tanzánia

Tanzánia Afrika keleti részén, az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik. Tanzánia a világhírű nemzeti parkok, az életre szóló kalandok és a felejthetetlen szafarik országa. Itt található a Kilimandzsáró - Afrika legmagasabb hegye, mely drámai hátteret nyújt a Serengeti Nemzeti Parknak. A Serengeti fátlan síkságain és mocsaras területein majdnem 2 millió állat él: például antilop, oroszlán, leopárd, gepárd, hiéna, sakál és közel 500 madárfaj. A szomszédos Ngorongoro Természetvédelmi Terület nagyon sok állat kedvelt élőhelye. Az Olduvai árok különleges régészeti lelőhely, a korai emberiség titkainak őrzője. A Manyara-tó vidékén rózsaszín flamingókkal, elefántokkal, oroszlánokkal, csimpánzokkal és vízilovakkal találkozhatnak. A Tanzániához tartozó Zanzibár szigetén gyönyörű strandok süppedős, fehér homokkal, kristálytiszta, sekély vízzel és egy izgalmas főváros várják a látogatókat.

Zanzibár két szigetből áll, melynek egzotikus tengerpartja igazi felfrissülést nyújt a pihenni vágyók számára. Az Indiai-óceán kristálytiszta vize, a homokos tengerpart és a romantikus naplementék felejthetetlenné teszik az itt töltött időt.

Felfedezőknek:

Stone Town: Egykor a világ fűszerkereskedelmi központja volt. Tegyenek egy sétát a labirintusszerű utcákon, mely során Freddie Mercury szülőházát is felkereshetik.

A tengerpart szerelmeseinek:

Fehér homokos, pálmafás tengerpartjai bárkit lenyűgöznek

Búvároknak:

Igazán népszerű szigetcsoport a búvárok körében, akik színes korallzátonyokat csodálhatnak meg.

Látnivalók Tanzánia - www.neckermann.hu
Látnivalók Tanzánia - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a helyi kelet-afrikai szuahéli nyelv. Szinte mindenhol beszélnek angolul.

Pénznem: Az ország hivatalos pénzneme a Tanzániai schilling (TZS). Az amerikai dollár (USD) is általánosan elfogadott fizetőeszköz.

Helyi idő: Magyarországhoz viszonyítva +2 óra, nyári időszámításnál +1 óra az időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Tanzánia éghajlata igen változatos. A fennsíkokon a trópusi éghajlat, az Indiai-óceán partszakaszán a forró, párás, trópusi klíma, míg a hegyi lankákon a mérsékelt éghajlat a jellemző. A legkellemesebb időszak utazásra június végétől októberig tart.

Közlekedés:

Busz: A buszok rossz állapotúak, így a távolsági buszon történő utazás alatt az utasok biztonsága nem garantált.

Taxi: Figyeljenek, hogy csak regisztrált taxi vállalatok szolgáltatásait vegyék igénybe.

Autóbérlés: Nem javasolt.

Üdülőhelyek:

Uroa: Az egyik legszebb tengerpart, mely a sziget keleti részén található az Indiai-óceán ölelésében. A partot finom, fehér korall eredetű homok jellemzi.

Nungwi: Zanzibár legrégebbi turisztikai központja és legjobban kiépített üdülőközpontja, mely a sziget északi részén található. A tengerpart nem olyan sekély, mint a keleti és déli részen. A legtöbb strand lépcsőkön keresztül közelíthető meg.

Érdekesség:

A sziget nemzetközi hírnevét fűszereinek is köszönheti. Zanzibár az egyik legnagyobb fűszertermelő a világon. Legnagyobb része ma is fűszerültetvény, ahol olyan fűszereket találhatnak meg, mint a szegfűszeg, curry, szerecsendió, gyömbér, bors és kardamom

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva