• 1. nap

  Budapest – Lisszabon – Coimbra* – Figueira da Foz

  Repülés közvetlen járattal Lisszabonba. Továbbutazás autóbusszal az ország harmadik legfontosabb városába, COIMBRA-ba, ahol Európa legrégibbnek tartott egyeteme található. Véglegesen 1537-ben költözött az akkorra már elhagyott királyi palotába. Híres részei: Díszterem, Via Latina, Kecsketorony, Könyvtár, Szent Mihály kápolna. Hangulatos a város sétálóutcája is és a Santa Cruz templom. Patinás kávézókban egy igazi portugál kávét is megkóstolhatunk. Továbbutazás a kozmopolita üdülőhely felé. Szállás Figueira da Fozban. * FIGYELEM! Ha a COIMBRAI Egyetem könyvtárlátogatását az Egyetem vezetősége nem teszi lehetővé, akkor a coimbrai városnézés helyett a QUELUZ Nemzeti Palotát tekintjük meg.

 • 2. nap

  Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga

  Egész napos kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt. Itt kiáltották ki Portugália függetlenségét. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. A Szent Mihály várat a mór és normann támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a „portugál Rómának” is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera de Fozban.

 • 3. nap

  Porto

  Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

 • 4. nap

  Tomar – Fátima

  TOMAR-ban a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII–XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Hét kerengője csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Délután Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba utazunk. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A szentély szíve a Jelenések Kápolnája. A pontos helyen a Fatimai Szűz szobra áll. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika, ahol elhelyezték a három pásztorgyerek végső nyughelyét is. A bazilika előtti hatalmas téren zarándokok térdelve is vezekelhetnek az erre a célra márvánnyal kövezett térdeplő utakon. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található. Előtte a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobrával. Szállás Figueira da Fozban.

 • 5. nap

  Batalha – Alcobaca – Nazaré – Óbidos

  Egész napos kirándulás négy csodálatos városba. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. Szállás Lisszabon környékén.

 • 6. nap

  Cabo da Roca – Sintra – Cascais – Estoril

  CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a szirének, a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. A CASCAIS festői öble körül húzódó óváros sétálóutcáin egymást érik az éttermek, kávézók és szuvenír üzletek. ESTORIL eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

 • 7. nap

  Lisszabon

  Belem városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések Emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték az egyes felfedezések dátumait. A Belém Torony a Tejo folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos Templom és Kolostor a mánuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio az igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és az Operát is megtaláljuk. Este még élvezhetjük a kivilágított Lisszabon szépségeit. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

 • 8. nap

  Budapest

  Érkezés kora reggel Budapestre.

Időpont: 2019. május 12 - 19.

Részvételi díj: 218.600 Ft/fő

Utazás: Bp. – Lisszabon – Bp. útvonalon a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A körutazáson portugál légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora (3 fogásos menü, borral és ásványvízzel).

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Guimaraes történelmi épületei
 • Porto történelmi belvárosa
 • Tomar: a Krisztus rend kolostora
 • Alcobaca: Santa Maria templom
 • Batalha: a Győzelem temploma
 • Sintra kulturális látképe
 • Lisszabon: Jeromos Templom és Kolostor, Belém Torony

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazást közvetlen menetrend szerinti repülőjáraton
 • a körutazás alkalmával az utazást légkondicionált portugál autóbusszal
 • szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban
 • reggelit
 • kirándulásokat a program szerint
 • idegenvezetést
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 68.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
 • belépőjegyek árát (kb. 125,- €, 65 éven felülieknek kb. 105,- €) / fő
 • szervizdíjat / borravalót: 20,- € / fő (a szállodákban és a helyi gépkocsivezetők részére)
 • félpanziós felárat (7 vacsora itallal): 40.600,- Ft / fő
 • idegenforgalmi adót: kb. 3,- € / fő (A helyszínen fizetendő! Pontos összegét a „Részvételi jegy” tartalmazza.)
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • Egyágyas felár: 56.500,- Ft

TO: Haris