• 1. nap

  Budapest –Lamezia Terme – Capo Vaticano

  Elutazás Budapestről 19:15 h-kor a Wizz Air járatával. Érkezés Lamezia Termebe 21:05 h-kor, majd transzfer Tropea/ Capo Vaticanoba, szállásunkra (6 éjszaka).

 • 2. nap

  Capo Vaticano –szabadprogram

  Capo Vaticano, az Istenek hegyfoka a calabriai Tirrén-tenger partján, szemben a Stromboli és a Lipari-szigetekkel. Gyönyörű, fehér homokos tengerpartok, türkíz kék vizű öblök váltják egymást. Ezek közül a legszebb öböl a Grotticelle által alkotott három szomszédos partszakasz, melyet a harmadik legszebb strandnak tartanak Olaszországban és a világ 100 legszebb strandja közé soroltak.

 • 3. nap

  Tropea - Capo Vaticano – Vibo Valentia – Pizzo (80 km)

  Reggeli után fakultatív kirándulás a félsziget felfedezésére. Először Calabria talán legszebb településére, Tropeába látogatunk. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40-50 m magas mészkősziklára épült, így a belváros egyespontjairól lélegzetelállító látvány fogad. A látkép meghatározó része a város előtti szigeten álló (Isola Bella), kastélyra emlékeztető templom. A templom alatti dombba a szerzetesek barlangokat vájtak, amelyek annak idején védelmi célokat szolgáltak. Először városnézés a felsővárosban, itt található Calabria legnagyobb temploma, a 13. században épült Nagyboldogasszony Szűzanya Székesegyház. Sétálunk a szűk, zegzugos, sikátoros utcákban, megtekintünk néhány 18.-19. században épült nemesi palotát. Folytatásként az alsó városrészben megtekintjük a Santa Maria dell’Isola háromhajós bazilikát és bencés kolostort, mely az egykoron partközeli Santa Maria szigeten áll. Tropeából Vibo Valentiaba utazunk, ahol kiváló állapotban maradtak fent a sárga tufából épült monumentális épületek és a kikövezett utcák. Megtekintjük a normannok által épített várat és a San Michele harangtornyot. Itt található Calabria legrégebbi lelete, a híres Aurea arany lemez, amely még a görög időkből származik. Utolsó állomásunk a tengerparton található meseszép Pizzo. Történelmi központját, a főteret szűk sikátorokon keresztül érjük el. A tengerparton található a 15. században épült Aragon vár. A főutca számtalan cukrászdájában kóstolhatjuk meg a helyi specialitást, a Tartufo-t, ami egyhatalmas gombóc fagyi olvasztott csokoládéval megtöltve.

 • 4. nap

  Cosenza –Paola – Lamezia Terme (290 km)

  Ma Calabria északi részét fedezzük fel. Cosenza középkori városközpontjában megtekintjük a Katedrálist, a Szüzek kolostorát, a Santa Maria Vergini templomot, majd a Svevo várat. Ezután továbbutazunk Paola településéhez. Itt a Szent Ferenc bölcsőjeként emlegetett Santuorio-t tekintjük meg. Az Isco szurdok által határolt történelmi zarándokhelyről festői kilátás nyílik a tengerre és a hegyekre. A délutáni órákban érkezünk Lamezia Termébe. A város három településből áll, melyet normannok alapítottak a 9. században, ők építették a bencés apátságot és a várat is. Végül elsétálunk a 16. századi Máltai Lovagok Bástyájához is.

 • 5-6. nap

  Szabadnap - pihenés a meseszép öblök mentén

  Szabadnap - pihenés a meseszép öblök mentén vagy fakultatív kirándulás a Lipari szigetekre a Stromboli vulkánhoz

 • 5. nap

  (Csütörtökön) csak éjszakai túra indul.

  Útvonal: 11:00 óra indulás Vibo Valentiaból. El hajózunk a legszebb öblök mentén,(Ruffa Torra, Grotticelle Beach) majd érkezés a legkisebb ( 3m2 km nagyságú ) Panera szigetére 13:30 órakor. Fürdés szabad program, majd 17:00 órakor tovább hajózunk a közeli Stromboli szigetre. Érkezés után séta szabadprogram, majd 20:00 órakor körbe hajózzuk a szigetet. Megállunk a Sciara del Fuoco lejtőnél amely a sziget legszebb természeti látványa. Itt éri el a tengert a forró magma. A látvány leírhatatlanul szép. Érkezés Tropea kikötőjébe 23:30 órakor.

 • 6. nap

  (Péntek) csak nappali túra indul.

