• 1. nap:

  2019.09.08.,vasárnap

  Találkozó a Budapesten a délelőtti/reggeli órákban, indulás busszal a bécsi repülőtérre kísérővel (az út kb. 3 óra egy mosdószünettel). A Eurowings járat tervezett menetrendje szerint Bécsből indulás 16:05-kor a repülőgéppel, majd érkezés Olbiába kb. 18 órakor. Találkozás a kint élő magyar idegenvezetőnkkel, majd transzferbusszal érkezés a Nicolaus Club Il Cormorano ★★★★ szállodába, a szállás elfoglalása. A transzferidő forgalomtól függően kb. 60 perc. A nap további részében szabadprogram.

 • 2. nap

  2019.09.09., hétfő

  Találkozás reggel a szálloda recepcióján, majd indulás a félnapos Smaragdpart panoráma túrára busszal és idegenvezetővel (időtartam kb. 4 óra). Olbia városa a kedvelt úti cél, a Costa Smeralda közelében található. A 60-as években Aga Kahn herceget annyira elbűvölte a partszakasz szépsége, hogy elhatározta, az általa megvásárolt hatalmas területen létesíti a sziget első szállodáját. A Costa Smeralda azonban mind a mai napig érintetlen szépségű, a Földközi-tenger legszebb partszakaszainak egyike. A kirándulás Szardínia legszebb és legismertebb partszakaszán, a „Smaragd parton” vezet végig. Cala de Volpében tett rövid megálló után Porto Cervót és híres „piazettáját” keressük fel. Baia Sardiniában tett pihenőnk alkalmával a szép partszakaszt és a fehér homokos strandon eltöltött időt élvezhetjük. Érkezés vissza a szállodába kora délután, majd a nap többi részében szabadprogram.

 • 3. nap

  2019.09.10., kedd

  Szabadnap.

 • 4. nap

  2019.09.11., szerda

  Találkozás kora reggel a szálloda recepcióján, majd indulás busszal Palau kikötőjébe, egész napos kirándulás a Maddalena-szigetcsoporthoz. Az öt nagyobb szigetből álló Maddalena-szigetcsoport Szardínia észak-keleti részén fekszik. Részét képezi a Caprera sziget, ahol Garibaldi élete utolsó éveit töltötte, valamint a Spiaggia Rosa, a rózsaszín part - amely nevét a világon egyedülálló rózsaszín homokjának köszönheti. Indulás: Palau kikötőjéből 9.15-kor motoros sétahajóval. Utunk során megismerjük a Földközi-tenger híres és védett Tengeri Nemzeti Parkját, a Maddalena-szigetcsoportot, fürdéssel, búvárkodással egybekötve. Ebéd a fedélzeten (kifőtt tészta tenger gyümölcseivel, szárd sajtok, kenyér). Rövid séta a Maddalena-sziget központjában. Visszatérés a kikötőbe 17 órakor. A hajó fedélzetén italokat árusító büfé (térítés ellenében), WC, fedett ponyvás rész is található.

 • 5. nap

  2019.09.12., csütörtök

  Szabadprogram.

 • 6. nap

  2019.09.13., péntek

  Találkozás kora reggel a recepción, majd egész napos kirándulás Orgosolo-ba busszal. A következő látnivalónk a Supremonte hegyvidék meredek hegyoldalába épült kisváros. Mintegy 30 éve jelentek meg az első falfestmények, amiket évről-évre újabbak követnek. A legkülönbözőbb témákat találjuk meg a vidéki élet bemutatásától, az egyszerű portrékon keresztül a politikai üzenetű festményekig. Orgosolo nem is oly rég még a szardíniai banditizmus melegágya volt. Több legenda is szárnyra kapott a gazdagokat kirabló és a zsákmányt a szegények közt szétosztó rablóvezérekről. Ezt az érdekes múltat az Orgosolo-ban élő férfiak arcán is tetten érhetjük, sok helyi lakosról könnyen elképzelhetjük ugyanis, hogy valamelyik egykori banditavezér egyenes ági leszármazottja. A városban élő szárdok erősen kötődnek a hagyományaikhoz; az öregek általában a hagyományos öltözéket viselik. Ebéd a szabadban a pásztorok között.

