Tájékoztatás frissítése, 2019.10.10

A Neckermann Magyarország a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét, pénzügyi helyzete változatlanul stabil.

2019. szeptember 23. óta egy váratlan, és rendkívüli folyamat kezelésére kell koncentrálnunk, amely a Thomas Cook csoport brit tagjának csődbejelentésével kezdődött, és a Thomas Cook csoport több külföldi tagjának fizetésképtelenné válásával, őket érintő csőd, illetve felszámolási eljárások megindulásával folytatódott, melynek részeként az osztrák anyacégünk is bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált, az utazási vállalkozói tevékenységét befejezi, és a korábban vállalt utazási szolgáltatásokat nem tudja teljesíteni. A 2019. szeptember 23. óta eltelt lassan három hét összegzéseként elmondhatjuk, hogy a cégünket, a szakmát és az utazó közönséget ért, rajtunk kívülálló, váratlan helyzetet partnereink és utasaink együttműködésével, amit továbbra is nagyon köszönünk, sikerült – sikerül kezelni.

Szándékunk változatlanul az, hogy a foglalásokat a szerződések szerint, megfelelő színvonalon teljesítsük, illetve, ahol ez rajtunk kívül álló okok miatt nem lehetséges, ott a lehető legjobb megoldást megtaláljuk. Ezúton is megerősítjük, hogy továbbra sincs akadálya annak, hogy a Thomas Cook Austria által lemondott utakra befizetett előleget, részvételi díjat visszafizessük azokban az esetekben, amikor utasunk nem igényli az utazás más módon történő megvalósítását, vagy erre nincs lehetőségünk.

Jó hírként tudjuk közzétenni azt, hogy bár cégünk számára mindaddig, amíg minden egyes érintett utazási szerződés vizsgálata, és rendezése nem történt meg, ez a munka jelenti a prioritást, az elmúlt napokban már meg tudtuk kezdeni a jövő tervezését, és szervezését.

Ennek keretében már jelenleg is mód van utazási irodáinkban a téli egzotikus és sí utak, hajóutak, sportutak foglalására, illetve honlapunkon az online ajánlatkérésre. A megváltozott körülményekre tekintettel megkezdjük az árualapunk újraszervezését és a honlapunk átdolgozását is. Terveink szerint a jelenlegi, egyelőre még szűkített kínálatunk mellett elsőként az utazásközvetítői tevékenységünk körébe tartozó ajánlatokat tesszük az oldalunkon elérhetővé. Ezt követi az általunk szervezett utazások folyamatosan bővülő megjelenítése, és a megkezdett egyeztetések alapján bízunk abban, hogy az év végére már a megszokott, utasaink körében kedvelt ajánlatok jelentős részét tartalmazó kínálattal állhatunk ismét az utazóközönség rendelkezésére.

Utasainknak, partnereinknek ezúton is köszönjük az együttműködést, a megértést és a türelmet.

Dr. Békefi Veronika
A Neckermann Magyarország ügyvezetője


2019.09.28-ai frissítés:

A Neckermann Magyarország a Thomas Cook csoport egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét. Így határozott a társaság osztrák tulajdonosa, figyelembe véve többek között, hogy a Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzete, és a cégen belül, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudás, tapasztalat és lelkesedés komoly alapokat biztosít a működés folytatásához.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a Neckermann Magyarországot, és rajta keresztül utasait és partnereit ne érintenék az osztrák anyavállalatnál, és a Thomas Cook csoport más külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek, melyek váratlanul, egyik napról a másikra teremtettek új, a Neckermann Magyarország évtizedek óta fennálló zavartalan működésében soha nem tapasztalt szokatlan helyzeteket, problémákat, és esetenként elháríthatatlan akadályokat is.

A tulajdonos döntésének megfelelően szándékunk változatlanul az, hogy a foglalásokat a szerződések szerint, megfelelő színvonalon teljesítsük, illetve, ahol ez rajtunk kívül álló okok miatt nem lehetséges, ott a lehető legjobb megoldást megtaláljuk.

A Thomas Cook csoport brit tagjának 2019. szeptember 23-án, német és osztrák tagjának 2019. szeptember 25-én közzétett csődje óta folyamatosan dolgozunk a részletek megoldásán, ugyanakkor tapasztaljuk partnereink, utasaink érthető aggodalmát, esetenként türelmetlenségét.

Nagy mennyiségű utazás megvalósításának feltételeit kell megvizsgálni, és több egyeztetést kell lefolytatni azt megelőzően, hogy utasaink és partnereink felé felelősen, konkrét információkat adhassunk, ami sajnos nem megy egyik napról a másikra, ezért továbbra is szíves megértésüket és türelmüket kérjük.

A korábbiakban közölt információk kiegészítéseként:

  • jelenleg az úti célon tartózkodó utasok költségviselésére a biztosító kötelezettségvállaló nyilatkozatot adott ki, mely szerint a Neckermann utasok szállodai tartózkodásának költségeit, illetve hazautazásának azon költségeit, melyek az osztrák anyacég csődhelyzete miatt még nem kerültek kiegyenlítésre, illetve amelyeknek kiegyenlítését a külföldi szolgáltatók a kialakult helyzetben bizonytalannak tartották, a biztosító megtéríti a külföldi szolgáltató (pl. szálloda) felé.
  • Cégünk a fent említett egyeztetések szerint az utazásközvetítő partnerek segítségével egyedileg, és folyamatosan kapcsolatra lép azokkal az utasokkal, akiknek a szerződése a Thomas Cook Austria csődhelyzete miatt nem, vagy esetleg csak bizonyos módosítással teljesíthető. Valamennyi utasunk, akinek az utazását a Thomas Cook Austria-nál felmerült nehézségek miatt nem tudjuk teljesíteni, a befizetett részvételi díját vissza fogja kapni, anyagi kár senkit nem fog érni.

Nagyon sajnáljuk a szándékunkon és hibánkon kívül kialakult helyzetet, és kérjük, és köszönjük utasaink és partnereink megértését és együttműködését.

Dr. Békefi Veronika
A Neckermann Magyarország ügyvezetője


2019.09.25-ei frissítés:

A Thomas Cook cégcsoport egyes további külföldi tagjainak csődjére vonatkozó közlemények és hírek kapcsán cégünkhöz érkezett érdeklődésekre válaszolva jelenleg csak megerősíteni tudjuk a 2019. szeptember 23-ai közleményünkben foglaltakat.
Továbbra is annak érdekében dolgozunk, hogy a külföldi anyacég helyzetéből adódó nehézségeket megoldjuk, és cégünk jelenlegi stabilitását megőrizzük.

Dr. Békefi Veronika
A Neckermann Magyarország ügyvezetője


A Thomas Cook PLC (brit piac) csődjének bejelentésére és a médiában megjelent feltételezésekre reagálva tájékoztatjuk, hogy:
  • A Neckermann Magyarország, mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság, jelenleg folytatja normál, napi és operatív tevékenységét.
  • Valamennyi külföldön tartózkodó utasunk az eredeti tervek szerint tud hazatérni.
  • Az induló járatokkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba az utazási irodájával vagy írjon az utazas@neckermann.hu e-mail címre.
  • Néhány szálláshely az elutazás napján utasainktól kérheti a számlájuk kiegyenlítését. Ebben az esetben kérjük, azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot az utazas@neckermann.hu e-mail címen.
  • A foglalás honlapunkon átmenetileg nem működik. Célunk, hogy mielőbb lehetőséget biztosítsunk az online foglalásra.
  • A Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzetben van, és minden kötelezettségét folyamatosan megtartja, az összes kiállított számlát kifizeti.
  • További kérdések esetén az ügyfelek közvetlenül felvehetik velünk a kapcsolatot az utazas@neckermann.hu email címen. A Neckermann összes magyarországi utazási üzlete nyitva tart.
  • A Neckermann Magyarország vezetése azon dolgozik, hogy a külföldi anyacég okozta gazdasági nehézségekből adódó helyzetet megoldja. A cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy utasainkat ne érje anyagi kár.

Dr. Békefi Veronika
A Neckermann Magyarország ügyvezetője

2019.09.23

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva