Szoba hozzáadás

IBIZA

Ibiza

A Baleári-szigetcsoport legtarkább és legérdekesebb szigete Ibiza. A közkedvelt üdülőparadicsom évről-évre mágnesként vonzza a turistákat. A szigeten körülutazva változatos táj fogad bennünket. A mandulafenyők és a virágzó, illatos kertek mindenkit elvarázsolnak. Színvonalas diszkók, jazz-bárok és jobbnál-jobb éttermek gondoskodnak a jó hangulatról. Szinte nem is lehet eldönteni, hogy esténként melyik bárba menjünk, hiszen mindegyik csábítóan hívogat. Az extravagáns butikok szintén várják a vásárlókat. A színes forgatag közepén, a sziget belsejében megismerhetjük a helyi szokásokat. Az egykori hippi-szigeten megtalálják számításukat úgy a kirándulók, mint a nyugalmat keresők, a bulizni vágyók, a vízi sportok szerelmesei és a családok.

Ibiza-város három, egymástól eltérő hangulatú városrészből áll: a történelmi helyekkel és kacskaringós utcácskákkal büszkélkedő romantikus "Dalt Vila"-ból, az új alsóvárosból a "La Marina"-ból és a mindig nyüzsgő életű, kikötőnegyedből a "La Penya"-ból, ahol számtalan étterem, bár és apró üzlet várja a látogatókat. Ibiza sétálóutcája, a "Paseo de Vara del Rey", egyike a legkedveltebb találkozóhelyeknek. Az ibizai diszkók, mint a Pacha, az Amnesia és a Space messzeföldön híresek. Az Ibiza-városhoz tartozó turistacentrumok, Talamanca (kb. 3 km-re az óvárostól), Figueretas (kb. 1 km) és Playa d en Bossa (kb. 4 km), a menetrend szerinti buszok segítségével könnyen megközelíthetők.A repülőtér közelsége miatt a szállodánál előfordulhat, hogy a le/felszálló repülőgépek zaja zavarja a nyaralók nyugalmát.

Az Ibiza-várostól 20 km-re, a nyugati parton található San Antonio fürdőtelepülésre a világ minden tájáról érkeznek turisták. Itt mindenki kedvére válogathat a változatos kikapcsolódási lehetőség közül, legyen az diszkó vagy halásztanya, rock zene vagy flamenco, vízisí vagy kirándulás! A diszkó-busz 5 útvonalon közlekedik a nap 24 óráján keresztül. Az újonnan kialakított, pálmákkal övezett parti sétányon, és a kikötőn keresztül juthatunk el a Plaza-ra, ahol üzletek, tavernák és utcai kávézók egész sora fogad bennünket. Itt található az egyik legismertebb hely, a Café del Mar teraszáról csodálatos naplementében lehet részünk. A kikötőben minden kategóriából találhatunk vitorlásokat és jachtokat. A mólótól a naponta többször iduló kompokkal pár perc alatt a csodálatos, homokos öblökben lehetünk.