Szoba hozzáadás

Szlovákia

Nyaralás Svájcban

Nyaralás Szlovákiában

Az ALACSONY-TÁTRA Szlovákia 3. legnagyobb hegyvonulata. A híres “Demanovska” jégbarlang és a cseppkőbarlang a legkedveltebb kirándulási célpontok. Festői, erdős völgyek és hegyi túraútvonalak jellemzik a tájat. Besenova termálfürdője 70°C-os forrásaival egész évben várja a látogatókat. Demanovska Dolina (1160 m) kis település a Deményfalvi-völgy végében. Ideális kiindulópont raftingozáshoz, nyári bobozáshoz, kirándulásokhoz és kerékpártúrákhoz.

Chopok Juh az Alacsony-Tátra kedvelt üdülőhelye egész évben. Számos túra- és kerékpárútvonal várja az aktív pihenést kedvelőket a bámulatos természeti környezetben. Szívja mélyen magába a friss tátrai levegőt, és felejtse el a mindennapok zaját! A Tatralandia Aquapark Szlovákia ásványvizekben egyik leggazdagabb vidékén fekszik, Liptószentmiklós közelében. Az aquaparkban használt víz a Liptói-régió többi geotermális vizéhez képest különleges, mivel részben a 40 millió évvel ezelőtt a Liptói-katlan területén elterülő tenger vizét is tartalmazza. A Tatralandia gyógyhatású ásványvize enyhíti a mozgásszervi és légzési betegségek tüneteit.

A MAGAS-TÁTRA a világ legkisebb magashegysége. A nyugati főgerinctől egészen a szlovák-lengyel határig húzódik. A Magas-Tátra teljes területét több mint 100 hegyi tavával, számtalan erdőjével és meredek sziklaszirtjeivel nemzeti parknak minősítették. A Popradtól Strbske Pleso-ig közlekedő Tátra Vasút még négy település, Smokovec, Stara Lesna, Tatranska Lomnica és Tatranska Polianka között teremt összeköttetést. Strbske Pleso a hegység legmagasabban fekvő települése, egy fennsíkon található, mely gyönyörű taváról kapta nevét. Stary Smokovec a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülőtelepülése. Tatranska Lomnica a Magas-Tátra legjelentősebb turisztikai fellegvára, Szlovákia talán legfestőibb települése. A településen ismert túraútvonalak haladnak végig és a környéken sok történelmi nevezetesség található.