Legjobb ajánlataink

Kiemelt ajánlatok:
Hotel Tiara Beach
Hotel Bellevue Beach
Sunset Resort
 

Nyaralás Bulgária

Bulgária éghajlatilag európai és ázsiai hatásokkal egyaránt rendelkezik, tengerpartján kellemes klímájával és változatos tájegységeivel vonzza az üdülni vágyókat. Végtelen hosszú, finomhomokos strandjai mellett találkozhatunk erdős domságokkal, valamint az ország szívében magasodik a lenyűgöző Balkán-hegység. Az ország kultúrájában is keveredik a mediterrán lazaság és a keleties vendégszeretet. Bulgária mindenki számára páratlan nyaralást ígér. Akár egy fürdőzés a kristálytiszta tengerben, esetleg egy kávé az óváros egyik eldugott, kis utcájában vagy szórakozás a nyaralóközpontok lüktető éjszakai életében - mindenki számára felejthetetlen nyaralást garantálnak az itt eltöltött napok.

Napospart

Bulgária éghajlatilag európai és ázsiai hatásokkal egyaránt rendelkezik, tengerpartján kellemes klímájával és változatos tájegységeivel vonzza az üdülni vágyókat. Végtelen hosszú, finomhomokos strandjai mellett találkozhatunk erdős domságokkal, valamint az ország szívében magasodik a lenyűgöző Balkán-hegység. Az ország kultúrájában is keveredik a mediterrán lazaság és a keleties vendégszeretet. Bulgária mindenki számára páratlan nyaralást ígér. Akár egy fürdőzés a kristálytiszta tengerben, esetleg egy kávé az óváros egyik eldugott, kis utcájában vagy szórakozás a nyaralóközpontok lüktető éjszakai életében - mindenki számára felejthetetlen nyaralást garantálnak az itt eltöltött napok.

Városok

NESZEBÁR

Neszebár eredeti légkörét megőrző, ismert nyaralóhely, amely egy félszigeten fekszik, és egy földnyelvvel kapcsolódik a szárazföldhöz. A 3000 éves óvárost a Fekete-tenger veszi körül. 1983 óta a világöröksége része, amelyet egyedülálló földrajzi fekvésével és építészeti stílusával érdemelt ki. Több mint 40 temploma a Balkán legjobb álapotban megmaradt templomai közé tartozik. Sétáljon el Neszebár szállodákkal tarkított újvárosától az óváros romantikus utcácskáiba, ahol megtekintheti a különleges, fából faragott erkélyekkel díszített házakat és pompás homlokzatokat illetve a kikötőt! Élvezze a csodálatos kilátást, amely a végtelen tengerre nyílik! A busztranszfer Burgasz repülőteréről kb. 30 perc.

NAPOSPART

A 7 km hosszú és 150 m széles, sekély finomhomokos Napospart kitűnő vízminőségével egy igazi családi és gyermekparadicsom. A központban, a parti sétány és a sétáló utcák mentén számos bevásárlási és szórakozási lehetőség valamint étterem és bár várja a változatos nyaralásra vágyó vendégeket. A busztranszfer Burgasz repülőteréről kb. 45 perc.

POMORIE

Hatalmas kiterjedésű mezők és szőlőskertek várják délen az idelátogatókat. A kis, festői Pomorie egy félszigeten fekszik, gyümölcsöskertekkel és szőlőhegyekkel körülvéve. A közelben fekszik egy kis tó, amelyben gyógyhatású Liman-hab található, melyet különböző gyógykezelésekhez használnak. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

DUNI ROYAL RESORT

A Duni Royal Resort üdülőkomplexum több szállodát foglal magába, amelyek együttese egy kis bulgáriai falut alkot. A Duni Royal Resort egy természetvédelmi területen fekszik, ahol számos ritka madárfaj élőhelye található. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

SVETI VLAS

A marhakereskedők védőszentjéről elnevezett település kb. 3 km-re fekszik Naposparttól. A Balkán-hegység déli vonulatai itt ütköznek a Fekete-tenger partjaiba, amelynek köszönhető a környék kellemes klímája. Élvezze a nyugalmat a strandon, este pedig merüljön el Napospart lüktető éjszakai életében. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

ELENITE

Az üdülőközpont a naposparti öböl északi partján helyezkedik el, szemben Neszebár óvárosával. A zöldövezeti nyaralóhelyen éttermek, kávéház, éjjeli bár, diszkó, jacht-klub, iskola a sportok szerelmeseinek, játszóterek, röplabdapályák, minigolf és teniszpályák, fedett medencék illetve szaunák várják a látogatókat magas színvonalú szolgáltatásaikkal. A szállodák mozaikként helyezkednek el a Balkán-hegység legkeletibb bércei között, hiszen innen pár kilométerre a hegység a Fekete-tenger alá merül, így Elenite összekapcsolja a strandolás élményét a hegyek által nyújtott nyugalommal. A komplexum saját, ingyenesen igénybe vehető aquaparkkal is rendelkezik.

SOZOPOL

Sozopol a Fekete-tenger egyik legfestőibb nyaralóhelye, mely igen kiépült, szórakozási lehetőségek hosszú sorát kínálja. A legnagyobb strand az óváros tőszomszédságában található. Közelben található a Ropotamo folyó, mely természetvédelmi terület. Sozopol idillikus óvárosi része, valamint lassan mélyülő homokos tengerpartja kedvelt a turisták körében, ideális kisgyermekes családoknak. A közeli park és az ódon épületek kombinációja, háttérben a türkizkék tengerrel már már egzotikus látványt nyújt.

PRIMORSKO

Primorsko remek lehetőséget nyújt egy gondtalan nyaraláshoz. Egy félszigeten fekszik, amely két csodálatos, természetes szépségű, homokos, nem zsúfolt stranddal büszkélkedik. Mindkét part fokozatosan éri el a tengert, így ideális játszóteret nyújt a gyerekeknek is. A település központi parkjában kulturális programok sokasága kerül megrendezésre. A szállodák a tengerpart közvetlen közelében fekszenek, innen kilátás nyílik a környező mezőkre is, amelyeken a lovak szabadon vágtáznak. A természetbarátok örömére két természetvédelmi rezervátum is található a közelben. A Perla természetvédelmi rezervátumban homokdűnéket és egzotikus növényzetet láthatunk és nem messze innen található a Ropotamo folyó. A folyótorkolat szintén a rezervátum részét képezi, a sűrű növényzet természetes kerítést alkot a folyó mentén.  A pezsgő éjszakai élet és a sok diszkó a fiataloknak is igényes szórakozási lehetőséget nyújt.

Aranypart

Az üdülőhely nevét a 4 km hosszú és 50 m széles, aranyhomokos strandról kapta, mely Várna belvárosától 17 km-re északra található, de gyakorlatilag már egybeépült a várossal. Az esti kikapcsolódásról diszkók, varieté-műsorok és koncertek gondoskodnak. A parti sétányon bárok, kávézók és éttermek sorakoznak. A különböző vízi és szárazföldi sportok kedvelői sem fognak itt csalódni. Az Aranypart gyógyfürdő-központban akár gyógyulni is lehet. A busztranszfer Várna repülőterétől kb. 45 perc.

Városok

ALBENA a bolgár tengerpart egyik legigényesebb, legzöldebb üdülőközpontja. A kb. 150 m széles és 6 km hosszú gondozott strandjával, aranyszínű homokos, lassan mélyülő tengerpartjával kiválóan alkalmas akár kisgyermekkel érkező vendégeknek is. Albena üdülőközpontja egy zárt terület, átmenő forgalom nélkül, Várnától mindössze kb. 35 km-re. Déli részén található a Baltata Nemzeti Park, mely csónakázva is megtekinthető a Hotel Gergana-nál lévő stégről indulva.A főút mellett haladó kerékpárúton keresztül ellátogathatnak a kb. 10 km-re lévő Balcsikba. Itt található Mária román királyné palotája és gyönyörű, vízesésekkel tarkított botanikus kertje. Albena hangulatos belvárosában éttermek, bárok és kávézók csalogatják a turistákat.

ARANYPART Várna központjától kb. 15 kilométerre, északra terül el a kedvelt üdülőhely, mely kb. 4 km hosszú és 50-100 m széles, aranyhomokos strandjáról kapta a nevét. A különböző vízi és szárazföldi sportok kedvelői itt nem fognak csalódni. Az Aranyparton található vízforrások ásványi anyagokban nagyon gazdagok, ezért számos szállodában modern balneológiai központok várják a vendégeket, ahol különböző gyógy- és szépségkúrák közül lehet válogatni.Kellemes kikapcsolódást kínál az Aquapolis Aquapark, mely Várnától kb. 18 km-re, északra található. A vízi vidámpark a tengerparttól kb. 300 m-re helyezkedik el, gyönyörű vegetárcióval körülvéve, csodálatos kilátással a tengerre. A létesítményben különböző zónákat alakítottak ki felnőtteknek, gyermekeknek és az extrém szórakozás kedvelőinek. További információk: www.aquapolis.net.

SVETI KONSTANTIN egyike a bolgár tengerpart legrégibb gyógyüdülőhelyeinek. Ismertségét gyógyító ásványvizes fürdőinek köszönheti. A fürdőhely kb. 8 km-re, északra fekszik Várnától és sekély, homokos stranddal rendelkezik. A csendes, hangulatos üdülőhelyet nyugodt pihenésre és feltöltődésre vágyó utasainknak ajánljuk.

OBZOR félúton Várna és Burgasz között fekszik, izgalmas keveréke a változatos szórakozási és vízi sportlehetőségekkel rendelkező üdülőhelynek. Itt szinte a széles, kilométerhosszú, homokos strandig nyúlnak a Balkán-hegység erdei, ideális hátteret biztosítva egy felejthetetlen, családi nyaraláshoz. A városkában számos meghitt kávézó, étterem és folyamatosan megújuló bárok várják a vendégeket, a Kamcsija- és a Dvojnica-folyók közelében, amelyek párhuzamos folyása természeti rezervátum. A város feletti dombokon fekszenek a Kozyak vár, a római várfalak és a Jupiter templom romjai. 

hu.neckermann.search.dto.ProductText@733b6fd7

Építkezések: Bulgária az utóbbi években egyre kedveltebb a turisták körében, ezért folyamatosan újabb szállodákat építenek. Egyes esetekben az építkezések zaja zavaró lehet.

Pótágy: A harmadik ágy vagy pótágy általában kanapét (esetenként kihúzható ágyat) jelent, melynek használata esetén a szobában rendelkezésre álló hely lecsökken. Étkezés: Elő- és utószezonban a büféétkezést menüválasztás helyettesítheti. Kérjük, legyenek tekintettel arra, hogy nem minden szállodában áll rendelkezésre megfelelő szakképzettségű személyzet, illetve hogy a helyi étkezési szokásoknak megfelelően az ételeket általában csak langyosan tálalják!

Borravaló: A mindennapi élet része, ezért szinte mindenhol el is várják. Kérjük, mindenképpen kalkulálják bele az útiköltségbe!

Fényképezés: Emberek fényképezése előtt mindenképpen kérjenek engedélyt! Szezonidők: Elő- és utószezonban még vagy már nem minden sportolási lehetőség üzemel. A főszezonban számítani kell arra, hogy a szórakozóhelyek késő éjszakáig nyitva tartanak, ezért a környékük eléggé zajos.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti.

Technikai feltételek: Időnként előfordulhat, hogy kimaradások lépnek fel a víz- és áramellátásban. A technikai berendezések javítása esetenként hosszabb ideig tarthat.

Bankkártyák: Minden üdülőterületen rendelkezésre állnak bankautomaták, amelyekből naponta maximum 400 Leva vehető fel. 2002 óta majdnem minden üzletben lehet bankkártyával fizetni. Euróval illetve utazási csekkel lehet fizetni a szállodákban, illetve be is váltják azt.

Időjárás: Elő- és utószezonban előfordulhat hogy az időjárás hűvösebbre fordul, ilyenkor a szállodákban is hidegebb lehet.

Telefon: A szállodai szobákból való telefonálás díja általában a háromszorosa a normál tarifának. Célszerűbb telefonkártyát vásárolni és utcai fülkéből telefonálni. A mobiltelefonok általánosságban - szolgáltatótól függetlenül - jól működnek.

Strand: A klímaváltozások, a széljárás és az erős hullámzás hatására a strandon moszatok, algák és egyéb tengeri szennyeződések jelenhetnek meg.

Ellátás: Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem minden szállodában dolgozik szakképzett személyzet. Bulgáriában, a déli országokhoz hasonlóan mások az étkezési szokások. Az ételeket melegen vagy langyosan szolgálják fel.

Parkolás: A bolgár szállodák népszerűsége miatt előfordulhat, hogy amennyiben autóval érkeznek, nem biztos, hogy az adott szálloda parkolójában vagy a szálloda közelében tudják leparkolni autójukat.A nyilványos parkolók (Blue Area - kék színnel felfestett parkolóhelyek) térítés ellenében állnak az Önök rendelkezésére. Az automatából megváltott parkolójegyet a vezető ülés felőli oldalon kell a szélvédőre helyezni. A parkolás díja kb. 2,- Leva/óra illetve kb. 20,- Leva/nap.

Flamingo Grand Hotel
Flamingo Grand Hotel
Bulgária, Aranypart, Albena
38 €/főtől * (11 776 Ft)
Hotel Forest Beach
Hotel Forest Beach
Bulgária, Napospart, Primorsko
25 €/főtől * (7 747 Ft)
Les Magnolias Hotel
Les Magnolias Hotel
Bulgária, Napospart, Primorsko
27 €/főtől * (8 367 Ft)
Hotel Perla
Hotel Perla
Bulgária, Napospart, Napospart
18 €/főtől * (5 578 Ft)
Hotel Zefir Beach
Hotel Zefir Beach
Bulgária, Napospart, Napospart
15 €/főtől * (4 649 Ft)
Hotel Tiara Beach
Hotel Tiara Beach
Bulgária, Napospart, Napospart
32 €/főtől * (9 917 Ft)
Hotel Bellevue Beach
Hotel Bellevue Beach
Bulgária, Napospart, Napospart
38 €/főtől * (11 776 Ft)
Hotel Festa Panorama
Hotel Festa Panorama
Bulgária, Napospart, Nessebar
29 €/főtől * (8 987 Ft)
Sunset Resort
Sunset Resort
Bulgária, Napospart, Pomorie
51 €/főtől * (15 805 Ft)
Hotel Sol Nessebar Mare
Hotel Sol Nessebar Mare
Bulgária, Napospart, Nessebar
102 €/főtől * (31 610 Ft)