Tenerifet ajánljuk:

A tájak vándorainak

Vitorlázzon délelőtt az Atlanti-óceánon egy katamarán hátán, és készítse el a tökéletes képet a helyi delfinekről.

Túrázóknak

Ebéd után fedezze fel a Teide rejtett kincseit, vagy vegyen részt egy Jeep safarin Masca útjain.

Strandmániásoknak

Az aranyló homok Tenerife déli strandjain tökéletes kikapcsolódást biztosít minden pihenést keresőnek. Különlegességre vágyik? Látogassa meg los Gigantes vulkáni eredetű, fekete homokos strandját!

Jó tudni

Nyelv: Tenerife hivatalos nyelve a spanyol.

Pénznem: Tenerife pénzneme az Euró (€).

Helyi idő: A közép-európai időhöz képest -1 óra eltolódás.

Repülőterek Tenerifén két repülőteret találunk. Tenerife South, a nagyobbik és forgalmasabbik reptér a déli üdölőövezethez közel fekszik, míg az inkább üzleti utazásoknál használt Tenerife Nord 11km-re található a fővárostól északra.

Repülési idő: kb. 6 óra Magyarországról


Időjárás

Hőmérséklet: A nyári hónapokban 30°C körüli a nappali hőmérséklet, ami a téli időszakban 22°C-24°C körülire enyhül.

Ajánlott odautazás: Az év egész szakában tökéletes körülményeket találunk egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez. Éves szinten elenyésző az esős napok száma, főleg a turisták által is kedvelt déli oldalon.

Az időjárást "örök tavasznak" is nevezik, hiszen a tél közepén is enyhe időjárás várja az odautazókat. A nyarak melegek és szárazak.

  Legjobb ajánlataink

 

Nyaralás Bulgária

Bulgária éghajlatilag európai és ázsiai hatásokkal egyaránt rendelkezik, tengerpartján kellemes klímájával és változatos tájegységeivel vonzza az üdülni vágyókat. Végtelen hosszú, finomhomokos strandjai mellett találkozhatunk erdős domságokkal, valamint az ország szívében magasodik a lenyűgöző Balkán-hegység. Az ország kultúrájában is keveredik a mediterrán lazaság és a keleties vendégszeretet. Bulgária mindenki számára páratlan nyaralást ígér. Akár egy fürdőzés a kristálytiszta tengerben, esetleg egy kávé az óváros egyik eldugott, kis utcájában vagy szórakozás a nyaralóközpontok lüktető éjszakai életében - mindenki számára felejthetetlen nyaralást garantálnak az itt eltöltött napok.

Diplomáciai képviselet:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
ul. 6-ti. Septemvri 57., Szófia - 1000
Tel.: 00-359-2963-1135
Ügyelet: 00-359-88-8813-080
E-mail: embassy.sof@kum.hu
Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.
Időeltolódás: 1 óra
Magyarország: 14.00 óra
Bulgária: 15.00 óra
Pénznem: Leva (BGN).
Feszültség: 220 Volt.
Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz, melynek a beutazástól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.
Devizaelőírások: A be- és kiutazásnál bejelentés nélkül 9.999,- Levának megfelelő konvertibilis valuta vihető be illetve ki az országból. A Leva kivitele az országból szigorúan tilos.

Napospart

Bulgária elsősorban változatos természeti szépségeivel, kellemes klímájával vonzza a nyaralókat. A Fekete-tenger finomhomokos strandjai mentén lágy dombok húzódnak, mögötte pedig a Balkán-hegység magasodik. A Bolgár Riviéra folyamatosan fejlődik, változik, új éttermek nyílnak bolgár és nemzetközi ízekkel. Régi és modern bárok, szabadtéri diszkók várják a szórakozni vágyókat. Mindenképpen érdemes megemlíteni az újonnan épített vagy frissen felújított szállodákat, melyek legtöbbje számos wellness-szolgáltatást is kínál. Egyedül utazók, családok és fiatalok egyaránt megtalálják itt a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Délen széles szántók és szőlőültetvények fekszenek. A festői, kis POMORIE  egy félszigeten fekszik, gyümölcsösökkel és szőlős domboldalakkal körülvéve. A közelben található egy tó gyógyhatású Liman-iszappal, amit a környéken sok gyógykezelésnél használnak.

NESZEBÁR Az ismert üdülőhely egy félszigeten fekszik, melyet egy 400 m hosszú földnyelv köt össze a szárazfölddel. A település 2 részre oszlik: Régi- és Új-Neszebárra. A városban többszáz éves templomok emlékeztetnek a régi korokra, ezeket mindenképpen érdemes megtekinteni. Az óváros szűk sikátoraival és fával borított épületeivel messze földről vonzza ide a turistákat. A szórakozni vágyókat éttermek, tavernák és bárok várják.

A NAPOSPART 7 km hosszú és 150 m széles, homokos stranddal rendelkezik. A kellemes nyaraláshoz hozzájárulnak még a szépen felújított szállodák, a változatos sportolási lehetőségek és a sokszínű, esti szórakozási lehetőségek.

SOZOPOL igen kiépült, szórakozási lehetőségek hosszú sorát kínálja. A legnagyobb strand az óváros tőszomszédságában található. A közeli park és az ódon épületek kombinációja, háttérben a türkizkék tengerrel, már már egzotikus látványt nyújt.

SVETI VLAS  egykori kis halászfalu, ahonnan kiváló panoráma nyílik a Napospartra és a szemközti félszigeten található Neszebárra. A település sajátos mikroklímával rendelkezik a hegyvidék, a síkság és a tenger találkozása miatt.

 

Fakultatív kirándulások

JEEP SAFARI /BALKAN RALLY

"Black Sea view" meglátogatása, beszelgetés a biztonsági előírásokról;
Off - road szakasz;

Találkozó egy méhésszel, kóstolás, vásárlási lehetőségek ;
Bámulatos erdőn keresztüli utazás ;
Légpuska lövészet;
Piknikszerű ebéd az erdőben a következő menüvel :
saláta – paradicsom, uborka; pulykahús gombával, kenyér ; desszert -gyümölcsök; italok –víz, sör, üditók, fehér és vörös bor .
Vegetáriánus menü is rendelkezésre áll

Stop az  "Old Fountain"-nél;
Visszaérkezés a szállodákba kb. 15.30-kor .

ALI BABA

Transzfer  Balcsik kikötőjébe. Három órás hajókázás a két emeletes Ali Baba nevű hajóval. Ebéd, üdítők, alkohol. Transzfer vissza az Aranypartra.

VÁRNA – DÉLFINÁRIUM– BEVÁSÁRLÓ TÚRA

09.30: Indulás az Aranypartról. A Delfinshow 10.30-kor kezdődik. A műsor után Várna city bevásárló központot megtekintése. Szabadidő

NESZEBÁR EBÉDDEL VAGY VACSORÁVAL

Egész napos program. 08:40k-or indulás az Aranypartról. A busszal a déli part mentén haladunk a Napospart felé. Útközben egyszer 15 perces szünet. Városnézés és Sz. István templom  és múzeum megltekintése (opcionális), ebéd az óvárosban, szabad idő. Visszaérkezés az Aranypartra kb. 18:00-kor.

Aranypart

Az üdülőhely nevét a 4 km hosszú és 50 m széles, aranyhomokos strandról kapta, mely Várna belvárosától 17 km-re északra található, de gyakorlatilag már egybeépült a várossal. Az esti kikapcsolódásról diszkók, varieté-műsorok és koncertek gondoskodnak. A parti sétányon bárok, kávézók és éttermek sorakoznak. A különböző vízi és szárazföldi sportok kedvelői sem fognak itt csalódni. Az Aranypart gyógyfürdő-központban akár gyógyulni is lehet. A busztranszfer Várna repülőterétől kb. 45 perc.

OBZOR félúton Várna és Burgasz között fekszik, izgalmas keveréke a változatos szórakozási és vízisportlehetőségekkel rendelkező üdülőhelynek. Itt szinte a széles, kilométerhosszú, homokos strandig nyúlnak a Balkán-hegység erdei, ideális hátteret biztosítva egy felejthetetlen, családi nyaraláshoz. A városkában számos meghitt kávézó és étterem várja a vendégeket, a Kamcsija- és a Dvojnica-folyók közelében, amelyek párhuzamos folyása természeti rezervátum. A város feletti dombokon fekszenek a Kozyak vár, a római várfalak és a Jupiter templom romjai.

ARANYPART Az üdülőhely 4 km hosszú és 50-100 m széles, aranyhomokos strandjáról kapta a nevét. A különböző vízi és szárazföldi sportok kedvelői sem fognak itt csalódni. Az itt található vízforrások ásványi anyagokban nagyon gazdagok, ezért számos szállodában modern balneológiai központok várják a vendégeket, ahol különböző gyógy- és szépségkúrák közül lehet választani.

SVETI KONSTANTIN Egyike a bolgár tengerpart legrégibb gyógyüdülőhelyeinek, ismertségét gyógyító ásványvizes fürdőinek köszönheti. A fürdőhely kb. 8 km-re északra fekszik Várnától, sekély, homokos stranddal rendelkezik.

Kellemes kikapcsolódást kínál az Aquapolis Aquapark, amely Várnától 18 km-re északra található. A vízi vidámpark a tengerparttól kb. 300 m-re helyezkedik el, gyönyörű vegetációval körülvéve, és csodálatos kilátással rendelkezik a tengerre. A létesítményben különböző zónákat alakítottak ki felnőtteknek, gyermekeknek és az extrém szórakozás kedvelőinek.

További információk:

www.aquapolis.net

Építkezések: Bulgária az utóbbi években egyre kedveltebb a turisták körében, ezért folyamatosan újabb szállodákat építenek. Egyes esetekben az építkezések zaja zavaró lehet.
Pótágy: A harmadik ágy vagy pótágy általában kanapét (esetenként kihúzható ágyat) jelent, melynek használata esetén a szobában rendelkezésre álló hely lecsökken. Étkezés: Elő- és utószezonban a büféétkezést menüválasztás helyettesítheti. Kérjük, legyenek tekintettel arra, hogy nem minden szállodában áll rendelkezésre megfelelő szakképzettségű személyzet, illetve hogy a helyi étkezési szokásoknak megfelelően az ételeket általában csak langyosan tálalják!
Borravaló: A mindennapi élet része, ezért szinte mindenhol el is várják. Kérjük, mindenképpen kalkulálják bele az útiköltségbe!
Fényképezés: A film Bulgáriában drágább, ezért érdemes elegendő mennyiséget magunkkal vinni. Emberek fényképezése előtt mindenképpen kérjenek engedélyt! Szezonidők: Elő- és utószezonban még vagy már nem minden sportolási lehetőség üzemel. A főszezonban számítani kell arra, hogy a szórakozóhelyek késő éjszakáig nyitva tartanak, ezért a környékük eléggé zajos.
Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti.
Technikai feltételek: Időnként előfordulhat, hogy kimaradások lépnek fel a víz- és áramellátásban. A technikai berendezések javítása esetenként hosszabb ideig tarthat.
Bankkártyák: Minden üdülőterületen rendelkezésre állnak bankautomaták, amelyekből naponta maximum 400 Leva vehető fel. 2002 óta majdnem minden üzletben lehet bankkártyával fizetni. Euróval illetve utazási csekkel lehet fizetni a szállodákban, illetve be is váltják azt.
Időjárás: Elő- és utószezonban előfordulhat hogy az időjárás hűvösebbre fordul, ilyenkor a szállodákban is hidegebb lehet.
Telefon: A szállodai szobákból való telefonálás díja általában a háromszorosa a normál tarifának. Célszerűbb telefonkártyát vásárolni és utcai fülkéből telefonálni. A mobiltelefonok általánosságban - szolgáltatótól függetlenül - jól működnek.
Strand: A klímaváltozások, a széljárás és az erős hullámzás hatására a strandon moszatok, algák és egyéb tengeri szennyeződések jelenhetnek meg.
Ellátás: Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem minden szállodában dolgozik szakképzett személyzet. Bulgáriában, a déli országokhoz hasonlóan mások az étkezési szokások. Az ételeket melegen vagy langyosan szolgálják fel.