kenya

Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, modern nagyvárost felhőkarcolókkal, nyüzsgő, forgalmas kikötővárost, üdülőövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat, geológiai látványosságokat. Kenya tökéletes kombinációját kínálja a kalandnak és felfedező túráknak a relaxációval.

Kalandvágyóknak:

Nem múlhat el úgy nyaralás Kenyában, hogy ne vegyünk részt egy szafarin és ne találkozzunk a „nagy ötössel”: az afrikai elefánttal, a fekete orrszarvúval, a bivallyal, az oroszlánnal és a leopárddal. Vannak különböző részek a nemzeti parkokban, ahol képzett vezetők mutatják meg az különböző állatok és madarak lelőhelyeit.

A tengerpart szerelmeseinek:

Kenya északi partja tökéletes helyet kínál a pihenéshez: érintetlen strandokat, tiszta vizet és a tengeri világ gazdagságát. Mombasa északi és déli partja pálmafákkal körülölelt strandjaival tökéletes hely egy álomnyaraláshoz. Türkizkék víz, nyugodt kis öblök, finomhomokos strandok és barátságos légkör jellemzi. Mombasa rendelkezik a legtöbb luxus komplexummal, tökéletes egy romantikus nyaraláshoz is.

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek:

Az ország számtalan lehetőséget biztosít a sportolás szerelmeseinek: búvárkodás, sznorkelezés vagy szörfözés. Felejthetetlen élményt nyújt a korallzátonyokkal teli Indiai-óceánban a fürdés.

Látnivalók Kenya - www.neckermann.hu
Látnivalók Kenya - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a szuahéli és az angol.

Pénznem: Az ország hivatalos pénznem a Kenyai shilling (KES). Az Amerikai dollárt is elfogadják a legtöbb helyen.

Helyi idő: +2 óra időeltolódás

Időjárás és éghajlat:

Az Egyenlítő közelsége miatt az időjárás általában száraz, napos, de nem borzalmasan forró, így a tengerpartok klímája egész évben kedvező. Az ország 2 száraznak mondott szakasza van: a január és március közötti és a július és október közötti időszak. Ha egy szafarin szeretne részt venni, akkor a legjobb választás a július és október közötti időszak, hiszen ilyenkor akadálytalan kilátás nyílik a vadvilágra. A madarak felfedezésére a január és márciusi időszak a legmegfelelőbb.

Közlekedés:

Autóbusz: Kenyában igazán modern autóbuszokkal is utazhatunk, de érdemes előre helyet foglalni, ha le szeretnénk ülni. Buszmegállók nem igazán vannak, ott áll meg a busz, ahol a sofőr látja, hogy van fel- vagy leszálló. Természetesen találkozhatunk öregebb buszokkal is, melyekre a zsúfoltság a jellemző.

Autóbérlés: Olcsón lehet autót bérelni, de a minőségre és a kölcsönző megbízhatóságára ügyelni kell.

Taxi: Nem ajánlatos taxival utazni, de ha mégis ezt az utazási formát választjuk, akkor mindenképpen előre meg kell beszélni a feltételeket és az árakat is.

Események:

Karnevál: A Nairobiban és Mombasában helyet kapó karneválok az év leginkább várt rendezvényei: koncertek, sportesemények és művészeti előadások tarkítják az eseményt.

Repülőnap: Szintén nairobi-i esemény szeptemberben és októberben. Számos repülőgéptípust megnézhetünk, valamint a program légiparádét és ejtőernyőbemutatót is tartalmaz.

Tevehajtó verseny: A kedvelt esemény célja támogatni a tenyésztőket és bemutatni az állatok képességét. Nézőként igazán nagy élményt jelent a rendezvény

Látnivalók:

Nairobi: Kenya fővárosa egy modern világváros. Ha hagyományos légkörrel szeretnénk találkozni, akkor mindenképp keressük fel a maszáj piacot. Vásároljon kézműves terméket a kenyai törzstől, de a fényképezéssel óvatosan, mert a törzs nem minden tagja szereti, ha fényképezik, és általában pénzt is kérnek ezért, így érdemes előtte megkérdezni, hogy szabad-e fényképezni. A múzeumok közül a leglátogatottabb a Nemzeti Múzeum, ahol régészeti, etnográfiai és természettudományi kincsekkel ismerkedhetünk meg. A város közelében található egy nemzeti park is, ahol a sok tavacska mellett a vadon élő állatokkal is megismerkedhetünk.

Amboseli Nemzeti Park: Itt található az ország legmagasabb csúcsa, a Kilimandzsáró. A nemzeti parkban az elefántok az uralkodók, nem az oroszlánok. Érdemes kora reggel vagy este felkeresni a nemzeti parkot, ugyanis a déli órákban minden állat búvóhelyet keres a nagy meleg miatt.

Masai Mara: Ez a rezervátum Kenya leglátogatottabb nemzeti parkja. Érdekessége, hogy a maszáj törzs a mai napig a rezervátum területén él, a lakhelyük megtekintéséhez plusz belépőt kell fizetni. Azért, hogy megőrizzék az érintetlen természetet, kijelölt útvonalakon közlekedhetünk a parkban. A legjobb időszak a látogatáshoz a július és október közötti időszak, mert ekkor bivalyok, zebrák és őslovak csoportja érkezik legelőt keresve a tanzániai Serengeti Nemzeti Parkból.

Nakuru-tó: Az egyik legcsodálatosabb élményben lehet része, ha ellátogat a sekély Nakuru-tóhoz. A világ legjobb madármegfigyelő helye, ugyanis akár több ezer flamingó gyűlik itt össze, hogy a tóban lévő algákból falatozzanak.

Mombasa: Az ország keleti részén fekvő város hosszú történelmi múltra tekint vissza, fontos kikötőváros. Az építészeti látnivalókban erős hatása van az arab jegyeknek. Legfontosabb nevezetességei az elefántagyarból készült diadalív és a Jézus-erőd. Azonban, ami az építészeten kívül a legnagyobb vonzereje, azok a hófehér partok és érintetlen korallzátonyok. A várostól északra fekvő területeken, Nyali Beachen és Bamburi Beachen találhatók a legszebb szállodák, itt igazi kényelemben tölthetjük el nyaralásunkat.

Vízalatti Nemzeti Park: Kenya legérdekesebb látnivalója, mely exkluzív feltételeket teremt a búvárkodáshoz. Fedezze fel a tarka korallzátonyokat, színes halakat és tengeri növényeket.

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva