• 1. nap

  Budapest – Oslo – Hamar (kb. 150 km)

  A déli órákban elutazás Budapestről Osloba, majd továbbutazás autóbusszal Hamar környékére. Szállás.

 • 2. nap

  Lillehammer – Oppdal – Kristansund (kb. 460 km)

  Irány észak! Fotószünet Norvégia legnagyobb tava, a Mjosa-tó partján. LILLEHAMMER-t a téli sportok tették világhíressé, 1994-ben téli olimpiának adott otthont. Nyáron elsősorban a szabadtéri múzeumot keresik fel a turisták, ahol a 40 hektáros területen 120 ódon épületet várja a látogatókat. Továbbindulás Peer Gynt völgyében. Oppdal-t érintve jutunk ki az Északi-tenger partján épült KRISTANSUND-ba. A vad part, a tenger tomboló haragja ellenére a település halászatból, valamint a szárított tőkehal exportjából él. Szállás.

 • 3. nap

  Atlanti-út – Trollok útja – Alesund (kb. 300 km)

  A napot egyedülálló látnivalók között töltjük! Először az Atlanterhavsveien (Atlanti-út) haladunk át. A szigeteket, mint egy hullámvasút kapcsolja össze az aszfaltút, miközben mindenütt víz vesz körül bennünket, úgy érezhetjük, mintha nem is közúton buszoznánk, hanem vízen hajóznánk. Hidakon és kompon átkelve jutunk a Trollok útjához. A Trollstigenveien Norvégia egyik leglátványosabb útvonala. A mintegy 1000 méter magas függőleges, a helyiek által csak Trollok falának nevezett sziklafal kedvelt fotótéma. A lélegzetelállító hegyvidéki tájat vízesések kísérik, melyek közül leglátványosabb a Stigfossen. A közúti forgalmat lebonyolító útvonal áthalad a vízesés fölött, így jobbról is és balról is láthatjuk a lezúduló hófehér vizet. Leereszkedve a hegyvonulatról a Stor-fjord partjára érünk. Ennek a fjordnak egyik, s egyben legszebb ága a Geirangerfjord, a következő napi programunk fő látványossága. A napunk befejező állomása ALESUND városa. A hajdan halászatból, ma inkább haltenyészetből és halfeldolgozásból élő város, szépségét az 1904-es tűzvésznek „köszönheti”, ami után szecesszió stílusában építették újjá. Szállás.

 • 4. nap

  Geirangerfjord – Jostedalsbreen (kb. 340 km)

  Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geirangerfjord és a Nærøyfjord a természeti világörökség részei. Utazásunk során ellátogatunk a GEIRANGERFJORD-hoz, amelyet az ország legszebb fjordjának tartanak. Természetesen hajóra szállunk, hogy a meredek sziklafalak között húzódó sík víztükörről is élvezzük a nagyszerű panorámát. (A másik ismert látványosság a Nærøyfjord, a Skandináv fővárosok programunkban is látható). Kikötés után továbbutazás autóbusszal ismét nyugat felé, miközben Európa legnagyobb gleccsermezőjének, a Jostedalsbreen-nek látványa kíséri utunkat. Szállás Hafsloban.

 • 5. nap

  Nærøyfjord - Myrdal – Bergen (kb. 270 km)

  Komppal kelünk át a világ legnagyobb fjordjának a Sogne-fjordnak egyik ágán. Majd a világ leghosszabb közúti alagútján áthaladva, az UNESCO Világörökségek közé választott NÆRØYFJORD partjára érkezünk. Itt nem hajóra, hanem vonatra szállunk! A világ egyik legszebb vasútvonalán, a Flamsbana hegyi kisvasúton Myrdalig kígyózunk fel és vissza, gyönyörködve a tájban és a vízesésben. Ezután folytatjuk utunkat a tengerpartra. Városnézés BERGEN-ben, a hajdan királyi fővárosban. A Hansa-szövetség legjelentősebb norvég tagja elsősorban impozáns fekvésének köszönheti hírnevét. Szállás Bergen környékén.

 • 6. nap

  Stavanger – Prédikálószék (kb. 300 km)

  Irány Stavanger! Száz éve még csak a Hurtigruten hajóival tehettük volna meg az útvonalat, de mára a sok szigettel szabdalt gyönyörű tájat, hidakkal, alagúttal, komppal kombinált aszfalt úton, autóbuszunkkal járjuk végig. STAVANGER városa egykor halászkikötő volt, mely a XX. század második felére a norvég olajipar fővárosává nőtte ki magát. Az olajipar döntően hozzájárult ahhoz, hogy Norvégia életszínvonala pár évtized alatt az utolsókból, az elsők közé emelkedett, s mára a legélhetőbb ország elismerést is kivívta magának. Bizonyára láttak már olyan fényképfelvételeket, videókat, amelyeknek a puszta látványától is sokan elszédülnek, míg mások dacolnak a mélységekkel. Nos, ezek közé tartozik a PREIKESTOLEN (Prédikálószék) is, amely lenyűgöző látványával méltán lesz körutazásunk egyik csúcspontja. Persze, nem könnyű ide eljutni, de megéri! A szintkülönbséget és az egyenetlen terepviszonyokat a jó fizikai kondíció mellett, az elszántság segíti legyőzni. Természetesen, aki nem vállalja a sétát, a városban maradhat, vagy velünk tart addig a pontig, ahol az autóbuszunk parkol. Szállás Stavangerben.

 • 7. nap

  Stavanger – Oslo (kb. 560 km)

  Egész napos utazás végén érkezünk Oslóba. Az útvonalunk a Skandináv hegyvidék további szépségeit tárja elénk, s Drammennél érjük el az Oslo-fjordot. Szállás Oslo külvárosában.

 • 8. nap

  Oslo – Budapest

  Városnézés OSLO-ban, ahol a jelentős látnivalóikat kívülről tekintjük meg, de a híres hajósok múzeumait nem hagyhatjuk ki (Amundsen, Nansen, Heyerdahl és a Viking hajók). A legnagyobb norvég szobrász szabadtéri gyűjteményét őrző Gustav Vigeland szoborparkba is belépünk, s végül gyönyörködünk a város panorámájában. Kitérőt teszünk a síugrósánchoz, a Holmenkollenhez. Késődélután transzfer a repülőtérre. Hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

Időpont: 2018.07.26 - 08.02.

Részvételi díj: 299.900 Ft / fő

Utazás: a körutazáson légkondicionált autóbusszal, Budapest – Oslo – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülő járattal, valamint kompjáratokkal.

Elhelyezés: jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Geirangerfjord
 • Bergen városa
 • Naerøyfjord

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazást légkondicionált autóbusszal a körutazáson
 • kompátkelések költségeit
 • repülőjegy árát Bp. – Oslo – Bp. útvonalon menetrendszerinti járatokkal
 • 7 éjszaka szállást jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
 • büféreggelit
 • kirándulásokat a program szerint
 • idegenvezetést
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • a belépő- és vonatjegy árát: 900,- NOK
 • repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 59.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • fakultatív félpanziós felárat (ajánlott): 59.900,- Ft
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
 • 30 – 34 fő utazása esetén a 17.600,- Ft-os felárat
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás, az során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadásokat)