Nyílt szó

A mohamedán vallás egyik tana a fatalizmus, azaz minden előre elrendelt, „Insha Allah“ - ha Isten is úgy akarja -, de nem mindig sikerül. Ennek megfelelően nem számolhatunk az Európában megszokott pontossággal, és a szolgáltatások sem felelnek meg mindig az elvárásoknak.

Kategóriák: A kategória-besorolás a szállodáknál (pl.****) nem hasonlítható az általunk megszokott standard-besoroláshoz. Kérjük, kísérjék figyelemmel a Neckermann értékelésben megadott jelöléseinket is!

Nyelv: A hivatalos nyelv az arab. A nagyobb városokban és turisztikai központokban általában beszélnek angolul, franciául, olaszul és helyenként németül is.

Orvosi ellátás: Probléma esetén orvos a szálloda recepcióján keresztül bármikor hívható. Néhány szállodában a helyszínen is van orvos. A kórházak Hurghada minden szállodájából néhány perc alatt elérhetők, Sharm El Sheikh-en kb. 30-45 perc alatt. A felmerülő orvosi és kórházi költségeket a helyszínen azonnal ki kell fizetni. (A biztosító csak számla ellenében téríti meg a felmerülő költséget!)

Egészség: A megfelelő higiéniás szabályok betartásával a legtöbb esetben elkerülhetők a diarrheás megbetegedések. Vezetékes víz és hámozatlan gyümölcs fogyasztása kifejezetten nem javasolt.

Busztranszfer: Kérjük, vegyék figyelembe, hogy helyi képviselőink nem léphetnek be a repülőtér épületébe! Érkezéskor ügynökségünk, a Bright Sky Travel munkatársai várják Önöket, képviselőnkkel csak a kijáratnál találkoznak. Itt tudják meg, melyik transzferbuszra kell felszállniuk, illetve a buszon megkapnak minden szükséges információt. Kirándulások alkalmával az országon belüli, hosszabb útvonalakon a buszok a biztonsági előírások miatt konvojokban közlekednek, ezért alkalmanként korai indulásokkal kell számolni.

Ramadán: A Ramadán 2014.06.28-tól 07.27-ig tart. Ebben az időszakban bizonyos szolgáltatásokban kisebb fennakadások lehetnek.

Szállodák: A legtöbb szállodában a kívülről behozott ételek/italok fogyasztása nem kívánatos. Sharm El Sheikh minden szállodájában illetve néhány hurghadai szállodában a széliránytól függően előfordulhat, hogy zavaró a le- és felszálló repülőgépek zaja. Az All Inklusive szolgáltatást nyújtó létesítményekben általában karszalagot kell viselni. Néhány szállodában az italok rendelésekor aláírást kérnek. Az All Inklusive ellátás az elutazás napján 12.00 órakor véget ér.

Strand/tenger: Hurghada, El Quseir, Marsa Alam és Sharm El Sheikh üdülőhelyeken a tengerpart közelében is találhatók korallok, ezért fürdőcipő viselete ajánlott.

Árak: A szállodákban egy helyi sör kb. 3,- €, egy pohár helyi bor kb. 4,- €. A szállodai extra számlák kiegyenlítéséhez általában csak eurót, dollárt vagy hitelkártyát fogadnak el.

Telefon: Hazatelefonálni még nyilvános fülkéből is meglehetősen drága: 1 perc kb. 15 egyiptomi font. A szállodákban általában min. 3 percet számolnak fel külföldre történő telefonáláskor. Mobiltelefon az országba bevihető, és többnyire működik is.

Taxik/közlekedés: A taxik Egyiptomban olcsók. Hosszabb utakra ajánlatos előre megalkudni az árban.

Klíma/ruházat: Mivel elég nagy a nappali és az éjszakai hőmérséklet közötti ingadozás, a hűvösebb estékre ajánlatos pulóvert, kis kabátot vagy széldzsekit is magunkkal vinni. A körutazások valamint a kirándulások alkalmával ajánlatos kényelmes cipő viselete. Ne felejtsék otthon fejfedőjüket és napszemüvegüket sem! Továbbá kérjük, legyenek tekintettel a helyi szokásokra, visszafogott öltözetet és a sortok illetve ujjatlan felsők viselésének mellőzését javasoljuk.

Borravaló: Szinte minden szolgáltatás után elvárják, a kirándulásoknál/körutazásoknál pedig kötelező jellegű. Kb. 20-25,- €/hét összeggel számoljanak!

Fényképezés: A múzeumokban és a síremlékekben nem szabad fényképezni és filmezni, valamint tilos a hidak, kikötők, repülőterek és katonai létesítmények fotózása is. Egyes látványosságoknál a kamerák és fényképezőgépek használatáért bizonyos összeget kell fizetni (kb. 20-50,- egyiptomi font). A videokamerákat a megérkezéskor a repülőtéren deklaráltatni kell a vámhivatalnál.

Ünnepnap: Kérjük, vegyék figyelembe, hogy Egyiptomban a péntek hivatalosan munkaszüneti nap.

Csekk/hitelkártya: Az utazási csekkeket és hitelkártyákat nem mindenhol fogadják el.

Kirándulások: Az esetleges programváltoztatások jogát fenntartjuk, valamint egyes kirándulások alkalmával kérjük megértésüket a biztonsági előírásokkal szemben (konvoj-utazás, kötelező megállókkal), hiszen ezek az intézkedések az Önök biztonsága érdekében történnek.

Egyéb: Kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat, hogy az öntöző- és a rovarirtó-berendezések miatt kellemetlen a levegő. Mivel egyre több turista keresi fel az országot, néha fennakadásokkal kell számolnunk a közlekedésben, a szállodákban vagy a körutazások programjában, mivel az infrastruktúra fejlődése még nem érte el a megfelelő szintet. Ha emiatt alacsonyabb kategóriájú szolgáltatást kapnak, visszatérítjük a különbözetet. Helyi képviseletünk ilyen esetekben az Önök rendelkezésére áll. Az üdülőhelyeken a növekvő turizmus miatt szállodaépítkezések vannak, és alkalmanként áram- és vízkimaradások léphetnek fel.

 

ROYAL BREAKFAST - Exkluzív reggeli

Az alábbi SUNRISE / SENTIDO szállodákban, a megjelölt éttermekben és a megjelölt szobatípusok foglalása esetén:

SUNRISE Grand Select Crystal Bay - Mediterrán étterem: Junior-suite (A1C/A2C/A3C) és Master-suite (A2D/A3D) foglalásakor.

SENTIDO Mamlouk Palace Resort - Olasz étterem a szomszédos SUNRISE Select Garden Beach Resortban: Junior-suite (A1C/A2C/A3C) és Master-suite (A1D/A2D/A3D) foglalásakor.

SUNRISE Select Garden Beach Resort & Spa - Olasz étterem: Beachfront-szoba (A1D/A2D/A3D) és Suite (A2C) foglalásakor.

SUNRISE Select Royal Makadi Resort - Mediterrán étterem: Tengerre néző szoba (A1B/A2B/A3B), Junior-suite (A2C/A3C) és Master-suite (A2D) foglalásakor.

Extra szolgáltatások a reggelinél:

• frissen facsart gyümölcslé (a szezon gyümölcseiből),

• többféle egzotikus gyümölcs,

• min. 5 fajta sajt és felvágott,

• füstölt lazac,

• friss waffel és palacsinta,

• friss müzli és többféle joghurt,

• többféle kávé és tea,

• helyi pezsgő, víz és üdítőitalok,

• diabetikus ételek,

• friss virág az asztalon.


Hurghada

Egyiptomi utazásuk során megismerhetik a világ egyik legvarázslatosabb országát. Lenyűgöző építészeti emlékek tanúskodnak a Nílus menti ország többezer éves történelméről és egyedülálló kultúrájáról, melyek minden idelátogatót elbűvölnek. Nagy Sándor uralma és a hellenisztikus korszak, a római uralom és az angol gyarmati rendszer mind nyomot hagytak, de Egyiptom mindig a "fáraók birodalma" maradt. Egy kirándulás alkalmával megismerhetik a lenyűgöző templomokat és egyedülálló piramisokat, egy nílusi hajóút során Kleopátra nyomán haladva gyönyörködhetnek a tájban, vagy megcsodálhatják a napkeltét Abu Szimbel temploma felett. Merüljenek el az élmények világában ebben a csodálatos országban, látogassanak el a Királyok Völgyében található, titokzatos sírkamrákhoz, vagy vegyenek részt egy tradicionális "souk", egy labirintusszerűen kialakított piac színes forgatagában, ahol alkudozás közben közelről érezhetik a kelet hangulatát!

