• 1. nap

  2017.03.30.

  Elutazás Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 • 2. nap

  2017.03.31.

  A délelőtti órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, majd félnapos városnézésre indulunk busszal Oszakába. Ellátogatunk az Oszakai várkastélyhoz, majd sétálgatunk a Dotonbori városrész utcáin, ahol ebédre egyből ki is próbálhatjuk az „ország konyhájának” kínálatát. Innen útközben a szállodánk felé még panoráma-városnézés keretében körbebuszozunk Oszaka belvárosán, majd elfoglaljuk szobáinkat, ahol kipihenhetjük az utazás fáradamait. Szállás Oszakában.

 • 3. nap

  2017.04.01.

  Mozgalmas napunk során Narába és Ujiba látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve“obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát. Szállás Oszakában.

 • 4. nap

  2017.04.02.

  A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd bő félnapos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoanji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. A program végeztével visszatérünk Oszakába, ahol a nap további részét szabadon tölthetjük el. Este fakultatív program: „Sushi készítés és vacsora az ország konyhájában” A program során tapasztalt sushi-séf segítségével tanuljuk meg e közkedvelt étel elkészítésének fortélyait, majd vacsorára el is fogyaszthatjuk saját remekműveinket (korlátlan italfogyasztással). A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 10 fő. Szállás Oszakában.

 • 5. nap

  2017.04.03.

  A szállodai reggeli után ismét Kiotó felé indulunk, de ez alkalommal tömegközlekedéssel. Ellátogatunk a hosszasan kígyózó, közel 10 000 jellegzetes narancsos-vöröses színű Shinto kapu szentélyéhez (Fushimi Inari). A szentélyt Inarinak, azaz a rízs Shinto istenének szentelték. E városrész híres a szaké-készítéséről is, így ha szeretjük ezt a hagyományos japán italt, itt be is vásárolhatunk belőle. A nap második felében szabad program áll utasaink rendelkezésére. Szállás Oszakában.

 • 6. nap

  2017.04.04.

  Az oszakai állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hirosimába, ahová a késő délelőtti órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét az Atombomba Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély és az „úszó” torii is. Szállás Hirosimában.

 • 7. nap

  2017.04.05.

  Hirosimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához. A tradicionális vacsora elfogyasztása közben idegenvezetőnk ismerteti a többfogásos menüsor ételeinek elkészítési módját, s azok hozzávalóit. Szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban (Yugawara).

 • 8. nap

  2017.04.06.

  A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről Szakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba. Szállás Tokióban

 • 9. nap

  2017.04.07.

  Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez, majd felkeressük a Császári Palota bejáratát. Ezután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Szállás Tokióban.

 • 10. nap

  2017.04.08.

  Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A nap végén Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Szállás Tokióban.

 • 11. nap

  2017.04.09.

  Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Egyéni és fakultatív programlehetőségek iránt érdeklődjön Munkatársainknál. Szállás Tokióban.

 • 12. nap

  2017.04.10.

  Reggeli után egész napos szabadprogram a japán metropoliszban. Azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni az ország kultúrájából az alábbi fakultatív programot ajánljuk: „Egész napos kirándulás Kamakurába” Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegy arcból a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a Minato Mirai színes forgatagába. A program ára: 33.000 Ft/fő. Minimum létszám: 15 fő. Szállás Tokióban.

 • 13. nap

  2017.04.11.

  Transzfer a repülőtérre. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban. Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre

Időpont: 2017. március 30 – április 11.

Részvételi díj: 849.000 Ft/fő-től

Útvonal: Oszaka, Kiotó, Nara, Hirosima, Miyajima, Fuji-Hakone Nemzeti Park, Tokió, Kamakura

Időtartam: 13 nap / 11 éj

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel
 • 1 vacsorát Hakonéban
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban
 • Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőjegyeket

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 150.000 Ft/fő)
 • Kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes összeg 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • Ebédeket és vacsorákat (kivéve egy vacsorát Hakonéban)
 • Egyágyas felárat: 138.000 Ft (társítás kérhető!)
 • A fakultatív programok árát

A programváltozás jogát fenntartjuk!