Tunézia elérhető a Neckermannál - www.neckermann.hu

Tunézia sokkal több, mint homok és tenger. Ezeréves történelem, változatos tájak és gazdag kultúra jellemzi az országot. Megszámlálhatatlan régészeti maradványai, kevéssé ismert műemlékei nem esnek messze a méltán híres tengerparti üdülőhelyektől.

Fedezze fel velünk Tunézia színpompás világát!

Érdemes kipróbálni a thalasszoterápia jótékony hatását, élvezni a golf nyújtotta csodás kikapcsolódást, megkóstolni a páratlan tunéziai ételeket és kalandozni a végtelen sivatagban, talán éppen naplementekor.

Tunéziában a VÖRÖS szín jelképezi a naplementét Djerba szigetén, a hibiszkusz bokrokat a tengerpartokon, a tradícionális berber kalapot és a beduin ruhát, amit a tunéziaiak évszázadok óta viselnek. A SÁRGA szín jelképezi a virágzó tavaszi réteket, a híres fonott kosarat Nabeul városából, a mázas cserépedényeket és a végtelen sivatagot. A ZÖLD szín tükrözi az üde pálmafa oázisokat, az illatos jázmin bokrokat és az andalúz csempével díszített kupolákat. Az ARANY szín ragyog Kairouan város tégla motívumain és az Atlasz-hegység csipkézett hegyvonulatain. A KÉK szín utal a tiszta égre és a tündöklő Földközi-tengerre.

Változatos színek és programok várják az egész családot Tunéziában.

Facebook
Weboldal

Tunisztól Mahdiáig

Tunisz

Tunézia fővárosa a Tuniszi-öböl partján fekszik. A medinát, ami a város központja, pezsgő kereskedelem, intenzív színek és illatok keveredése, műhelyek sokasága jellemzi. 1979 óta az UNESCO Világörökség része. A Bourguiba sugárúton modern épületek sorakoznak. A látványosságok közé tartozik a Szent Vincent de Paul katedrális és a Bardo Múzeum, ahol a Római Birodalom legfontosabb mozaik gyűjteménye található.

Hammamet

A város neve a „hammam” szóból ered, ami fürdőt jelent. Az üdülőhely a fővárostól délre, a Cap Bon félszigeten fekszik. Kitűnő fekvésének köszönheti népszerűségét.

Sousse

A “Sahel gyöngyének” nevezett várost a Kr. előtti 11. században alapították. A 9. században épült ribat az erőd-monostor érdekes példája, csakúgy mint a nagymecset, a bástyák és a Khalef tornya. Port El Kantaoui a Földközi-tenger első kertkikötője, török-arab vagy andalúz stílusú luxushotelekkel és kiépített kikötővel.

Monasztir

Egy hagyománytisztelő, modern város. A napsütötte homokos strandoktól és a szállodáktól pár perc sétára található a festői halászkikötő. A város vibráló színeit a hófehér, modern épületek falai közé ékelődött ódon falak és a mediterrán növények adják. A rózsaszín murvafürt, a bordó hibiszkusz és a fehér jázmin szirmaihoz a tenger kék színe adja a hátteret.

Mahdia

Karthágó után és Tunisz előtt, a 10. században ez a régi pun kikötő volt Tunézia fővárosa. A partot finom szemcsés homok borítja, a víz pedig teljesen áttetsző. Sétáljunk egyet az erődnél, az óvárosban és a tengerésztemetőnél. A Salatka múzeumot a pun temető mellett találjuk.

El Jem

30 kilométerre Mahdiától fekvő mezőváros, az ország legnagyobb épségben fennmaradt kolosszeumáról híres. Csodálatos amfiteátrumában klasszikus zenei koncerteket rendeznek júliusban és augusztusban.

Djerbától Matmatáig

Djerba

Ez a sziget egy valódi paradicsom. A monda szerint Odüsszeusz járt itt először, aki lótuszok szigetének nevezte el. Falvai, bástyái és házfalai arról tanúskodnak, hogy berberek, zsidók, törökök, szicíliaiak és még spanyolok is éltek ezen a csodálatos szigeten.

Ghriba

Egyike a világ legrégebbi zsinagógáinak. Riadh faluban található, Houmt Souk szomszédságában. Híres zarándokhely, valamint a Tóra tanulmányozására alapított vallási központ is egyben.

Matmata

A barlanglagások kellemesen hűvös, hegyoldalba vájt berber lakások voltak, mára többnyire kiállítótérként működik. A tengerparttól távolodva a táj megváltozik. Az okkersárga hegyvonulatokat vízesések szabdalják és pálmaligetek szinesítik. Ezen a holdbéli tájon forgatta Steven Spielberg Az elveszett frigyláda fosztogatóit és George Lucas a Csillagok háborúját. A tunéziai sivatag a világon az egyik legszebb és legváltozatosabb. Viszonylag kis területen fekszik, így néhány óra alatt eljuthatunk a városokból a szaharai oázisokig, illetve a hegyektől a tengerpartig.

Tozeur

A félsivatagos Dzserid-vidék egyik gyöngyszeme. Az ókori Thusuros nevű város a Biskrából Gabesbe tartó római út megállóinak egyike volt. Egyfajta sivatagi kikötőként kell elképzelni a korbeli várost, ami nyüzsgő kereskedelmi központ volt a Szaharán átkelő karavánok számára. A régió nagyon híres gyümölcse, a zamatos Deglet Nour, azaz a fénydatolya.

Forrás

Turizmus Trend desztinációs melléklete a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal megbízásából