Pihenjék ki a fáradalmakat a Vörös-tenger partján található, álomszép strandok egyikén, ahol türkizkék víz és aranyszínű homok kínál tökéletes kikapcsolódást! A kellemes klíma és a minőségi wellness-központok biztosan kizökkentik majd Önöket a szürke hétköznapokból. Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a Nílus termékeny partjai és a hosszú, homokos strandok között, Egyiptom egészen biztosan egy életre szóló élményt nyújt Önöknek.

AKTÍV TIPP

Egyiptom varázsa nem csak 5000 éves történelmében rejlik, kiváló búvárkodási lehetőségeket is kínál. A Vörös-tengerben élő, sokszínű, változatos állat- és növényvilág nem hagy kívánnivalót maga után. Kezdők és haladók számára egyaránt fantasztikus élményt jelent a színes korallzátonyok, halrajok, szirti cápák és delfinek valamint hajóroncsok látványa.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyarország Nagykövetsége

29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, KAIRÓ

Tel.: 00-20-2-2735-6478, 00-20-2-2735-8659, 00-20-2-2735-8634, 00-20-2-2737-0019

Ügyelet: 00-20-122-6575-198

E-mail: mission.cai@mfa.gov.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Időeltolódás: 1 óra.

Magyarország: 12.00 óra

Egyiptom: 13.00 óra

2014.06.28.-07.27. között (a Ramadán ideje alatt) nincs időeltolódás!

Feszültség: 220 Volt. Ajánlatos adaptert magunkkal vinni.

Pénznem: Egyiptomi font (LE).

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok a belépéstől számított 6 hónapig érvényes úti okmány (útlevél) birtokában vízumkötelesen utazhatnak be Egyiptomba. Csomagtúra foglalása esetén a zavartalan beutazás biztosítása céljából a vízumügyintézést 25,- €/fő díjazás ellenében ellátjuk, melynek eredményeként a vízumot megérkezéskor, a repülőtéren automatikusan megkapják az utasok (telepített vízum). Csak repülőjegy foglalása esetén a vízumot az utasoknak egyénileg kell intézni! A tartózkodási napok száma a vízumban megjelölt/engedélyezett napok száma (turizmus céljából általában 30 nap). Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén a helyi Belügyminisztérium ’Passports, Nationality and Immigration’ osztályán kell kérvényezni a vízum meghosszabbítását. A vízum egyénileg is beszerezhető az Egyiptomi Nagykövetség Konzuli Osztályán vagy a repülőtéren érkezéskor, amely esetben azonban a vízum hiányából eredő következmények a vízummal nem rendelkező utast terhelik.

Devizaelőírások: A helyi fizetőeszköz be- és kivitele 5.000,- LE értékig engedélyezett. Külföldi fizetőeszközök kivitele csak a bevitt értékig lehetséges.

Vámszabályok: Vámmentesen 200 szál cigaretta vagy 25 szivar vagy 250 g dohány valamint 1 liter alkoholos ital vihető be az országba (csak 18 éven felüli utasokra érvényes). Antikvitások, kagylók és korallok kivitele az országból szigorúan tilos (szúrópróbaszerű ellenőrzésekre kell számítani).

dőoltások: Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de ajánlott a diftéria-tetanusz, Hepatitis A, B és tífusz elleni oltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036

HURGHADA

A Vörös-tenger hőmérséklete miatt egész évben fürdésre alkalmas, türkizkék, kristálytiszta vize páratlan szépségű víz alatti világot rejt. A napfürdőzés és a vízi sportok szerelmesei számára egyaránt kitűnő választás.

Hurghada kávézói, bárjai, éttermei és üzletei változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak egy strandolással vagy kirándulással töltött nap után. A régi városrészben diszkók és bárok várják a szórakozni vágyó vendégeket, míg az új kikötő, a Marina, szép éttermekkel és gondozott parti sétánnyal sétára csábít. A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 20 perc.

SAHL HASHEESH

Sahl Hasheesh, a legújabb üdülőterület Hurghadától kb. 25 km-re délre fekszik. Csodálatos, homokos strandokkal és igényes komfortszállodákkal várja az idelátogatókat. A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 30 perc.

MAKADI BAY

Makadi Bay álomszép öble kb. 35 km-re délre fekszik Hurghadától, és az utóbbi években kedvelt üdülőhellyé fejlődött. Hosszú, világos, homokos strandjai kitűnő feltételeket biztosítanak hosszabb sétákhoz, de a búvárok, a sznorkelezők és a szörfösök is megfelelő feltételeket találnak itt. A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 45 perc.

ABU SOMA/SOMA BAY

A Hurghadától kb. 50 km-re délre fekvő Abu Soma a szörfösök paradicsoma, a sport szerelmesei kiváló feltételeket találnak itt. Igényes szállodái, pálmafákkal körülvett, lassan mélyülő strandjai garantálják a felhőtlen pihenést nem csupán az aktív nyaralást kedvelőknek, de családoknak és pároknak is. A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 60 perc.

EL QUSEIR/ORIENTAL COAST

A Hurghadától kb. 160 km-re délre fekvő El Quseir és a hosszú Oriental Coast bővelkedik páratlanul szép, búvárkodásra alkalmas helyekben. A terület egy álmos kis halászfaluból mára kedvelt üdülőhellyé fejlődött, mely egy titkos tipp Egyiptom kedvelőinek körében. Ideális a nyugalmat és strandolást kedvelőknek illetve a búvárkodás szerelmeseinek. A búvárok itt egy, a búvárturizmus kezdete óta védett, és ezért még érintetlen víz alatti világot fedezhetnek fel. El Quseir városközpontja a 16. században épült erőd lábainál fekszik, melynek víztározója megér egy kitérőt. Oriental Coast és El Quseir között a távolság kb. 35 km. A busztranszfer Hurghada repülőteréről kb. 2 óra 15 perc.

Sharm el Sheikh

Egyiptomi utazásuk során megismerhetik a világ egyik legvarázslatosabb országát. Lenyűgöző építészeti emlékek tanúskodnak a Nílus menti ország többezer éves történelméről és egyedülálló kultúrájáról, melyek minden idelátogatót elbűvölnek. Nagy Sándor uralma és a hellenisztikus korszak, a római uralom és az angol gyarmati rendszer mind nyomot hagytak, de Egyiptom mindig a "fáraók birodalma" maradt. Egy kirándulás alkalmával megismerhetik a lenyűgöző templomokat és egyedülálló piramisokat, egy nílusi hajóút során Kleopátra nyomán haladva gyönyörködhetnek a tájban, vagy megcsodálhatják a napkeltét Abu Szimbel temploma felett. Merüljenek el az élmények világában ebben a csodálatos országban, látogassanak el a Királyok Völgyében található, titokzatos sírkamrákhoz, vagy vegyenek részt egy tradicionális "souk", egy labirintusszerűen kialakított piac színes forgatagában, ahol alkudozás közben közelről érezhetik a kelet hangulatát!

Pihenjék ki a fáradalmakat a Vörös-tenger partján található, álomszép strandok egyikén, ahol türkizkék víz és aranyszínű homok kínál tökéletes kikapcsolódást! A kellemes klíma és a minőségi wellness-központok biztosan kizökkentik majd Önöket a szürke hétköznapokból. Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a Nílus termékeny partjai és a hosszú, homokos strandok között, Egyiptom egészen biztosan egy életre szóló élményt nyújt Önöknek.

Sharm el Sheikh a Sínai-félsziget déli részén fekszik, a kristálytiszta vizű Aquabai-öbölben. A sziklás partszakaszok között gyönyörű, homokos öblök húzódnak. Az álomszép búvárterületek egymást érik a part mentén. Na’ama Bay a Sínai-félsziget turisztikai központja, 4 km hosszú sétánya kellemes kikapcsolódást ígér. A sétálóutcában található számos üzlet, kávézó, bár és étterem főleg esténként kínál színes, nyüzsgő szórakozást. Sharm el Sheikh-en napjainkban is felfedezhető az eredeti egyiptomi hangulat. A helyiek együtt alkudoznak a bazárban, vagy vízipipáznak egy kávézóban.

AKTÍV TIPP

Egyiptom varázsa nem csak 5000 éves történelmében rejlik, kiváló búvárkodási lehetőségeket is kínál. A Vörös-tengerben élő, sokszínű, változatos állat- és növényvilág nem hagy kívánnivalót maga után. Kezdők és haladók számára egyaránt fantasztikus élményt jelent a színes korallzátonyok, halrajok, szirti cápák és delfinek valamint hajóroncsok látványa.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, KAIRÓ

Tel.: 00-20-2-2735-6478, 00-20-2-2735-8659, 00-20-2-2735-8634, 00-20-2-2737-0019

Ügyelet: 00-20-122-6575-198

E-mail: mission.cai@mfa.gov.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Időeltolódás: 1 óra.

Magyarország: 12.00 óra

Egyiptom: 13.00 óra

Feszültség: 220 Volt. Ajánlatos adaptert magunkkal vinni.

Pénznem: Egyiptomi font (LE).

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok a belépéstől számított 6 hónapig érvényes úti okmány (útlevél) birtokában vízumkötelesen utazhatnak be Egyiptomba. Csomagtúra foglalása esetén a zavartalan beutazás biztosítása céljából a vízumügyintézést 25,- €/fő díjazás ellenében ellátjuk, melynek eredményeként a vízumot megérkezéskor, a repülőtéren automatikusan megkapják az utasok (telepített vízum). Csak repülőjegy foglalása esetén a vízumot az utasoknak egyénileg kell intézni! A tartózkodási napok száma a vízumban megjelölt/engedélyezett napok száma (turizmus céljából általában 30 nap). Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén a helyi Belügyminisztérium ’Passports, Nationality and Immigration’ osztályán kell kérvényezni a vízum meghosszabbítását. A vízum egyénileg is beszerezhető az Egyiptomi Nagykövetség Konzuli Osztályán vagy a repülőtéren érkezéskor, amely esetben azonban a vízum hiányából eredő következmények a vízummal nem rendelkező utast terhelik.

Devizaelőírások: A helyi fizetőeszköz be- és kivitele 5.000,- LE értékig engedélyezett. Külföldi fizetőeszközök kivitele csak a bevitt értékig lehetséges.

Vámszabályok: Vámmentesen 200 szál cigaretta vagy 25 szivar vagy 250 g dohány valamint 1 liter alkoholos ital vihető be az országba (csak 18 éven felüli utasokra érvényes). Antikvitások, kagylók és korallok kivitele az országból szigorúan tilos (szúrópróbaszerű ellenőrzésekre kell számítani).

Védőoltások: Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de ajánlott a diftéria-tetanusz, Hepatitis A, B és tífusz elleni oltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036

SHARKS BAY

Sharks Bay szintén kedvelt a búvárkodás szerelmeseinek körében. Sziklás tengerpartot, kristálytiszta vizet és gyönyörű merülőhelyeket is találunk itt. A busztranszfer Sharm El Sheikh repülőteréről kb. 15 perc.

RAS UM EL SID

Ras Um el Sid a világítótorony közelében fekszik. Gyönyörű, de viszonylag kicsi, sziklákkal körülölelt strandja igen kedvelt a látogatók körében. A busztranszfer Sharm El Sheikh repülőteréről kb. 25 perc.

NABQ

Nabq üdülőterület, mely Na’ama Bay-től északra fekszik, a varázslatos víz alatti világon túl hosszú, lassan mélyülő, homokos strandjával vonzza az idelátogatókat. A busztranszfer Sharm El Sheikh repülőteréről kb. 20 perc.

RAS NASRANI BAY

Ras Nasrani Bay, melynek neve arabul keresztény földfokot jelent, Naama Bay-től kb. 11 km-re északra, Ras Ghamilától kissé délre fekszik. A kedvelt merülőhelyen változatos és látványos víz alatti élővilág található. A busztranszfer Sharm El Sheikh repülőteréről kb. 15 perc.

NA’AMA BAY

Na’ama Bay a Sínai-félsziget turisztikai központja, 4 km hosszú sétánya kellemes kikapcsolódást ígér. A sétálóutcában található számos üzlet, kávézó, bár és étterem főleg esténként kínál színes, nyüzsgő szórakozást. Sharm el Sheikh-en napjainkban is felfedezhető az eredeti egyiptomi hangulat. A helyiek együtt alkudoznak a bazárban, vagy vízipipáznak egy kávézóban.
  Egyiptomi szállások

 

  Legjobb egyiptomi ajánlataink

Hurghada
524 €/főtől* (165 133 Ft)
Hurghada
588 €/főtől* (185 302 Ft)
Értékel
4,7
Hurghada
650 €/főtől* (204 841 Ft)
Hurghada
551 €/főtől* (173 642 Ft)
Értékel
4,7
Hurghada
542 €/főtől* (170 806 Ft)
Értékel
3,9