• 1. nap

  Budapest – Pisa – San Gimignano

  Találkozás 08:45 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 10:55 h-kor a Ryanair járatával Pisaba. Érkezés 12:40 h-kor, majd utazás San Gimignanoba. Érkezés után ismerkedés a „Tornyok városával”. San Gimignanoban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Ezt követően rövid szabadprogram, majd utazás a szállásunkra, a San Gimignanotól 20 km-re, festői dombok között található, 4*-os szállodába. Vacsora a szállodában.

 • 2. nap

  Chianti vidéke (szarvasgomba vadászat) - San Gimignano

  Ma a Chianti vidéket fedezzük fel. A reggeli napsugarak alatt, szarvasgomba vadászatra indulunk a Chianti erdőbe, hogy este a vacsora alkalmával meg tudjuk kóstolni ezt a különleges ételt. Kutyával keressük meg a vacsorára való gombát, miközben kísérőnktől megismerjük a szarvasgomba misztikus történetét és gasztronómiai jelentőségét. Tájékoztatást kapunk a gyűjtés, tárolás, felhasználás technológiájáról. A közel 2 órás program után gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd 3 féle bort kóstolunk meg: Meleto Chianti Classico DOCG , Meleto Chianti Classico Confezione Special és egy Vigna Casi Chianti Classico Riserva DOCG apró toszkán falatkákkal (bruschetta, oliva bogyó) kisérve. A kóstolás után a közeli Radda in Chiantiba utazunk tovább. A mesebeli környezetben fekvő Albola kastély pincészetében egy könnyű, toszkán ebéden veszünk részt, majd egy professzionális bemutató keretében az alábbi borokat kóstoljuk meg: 2015-os Chardonnay, 2012-es Chianti Classico, 2011-es Chianti Classico Riserva. Az ebédet és a kóstolást egy Vinsanto desszertbor zárja. Délutáni sétánkat Castellina in Chiantiban kezdjük, amely az örökös, Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosa volt. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre. Az ősi falak mentén találunk egy lenyűgöző földalatti alagutat, Via della Volte, ahol üzletek, kézműves boltok portékáiból válogathatunk. Megtekintünk egy, a közelben található 6. Századi etruszk sírt, majd egy kézműves fagylalt készítőt, amelyet NewYorktól Tokióig ismernek és csodájára járnak. Este egy közeli farmon vacsorázunk, ahol az általunk talált reggeli szarvasgombát fogyasztjuk el, egy finom Chianti bor kíséretében. Este érkezünk vissza a szállásunkra.

 • 3. nap

  Siena – Pienza - Montepulciano – San Gimignano

  Reggeli után Montepulcianoba utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról. Meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába a reneszánsz építészet mintavárosába. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominát. Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A Porta al Praton keresztül érkezünk a város központjába. Itt láthatjuk a II. Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat. A látogatás után Montepulcianoba utazunk, ahol az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző. Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és régi paloták határolják. Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk,a városnézés után látogatást teszünk a Saint Anna családi pincészetben, ahol egy könnyű ebéd után a pincészet 3 kiváló borát kóstoljuk meg: Rosso di Montepulciano DO 2014, Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2014, Vino Nobile di Monte Poldo DOCG. 2015. A kora délutáni órákban érkezünk Sienaba. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Este a Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra utazunk. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi pincelátogatást egy toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet 4 legjobb bora kíséri: Vernaccia Riserva, MOMI Maremma DOC, Sodole Supertuscan, és egy Vinsanto desszert bor zárja a sort. A hangulatos estét követően visszautazunk a szállodába.

 • 4. nap

  San Gimignano - Firenze – Bologna

  Reggeli után utazás Firenzébe, városnézés helyi idegenvezetővel a "reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézésünket a Michelangelo térről kezdjük, ahonnan csodálatos a panoráma Firenze városára, és az Arnó folyóra. Ezután a gyalogos városnézés során meglátogatjuk a Pitti Palotát, a 14.-15. században épült belvárost, átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon, kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot Michelangelo és Gallilei sírhelyeivel. A városnézés után szabadprogram, majd utazás Bolognaba. Este fakultatív látogatás Eataly World-be, Olaszország gasztrovidámparkjába. Itt a látogató megtudhat mindent, amit az olasz ételek készítéséről tudni lehet. A 25 hektáros parkban a „tanyától a villáig” követhetjük nyomon az ételek készítést, és azt is, hogy honnan érkeznek a hozzávalók a különböző fogásokhoz. Az Eataly World bemutatja az ország minden régiójának gasztronómiáját. A vendégek 45 étteremben és bisztróban kóstolhatják meg a legfinomabb fogásokat, emelllett 40 gyárat is meglátogathatnak, ahol megnézhetik, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az édességek illetve, hogy hogyan dolgozzák fel a különböző halakat, húsokat. Ez az élmény egy igazi „gasztrobomba” lesz. Itt mindenki kedvére választhat vacsorát! Szállás Bolognaban.

 • 5. nap

  Bologna – Budapest

  Reggeli után transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognaból 13:05 h-kor a WizzAir járatával, érkezés Budapestre 14:30 h-kor.

Időpont: 2018. május 21–25.

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Utazás: repülővel

Időpont / Elhelyezés május 21.
2 ágyas elhelyezés 269.900 Ft
1 ágyas elhelyezés felár 309.900 Ft

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Firenze történelmi központja (kulturális/1982)
 • San Gimignano: Történelmi központja (kulturális/1990)
 • Siena: Történelmi központja (kulturális/1995)
 • Pienza: Történelmi központja (kulturális/1996)

Az ár tartalmazza:

 • 3 éjszaka San Gimignano környékén, 4*-os szállodában
 • 1 éjszaka Bolognabán 4* szállodában
 • Ellátás a szállodában: büfé reggeli + 1 vacsora 1 pohár borral
 • program szerinti pincelátogatások, borkóstolások, vacsorák
 • Castello Meleto 3 féle borral,
 • Castello Albola ebéd + 3 féle borrral
 • Tenuta Guicciardini Strozzi vacsora + 4 féle borral
 • Saint Anna ebéd + 3 féle borral
 • Vacsora egy Agroturismoban.
 • Közlekedés 26 - 32 személyes autóbusszal olasz városi adókkal
 • Magyar nyelvű idegenvezető (Firenzében helyi idegenvezetővel)

Az ár NEM tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest–Bologna / Budapest között: kb 40.000 Ft/fő repülőtéri illetékkel, kézipoggyásszal (változhat)
 • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Feladható poggyász: 15.000 Ft / db (max. 20 kg-os)
 • Idegenforgalmi adó: 8 Eur / fő (helyszínen fizetendő)
 • Belépők: Pisa: Busz: 3 Eur, Kápolna 6 Eur,
 • Katedrális 2 Eur, Siena: Dóm 6 Eur, Palazzo 7.5 Eur