 • 7. nap

  2019.09.14., szombat

  Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Korzika szigetére, Bonifacio-ba (Franciaország). Komphajóval közelítjük meg Korzikát, amely máris különös látnivalóval fogad. Már messziről jól láthatjuk Bonifacio sziklára épült házait, amik magasan a tenger fölé épültek. A hófehér mészkősziklák és tetejükön Bonifacio kőházai Korzika legkedveltebb képeslap-témái között szerepelnek. Bonifacio-ban, Korzika legszebb városában kötünk ki, ahol a napunk legnagyobb részét töltjük. Végigsétálunk az alsó városon, majd több teraszról is szemügyre vesszük a tenger fölé nyúló, fehér sziklákra épült óváros pazar látványát. Egy nyitott kisvonattal jutunk Bonifacio Citadellájába, amely a középkori óvárost rejti. Szabadprogram keretében kóborolhatunk a szűk sikátorokban, felkereshetjük a Genovai kaszárnyát és a Tengerésztemetőt. A Citadellából indul az Aragónia királya lépcsősor, amit a legenda szerint egy nap alatt vágtak a sziklába. 187 lépcsőn keresztül jutunk le a fantasztikusan szép sziklás tengerpartra. Bonifacio városában remek éttermeket és üzleteket is találunk.

 • 8. nap

  2019.09.15., vasárnap

  Reggeli után kicsekkolás a szállodából és szabadprogram, majd indulás 15:30-kor transzferbusszal Olbia repülőtérre, érkezés kb. 16:30-ra. Indulás Eurowings járattal vissza 18:40-kor, érkezés Bécsbe kb. 20:25-re, majd indulás vissza busszal Budapestre (várható érkezés kb. éjfélkor).

Árak:

Előfoglalási kedvezmények:

2019.03.15-ig történő foglalás esetén 25 €/fő kedvezmény a csomagárból.

Gyerekkedvezmény: Lekérésre kétágyas szobában pótágyon.

Egyágyas standard szobatípussal: 1.634 €/fő

Kétágyas standard szobatípussal: 1.371 €/fő

Opcionális fakultatív: +119 €/fő

Utazás: busszal Budapestről a bécsi repülőtérig Neckermann kísérővel, majd repülővel Bécsből Olbiába közvetlen Eurowings járattal

Ellátás: Félpanzió

Időpontok: 2019.09.08 – 15. (7 éjszaka, 8 nap)

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka

Szállás: Nicolaus Club Il Cormorano ****/Baia Sardinia

Az ár tartalmazza:

 • Buszos transzfer Budapest és Bécs között kísérővel oda-vissza úton
 • Repülőjegy (Eurowings járat, 8 kg-os kézipoggyász és 23 kg-os feladható poggyász)
 • Repüléssel kapcsolatos illetékek
 • Szállás a 4*-os Nicolaus Club Il Cormorano szállodában félpanziós ellátással
 • Transzfer Olbia repülőtér és a szálloda között
 • Három kirándulás: Maddalena-szigetek, Orgosolo, Smaragdpart-túra
 • Magyar idegenvezető végig a túra alatt

Az ár NEM tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
 • Korzika fakultatív programot.

Kirándulások:

 • Maddalena-szigetek egész napos kirándulás busszal és hajóval, ebéddel
 • Orgosolo, egész napos kirándulás a hegyekben, ebéd a pásztorokkal
 • Félnapos Smaragdpart túra busszal
 • Fakultatív kirándulás: Korzika – Bonifacio egész napos kirándulás

A program változtatásának jogát fenntartjuk!