• 1. nap

  Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Nagykanizsa – Lendva – Maribor (500 km)

  Reggel indulás. Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Déli órákban érkezés Lendvára. Itt felkeressük a magyar emlékeket, Szt. István szobrát és a magyar iskolát. Délután érkezünk Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva-partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétáló utcát. Továbbutazunk Bledbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (4 éj). A csoport a Hotel Savica *** szállodában fog végig lakni. Az épülettől 200 méterre található wellnessközpont úszó- és termálmedencéit a szálloda vendégei ingyenesen használhatják. Vacsora.

 • 2. nap

  Postojna – Predjama – Ljubljana (230 km)

  Egyedi ajánlatunk van. Lesz lehetőség velünk kirándulás keretében a környék látnivalóinak megtekintésére illetve arra is, ha valaki ehelyett a sportolást választja, akkor síeljen a közeli hegyekben (akár több napon keresztül). Bledből síbuszok mennek a Vogelre és a Kravavecre. Utazás egyénileg. (Felszerelésről, síbérletről mindenkinek magának kell gondoskodnia). Ha valaki a kirándulást választja, akkor a postojnai-barlangrendszerhez utazhat velünk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Túraöltözet szükséges.) Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és múzeum található. Ezt követően a főváros felfedezésére indulunk. Óváros, dóm, Hármas híd, ferences templom. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana. Az esti órákban visszatérünk szállásunkra, majd vacsora.

 • 3. nap

  Velden – Maria Wörth – Pyramidenkogel – Klagenfurt (200 km)

  Ezt a napunkat a gyönyörű Wörth-i tó környékén töltjük. Először a szépséges Velden városába látogatunk el. A város nagyon impozáns és előkelő, több filmet is forgattak itt. Látni fogjuk a Kaszinót, a reneszánsz Velden Palotát és az ún. Baumgartner villákat, melyek szépen mutatják a területre jellemző sajátos építészeti motívumokat. Következő megállónk Wörther See déli partján, egy kiugró kis félszigeten tornyosuló Maria Wörth híres zarándoktemploma. A festői fekvésű régi és új plébániatemplom gyönyörűen megmunkált gótikus és barokk díszítéseivel, középkori freskóival, gondosan ápolt sírkertjével a mozgalmas Wörthi tó partján a nyugalom szigete. A Pyramidenkogel egy kilátó, amely Ausztria egyik legszebb pontján, szintén a Wörthi tó déli partján fekszik, innen tekinthetünk le a tóra és Maria Wörthre. Végül Klagenfurtban teszünk egy rövid sétát – régi főtér, városháza, híres Sárkány-kút, Mária Terézia emlékmű megtekintése. Visszautazunk szállásunkra, vacsora.

 • 4. nap

  Bled – Szilveszter

  Ezen a napon, a délelőtt folyamán egy rövid sétát teszünk Bledben, gyönyörködünk a tóban és az azt körülvevő látványban. Délután pedig a pihenésé a főszerep, rákészülünk a szilveszter estére. Este a szállodától kb. 250 méterre, közvetlenül a tóparton található Panoráma étteremben búcsúztatjuk az óévet egy élőzenés gálavacsorával (ital külön fizetendő).

 • 5. nap

  Skofja Loka – Ptuj – Nagykanizsa – Budapest (660 km)

  Késői reggeli, majd Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokat keressük fel, amely már a XIII. sz-ban városi rangot kapott. Gyalogos sétánk során láthatjuk a XVI. sz-i magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhídat, a Kapucinus-hidat. Ezt követően Ptujba buszozunk, mely szintén több száz éves település. A hangulatos Dráva-parti város római kori emlékei közül az Orfeus-oszlop a legszebb. Érdekes még a Szt. György-templom, a Városi-torony és a Fő utca is. Hazaindulás és az esti órákban érünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Időpont: 2016. dec. 28 - 2017. jan. 1

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3* szálloda

Ellátás: Reggeli + 3 nap vacsora

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 125.000 Ft/fő
 • Kötelező szilveszteri vacsora: 25.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 39.000 Ft/fő