• 1. nap

  Budapest – Bangkok

  Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Bangkok

  Érkezés BANGKOK-ba a déli órákban. Városnézés a thai fővárosban. Az Arany Buddha Templom (Wat Traimit) legértékesebb látnivalója a 3 méter magas és több mint 5 tonna súlyú, 18 karátos tömör aranyból készült Buddha szobor. A Fekvő Buddha Templom és kolostor (Wat Pho) megtekintését követően felkeressük a Wat Arun-t, a Hajnal templomát is. Szállás Bangkokban.

 • 3. nap

  Bangkok

  Városnézés BANGKOK-ban. A XVIII. század végén épült Királyi Palota pompázatos épületegyüttese és a Smaragd Buddha Templom (Wat Phra Keo) a város legjellegzetesebb szimbóluma. Este fakultatív sétahajózás a Chao Praya folyón zenés folklór műsorral és vacsorával. Szállás Bangkokban.

 • 4. nap

  Damnoen Saduak úszó piac – Kwai-folyó – Kanchanaburi

  Utazás Bangkoktól nyugatra fekvő Kanchanaburi. Először a híres DAMNOEN SADUAK úszópiacot keressük fel, ahol csónakra szállva nézzük meg, hogyan árulják a helyi lakosok portékáikat. Továbbutazás a KWAI-folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A II. világháború idején a japánok vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 katona vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén létrehozott emlékmúzeumban. Szállás KANCHANABURI-ban.

 • 5. nap

  Kanchanaburi – Ayutthaya

  Utazás az egykori fővárosba, AYUTTHAYA-ba, melynek romvárosa az UNESCO világörökség része. A város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A trópusi környezetben lévő, kivételesen ép állapotú maradványok – templomok, kolostorok, Buddha szobrok, kis erődök stb lenyűgözik a turistákat. A napot a XIX. század végén épült Nyári palota, a Bang Pa In megtekintésével zárjuk. Szállás Ayutthaya-ban.

 • 6. nap

  Ayutthaya – Lopburi – Sukhothai

  Körutazásunk következő megállója LOPBURI, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remekműve található. A thai uralom előtti khmer éra fővárosának talán legismertebb nevezetessége az úgynevezett Majom templom, melyet ténylegesen majmok laknak. Továbbutazás északra, végtelen rizsföldeken keresztül SUKHOTHAI-ba, az első thai birodalom fővárosába. Szállás Sukhothaiban.

 • 7. nap

  Sukhothai – Chiang Rai

  SUKHOTHAI romvárosa az UNESCO világörökség része. A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Ellátogatunk az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának régészeti területére, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Továbbutazás CHIANG RAI-ba. LAMPANG közelében megnézzük az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phra That Lampang Luangot. Szállás Chiang Rai-ban.

 • 8. nap

  „Arany Háromszög”

  Egész napos kirándulás a híres ARANY HÁROMSZÖG-ben, 3 ország (Burma, Laosz és Thaiföld) közös határvidékén. A térség falvaiban évszázadokon keresztül máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak. Hajókázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón majd utazás a burmai határhoz MAE SAI-ba, Thaiföld legészakibb városába. A határ, a piac és az emlékmű megtekintése után folytatjuk kalandozásunkat a hosszú nyakúak falujába, ahol a padongok (hosszúnyakúak) életével ismerkedhetünk meg. A világtól teljesen elszigetelve, a hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. Szállás Chiang Raiban.

 • 9. nap

  Chiang Rai – Chiang Mai

  Utazás Chiang Mai-ba. Útközben megtekintjük a Rong Khun templomot. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Megállunk továbbá Mae Khachan forró gejzírjeinél is. CHIANG MAI-ba érkezve ékesen díszített papírernyőket, fafaragványokat, selyemárukat készítő manufaktúrákba látogatunk el. Fakultatív esti program: Khantoke vacsora thai ételkülönlegességekkel és tradicionális észak-thai táncok bemutatójával. Szállás Chiang Maiban.

 • 10. nap

  Chiang Mai

  CHIANG MAI Thaiföld második legnagyobb városa, gasztronómiai, kulturális és vallási központja. Több mint 300 buddhista templomnak (Wat-nak) ad helyet, melyek közül a legfontosabbakat keressük fel. Az óvárost szabályos négyzet alakban téglafal és vizesárok veszi körbe, bejárata a Thapee kapu. A nap folyamán ellátogatunk egy közeli orchidea farmra is. Körutazásunk záró programja a dombtetőn magasodó Varázshegy templom, a Wat Phrathat Doi Suthep megtekintése, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak. Szállás Chiang Mai-ban.

 • 11. nap

  Phuket sziget

  Reggel rövid szabadidő, majd a menetrend függvényében átrepülünk PHUKET szigetre. Szállás egy tengerparthoz közeli szállodában.

 • 12-13. nap

  Phuket sziget

  Üdülés fakultatív programlehetőséggel. A 13. napon, az esti repülőtéri transzferig a szobákban tartózkodás lehetséges. Hazautazás Budapestre az éjjeli órákban átszállással.

 • 14. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Dátum: 2017. november 30 – december 13.; 2018. március 21 – április 3.

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással, Budapest – Bangkok és Phuket – Budapest útvonalon, a körutazáson légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjárattal Chiang Mai és Phuket között, illetve csónakkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió a körutazáson (a 11. napig 7 főétkezés), reggeli Phuket szigeten.

Részvételi díj: 398.700,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár Phuket szigeten: 16.500,- Ft (3 ebéd a szállodában)

Belső repülőjegy: kb. 150,- USD (Utazás előtt, az irodában fizetendő!)

Egyágyas felár: 139.000,- Ft

Fakultatív program: (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):

 • Műsoros esti hajókázás Bangkokban vacsorával: 70,- USD (helyszínen fizetendő)
 • Műsoros Khantoke vacsora Chiang Mai-ban: 40,- USD (helyszínen fizetendő)
 • Félnapos szigettúra Phuket-en: kb. 35,- USD (helyszínen fizetendő)

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

 • Ayutthaya: romváros
 • Sukhothai: romváros