Szardínia csillagtúra magyar idegenvezetővel

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, mely Olaszország, Spanyolország, Tunézia és Franciaország között helyezkedik el. Olaszország harmadik legnagyobb régiója és egyben az egyik legkülönlegesebb is. Szardíniát elsősorban érintetlensége és gyönyörű, karibi szépségű fehérhomokos strandjai miatt keresik fel az idelátogatók. Azonban különlegessége másban is megmutatkozik történelme által, mely az ősidőkig nyúlik vissza. A nuraghe civilizáció által épített hatalmas építmények közül némelyik közel 3000 éves. Ezek Európa legnagyobb és legépebben fennmaradt megalitikus épületei, így nem csoda, hogy az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította őket. Belső Szardíniában a nuraghék mellett megismerkedhetünk a tradicionális pásztor élettel és az igazi szárd kultúrával. A szárd nép különlegessége zárkózottságukban rejlik, ugyanis a hosszú évek megszállásai miatt a falvak elzárkóztak a külvilágtól, ezért számtalan különféle szokás alakult ki. A szárd ugyanakkor rettentően vendégszerető népség, szívesen látják a turistákat. Fontos azonban, hogy megőrizzék a természet érintetlenségét, éppen ezért Szardínián nem a megszokott hatalmas szállodákkal és rettentő zsúfolt strandokkal találkozunk. Itt a nyugalom, a kultúra a partok szépsége és a szárd emberek kedvessége egyfajta meghittséget hoz el, így kikapcsolódhatunk egy kis időre és otthon felejthetjük a problémáinkat. Mindenképpen érdemes ellátogatni erre a különleges szigetre!

SMARAGD-PART

Az első turisztikai célú befektetések 1948-től kezdődtek Aga Khan izmaelita herceg jóvoltából. A sziget észak-keleti részén létrehozott turistaövezet ma Szardínia legnagyobb vonzerővel bíró vidéke. Az 55 km-es világhírű partszakaszt hihetetlenül tiszta, ritka smaragdzöld színű vize és káprázatos tája miatt sok híresség is felkeresi évről évre.

8 napos programunkban megtalálható a nyugalom és a pihenés, ugyanakkor különböző kirándulások is, melyek révén megismerkedhetünk Szardínia különlegességeivel. Magyar nyelvű, kint élő képviselőnk pedig végig kalauzol minket ezen az úton!

 • 1. nap

  2019.09.08.,vasárnap

  Találkozó a Budapesten a délelőtti/reggeli órákban, indulás busszal a bécsi repülőtérre kísérővel (az út kb. 3 óra egy mosdószünettel). A Eurowings járat tervezett menetrendje szerint Bécsből indulás 16:05-kor a repülőgéppel, majd érkezés Olbiába kb. 18 órakor. Találkozás a kint élő magyar idegenvezetőnkkel, majd transzferbusszal érkezés a Nicolaus Club Il Cormorano ★★★★ szállodába, a szállás elfoglalása. A transzferidő forgalomtól függően kb. 60 perc. A nap további részében szabadprogram.

 • 2. nap

  2019.09.09., hétfő

  Találkozás reggel a szálloda recepcióján, majd indulás a félnapos Smaragdpart panoráma túrára busszal és idegenvezetővel (időtartam kb. 4 óra). Olbia városa a kedvelt úti cél, a Costa Smeralda közelében található. A 60-as években Aga Kahn herceget annyira elbűvölte a partszakasz szépsége, hogy elhatározta, az általa megvásárolt hatalmas területen létesíti a sziget első szállodáját. A Costa Smeralda azonban mind a mai napig érintetlen szépségű, a Földközi-tenger legszebb partszakaszainak egyike. A kirándulás Szardínia legszebb és legismertebb partszakaszán, a „Smaragd parton” vezet végig. Cala de Volpében tett rövid megálló után Porto Cervót és híres „piazettáját” keressük fel. Baia Sardiniában tett pihenőnk alkalmával a szép partszakaszt és a fehér homokos strandon eltöltött időt élvezhetjük. Érkezés vissza a szállodába kora délután, majd a nap többi részében szabadprogram.

 • 3. nap

  2019.09.10., kedd

  Szabadnap.

 • 4. nap

  2019.09.11., szerda

  Találkozás kora reggel a szálloda recepcióján, majd indulás busszal Palau kikötőjébe, egész napos kirándulás a Maddalena-szigetcsoporthoz. Az öt nagyobb szigetből álló Maddalena-szigetcsoport Szardínia észak-keleti részén fekszik. Részét képezi a Caprera sziget, ahol Garibaldi élete utolsó éveit töltötte, valamint a Spiaggia Rosa, a rózsaszín part - amely nevét a világon egyedülálló rózsaszín homokjának köszönheti. Indulás: Palau kikötőjéből 9.15-kor motoros sétahajóval. Utunk során megismerjük a Földközi-tenger híres és védett Tengeri Nemzeti Parkját, a Maddalena-szigetcsoportot, fürdéssel, búvárkodással egybekötve. Ebéd a fedélzeten (kifőtt tészta tenger gyümölcseivel, szárd sajtok, kenyér). Rövid séta a Maddalena-sziget központjában. Visszatérés a kikötőbe 17 órakor. A hajó fedélzetén italokat árusító büfé (térítés ellenében), WC, fedett ponyvás rész is található.

