• 1. nap

  Budapest – Washington

  Elutazás a reggeli órákban Budapestről, európai átszállással Washingtonba. Érkezés a délutáni órákban. Bemelegítő ismerkedés USA fővárosával. Szállás Washingtonban.

 • 2. nap

  Washington

  Egész napos városnézés WASHINGTON-ban. Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja és a washingtoni élet jelképe), Fehér Ház (mindkettő csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok stb. A délutáni szabadidőben egyénileg felkereshetjük a város híres, és ingyenesen látogatható múzeumait (pl. Indián-, Űrhajózási és Légügyi Múzeum stb.). Szállás Baltimore környékén.

 • 3. nap

  Baltimore – Hershey – Niagara

  Irány HERSHEY, az USA csokoládégyártásának fővárosa! Továbbutazás a NIAGARA-vízeséshez, melynek robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. A kanadai és amerikai oldalról egyaránt megcsodálhatjuk a természet impozáns alkotását. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

 • 4. nap

  Niagara – Torontó

  Délelőtt folytatjuk az ismerkedést a vízesések ezernyi arcával. Fakultatív programként hajóval is megközelíthetjük a hatalmas Patkó-vízesést. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Délután kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki programunkból a világ egyik legmagasabb tornya, a CN Tower sem. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

 • 5. nap

  Niagara – Corning – New York

  Visszatérünk az Egyesült Államokba, irány a „Nagy Alma”! Útközben pihenő CORNING-ban, mely a Steuben üveggyárnak és az Üveg Múzeumnak köszönheti világhírnevét. A régmúlt történelmi kincseiből és a jelenkor modern alkotásaiból összeállított kiállítás megtekintése. Szállás New York környékén.

 • 6. nap

  New York

  Egész napos városnézés NEW YORK Manhattan negyedében: Empire State Building, ENSZ-Székház (kívülről), Times Square, 5. sugárút, Rockefeller Center, Szt. Patrick székesegyház (a legnagyobb katolikus templom az USA-ban), a kedvelt Central Park, Strawberry Fields (ahol John Lennont érte a végzetes lövés). Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás New York környékén.

 • 7. nap

  New York

  A városnézés folytatásaként Manhattanben séta a Wall Streeten, majd hajókázás a Szabadság-szobor körül. Délután szabadidő, melynek keretében érdemes felkeresni a Guggenheim Múzeumot, a Metropolitan Múzeumot, a Frick Gyűjteményt vagy ellátogatni a Central Parkba. Szállás New York környékén.

 • 8. nap

  New York – San Francisco

  Délelőtt szabadidő, vásárlási lehetőség New Yorkban. Este repülés a nyugati partra, érkezés a későesti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás San Francisco környékén.

 • 9. nap

  San Francisco

  Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coyote Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

 • 8. nap

  Yosemite Nemzeti Park

  A YOSEMITE NEMZETI PARK-ba látogatunk, a világ egyik legszebb hegyvidékére, mely a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. Tavasszal a vízesések, ősszel a rozsdaszínbe öltözött vadregényes táj kínál különleges élményt. Szállás Mammoth Lakes környékén.

 • 11. nap

  Death Valley – Las Vegas

  Utazás a DEATH VALLEY NEMZETI PARK-on keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és a legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legforróbb értéket (57 °C) 1913-ban mérték. Ezen a tájon forgatták a világhírű "Jézus Krisztus Szupersztár" című filmet. Pihenő, fényképezési lehetőség a Badwater, Devil's Golf Course, Zabriskie Point-nál (csodás kilátással). Szállás Las Vegasban.

 • 12. nap

  Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire

  Felkeressük Utah állam legnépszerűbb természeti képződményét, a ZION Nemzeti Parkot. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők, és a pompás növényzet tanúskodnak. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely a vörös homokkő alakzatokról kapta nevét. Szállás Las Vegasban.

 • 13. nap

  Grand Canyon

  A Colorado völgyéhez érkezve láthatjuk a természet egyik legimpozánsabb alkotását, a GRAND CANYON-t. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív program keretében helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe, és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont! A Hualapai indián rezervátum területén felkeressük a SKYWALK kilátót, mely 1.200 m-es magasságban nyúlik a kanyon fölé. Akik élvezik a szédítő magasságot, az U-alakú építmény üvegpadlójáról a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelhetik. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. Szállás Las Vegasban.

 • 14. nap

  Las Vegas – Calico – San Diego

  Dél-Kalifornia forró sivatagait, sajátos kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Látogatás CALICO-ban, a „szellemvárosban”, mely a XIX. században még ezüstbányász-város volt. Miután az ezüst elfogyott, a település elnéptelenedett, és csak a XX. század vége felé, mint szabadtéri néprajzi múzeum éledt újra. A Mojave-sivatagon átkelve, délután érkezünk SAN DIEGO-ba, Kalifornia második legnagyobb városába, a mexikói határ közelében. Látnivalók: történelmi belváros, „Gázlámpás negyed”, Balboa park. Szállás San Diegoban.

 • 15. nap

  San Diego – Los Angeles

  San Diego arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. 1959-ben a Hotel del Coronado-ban forgatták a filmtörténelem egyik legjobb vígjátékát, a „Van, aki forrón szereti”-t, természetesen ide is ellátogatunk. A délutáni órákban érkezünk LOS ANGELES-be. Városnézés a filmgyártás fővárosában: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a világmárkák főutcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Szállás.

 • 16. nap

  Los Angeles

  Szabad program, vagy fakultatív látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás kasszasiker mozifilmek világában. Este hazautazás. Éjszaka a repülőn.

 • 17. nap

  Budapest

  Európai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2017.08.17 - 09.02.

Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli.

Részvételi díj: 775.300 Ft/fő

Repülőtéri illeték: kb 158.000 Ft/fő

Belföldi repülés: 295 USD/fő

Egyágyas felár: 348.000 Ft/fő

Kedvezmény a 3. és a 4. személynek kétágyas szobában:

 • 245.000,- Ft (17,99 éves korig)
 • 204.000,- Ft (18 éves kor felett)

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 260,- USD + 90,- CAD) nem foglalja magában.

Fakultatív programok: pl. Grand Canyon helikopterrepülés; hajókirándulás San Franciscói öbölben; Las Vegas by Night, Universal Studios Los Angelesben stb.: kb. 400,- USD

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 80,- USD Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum: USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de un. ESTA előzetes belépési engedély igen! ESTA beutazási engedély díja: 14,-USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj (Amennyiben nem rendelkezik vízummal) Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

UNESCO Világörökségek:

 • New York: Szabadságszobor
 • Grand Canyon Nemzeti Park
 • Yosemite Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!