• 1. nap

  Budapest – Lisszabon

  Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren Du-tán 14:00 órakor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság Budapest Lisszabon közvetlen járatával 16:00 órakor. Érkezés Lisszabonba 18:45 órakor. Érkezés után transzfer a szállodába. Este szabadprogram.

 • 2. nap

  Lisszabon - Fatima - Tomar – Coimbra - ( 280 km )

  Reggeli után Közép Portugália legszebb városait fedezzük fel. Első állomásunk Fatima. mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívő és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917.október 13.-án a Szűzanya itt jelent meg a három pásztorlány előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amelyet évente több mint 7 millió ember keres fel, és nagyobb a római Szent Péter térnél. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után tovább utazunk Tomarbaamely a Nabao folyó partján terül el. Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület komplexuma. és a XII.sz épült. hét belső kerengőjét, amiből hat ma is látogatható. Az épület együttes 1983-óta az Unesco világörökség része. Innen Coimbrába az ősi egyetemi városba utazunk tovább. Sétálunk a XIII. sz épült Portugália első egyetem falain belül, , megtekintjük a dísztermet a Szent Mihály kápolnát a Kecske-tornyot, a XVIII. sz barokk könyvtárat. Megtekintjük a XII. sdz épült Püspöki Székesegyházat, amely Portugália legszebb román stílusú épülete. A szálloda elfoglalása után fakultatív hajókirándulás a Mondego folyón ahonnan csodálatos a panoráma a városra.

 • 3. nap

  Batalhaba – Alcobacaba – Óbidus – Sintra ( 300 km )

  Reggeli után Batalhaba utazunk ahol Portugália legszebb angol gótikus kolostor és templom együttesét a Győzelmes Szűz Mária templomot tekintjük meg, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, amely legszebb része a 15 m magas és 7 m széles kapuzat. Utunkat folytatva rövid időre megállunk Alcobacaban. Megtekintjük a XII. sz ban Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, amely 1989-óta az Unesco Világörökség része. Innen Óbidosba utazunk tovább. Óbidos a középkori falak övezte bástyákkal, macskaköves szűk utcáival Portugália egyik leghangulatosabb városa. Kalandozásunk utolsó állomása Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az Unesco kulturális világörökség része. Sétánk során megtekintjük a két királyi palotát, a sziklaszirten épült Palacio Nacional da Pena gótikus palotát, valamint a tölcséres tornyáról híres grandiózus Sintra palotát. Este érkezünk Lisszabonban található szállásunkra. Szállás a belvárosban.

 • 4. nap

  Lisszabon

  Reggeli után gyalogosan elkezdjük felfedezni ezt a gyönyörű mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. legfőbb látnivalói a Szent György vár (Castello do Sao Jorge) a Belém torony, a Szent Jeromos kolostor ( Mosteiro dos Jerónimos ) amely Vasco da Gamma hajósnak állit emléket és amely Lisszabon legszebb épülete, az Április 25. híd, a felfedezők emlékműve és a legrégibb városrész az Alfama-negyed a zegzugos utcáival. Sétánk során megcsodáljuk a sok ház falán található gyönyörű azulejos fali csempe díszítéseket. Közben utazunk a híres lisszaboni villamossal, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. Este fakultatív gálavacsora a szállodában, vagy séta a Praca do Comércio a Kereskedők terére, ahol éjfélkor a Tejo folyó fölött Portugália legszebb tűzijátékával búcsúzunk a 2017 évtől.

 • 5. nap

  Lisszabon

  Délelőtt pihenés. Du-tán szabadprogram Lisszabon felfedezése

 • 6. nap

  Lisszabon - Budapest

  Korai reggeli, majd 08:45-órakor transzfer a repülőtérre. Repülőgép indulás 10:45 órakor. Érkezés Budapestre 15:15 órakor

Dátum: 2017.12.28 - 2018.01.02.

Időtartam: 6 nap / 5 éj

Részvételi díj: 218.200 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • 1 éjszaka Coimbraban 3*** szállodában büfé reggelivel
 • 4 éjszaka Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában, büfé reggelivel
 • Repülőjegy Budapest – Lisszabon - Budapest viszonylatban
 • autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéke: 39.900 Ft / fő (változhat)
 • útlemondási biztosítás: 1,5 %
 • idegenforgalmi adó: 12 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek:

 • utas biztosítás: 3.480 Ft / fő
 • Vacsora: 22 Eur / fő / nap
 • Szilveszteri gála vacsora: 75 Eur / fő