Indonézia

Halványzölden ringatózó rizsföldek, kilométerhosszú, pálmákkal szegélyezett strandok, dzsungelben megbújó falvak, gazdag növény- és állatvilág várja az idelátogatókat. Az istenekben és szellemekben a mai napig hívő balinézek a 3.000 méterig magasodó vulkánokat az istenek lakhelyének tartják, a hagyományok és a szigetet körüllengő varázs a hétköznapok részét képezik, így utuk során számos tradicionális ünnepséggel és templomi fesztivállal találkozhatnak. Látogassák meg az egzotikus, több mint 18.000 szigetből álló indonéz szigetvilág turisták által legkedveltebb és leglátogatottabb gyöngyszemét, Balit, ahol minden garantált a tökéletes nyaraláshoz: egész évben egyenletes meleget biztosító trópusi klíma, gyönyörű természeti környezet, egyedülálló történelmi és kulturális örökség, valamint kiváló vásárlási lehetőségek!

Felfedezőknek:

Balin van lehetőségük az adrenalint élvezni, akár szárazföldön, akár a vízben vagy alatta. A búvárok mekkája, akik azért érkeznek ide, hogy felfedezzék a gyönyörű tengeri életet, ahol megtekinthetik a ,,korall-háromszöget” is. Bali folyói igazi játszóterek a vízi sport szerelmeseinek. Ilyen például az Ayung- és a Telaga Waja-folyó. A hegyvidéki központi régióban több 2.000 méter feletti csúcs vár felfedezésre, például a Mount Batur és Mount Agung, melyek ma is aktív vulkánok. Szereti a vízeséseket? Akkor Bali remek választás. A leglátványosabb vízesések a központban találhatók, mint például a híres Gitgit-vízesés, amely 35 méter magas vagy a Sekumpul-vízesés. A sziget belsejében látogassák meg a Tegalalang Rice Terrace-t, ahol megismerhetik a natív gazdálkodási módszereket. Béreljenek quadot, mellyel barangolás közben lenyűgöző látványban lehet részük. Az Ubudi majomerdőben több, mint 700 őshonos majommal találkozhatnak. Töltsenek el Balin egy felejthetetlen és szórakoztató nyaralást!

A tengerpart szerelmeseinek:

Azoknak, akik szeretnek a strandon relaxálni, könnyű dolguk lesz egy szép partot találni. Kuta Beach az egyik legnépszerűbb strand, éppen ezért a legzsúfoltabb is. Ha kicsit nyugodtabb partot keresnének, a Lovina Beach az északi parton vagy a Sanur a délkeleti parton megfelelő választás lehet. A kis üdülőhely, Padang Bai is rejt néhány gyönyörű strandot, amit érdemes felfedezni. Egy nap a Jimbaran-öbölben, ami más, mint a többi tengerpart. Fehér poros homok, nyüzsgő piacok friss tenger gyümölcseivel, kávézók és éttermek várják.

Családoknak:

Számos olyan üdülőhely található Balin, amely ideális választás az egész család számára. Kuta az egyik legnépszerűbb a családok körében. Kiváló strand, üzletek és éttermek gondoskodnak a családok kiszolgálásáról. Talán, a legjobb családi program a Waterbom vízipark, ahol egy fantasztikus napot tölthetnek el.

Keresse meg belső nyugalmát!

Bali nagyrészt hindu nemzet, ahol a békét és a megvilágosodást keresik. Ha érdekli Bali vallási élete, érdemes felkeresni a 6 templom valamelyikét vagy akár mindet, ami miatt ,,az Istenek Földje”-ként is ismert. A népszerű vallási helyszínek közé tartozik a lenyűgöző Uluwatu-templom és a Tanah Lot. Mindkettő templomból csodálatos kilátásban lehet részük.

Látnivalók Bali - www.neckermann.hu
Látnivalók Bali - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a Bahasa Indonesia. Nagyon sokan beszélnek angolul, de elterjedt a német, a japán és a francia nyelv is.

Pénznem: Az ország hivatalos pénzneme az Indonéziai Rúpia (IDR).

Helyi idő: Az időeltolódás +6 óra nyáron és +7 óra télen.

Időjárás és éghajlat:

Éghajlata trópusi, a hőmérséklet 30-35°C között mozog. Az esős időszak októbertől áprilisig tart, a száraz májustól szeptemberig. Esős évszakokban a zápor általában este érkezik és rövid ideig tart. A száraz évszakokban a páratartalom alacsony, az esték hűvösek. A legjobb időszak az utazásra júniustól augusztusig tart.

Közlekedés:

Indonézia gyors belföldi repülőgépjáratokkal és kiépített vasúthálózattal rendelkezik.

Busz: A legtöbb településre eljuthatnak távolsági járatokkal.

Taxi: Olcsón tudják igénybe venni.

Népszerű az autó és motor bérlés, melyhez nemzetközi jogosítvány szükséges. Fontos tudni, hogy a szigeten baloldali közlekedés van.

Üdülőhelyek:

Kuta: Bali egyik legnépszerűbb üdülőhelye a főváros – Denpasar – közelében. Fényűző szállodák, drága éttermek, üzletek és tömeg jellemzi.

Seminyak: Bájos üdülőhely, ahol számos stílusos butikot és luxus szállodát találhatnak csodálatos tengerparttal. Töltsék a napot az üzletek és galériák felfedezésével, majd lazítsanak az éttermek vagy bárok egyikében. Ezután a strandon pihenhetik ki magukat, mielőtt lenyűgöző naplementében lenne részük. És ha még maradt energiájuk, a klubokban táncolhatják ki magukat.

Sanur: A sziget déli részének keleti partján fekszik. Sanur kisebb és csendesebb, mint Kuta. Egyetlen központi útja van, melynek tengerpart felőli oldalán sorakoznak a szállodák, a másik oldalán pedig éttermek, üzletek vagy kisebb szálláshelyek találhatók. Sanurt a csendesebb pihenést kedvelőknek ajánljuk.

Tanjung Benoa: A földnyúlvány a sziget déli részének keleti partján fekszik. Egyetlen főútja van, melynek keleti oldalán szállodák találhatók, nyugati oldalán pedig éttermek, üzletek sorakoznak. Ideális választás a vízi sportok kedvelőinek.

Nusa Dua: A sziget déli részének keleti partján fekszik. Nyugodt luxuskörnyezet kristálytiszta vízzel, hosszú és széles, homokos tengerparttal. Egy bevásárlóközpont van, ahol lehet étkezni, vásárolni és nézelődni.

Főbb események:

- Új Év eljövetelének megünneplése – március és április hónapokban

- Galungan, amikor a földre szállnak az Istenek

- a zene, tánc és a művészet hagyományos ünnepe – május

- Húsvét ünnepe Larantuka szigetén