• 1. nap

  Budapest – Róma

  Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülés Rómába. Autóbuszos transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el a fakultatív idegenvezetéses programunkra, mely során közlekedés metróval, ill. gyalog. Először a híres Trevi kúthoz megyünk. Itt már első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges terének megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat.

 • 2. nap

  Róma – városnézés

  Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett voksoltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel-emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait.

 • 3. nap

  Róma – Vatikán

  Először a vallási Rómával ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyet tanítványai fejeztek be, a Laokon szoborcsoport és az etruszk emlékek. A Szent Péter Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délutáni programunk első állomása az Angyalvár. Monumentális épülete Róma egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál.

 • 4. nap

  Róma – Budapest

  Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keressük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol őrzik Szt. Péter láncait és itt látható a híres Mózes szobor is. Kora délután látványossága a Szent Pál-székesegyház. Itt található a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

Időpont: 2017. július 13 – 16

Utazás: Repülővel

Részvételi díj: 99 500 HUF / fő

Illeték: 38 000 HUF / fő

Transzfer: 12 000 HUF / fő

Szállás: 4* sszálloda

Ellátás: Kontinentális reggeli

Előfoglalási kedvezmény: 5% (Március 20-ig történő végelegesítés esetén)

Belépők:

 • Róma - Colosseum: 16 €
 • Vatikán: 29 €
 • metró jegy: 22 €
 • Össz.: kb. 67 € + fakultatív