  Program: Indulás 07:45 órakor. Elhajózunk a legszebb öblök mentén, majd 09:00 órakor érkezés Stromboli szigetére. Séta szabadprogram, majd elhajózunk a legkisebb sziget a Panarea mentén. Érkezés Lipari szigetre, amely a sziget csoport központja.. Itt megtekintjük a XIII. sz ovális alakú kunyhókat, majd szabad program.( Érdemes felkeresni a Múzeumot, ahol a bronz korból származó a szigeten talált kerámiákat őriznek. 15:15 órakor tovább hajózunk Vulcano szigetére, ahol megtekintjük a víz alatti hőforrásokat, és a természetes kénes iszapos tengerpartot.17:15 órakor indulunk vissza. Érkezés Tropeába 19:15 órakor.

 • 7. nap

  Scilla – Reggio Calabria – Melito (Pentedattilo) – Bova – Gerace – Soverato (320 km)

  Reggeli után a keleti part felé utazunk miközben több városban is megállunk. Első állomásunk Scilla, egy meseszép tengerparti település, mely három részből áll: a tengerparti üdülőhely a Marina Grande, a Ruffo vár területe és a Szent György magaslaton elterülő városmag, a Chianalea, melynek tengerparti házait a tengerhullámai mosnak. Következő állomásunk Reggio Di Calabria, mely már az ókorban is jelentős település volt.A történészek az első emlékeket Kr.e. 720-ra teszik. Erre utal az a két világhírű, ókori bronzszobor, melyek a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban találhatók. Az Aragón vár megtekintése után a csodálatos tengerparti sétányhoz látogatunk, ahol szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a mediterrán korzó mentén. Egy olasz költő szerint ez a sétány „Olaszország legszebb kilométere”. Innen a szinte lakatlan, festői, görög településre, Pantedattiloba érkezünk. A meseszép falucska a Monte Calvario tetején, sziklák fogságában néz le ránk. Nevét szokatlan formájáról kapta, mintha egy küklopsz ötujjú kezével nyúlna felénk. Ezután Bova Marinaba utazunk, itt megtekintjük a régészeti és archeológiai központot, amely közel 9000 éves történelmi múlttal rendelkezik. Utolsó állomásunk a templomokban, műemlékekben igen gazdag Gerace, mely már a bizánci időszakban is történelmi központ volt. Megtekintjük az óvárost és Calabria legnagyobb katedrálisát, a St. Nicholast. A délutáni órákban érkezünk Soveratoba, szállásunkra, ahol 1 éjszakát töltünk el.

 • 8. nap

  Capo Rizzuto– Crotone – Santa Severina - Catanzaro – Lamezia Terme – Budapest (220 km)

  Utolsó napunk is szép látnivalókat tartogat Calabria keleti partvidékén. Első állomásunk Capo Rizutto. Itt található az egyik legszebb kastély Olaszországban, mely egyedülálló tengerparti fekvésének köszönhető. A várat már az ókorban is lakták, a várfalakról csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Innen Crotoneba utazunk. Sétánkat a katedrális megtekintésével kezdjük, majd V. Károly nápolyi király várával folytatjuk. Ezután a közeli Santa Severinaba utazunk. A városka egyike Olaszország legrégebbi településeinek. Bizánci katedrálisa és középkori vára mellett magaslati fekvése is is csodálatos. Késő délután utazás a repülőtérre. 21:15 h-kor indulás a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 23:25 h-kor.

Időpont: 2017.07.02, 09, 16

Elhelyezés: Cala di Volpe 4* Blu Orrizonte 4* Villaggio Marco Polo 3*
2 ágyas elhelyezés 296.500 Ft 210.900 Ft 196.000 Ft
3. fő (felnőtt) 267.500 Ft 193.900 Ft 191.200 Ft
Gyerek 11 éves korig 219.000 Ft 169.800 Ft 181.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • 6 éjszaka Tropea /Capo Vaticanoban 3-4*-os szállodában félpanzióval
 • 1 éjszaka Soveratoban 4*-os szállodában reggelivel
 • Repülőjegy Budapest-Lamezia Terme között 1 db kisméretű kézipoggyásszal
 • légkondicionált autóbusz közlekedés olasz városi adókkal
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza, kötelező költségek:

 • Repülőtéri illeték: 19.900 Ft/fő (változhat)
 • Feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (23 kg)
 • BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Idegenforgalmi adó: 16 Eur/fő (helyszínen fizetendő!)
 • Belépők: kb 20-30 Eur/fő

Fakultatív kirándulások:

 • 3. nap: Tropea-Capo Vaticano-Vibo Valentina-Pizzo: 25 Eur/fő
 • 4. nap: Cosenza-Paola-Lamezia Terme: 45 Eur/fő
 • 5 - 6. nap: Lipari szigetek (Stromboli) hajókirándulás)

Minimális létszám: 15 fő.

Útlemondási biztositás: 1,5%