• 1. nap

  Budapest – Lyon

  Találkozó 16 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 18:10 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Lyon-ba 20:10 h-kor. Transzfer a szállodába.

 • 2. nap

  Lyon – Egy hangulatos nap a gasztronómia fővárosában

  Reggeli után gyalogos városnézés Lyonban. Sétánk során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a ro-mánkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát. A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk, ahol minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alap-anyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblítjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram, mialatt mindenki kedvére folytathatja a város és a helyi kulináris élmények felfedezését. Este közös vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében. Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plaká-tok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát! A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi íze-ket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal … Az ételeket zamatos borok kísérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. Szállás Lyonban.

 • 3. nap

  Lyon – Orange - Avignon (230 km)

  Reggeli után a Rhone folyó mentén haladunk Orange felé. Útközben megállunk a Cava De Tain pincé-szetnél, amely a Rhone folyó jobb partján terül el. Sétálunk a szőlő ültetvényben, majd 5 mitikus bor kóstolunk meg.( Egy Hermitage Blanc és három különböző évjáratú Hermitage Rouge Gambert.Végül egy Rouge Epsilont. A borkóstolás után tovább utazunk Orangeba. A város leghíresebb látnivalója a római kori amfiteátrum, ami Európában a legépebb állapotban maradt fent. Ezután átsétálunk a szintén római korban emelt Diadalív alatt. Rövid szabadprogram után kora délután érkezünk a Cotes du Rhone Villages terület egyik legrégebbi pincészetéhez az 1794-ben a Mic-hel Bernard által alapitott Chateau Beauchéne. A Chateau három területen közel 70 hektáron termel sző-lőt. Séta után három bort, egy fehér Cotes du Rhone Grande Reserva, egy vörös Premier Terroir, majd kis sajt falatkák kiséretében egy Chateauneuf du Pape Vignobles de la Serrieret kóstolunk meg. A látogatás után a szállás elfoglalása, majd szabadprogram. el ( 3 éj Orangeban)

 • 4. nap

  Pont du Gard – Chateauneuf-du-Pape – Avignon - Orange (90 km)

  Reggeli után a világörökség részeként számon tartott Pont du Gard-t tekintjük meg. A több mint 49 m magas, háromszintes, 2000 éves római völgyhidat feltehetően i.sz. 19 környékén építették. Végigsétá-lunk a hídon, ahonnan a látvány lenyűgöző. Egy rövid pihenő után Franciaország egyik legnevesebb szőlőskertjeivel büszkélkedő Chateauneuf-du-Pape felé vesszük utunkat. A híres borvidéken a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. Itt egy egyórás vezetésben és kóstolásban lesz részünk. A borvidék bemutatása után három bort kóstolunk meg Egy 2015-ös fehéret, egy 2011-es vörös cuvét, majd egy 2006 Chateauneuf du Pape Rouge Cuvé Boisrenard Vieilles Vignest. A kora délutáni órákban érkezünk Avignonba. A városnézés keretében megtekintjük a Pápai palotát, felsétálunk a csonka hídra, majd szabadprogram. Este fakultatív sétahajózás gyertya fényes gasztronó-miai vacsorával a Rhone folyón. a Mireio hajó fedélzetén. A 4 fogásos, pezsgős zenés vacsora közben megtekintjük a kivilágított várost és a Rhone túlpartján fek-vő Villeneuve les Avignon városkát.

 • 5. nap

  Roussillon - Gordes – L’Abbay de Sénanque - Orange (110 km)

  Színek és illatok határozzák meg egész kirándulásunkat. Ezen a napon Vaucluse területét fedezzük fel, Provence talán legszínesebb régióját. A jellegzetes provanszi színek - lila-kék-sárga - különböző árnya-latai kísérnek utunk során, hiszen Vaucluse azon négy megye egyike, ahol a francia levendula 94%-át termesztik. A levendula az idők során Provence igazi jelképévé vált. Kirándulásunk első állomása Roussillonba vezet. Ez a település is Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vörösesbarna színárnyalatba borítja az egész falut, így még borús időben is olyan, mintha sütne a nap. Megtekintjük a 18. sz-i városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén található kilátóhoz sétálunk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Innen Gordes-ba utazunk, melynek házai és kertjei a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak meg. A falu fekvése, a szűk macskaköves utcák számos híres művészt ihletettek meg. A város jelképe az 1540-ben épült reneszánsz kastély és a templom. Egy rövid pihenő után érkezünk Sénanque-ba. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érző-dik Franciaország egyik legszebb román kori, 1148-ban alapított kolostorában. Az egyszerűségében szép kolostor kedvenc helye volt Vasarelynek és Chagallnak is, melyet a környező levendulamező tesz még varázslatosabbá. A kora délutáni órákban érkezünk a Tourbillon család birtokára, ahol a Cotes du Rhone Gigondas, és Chateauneuf du Pape terület 4 kiváló borát kóstoljuk meg. ( Cotes du Rhone Tourbillon Rose, Cotes du Rhone Villages Plan de Die Rouge, egy Chateauneuf du Pape Blanc Cuvét és egy Veilles Vignes Rouget. Ezt követően Chateauneuf du Papen egy vacsorával egybekötött borkóstoláson veszünk részt az 1920-ban alapított Skalli Le Pavillion pincészetben. Itt a vacsora mellé négy bort kóstolunk meg. Egy 2015 Chateauneuf du Pape fehéret, egy 2010-es vöröset, egy Special Edition vöröset, végül egy 2008-as vöröset. Este érkezünk vissza a szállásunkra

 • 6. nap

  Tarascon – Baux de Provence – St Rémy - Arles - Marseille (160 km)

  Egész napos kirándulás, gazdag programmal. Utazásunk első állomása Tarascon, itt látható Franciaor-szág egyik legszebb középkori vára. Különlegessége, hogy szinte teljes épségben vészelte át a múlt vi-haros századait. Innen St. Rémy de Provance-be látogatunk, ahol megtekintjük a Saint Paul de Mausole kolostort, melyet a 19. században elmegyógyintézetté alakítottak át. Az intézet híres lakója volt Van Gogh is, aki több képet festett itt. Ezután a közeli Les Baux-de-Provenceba utazunk. A műemlék telepü-lés egy sziklán terül el, melyet egy középkori vár romjai uralnak. A vad, drámai környezet ihlette a le-genda szerint Dante Isteni színjátékának Pokol helyszínét – a látvány kétség kívül lenyűgöző. Délután érkezünk Arlesba, Franciaország „legrómaibb” városába, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. A városnézés során többek között megtekintjük a 136 m átmérőjű 2000 éves arénát, a 12.-14. században épült román kori St Trophime templomot és kolostort valamint az őskeresztény teme-tőt (Les Alyscamps). Arlesból a kora esti órákban érkezünk Marseilbe. Szállás ( 2 éj )

 • 7. nap

  Marseille – Cassis - Aix (130 km)

  Kellemes, laza nap sok napfénnyel és tengerparttal! Reggeli után séta a hangulatos régi kikötőben, majd áthajózunk If várához, ahol a híres regény főhőse, Monte Christo raboskodott. Visszaérkezés után meg-tekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a híres kikötőre és If várára. Ezt követően a közeli Cassisba látogatunk. A tengerparti településről indulnak a kis hajók a Calanques de Cassis csodálatos öbleinek felfedezésére, melyeket magas mészkőfalak határolnak. A hajóról a látvány lenyűgöző! A program fakultatív, Cassis-nál fürdésre is lesz lehetőség. A kora esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra. ( fakultatív vacsora )

 • 8. nap

  Lyon - Budapest (295 km

  Reggel után rövid szabadprogram..10 h-kor indulás Lyonba, a repülőtérre, majd utazás az Easyjet jára-tával. Érkezés Budapetre 17:40 h-kor.

Időpont: 2017.07.01 – 2018.07.08.

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka

Utazás: repülővel / autóbusszal

Időpont / Elhelyezés 2018.06.27
1 ágyas felár 97.500 Ft
2 ágyas elhelyezés 329.500 Ft

Az ár tartalmazza:

 • 2 éjszaka Lyonban 3* szállodában reggelivel
 • 3 éjszaka Orangba 3*-os szállodában reggelivel
 • 2 éjszaka Marseillbe 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 vacsora a 4. napon
 • Autóbusz közlekedés
 • Pincelátogatások a program szerint
 • Magyar nyelvű idegenvezető

Az ár NEM tartalmazza:

 • Repülőjegy: kb: 58.000 Ft / fő
 • BBP biztosítás: 4.950 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Idegenforgalmi adó: 20 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív költségek:

 • Hajózás If várához: 5.800 Ft/fő
 • Hajókirándulás Avignonban gasztronómiai vacsorával: 24.000 Ft / fő
 • Hajókirándulás Cassisnál: 6.500 Ft / fő
 • Belépők: kb 30 EUR/fő