• 1. nap

  Budapest

  Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 • 2. nap

  Peking – Ég temploma

  Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 • 3. nap

  Tienanmen tér – Tiltott Város – Olimpiai helyszínek – Nyári Palota

  Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Ezután fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél, majd látogatás a Nyári Palotában. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 • 4. nap

  Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok

  Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 • 5. nap

  Peking - Xian – Nagy Mecset – Vadludak Nagy Pagodája

  Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Xianba. A 220 km/órával száguldó gyorsvonat közel 5 és fél óra alatt teszi meg az 1200 km-es távot. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

 • 6. nap

  Terrakotta Hadsereg - Shanghai

  Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Ezután transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 • 7. nap

  Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom

  Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

 • 8. nap

  Shanghai - Luzhi – Suzhou – Shanghai

  Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 • 9. nap

  Shanghai Múzeum – Bund – Nanjing Road - Guilin

  Reggeli, majd látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 • 10. nap

  Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón

  Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

 • 11. nap

  Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy - Kanton

  Reggeli után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Délután transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Kantonba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

 • 12. nap

  Kanton – Hong Kong

  Reggeli, majd városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Napközben ebéd. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

 • 13. nap

  Makaó

  Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 33.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hong Kongban.

 • 14. nap

  Hong Kong

  Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 • 15. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Időpont: 2018.03.31 - 04.14.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

Elhelyezés: 3-4* szállodák kétágyas szobáiban.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 • Tiltott Város
 • Nagy Fal
 • Terrakotta Hadsereg
 • Suzhou mandarinkertek
 • Ég temploma
 • Pekingi Nyári Palota
 • Ming királyi sírok
 • Makaó belvárosa

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 • repülőjegy (nemzetközi és belső)
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi költség:

 • Részvételi díj repülőjeggyel: 589.000 Ft
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 139.000 Ft (változhat)
 • Vízum: 22.000 Ft
 • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 215 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Sztornó biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre: 10.190 Ft
 • A 3. napi fakultatív program: Makaó: 33.500 Ft
 • A 6. napi fakultatív program: hajózás a Li folyón: 24.500 Ft
 • Egyágyas felár: 139.000 Ft

A 215 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől