Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma

 • 1-2. nap

  Budapest – Khartoum

  Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással. Érkezés a késő esti órákban, városnézés a Kék és Fehér - Nílus találkozásánál alapított fővárosban Khartoum-ban, felkeressük a Nemzeti és a Néprajzi Múzeumot, valamint látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, a programvégeztével a Khalifa házát, és a souk-ot a bazárt is felkeressük. Éjszaka Khartoumban (2 éj). Szállás: Assaha Hotel 3*

 • 3. nap

  Khartoum – Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

  Elhagyva a fővárost elutazunk kora reggel a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé. Útközben megnézzük a Khandag erődöt. Napi utazás: kb. 530 km. Éjszaka El Seliem faluban (1 éj).

 • 4. nap

  El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi – Soleb

  Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, és utazunk tovább, útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibi-be. Ez után, az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templomhoz, Ehnaton templomához Soleb - be. Szállás tradicionális núbiai vendégházban (1 éj).

 • 5. nap

  Soleb – Jebel - Dosha - Sadenga - Sai-sziget - Abri - Kosha

  Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomokról, majd első megállónk Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz templománál. A Sai – szigetre hajóval jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét. Sesibi-nél lesz, Ehnaton egyiptomi fáraó egykori városánál. Átkelve a Nílus partjára Abrinál, a szállásunk Kosha-ban lesz. Szállás: Kosha - ban núbiai stílusú vendégházban. (1 éj).

 • 6. nap

  Kosha - Abri - Koyeka - Harmadik-zuhatag - Sebu - Tombos

  Reggeli után utazunk rövid 20 percenyi távolságra Abriba érkezünk, megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk tovább az utunkat Tombos felé. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Majd a szálláshelyünkre utazunk. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás: Tombos - ban núbiai stílusú vendégházban. (1 éj).

 • 7. nap

  Tombos - Kerma – Kawa

  Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges defuttákat, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményeket a kontinensen, valamint a 7 fekete fáraó szobát is. a napot. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás: sivatagi sátortáborban a Kawa-i oázisban (1 éj).

 • 8. nap

  Kawa - Ó-Dongola - Núbiai sivatag – Karima

  Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a Tróntermet, templom és kolostor romokat. A programvégeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás: núbiai vendégházban (2 éj).

 • 9. nap

  Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

  Reggel El Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai „kőerdőt” is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható, a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület is.

 • 10. nap

  Karima - Nuri piramisok - Gazali - Bajuda sivatag - Meroe

  Reggeli után látogatást teszünk a Karima- i piacon, mely a maga valóságában, mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit, vásárlási szokásait, majd átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét., Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe – i piramisokat. Megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is. Éjszaka komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok közelében (2 éj).

 • 11. nap

  Meroe - Shendi - Mussawarat - Naga

  A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Megnézzük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton felkeresve, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és Az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot látogatjuk meg. Közelében található a görög hatást magán tükröző Kioszk amelyet szintén felkeresünk. Éjszaka Naga-ban komfortos sátortáborban (1 éj).

 • 12-13. nap

  Naga - Hatodik-zuhatag – Khartoum - Budapest

  Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus, Hatodik –zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat tovább. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon.

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátrakban, núbiai vendégházakban

Ellátás:

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

IndulásVisszaérkezésUtazás hosszaÁr
2019.10.31.2019.11.12.13 nap / 10 éj575.000 Ft

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Gebel Barkan és Napatan régió
 • Meroe régészeti terület

Az ár tartalmazza:

 • a szállást helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, komfortos sátortáborban, núbiai vendégházakban
 • reggelit és vacsorát Khartoum-ban, Khartoum-on kívül teljes ellátást
 • a helyszíni közlekedést, légkondícionált terepjárókkal
 • megadott programokat és belépőjegyeket
 • magyar idegenvezetést

Az ár NEM tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegyet és illetékeket kb. 190 000 Ft
 • a borravalókat kb. 5 USD/nap/fő (kb. 1.450Ft/nap/fő)
 • vízum díjat
 • útlemondási biztosítást 1,5%

Egyéb költségek

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár 77 000 Ft

TO: 1000 út

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Kérjen ajánlatot!