 • 5. nap

  2019.09.12., csütörtök

  Szabadprogram.

 • 6. nap

  2019.09.13., péntek

  Találkozás kora reggel a recepción, majd egész napos kirándulás Orgosolo-ba busszal. A következő látnivalónk a Supremonte hegyvidék meredek hegyoldalába épült kisváros. Mintegy 30 éve jelentek meg az első falfestmények, amiket évről-évre újabbak követnek. A legkülönbözőbb témákat találjuk meg a vidéki élet bemutatásától, az egyszerű portrékon keresztül a politikai üzenetű festményekig. Orgosolo nem is oly rég még a szardíniai banditizmus melegágya volt. Több legenda is szárnyra kapott a gazdagokat kirabló és a zsákmányt a szegények közt szétosztó rablóvezérekről. Ezt az érdekes múltat az Orgosolo-ban élő férfiak arcán is tetten érhetjük, sok helyi lakosról könnyen elképzelhetjük ugyanis, hogy valamelyik egykori banditavezér egyenes ági leszármazottja. A városban élő szárdok erősen kötődnek a hagyományaikhoz; az öregek általában a hagyományos öltözéket viselik. Ebéd a szabadban a pásztorok között.

 • 7. nap

  2019.09.14., szombat

  Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Korzika szigetére, Bonifacio-ba (Franciaország). Komphajóval közelítjük meg Korzikát, amely máris különös látnivalóval fogad. Már messziről jól láthatjuk Bonifacio sziklára épült házait, amik magasan a tenger fölé épültek. A hófehér mészkősziklák és tetejükön Bonifacio kőházai Korzika legkedveltebb képeslap-témái között szerepelnek. Bonifacio-ban, Korzika legszebb városában kötünk ki, ahol a napunk legnagyobb részét töltjük. Végigsétálunk az alsó városon, majd több teraszról is szemügyre vesszük a tenger fölé nyúló, fehér sziklákra épült óváros pazar látványát. Egy nyitott kisvonattal jutunk Bonifacio Citadellájába, amely a középkori óvárost rejti. Szabadprogram keretében kóborolhatunk a szűk sikátorokban, felkereshetjük a Genovai kaszárnyát és a Tengerésztemetőt. A Citadellából indul az Aragónia királya lépcsősor, amit a legenda szerint egy nap alatt vágtak a sziklába. 187 lépcsőn keresztül jutunk le a fantasztikusan szép sziklás tengerpartra. Bonifacio városában remek éttermeket és üzleteket is találunk.

 • 8. nap

  2019.09.15., vasárnap

  Reggeli után kicsekkolás a szállodából és szabadprogram, majd indulás 15:30-kor transzferbusszal Olbia repülőtérre, érkezés kb. 16:30-ra. Indulás Eurowings járattal vissza 18:40-kor, érkezés Bécsbe kb. 20:25-re, majd indulás vissza busszal Budapestre (várható érkezés kb. éjfélkor).

Gyerekkedvezmény: Lekérésre kétágyas szobában pótágyon.

Kétágyas standard szobatípussal: 1.371 €/fő (448.180 Ft/fő)

Opcionális fakultatív: +119 €/fő (38.901 Ft/fő)

Utazás: busszal Budapestről a bécsi repülőtérig Neckermann kísérővel, majd repülővel Bécsből Olbiába közvetlen Eurowings járattal

Ellátás: Félpanzió

Időpontok: 2019.09.08 – 15. (7 éjszaka, 8 nap)

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka

Szállás: Nicolaus Club Il Cormorano ****/Baia Sardinia

Az ár tartalmazza:

 • Buszos transzfer Budapest és Bécs között kísérővel oda-vissza úton
 • Repülőjegy (Eurowings járat, 8 kg-os kézipoggyász és 23 kg-os feladható poggyász)
 • Repüléssel kapcsolatos illetékek
 • Szállás a 4*-os Nicolaus Club Il Cormorano szállodában félpanziós ellátással
 • Transzfer Olbia repülőtér és a szálloda között
 • Három kirándulás: Maddalena-szigetek, Orgosolo, Smaragdpart-túra
 • Magyar idegenvezető végig a túra alatt

Az ár NEM tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
 • Korzika fakultatív programot.

Kirándulások:

 • Maddalena-szigetek egész napos kirándulás busszal és hajóval, ebéddel
 • Orgosolo, egész napos kirándulás a hegyekben, ebéd a pásztorokkal
 • Félnapos Smaragdpart túra busszal
 • Fakultatív kirándulás: Korzika – Bonifacio egész napos kirándulás

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva