• 1. nap

  Reggel elutazás Budapestről Bécsbe autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében. Bécsből repülővel folytatjuk az utat egyenesen Taipeibe a China Airlines járatán.

 • 2. nap

  A reggeli órákban érkezünk meg Taipei repülőterére, ahonnan busszal jutunk a szállodába. Korán elfoglahatjuk a szobákat, hogy kissé kifújhassuk magunkat. Délután fél napos városnézés busszal, melynek során meglátogatjuk a Chiufen falvat, ami lényegében Taipei egy a természet által kellően elszeparált, hegyoldalra épült külső városrésze csodás panorámával, hangulatos, hagyományos utcákkal és épületekkel. Innen Shifenbe látogatunk, ahol szintén az ország hagyományos oldala vár ránk, valamint egy 20 méter magasról alázúduló vízesés, ami valószínűleg Taipei környékének legszebb természeti látványossága. Este transzfer vissza a szállodába. Szállás Taipeiben.

 • 3. nap

  Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Taipeiben busszal. Elsőként a Yehliu Geoparkba látogatunk, ahol furábbnál furább, a természet erői által alakított kőformákkal találkozhatunk. Innen visszatérünk a belvárosba, ahol az ikonikus Taipei 101 felhőkarcoló a következő célpontunk. Közel 400m magasból csodálhatjuk meg a város panorámáját a kilátószintekről, majd némi szabadidő áll rendelkezésre a helyi bevásárlóközpontban. Délután benézünk a hatalmas Eslite könyvesboltba, majd az ország egykori vezetőjének, Chiang Kai-Sheknek állított emlékművet tekintjük meg. Mozgalmas napunk végén Ximending-be látogatunk, ami nem is csak egy piac, hanem inkább egy egész bevásárló városrész Taipei központjától nem messze. Legtöbb üzlete késő estig nyitva tart, továbbá ez volt az első és máig az ország legnagyobb kizárólag sétálóutcákból álló városrésze. Szállás Taipeiben.

 • 4. nap

  Reggelit követően fél napos városnézés busszal Taipeiben. Elsőként a monumentális méretű Nemzeti Palotamúzeumot látogatjuk meg, amely a szakértők szerint a világ legnagyobb kínai eredetű műtárgygyűjteményével büszkélkedhet. Innen a Mártírok Szentélyéhez megyünk, amit 1969-ben emeltek az ország történelmének számos felkelésében és háborújában elhunyt hősies katonák emlékére. Következő állomásunk a Shilin Elnöki Rezidencia, ahol többek között a már említett Chiang Kai-Shek elnök is lakott, de ma már múzeumként funkcionál és nyitva áll a nagyközönség előtt. Kora délután transzfer vissza a szállodához, majd szabad program áll rendelkezésre. Este lehetőség egyénileg meglátogatni a Taipei 101 környékét, ahol éjfélkor megnézhetjük a visszaszámlálást és a hatalmas újévi tüzijátékot. Szállás Taipeiben.

 • 5. nap

  Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Transzfer a Taipei-i vasútállomásra, majd vonattal utazunk az ország keleti partján található Hualien megyébe. Ellátogatunk a Tarako Nemzeti Parkba egy rövid kirándulás keretében, ahol Tajvan csodás természeti adottságaival ismerkedhetünk meg. Az ebéd ezen a napon a program része, majd megtekintjük többek között az Örök-tavasz Szentélyét, valamint a Fecske Barlangot. Transzfer busszal a szállodához, útközben megállóval a Qixintan partszakasznál néhány fotó erejéig. Szállás Hualienben.

 • 6. nap

  Reggeli után kijelentkezünk, majd vonattal utazunk észak felé Yilan megyébe, ami nagyjából félúton található Hualien és Taipei között. Yilan ad otthont a Hagyományos Művészetek Központjának, ami összesen csaknem 24 hektárnyi területen fekszik, és országos szinten nagyon fontos szerepet játszik a legkülönfélébb hagyományos művészetek kutatásában, tanításában és népszerűsítésében. Ellátogatunk még Tajvan egyetlen whisky-lepárlóüzemébe, a híres Kavalan márka helyi gyárába. Az üzem, és úgy általában a tajvani whisky-gyártás mindössze 12 éve működik, 2010-ben mégis világhírnévre sikerült szert tenniük, miután egy nemzetközi versenyen skót és angol whiskyk felett arattak győzelmeket. Innen busszal folytatjuk utunkat vissza a fővárosba, ahol este még ellátogatunk a nyüzsgő éjszakai piacra, valamint elfogyasztunk egy igazán hagyományos tajvani fogásokból álló vacsorát egy közeli étteremben. Szállás Taipeiben.

 • 7. nap

  Korán reggel kijelentkezünk a szállodából, majd transzfer a Taipei Nemzetközi Repülőtérre. Utazás Oszakába a China Airlines közvetlen járatán. A dél körüli érkezést követően rövid városnézés busszal Oszakában. A Dotonbori városrészben kezdjük japán kalandjainkat, ami leginkább éttermeiről és izgalmas sétálóutcáiról híres. Innen az Oszaka Kastélyhoz látogatunk, ami többek közt egy hatalmas parkkal és múzeumokkal várja a látogatókat. A program végeztével transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása. Szállás Oszakában.

 • 8. nap

  Reggeli a szállodában, majd busszal indulunk a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Kiotó megőrizte hagyományos japán karakterét, ami annak is köszönhető, hogy a II. világháborút komolyabb bombázások nélkül vészelte át. Elsőként felfedezzük Kiotó egyik fő nevezetességét, az UNESCO Világörökség részét képező „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott, a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz utazunk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk, amely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. Szállás Oszakában.

 • 9. nap

  Következő napunkon reggeli után Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a városkáról elnevezett folyó partján találjuk a Byodo-in templomot, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája, 998-ban eredetileg nem is templomnak, hanem Fujiwara no Michinaga, nagyhatalmú politikus vidéki villájának épült. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek és szabadon kóborolhatnak a területen. Busszal jutunk vissza Oszakába, majd közös vacsorára indulunk, hogy olyan, a térségre jellemző specialitásokat kóstolhassunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük. Szállás Oszakában.

 • 10. nap

  Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd lehetőségünk nyílik kipróbálni a híres Shinkansen szuperexpresszt. 250 km/órás átlagsebességgel száguldunk egyenesen Japán fővárosába, Tokióba. Ebéd egyénileg, majd fél napos városnézés busszal, melynek során a Császári Palota bejáratához látogatunk, később pedig Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. A program végeztével transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Tokióban.

 • 11. nap

  Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. Ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez, majd a nap végén Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Szállás Tokióban.

 • 12. nap

  Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a tokiói repülőtérre. Utazás repülővel Taipeien keresztül Bécsbe, majd busszal Budapestre. Hazaérkezés Budapestre január 9-én várhatóan a délelőtti órákban.

Útvonal: Taipei – Chiufen – Hualien – Tarako – Yilan – Taipei – Oszaka – Kiotó – Nara – Uji – Tokió

Szállás: Taipei (4 éj): Hotel B Taipei 3*; Hualien (1 éj): Chateau de Chine Hualien 3*; Oszaka (3 éj): Hearton Hotel Nishiumeda 3*; Tokió (2 éj): Sunshine City Prince Hotel 3*; Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

Időpont: 2017. December 28 – Január 09.

Időtartam: 13 nap / 10 éj

Részvételi díj: 949.000 Ft /fő-től

Előfoglalási akcióval: 2017. Július 31-ig: 899.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Bécs-Taipei, Taipei-Oszaka és Tokió-Taipei-Bécs útvonalon
 • Transzfert autóbusszal Budapest és a bécsi repülőtér között
 • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap
 • 1 ebédet és 1 vacsorát Tajvanon, valamint 1 vacsorát Japánban
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Városnézést és kirándulást Taipeiben, a Tarako Nemzeti Parkban, Hualienben, Yilanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban
 • Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra
 • Retúr repülőtéri transzfereket
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • Egyágyas felárat (150.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2017. November 28
 • A részvételi díjat 1 JPY = 2,7 Ft illetve 1 USD = 290 Ft árfolyamig garantáljuk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek