• 1. nap

  Budapest – Dubai

  Elutazás Budapestről Dubajba az Emirates menetrend szerinti járatával 16:00 órakor. Dubaji átszállással.

 • 2. nap

  Dubai – Port Louis – Saint Denis

  Érkezés Mauritius szigetére 10:35 órakor, majd tovább utazás .13:45 órakor Reunionra. Reunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor az Egyenlítőtől délre fekszik ahol a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott..A formaságok elintézése után egy ital a repülőtéren, majd autóbuszunkkal, amely végig velünk lesz a szigeten tett utazásaink során utazunk is tovább a Salezia völgybe Hell-Bourgba Útközben rövid kitérőt teszünk a kis Niagara vízeséshez. A Salezi völgy a megközelíthetetlensége miatt a szökött rabszolgák menedéke volt Hell-Bourg mintha csak a mesében létezne. A völgy 10 km hosszú szűk kanyarjai, fantasztikus vízesései, a több száz méter magas falak, a mesés háttér, a természetben található grandiózus amfiteátrum – elkápráztatja az ember szemét. Hell Bourg joggal viseli Franciaország egyik legszebb falva címet. Érkezésünk után a völgy bejáratánál megtekintjük Reunion legszebb hindu templomát a La Colosse-t, majd pár tradicionális köztük a Maison Folio elnevezésű klasszikus 19. századi, kreoll villát,. Időnk és fáradtságunk függvényében a legszebb vízesést a Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatagot egy kicsit közelebbről is megcsodáljuk. Szállás Hell Bourgban egy helyi kis szállodában.. A vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el, ahol rögtön meg is kezdjük ismerkedésünket a kreol konyhával.

 • 3. nap

  Saint Anne – Grande Anse – Saint Pierre

  Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ba a Notre Dame templomot látogatjuk meg,. Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket majd Saint Philippebe a sziget talán legszebb láva folyamát.a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos különleges gyökérzetű pálmák együtt egészen különleges látványt nyújtanak. Szállás Saint Pierreben 3* szállodában.

 • 4. nap

  Vulkán túra

  Utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan kilátásokban, látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk. A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán leg aktívabb tűzhányója. A Fournaise vulkán ( a sziget második, de legszebb vulkánja ) úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére majd a Commerson Crater.egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról csodálatos, fantasztikus a kilátás. Szinte meglehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit. A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület. Maga a Plane dea Sables a Calderában évezredek alatt épült második vulkán összeomlásából keletkezet. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet. A Bellecombe kilátóhoz érkezve kitárul elénk a nagy csoda a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája. Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert ( 2218 m ). Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk. Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt., Maga a vulkán megmászása egy 5 – 6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk. A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg 4 D-ben készült videóban. Késő délután érkezünk vissza a szállásra.

 • 5. nap

  Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains

  Reggeli után utazás Cilaos völgybe a bakancsos turisták Mekkájába.. Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós, szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát. Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el. Ebéd egy helyi szállodában, majd vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük. Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben.a Le Relais de Ermitage szállodában félpanzióval.

 • 6. nap

  Piton Maido

  Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate Caldérára. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük. A 27 km hosszú kanyargós út végigvezet a konyhai növények és cukornád ültetvények mellett, még kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át a csupasz sziklás fensíkra. A szint emelkedés 2200 m. Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban.a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában. Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg. ( A vízesés a reunioni víz közmű szolgáltató elzárt területen van, ezért annak megtekintése nem biztosított, és veszélyes lehet.). Szállás vacsora.

 • 7. nap

  St. Paul - Saint Denis – Mauritius

  Reggeli St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd 16:30 órakor transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra. Érkezés 18:15 órakor. Mauritius szigetére. Transzfer a szállodába, ahol 5 éjszakát töltünk el.

 • 8. nap

  Mauritius

  Szabadprogram

 • 9. nap

  Pamplemousses- Port Louis – Euréka

  Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században.. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a csillogó és zajos fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből. A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába. Szabadprogram.

 • 10. nap

  Mauritius - szabadprogram

  Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre Katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux Cerfs-et. A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt. Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). majd a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

 • 11. nap

  Mauritius - kirándulás a déli partvidékre

  Reggeli után a sziget meseszép déli partvidékére utazunk, a „képeslapok és prospektusok megelevenedett kockáiba”: Először a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt tekintjük meg. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után továbbutazás az ikonikus, egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizekkel körbeölelt félszigethez. Innen Souillac-ba utazunk, melynek szépsége vad, meredek sziklapartjainak jellegéből adódik. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek. Innen a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben, ahol Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket is találunk.

 • 12. nap

  Mauritius – Budapest

  Délben kijelentkezés a szállodában,( csomag szoba ) majd fürdés, szabad program. Este közös vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 23:00 órakor Dubaiba az Emirates járatával.

 • 13. nap

  Mauritius – Budapest

  Érkezés Dubaiba 05:40 órakor, majd tovább utazás Budapestre. Érkezés Budapestre 11:40 órakor.

Időpont: 2018.10.22 - 2018.11.03.

Időtartam: 13 nap / 10 éj

Részvételi díj: 671 000 HUF / fő

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Reunion hegycsúcsai (természeti/2010)
 • Aapravasi Ghat (kulturális/2006)
 • Le Morne kultúrtáj (kulturális/2008)

Az ár tartalmazza:

 • 1 éjszaka Reunion szigetén Hell Bourgban 3* szállodában félpanzióval
 • 2 éjszaka Reunion szigetén Saint Pierreben a Hotel Saint Pierre 3*os szállodában reggelivel
 • 2 éjszaka Reunion szigetén a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles 3* szállodában félpanzióval
 • 5 éjszaka Mauritius szigetén a 4*-os szállodában félpanzióval
 • ebéd 3-4. napon
 • autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető

Az ár NEM tartalmazza:

 • repülőjegy irányára illetékkel kb. 427.000 Ft
 • útlemondási biztosítás 1,5%
 • idegenforgalmi adó 20 Eur/fő (helyszinen fizetendő)

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár 310 000 Ft
 • fakultatív program