Szoba hozzáadás

Spanyolország átlagos időjárása

 

Beutazási szabályok

Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel léphetnek be az országba.

 

Fizetőeszköz

Euro. Amennyiben több mint 6000€-t visz magával akkor azt a vámellenrőrzés során be kell jelenteni. Sok készpénzautomata és pénzváltóhely található az üzletek és bevásárlóközpontokban.

 

Nyelv

Spanyol

 

Időeltolódás

A szárazföldön a CET (középeurópai idő) érvényes

 

Elektromos hálózat, áramellátás

A csatlakozó típusok megegyeznek a magyarországon találhatókkal, nincs szükség adaptere (230V/50Hz).

 

Orvosi ellátás

Sürgős esetben a 112-es telefonszámot kell hívni. Orvosi kezeléshez szükséges az Európai Egészségbiztosítási Kártya bemutatása.

 

Közbiztonság

A közbiztonság Spanyolországban más nyugat európai országokkal megegyező, ugyanakkor indokolt a józan óvatosság.

 

Fontos telefonszámok

Madrid Nagykövetség
Cím: C/Angel de Diego Roldan 21.
Madrid 28016
Előhívó: (34)(91)
Tel.: 413-70-11, 413-70-99, 413-41-37
Mobil(ügyelet): 619-22-19-29
Félfogadás: hétfőtől péntekig 8:30 – 15:00
E-mail: info@embajada-hungria.org

 

Nyitvatartás

Nagyobb áruházak 10.00-22.00 ig vannak nyitva, kisebb üzletek 09.00-10.00 óra körül nyitnak, majd 13.00-16.00 körül a szieszta idejére bezárnak. 16.00 körül újranyitnak és 19.00-21.00 van nyitvatartás.

 

Védőoltások

Javasolt és kötelező védőoltás nincs, fokozottabban veszélyeztetett utazóknak javasoljuk a tetanusz elleni védőoltás beadását.

Spanyolország legkedveltebb nyaralóhelyei, régiói

Spanyolország nyaralás

Spanyolország nyaralás - www.neckermann.hu
 

A Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, a homokos tengerpart, a rejtett tengeröblök, a partmenti szigetek, festői halászfalvak, méltóságteljes várak és nagyszerű klíma jellemzi a tengerjáró katalánok által mindig is "brava" jelzővel illetett partszakaszt, ami spanyolul "Vad part"-ot jelent. Ugye csábítóan hangzik az ajánlatunk? Jöjjenek velünk, és győződjenek meg a saját szemükkel az előbb leírtakról! A tengerparton a szállodák sora várja az idelátogató turistákat, gondoskodva a tökéletes nyaralás minden feltételéről. A nyaralás, pihenés mellett érdemes autóba ülni vagy buszra szállni, és megismerkedni a környékkel. Látogassanak el a Salouban lévő Universal Studios Port Aventura témaparkba, ahol különböző szórakoztató programok várják Önöket! Ne feledjék megkóstolni a katalán étel és italspecialitásokat! Esténként pedig a bárokban, éttermekben és diszkókban biztos, hogy forró hangulat vár Önökre.

IBIZAI NYARALÁS

Ibizai nyaralás - www.neckermann.hu

IBIZA

A Baleári-szigetcsoport legtarkább és legérdekesebb szigete Ibiza. A közkedvelt üdülőparadicsom évről-évre mágnesként vonzza a turistákat. A szigeten körülutazva változatos táj fogad bennünket. A mandulafenyők és a virágzó, illatos kertek mindenkit elvarázsolnak. Színvonalas diszkók, jazz-bárok és jobbnál-jobb éttermek gondoskodnak a jó hangulatról. Szinte nem is lehet eldönteni, hogy esténként melyik bárba menjünk, hiszen mindegyik csábítóan hívogat.

Az extravagáns butikok szintén várják a vásárlókat. A színes forgatag közepén, a sziget belsejében megismerhetjük a helyi szokásokat. Az egykori hippi-szigeten megtalálják számításukat úgy a kirándulók, mint a nyugalmat keresők, a bulizni vágyók, a vízi sportok szerelmesei és a családok. Ibiza-város három, egymástól eltérő hangulatú városrészből áll: a történelmi helyekkel és kacskaringós utcácskákkal büszkélkedő romantikus "Dalt Vila"-ból, az új alsóvárosból a "La Marina"-ból és a mindig nyüzsgő életű, kikötőnegyedből a "La Penya"-ból, ahol számtalan étterem, bár és apró üzlet várja a látogatókat. Ibiza sétálóutcája, a "Paseo de Vara del Rey", egyike a legkedveltebb találkozóhelyeknek. Az ibizai diszkók, mint a Pacha, az Amnesia és a Space messzeföldön híresek. Az Ibiza-városhoz tartozó turistacentrumok, Talamanca (kb. 3 km-re az óvárostól), Figueretas (kb. 1 km) és Playa d en Bossa (kb. 4 km), a menetrend szerinti buszok segítségével könnyen megközelíthetők. A repülőtér közelsége miatt a szállodánál előfordulhat, hogy a le/felszálló repülőgépek zaja zavarja a nyaralók nyugalmát.

Az Ibiza-várostól 20 km-re, a nyugati parton található San Antonio fürdőtelepülésre a világ minden tájáról érkeznek turisták. Itt mindenki kedvére válogathat a változatos kikapcsolódási lehetőség közül, legyen az diszkó vagy halásztanya, rock zene vagy flamenco, vízisí vagy kirándulás! A diszkó-busz 5 útvonalon közlekedik a nap 24 óráján keresztül. Az újonnan kialakított, pálmákkal övezett parti sétányon, és a kikötőn keresztül juthatunk el a Plaza-ra, ahol üzletek, tavernák és utcai kávézók egész sora fogad bennünket. Itt található az egyik legismertebb hely, a Café del Mar teraszáról csodálatos naplementében lehet részünk. A kikötőben minden kategóriából találhatunk vitorlásokat és jachtokat. A mólótól a naponta többször iduló kompokkal pár perc alatt a csodálatos, homokos öblökben lehetünk.

MALLORCAI NYARALÁS

Mallorcai nyaralás - www.neckermann.hu

MALLORCA

A Baleári-szigetek változatos természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszemére szeretnénk Önöket elcsábítani, ahol évente hat hónapon át süt a nap. Lankás vidékek és impozáns hegycsúcsok váltakoznak egymással. Az ezeréves olajfák, szerpentines hegyi utak pompás kilátókkal, kis öblök, változatos strandok mindig új felfedeznivalókat tartogatnak. A festői falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek Palma óvárosában mind-mind az Önök felfedezésére várnak.

A sziget északi részén drámaian meredek sziklafalak, déli partján több kilométer hosszú, finomhomokos partok találhatók. És körülötte a végtelen nagy és kék tenger. Palma, a sziget fővárosa és Playa de Palma változatos éjszakai szórakozást kínálnak, a zenés bárok és diszkók a legkülönbözőbb igényeknek is megfelelnek. A szigetet kirándulásaink alkalmával ismerhetik meg, vagy egy bérautóval saját maguk is útra kelhetnek. A turisztikai központoktól távol bepillanthatnak a helyiek életébe, és kis éttermeikben a mallorcai specialitásokat is megkóstolhatják.

Mallorca repülős utak

1.164 € (364 216 Ft)

ártól /2 fő

1.244 € (389 248 Ft)

ártól /2 fő

1.300 € (406 770 Ft)

ártól /2 fő

1.308 € (409 273 Ft)

ártól /2 fő

1.372 € (429 299 Ft)

ártól /2 fő

1.384 € (433 054 Ft)

ártól /2 fő

1.390 € (434 931 Ft)

ártól /2 fő

1.394 € (436 183 Ft)

ártól /2 fő

NYARALÁS TENERIFÉN

Tenerifei nyaralás - www.neckermann.hu

TENERIFE

Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel.

 

Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység. A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is. Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Tenerife repülős utak

1.340 € (419 286 Ft)

ártól /2 fő

1.344 € (420 538 Ft)

ártól /2 fő

1.402 € (438 686 Ft)

ártól /2 fő

1.506 € (471 227 Ft)

ártól /2 fő

1.530 € (478 737 Ft)

ártól /2 fő

1.558 € (487 498 Ft)

ártól /2 fő

1.592 € (498 137 Ft)

ártól /2 fő

1.610 € (503 769 Ft)

ártól /2 fő

NYARALÁS GRAN CANARIÁN

Gran Canariai nyaralás - www.neckermann.hu

GRAN CANARIA

Gran Canaria leginkább a déli parton található kilométerhosszú strandjairól és aranysárga homokdűnéiről ismert, melyek a „Calima” szaharai áramlattal érkeztek a szigetre. A sziget belsejében a természetbarátok és a kirándulni vágyók egyaránt megtalálják számításaikat. Fedezze fel a festői falvakat a majdnem 2000 m magas vulkáni hegységben, melynek jelképe a „Roque Nublo” szikla! Tovább haladva bizarr szakadékok romantikus vízesésekkel és folyókkal valamint termékeny völgyek tárulnak a szemünk elé.

Végül megérkezünk északra, ahol a széljárás kiváló feltételeket teremt a vízi sportok szerelmeseinek. Idilli falvak keskeny utcácskákkal, kényelmes kávézók, tradicionális éttermek és tipikus mediterrán hangulat csábítják a turistákat. Próbálja ki a kitűnő halételeket, például a fehér és különösen omlós húsú papagájhalat, a „Vieját”, amelyet a tengeri sóval ízesített, héjában főtt krumplival a „Papas Arrugadas”-szal tálalnak! Aki szórakozásra vágyik, a nyüzsgő Playa del Inglésen garantáltan reggelig mulathat. Tegye nyaralását a minikontinensen egy felejthetetlen élménnyé!

NYARALÁS FUERTEVENTURÁN

Fuerteventurai nyaralás - www.neckermann.hu

FUERTEVENTURA

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete, ugyanakkor a legkisebb népsűrűségű is. Az év több mint 300 napja napsütéses. Jellegzetességei a fantasztikus strandok, ahol csodálatos napokat tölthetnek el az idelátogatók. A végtelenül hoszszú, aranysárga és fehérhomokos partok olyanok, mint egy képeskönyvben. A vízi sportok, különösen a szörf szerelmeseinek paradicsoma ez a hely, mely a tengerparti séták és a mountainbike-túrák kedvelőinek is számtalan lehetőséget kínál.

A sziget déli részén, a Jandia-félszigeten található a Sotavento finomhomokos strand, ahol a kristálytiszta víz kék és türkiz árnyalatokban pompázik, és amely Playa de Esquinzón keresztül egészen Costa Calma-ig húzódik.

NYARALÁS COSTA DEL SOLON

Costa Del Sol nyaralás - www.neckermann.hu

COSTA DEL SOL

Spanyolország déli partja, a napos Andalúzia egyike a legkedveltebb üdülőhelyeknek. A pompázatos természeti környezet, a kilométerhosszú homokos strandok, a mór stílusban épült házak, a fehér hegyi falvak mindenkit elkápráztatnak. Mivel Afrika partjai nagyon közel vannak, a kultúrában, az építészetben megnyilvánulnak az arab hatás ismertetőjegyei is, amelyeket különböző kirándulásaink alkalmával ismerhetünk meg közelebbről.

 

Természetesen tipikus spanyol mentalitással is találkozhatunk, illetve betekintést nyerhetünk a történelembe, ha a strandolás mellett ellátogatunk a környék híres városaiba, mint pl. Granada, Sevilla, Ronda. A strandon pedig élvezhetjük a tenger hullámait, kedvünkre napozhatunk, és kipróbálhatjuk a vízi sportolási lehetőségeket. Mindenképpen ajánljuk a helyi étel- és italspecialitások megkóstolását is a parti sétányon lévő hangulatos éttermek egyikében. A varázslat csak Önökre vár!

Costa del Sol repülős utak

1.352 € (423 041 Ft)

ártól /2 fő

1.366 € (427 421 Ft)

ártól /2 fő

1.372 € (429 299 Ft)

ártól /2 fő

1.394 € (436 183 Ft)

ártól /2 fő

1.452 € (454 331 Ft)

ártól /2 fő

1.478 € (462 466 Ft)

ártól /2 fő

1.490 € (466 221 Ft)

ártól /2 fő

1.604 € (501 892 Ft)

ártól /2 fő