• 1. nap

  Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria (800 km)

  Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt haladunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus osztrák faluban, ahol megcsodálhatjuk a virágokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés a Tirolban lévő szállásra. Az út során végig fakultatív vacsora.

 • 2. nap

  Tirol – Via Mala - Luzern – Pilatus (360 km)

  Reggeli után továbbutazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malat. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Megállunk és lesétálhatunk a szurdok hasadékához is. Ezt követően a Pilatus hegy lábához buszozunk. Innen a fogaskerekű közel 2.000 m magasra visz fel, ahonnan mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, majd gyönyörködünk a festett falú céhes házakban és a városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően szállásunkra buszozunk.

 • 3. nap

  Rhone gleccser - Grimsel-hágó – Lauterbrunnen - Trümmelbach (490 km)

  Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhonegleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Továbbhaladva a Grimselhágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. Továbbindulunk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik –, ahol lesz szabadprogram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentális vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres hegyek vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk az 1.100 m felett lévő szálláshelyünkre Nyugat-Svájcba (3 éj).

 • 4. nap

  Genf – Lausanne – Montreux (230 km)

  A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakultatív kirándulást. Városnézés Genfben: Reformáció emlékműve, Kálvinista katedrális, elegáns tópart, ahol láthatjuk a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátásunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlő- ültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az elegáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 30 CHF.

 • 5. nap

  Gruyeres – Broc – Bern (360 km)

  A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mesebeli városka a svájci sajtgyártás központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a különleges sajtból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. A medveároktól (ahol macikat is láthatunk) indulva a világörökség listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép református templom. A főutca végét, a ma is működő több száz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Szállás, mint előző nap.

 • 6. nap

  Aare-szurdok – Brünig-hágó – Zürich – Tirol (650 km)

  Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út betonozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a városházát, a román stílusú Grossmünstert, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünstert, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhetünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás és fakultatív vacsora Tirolban.

 • 7. nap

  Mondsee – Hegyeshalom – Budapest (730 km)

  Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Itt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a különleges templomot, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Időpont: 2018.08.05 – 2018.08.11.; 2018.08.25 – 2018.08.31.

Részvételi díj: 170 000 Ft / fő

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)

Belépők ára: kb. 96 CHF + fak. + idegenforg. adó: 9 CHF

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Az ár tartalmazza:

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szálláshelyen, 2 ágyas tusolós WC-s szobákban
 • Ellátást: reggeli
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
 • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban

Az ár NEM tartalmazza:

 • Egyágyas felár: 62.000,- Ft
 • Fakultatív vacsora: 32.000,- Ft
 • Utasbiztosítás (típustól függően): 5.180 – 6.650,- Ft