi részének legkülönlegesebb és legérdekesebb városát, Fez-t fedezzük fel. Az óvárosba a várost körbevevő 17 km hosszú fal egyik kapuján jutunk be. A híres medreszék közül a Bou–Anania–Medresza-t keressük fel. Természetesen meglátogatjuk a Moulay Idriss Mauzóleumot is (nem iszlám hitűek csak kívülről csodálhatják meg) és a Karaouyne mecsetet is. Fezben járva nem hagyhatjuk ki a bőrfestők műhelyeit sem. A napi programunkat a Fez el Jedid- ben zárjuk, ahol a királyi palota is található.

 • 6. nap

  Ifran - Beni Mellal – Marrakesh

  Reggeli után Marokkó legmegkapóbb városa, Marrakesh felé indulunk. A Középső-Atlaszon átkelve vízesések, fennsíkok, cédrus és tölgyerdők tarkítják a tájat. A marokkói síterepet, Ifran-t is érintjük. Útközben megállunk Beni Mellalban, a Középső-Atlasz szívében, a 625 méter magasan fekvő városban, melyet piacai és a várost körbevevő olajfa ültetvényei tesznek híressé. A késő délutáni órákban érkezünk Marrakeshbe. Szállás Marrakeshben (2 éj).

 • 7. nap

  Marrakesh

  Az Almoravid dinasztia közel ezer éves városa számtalan műemlékkel büszkélkedhet, melyek közül elsőként a Koutoubia mecsetet, a város egyik jelképét keressük fel. Következő helyszínünk a Bahia palota, az egykori nagyvezíri palota. Természetesen a híres souk, a bazár sem maradhat ki a napi programunkból. Érdekessége, hogy nemcsak az üzleteket, hanem a régi karavánszerájokat is látni fogjuk. Késő délután Jemma Lafna-ra, Marrakesh főterére megyünk.

 • 8. nap

  Marrakesh – Agadir

  Reggeli után Agadírba utazunk, rövid ott tartózkodás után transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ár
2018.10.27. 2018.11.03. 8 nap / 7 éj 185 000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • a szállást helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italoknélkül)
 • a megadott programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a szükséges belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • személyenként 1 db max. 10 kg (max. 55 x 40 x 23 cm-es) kézipoggyász díját
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár NEM tartalmazza:

 • Wizz Air repülőjegyet illetékkel kb. 80 000 Ft-tól *
 • borravalók kb. 5 USD/fő/nap
 • az útlemondási biztosítást 1,5 %

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
 • Deladható bőrönd max. 20 kg 31.200 Ft-tól/db és vagy max. 32 kg 38.300 Ft-tól/ db (feladható bőröndök: max. 149 × 119 × 171 cm)

* A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.