Kiemelt ajánlatok:
Appartements Costa Rei
Appartements Le Ginestre
Hotel Morava

Nyaralás Görögország

Kréta/Heraklion

Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük. Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet! Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek! Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket! Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

NATÚR TIPP

Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Rodosz

"Rodosz a Nap szigete" - 3000 évre nyúlik vissza ez a megállapítás. Helios, a Nap istene valóban nem bánt szűkmarkúan ezzel a görög szigettel: évi 300 napsütéses nappal az egyik legnapfényesebb, mediterrán úti célunk! Az egyes nyári hónapok nagyon magas hőmérsékletének felfrissítéséről a tenger felől folyamatosan érkező szél gondoskodik. Az Égei-tenger zöld szigetén pihenjenek a hosszan elnyúló strandokon, használják ki a változatos vízi sportolási lehetőségeket! A török partok közelében fekvő sziget kedvelt úti célja a szörfösöknek is. Fedezzék fel a fővárost, az óvárosban minden lépésüket átszövik a megelevenedő történelmi emlékek! Vegyenek részt a kirándulásokon, tegyenek időutazást az ókori régészeti leletek között sétálva! A hangulatos tavernákban élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a helyi specialitásokat! Válasszanak igényeik szerint, Rodosz minden korosztály számára kellemes és változatos nyaralást kínál!

KULTÚR TIPP

Lindos, az egyik legjelentősebb ókori városállam egykor erős tengeri és kulturális központ volt. A hagyományos jellegű település a hófehér házakkal, a hajótulajdonosok kúriáival, a bizánci templomokkal és a kövezett utcácskákkal a fellegvár sziklájának lábainál terül el. A különböző korszakokból származó emlékek, a csodálatos kilátás a tengerre, és maga a hangulatos település elbűvölő együttest alkot.

Korfu

Ha Korfu egy szimfónia lenne, témája a zöld szín lehetne. A táj ezüstös olívaligeteivel, cipruszöld színeivel és hullámzó türkizével nyűgözi le az idelátogatókat. A sekély, kavicsos strandokat zölden benőtt hegyek és fehér sziklák veszik körül. Korfu kellemes klímája igazi élvezetté varázsolja a kirándulásokat. A túrák buja erdőkön, hatalmas olívaligeteken és pompás kerteken keresztül egészen a gyönyörű strandokig vagy a sziget szívében élő görögök életébe vezetnek el bennünket. Korfu város óvárosa (Kerkyraként is emlegetik) velencei hangulatával és számos látnivalóival vonzza ide a turistákat. A város csupa ellentmondás, amelyek egyben a múltat és a jelent kötik össze: középkori erődítmények, tarkán díszített lovaskocsik, ízléses üzletek, modern kávézók és ősrégi tavernák bűvölnek el bennünket.

Kos

290 km2-es területével Kos Rodosz és Karpathos után a Dodekanészosz-szigetcsoport 3. legnagyobb szigete. Kelet-nyugati irányban közel 50 km, észak-déli irányban pedig 13 km széles, 112 km hosszú partszakasszal rendelkezik. Legkeskenyebb pontján a két part között csak 1 km-es a távolság. Kos déli oldalán festői hegyvonulat húzódik, melynek legmagasabb pontja, a Dikeosz-hegy 846 m. Északra haladva a táj sík és termékeny vidékké válik. Kos város, a sziget fővárosa és egyben gazdasági, kulturális és igazgatási központja, egy sekély, széles öbölben fekszik, és 4000 évre visszanyúló, gazdag történelmének számos emlékét őrzi. Romantikus óváros, a johannita erőd, az Aszklépiosz-szentély és Hippokratész, az antik kor híres orvosának platánfája mind-mind a sziget ismertetőjegyei és tökéletes kiegészítői egy élményekben gazdag nyaralásnak. Kos híres széles, homokos és kavicsos, kristálytiszta vizű strandjairól, melyek zavartalan fürdőzést kínálnak. Az állandó szélnek köszönhetően a sziget ideális a vízi sportok kedvelői (pl. szörfösök) számára. A legszebb, homokos strandok az északi parton, Tigaki, Marmari és Mastichari környékén találhatók. A táj kitűnő továbbá gyalogtúrákhoz és nagyobb kerékpártúrákhoz is. Fedezzék fel a festői hegyi és halászfalvakat, virágzó szőlőhegyeket, termékeny völgyeket, és gyönyörködjenek a lélegzetelállító kilátásban!

KULTÚR TIPP

Az antik korban a Földközi-tenger térségében élő emberek mind Aszklépionban keresték a gyógyulást. Az egykor jelentős vallási központ környéke a mandulafenyőkkel és ciprusfákkal körülvett szentély épületegyüttesével tökéletes helyszín a feltöltődéshez. Innen gyönyörű kilátás nyílik a török partokra is. Bár a johannita lovagok számos követ felhasználtak a Kos városban található erőd építéséhez, a romoknál és a szép tájon tett kirándulás felejthetetlen élményt jelentenek! Aszklépiosz, Apollón és Korónisz, egy thesszáliai hercegnő fia, a gyógyítás istene a görög mitológiában.

Zakynthos

Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.

Athén

A görög főváros történelmi emlékeivel, megszámlálhatatlanul sok üzletével és szórakozóhelyével egyszerre romantikus és modern. Ugyanúgy megtalálhatók itt a zsúfolt utcák és terek, ezerszínű kirakatok, mint a kis, szűk sikátorok. A nyüzsgő metropoliszban számos kávéház, étterem, taverna és kocsma várja a látogatókat. Éjszaka sem áll meg az élet, amikor diszkók, bárok és éjszakai klubok sokasága közül válogathatunk. Különböző népek és kultúrák keverednek Athénban, s a város legkülönbözőbb és legmeglepőbb helyein találkozhatunk ókori görög, bizánci, római valamint török látványosságokkal. A turista élvezheti, hogy a török bazárokra emlékeztető piacok mellett az egyik oldalon többezer éves, ókori romokat, míg a másikon olyan patináns, neoklasszikus palotákat fedez fel, amelyekről Athént a Mediterrán Párizs -nak nevezték.

KIRÁNDULÁSOK

Városnézés

Tekintse meg a legfontosabb látnivalókat, mint pl. az Akropolisz, a Parthenon, a Zeusz-templom, a Syntagma-tér, a Parlament és az Olimpia stadion!

Naponta 08.45 órakor.

Időtartam: kb. 3,5 óra.

Nyelv: angol.

Athén by night

Esti kirándulás Pireuszba, majd egy folklór-műsoron vehetnek részt Athén óvárosában. A program tartalmaz egy vacsorát egy tipikus helyi tavernában (italok nélkül).

Kedden, csütörtökön és szombaton 20.15 órakor. Időtartam: kb. 4 óra.

Nyelv: angol.

Chalkidiki-félsziget

Mint Poszeidon háromágú villája, úgy nyúlik ki a Chalkidiki-félsziget déli részén a 3 földnyelv az Égei-tengerbe. Kassandrán van eltemetve a görög mitológia szerint Egalados, az óriás. A középső földnyelvet, Sithoniát Poszeidon tengeri isten fiáról, Sithonról nevezték el. A félszigettől nyugatra fekszik az Olimposzi-riviéra.  

KASSANDRA-FÉLSZIGET

NEA MOUDANIA Thessalonikitől kb. 60 km-re található. Hosszú homokos strandján egymást érik a tavernák, bárok és kávézók.

Potideától a félsziget „egyik ujjának” két széle csak 1 km-re fekszik, és híresek haléttermei.

Siviri amfiteátrumában nyaranta Kassandra-fesztivált rendeznek.

CHANIOTIBAN napnyugta után sem áll meg az élet. Az élénk hangulatot kávézók, bárok és tavernák biztosítják.

KRIOPIGI A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található.

KALLITHEA nem közvetlenül a tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt lépcsőkön érhető el, sziklás öbleit búvároknak ajánljuk.

SIthonia-félsziget

A félsziget „első két ujja” között fekszik GERAKINA, mely pínea- erdeiről és olívaligeteiről is híres.

Psakoudia gyönyörű, homokos stranddal rendelkezik.

NIKITI, a kis festői falu közelében található Görögország egyik leghosszabb strandja (kb. 32 km).

OLIMPOSZI-RIVIÉRA

NEI PORI Az Olimposzi-Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye. A több kilométer hosszan elnyúló, homokos tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak. Érdemes megpihenni GRITSA egyik kávézójában egy frappéval és gyönyörködni a hangulatos kikötőben. A régió egyik legkedveltebb üdülőhelye PARALIA, ami kitűnő választás, ha egy izgalmas nyaralása vágyik egy nyüzsgő településen.

Miraluna Village & Spa
Miraluna Village & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
80 €/főtől * (25 387 Ft)
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Görögország, Rodosz, Faliraki
285 €/főtől * (90 442 Ft)
SENTIDO Apollo Blue
SENTIDO Apollo Blue
Görögország, Rodosz, Faliraki
73 €/főtől * (23 166 Ft)
Mitsis Grand Hotel
Mitsis Grand Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
229 €/főtől * (72 671 Ft)
Hotel Belvedere Beach
Hotel Belvedere Beach
Görögország, Rodosz, Rodosz város
47 €/főtől * (14 915 Ft)
Blue Bay Beach Hotel
Blue Bay Beach Hotel
Görögország, Rodosz, Trianta
58 €/főtől * (18 406 Ft)
smartline Aquamare
smartline Aquamare
Görögország, Rodosz, Rodosz város
48 €/főtől * (15 232 Ft)
Mitsis Alila Resort & Spa
Mitsis Alila Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Faliraki
193 €/főtől * (61 247 Ft)
smartline Mistral
smartline Mistral
Görögország, Rodosz, Kolymbia
64 €/főtől * (20 310 Ft)
Mitsis Hotels Petit Palais
Mitsis Hotels Petit Palais
Görögország, Rodosz, Rodosz város
57 €/főtől * (18 088 Ft)
smartline Cosmopolitan
smartline Cosmopolitan
Görögország, Rodosz, Trianta
61 €/főtől * (19 358 Ft)
smartline Kolymbia Star
smartline Kolymbia Star
Görögország, Rodosz, Kolymbia
65 €/főtől * (20 627 Ft)
Hotel Ibiscus
Hotel Ibiscus
Görögország, Rodosz, Rodosz város
51 €/főtől * (16 184 Ft)
Hotel Jo-An Palace
Hotel Jo-An Palace
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
54 €/főtől * (17 136 Ft)
Hotel Forest Park
Hotel Forest Park
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
46 €/főtől * (14 598 Ft)
Hotel Maritimo Beach
Hotel Maritimo Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Sissi
54 €/főtől * (17 136 Ft)
Studios & Appartements Residence Villas
Studios & Appartements Residence Villas
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
49 €/főtől * (15 550 Ft)
Iberostar Creta Marine
Iberostar Creta Marine
Görögország, Kréta/Heraklion, Panormo
105 €/főtől * (33 321 Ft)
Hotel & Bungalows Katrin
Hotel & Bungalows Katrin
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
54 €/főtől * (17 136 Ft)
CHC Athina Palace Resort
CHC Athina Palace Resort
Görögország, Kréta/Heraklion, Agia Pelagia
68 €/főtől * (21 579 Ft)
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
49 €/főtől * (15 550 Ft)
SENTIDO Aegean Pearl
SENTIDO Aegean Pearl
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
72 €/főtől * (22 848 Ft)
Castello Village
Castello Village
Görögország, Kréta/Heraklion, Sissi
47 €/főtől * (14 915 Ft)
Hotel Jo-An Beach
Hotel Jo-An Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon-strand
49 €/főtől * (15 550 Ft)
smartline Neptuno Beach
smartline Neptuno Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Amoudara
64 €/főtől * (20 310 Ft)
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos-Anissaras
98 €/főtől * (31 099 Ft)
smartline Village Resort & Waterpark
smartline Village Resort & Waterpark
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos
62 €/főtől * (19 675 Ft)
smartline Dimitrios Beach
smartline Dimitrios Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
158 €/főtől * (50 140 Ft)
smartline Sergios
smartline Sergios
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos
57 €/főtől * (18 088 Ft)
CHC Sea Side Resort & Spa
CHC Sea Side Resort & Spa
Görögország, Kréta/Heraklion, Agia Pelagia
74 €/főtől * (23 483 Ft)
smartline Kyknos Beach
smartline Kyknos Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Malia
62 €/főtől * (19 675 Ft)
Hotel Cactus Beach
Hotel Cactus Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
59 €/főtől * (18 723 Ft)
SENTIDO Pearl Beach
SENTIDO Pearl Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
55 €/főtől * (17 454 Ft)
Hotel Paloma Garden
Hotel Paloma Garden
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
55 €/főtől * (17 454 Ft)
Dimitrios Village Beach Resort
Dimitrios Village Beach Resort
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
80 €/főtől * (25 387 Ft)
SENTIDO Carda Beach
SENTIDO Carda Beach
Görögország, Kos, Kardamena
76 €/főtől * (24 118 Ft)
Aquis Marine Resort
Aquis Marine Resort
Görögország, Kos, Tigaki
70 €/főtől * (22 214 Ft)
Gaia Village
Gaia Village
Görögország, Kos, Tigaki
56 €/főtől * (17 771 Ft)
Hotel Marilena
Hotel Marilena
Görögország, Korfu, Ipsos
114 €/főtől * (36 177 Ft)
Astir Odysseus
Astir Odysseus
Görögország, Kos, Tigaki
140 €/főtől * (44 428 Ft)
Mareblue Beach Resort
Mareblue Beach Resort
Görögország, Korfu, Agios Spyridon
64 €/főtől * (20 310 Ft)
Katrin Suites
Katrin Suites
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
70 €/főtől * (22 214 Ft)
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
Görögország, Rodosz, Kolymbia
82 €/főtől * (26 022 Ft)
Esperia
Esperia
Görögország, Kos, Marmari
54 €/főtől * (17 136 Ft)
Pyli Bay & Garden
Pyli Bay & Garden
Görögország, Kos, Marmari
52 €/főtől * (16 502 Ft)
Hotel Tropical Sol
Hotel Tropical Sol
Görögország, Kos, Tigaki
56 €/főtől * (17 771 Ft)
Kipriotis Panorama & Suites
Kipriotis Panorama & Suites
Görögország, Kos, Psalidi
61 €/főtől * (19 358 Ft)
Kipriotis Hippocrates & Maris
Kipriotis Hippocrates & Maris
Görögország, Kos, Psalidi
68 €/főtől * (21 579 Ft)
Mitsis Hotels Norida Beach
Mitsis Hotels Norida Beach
Görögország, Kos, Kardamena
54 €/főtől * (17 136 Ft)
Mitsis Hotels Summer Palace
Mitsis Hotels Summer Palace
Görögország, Kos, Kardamena
215 €/főtől * (68 228 Ft)
Roda Garden Village
Roda Garden Village
Görögország, Korfu, Acharavi
69 €/főtől * (21 896 Ft)
Hotel Corfu Pelagos
Hotel Corfu Pelagos
Görögország, Korfu, Moraitika
107 €/főtől * (33 955 Ft)
Nina Beach
Nina Beach
Görögország, Kos, Marmari
48 €/főtől * (15 232 Ft)
Mitsis Hotels Family Village
Mitsis Hotels Family Village
Görögország, Kos, Kardamena
55 €/főtől * (17 454 Ft)
Sandy Beach
Sandy Beach
Görögország, Kos, Marmari
68 €/főtől * (21 579 Ft)
Cyprotel Almyros Natura
Cyprotel Almyros Natura
Görögország, Korfu, Acharavi
72 €/főtől * (22 848 Ft)
Aeolos Beach Resort
Aeolos Beach Resort
Görögország, Korfu, Perama
66 €/főtől * (20 944 Ft)
Kontokali Bay Resort & Spa
Kontokali Bay Resort & Spa
Görögország, Korfu, Kontokali
67 €/főtől * (21 262 Ft)
Hotel Ilios
Hotel Ilios
Görögország, Kos, Tigaki
59 €/főtől * (18 723 Ft)
Hotel Zephyros
Hotel Zephyros
Görögország, Kos, Kos város
45 €/főtől * (14 280 Ft)
Mitsis Hotels Ramira Beach
Mitsis Hotels Ramira Beach
Görögország, Kos, Psalidi
201 €/főtől * (63 785 Ft)
Continental Palace
Continental Palace
Görögország, Kos, Kos város
54 €/főtől * (17 136 Ft)
Hotel Imperial
Hotel Imperial
Görögország, Kos, Kos város
48 €/főtől * (15 232 Ft)
Hotel Delfinia
Hotel Delfinia
Görögország, Korfu, Moraitika
65 €/főtől * (20 627 Ft)
smartline Meni Beach
smartline Meni Beach
Görögország, Kos, Tigaki
59 €/főtől * (18 723 Ft)
Hotel Elea Beach
Hotel Elea Beach
Görögország, Korfu, Dassia
64 €/főtől * (20 310 Ft)
Hotel Odysseus
Hotel Odysseus
Görögország, Korfu, Paleokastritsa
93 €/főtől * (29 513 Ft)
Paleo Art Nouveau
Paleo Art Nouveau
Görögország, Korfu, Paleokastritsa
65 €/főtől * (20 627 Ft)
Hotel Potamaki Beach
Hotel Potamaki Beach
Görögország, Korfu, Benitzes
55 €/főtől * (17 454 Ft)
Mitsis Roda Beach Resort & SPA
Mitsis Roda Beach Resort & SPA
Görögország, Korfu, Acharavi-Roda
64 €/főtől * (20 310 Ft)
smartline Philippion
smartline Philippion
Görögország, Kos, Kos város
45 €/főtől * (14 280 Ft)
Best Western Museum Hotel
Best Western Museum Hotel
Görögország, Athén, Athén
65 €/főtől * (20 627 Ft)
Hotel Evripides
Hotel Evripides
Görögország, Athén, Athén
50 €/főtől * (15 867 Ft)
Dion Palace Resort
Dion Palace Resort
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Gritsa
37 €/főtől * (11 742 Ft)