Kiemelt ajánlatok:
Residence Villas
Hotel Maravel Land
Hotel Dionysos

Nyaralás Görögország

Kréta/Heraklion

Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük. Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet! Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek! Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket! Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

NATÚR TIPP

Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Rodosz

"Rodosz a Nap szigete" - 3000 évre nyúlik vissza ez a megállapítás. Helios, a Nap istene valóban nem bánt szűkmarkúan ezzel a görög szigettel: évi 300 napsütéses nappal az egyik legnapfényesebb, mediterrán úti célunk! Az egyes nyári hónapok nagyon magas hőmérsékletének felfrissítéséről a tenger felől folyamatosan érkező szél gondoskodik. Az Égei-tenger zöld szigetén pihenjenek a hosszan elnyúló strandokon, használják ki a változatos vízi sportolási lehetőségeket! A török partok közelében fekvő sziget kedvelt úti célja a szörfösöknek is. Fedezzék fel a fővárost, az óvárosban minden lépésüket átszövik a megelevenedő történelmi emlékek! Vegyenek részt a kirándulásokon, tegyenek időutazást az ókori régészeti leletek között sétálva! A hangulatos tavernákban élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a helyi specialitásokat! Válasszanak igényeik szerint, Rodosz minden korosztály számára kellemes és változatos nyaralást kínál!

KULTÚR TIPP

Lindos, az egyik legjelentősebb ókori városállam egykor erős tengeri és kulturális központ volt. A hagyományos jellegű település a hófehér házakkal, a hajótulajdonosok kúriáival, a bizánci templomokkal és a kövezett utcácskákkal a fellegvár sziklájának lábainál terül el. A különböző korszakokból származó emlékek, a csodálatos kilátás a tengerre, és maga a hangulatos település elbűvölő együttest alkot.

Korfu

Ha Korfu egy szimfónia lenne, témája a zöld szín lehetne. A táj ezüstös olívaligeteivel, cipruszöld színeivel és hullámzó türkizével nyűgözi le az idelátogatókat. A sekély, kavicsos strandokat zölden benőtt hegyek és fehér sziklák veszik körül. Korfu kellemes klímája igazi élvezetté varázsolja a kirándulásokat. A túrák buja erdőkön, hatalmas olívaligeteken és pompás kerteken keresztül egészen a gyönyörű strandokig vagy a sziget szívében élő görögök életébe vezetnek el bennünket. Korfu város óvárosa (Kerkyraként is emlegetik) velencei hangulatával és számos látnivalóival vonzza ide a turistákat. A város csupa ellentmondás, amelyek egyben a múltat és a jelent kötik össze: középkori erődítmények, tarkán díszített lovaskocsik, ízléses üzletek, modern kávézók és ősrégi tavernák bűvölnek el bennünket.

Kos

290 km2-es területével Kos Rodosz és Karpathos után a Dodekanészosz-szigetcsoport 3. legnagyobb szigete. Kelet-nyugati irányban közel 50 km, észak-déli irányban pedig 13 km széles, 112 km hosszú partszakasszal rendelkezik. Legkeskenyebb pontján a két part között csak 1 km-es a távolság. Kos déli oldalán festői hegyvonulat húzódik, melynek legmagasabb pontja, a Dikeosz-hegy 846 m. Északra haladva a táj sík és termékeny vidékké válik. Kos város, a sziget fővárosa és egyben gazdasági, kulturális és igazgatási központja, egy sekély, széles öbölben fekszik, és 4000 évre visszanyúló, gazdag történelmének számos emlékét őrzi. Romantikus óváros, a johannita erőd, az Aszklépiosz-szentély és Hippokratész, az antik kor híres orvosának platánfája mind-mind a sziget ismertetőjegyei és tökéletes kiegészítői egy élményekben gazdag nyaralásnak. Kos híres széles, homokos és kavicsos, kristálytiszta vizű strandjairól, melyek zavartalan fürdőzést kínálnak. Az állandó szélnek köszönhetően a sziget ideális a vízi sportok kedvelői (pl. szörfösök) számára. A legszebb, homokos strandok az északi parton, Tigaki, Marmari és Mastichari környékén találhatók. A táj kitűnő továbbá gyalogtúrákhoz és nagyobb kerékpártúrákhoz is. Fedezzék fel a festői hegyi és halászfalvakat, virágzó szőlőhegyeket, termékeny völgyeket, és gyönyörködjenek a lélegzetelállító kilátásban!

KULTÚR TIPP

Az antik korban a Földközi-tenger térségében élő emberek mind Aszklépionban keresték a gyógyulást. Az egykor jelentős vallási központ környéke a mandulafenyőkkel és ciprusfákkal körülvett szentély épületegyüttesével tökéletes helyszín a feltöltődéshez. Innen gyönyörű kilátás nyílik a török partokra is. Bár a johannita lovagok számos követ felhasználtak a Kos városban található erőd építéséhez, a romoknál és a szép tájon tett kirándulás felejthetetlen élményt jelentenek! Aszklépiosz, Apollón és Korónisz, egy thesszáliai hercegnő fia, a gyógyítás istene a görög mitológiában.

Zakynthos

Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.

Athén

A görög főváros történelmi emlékeivel, megszámlálhatatlanul sok üzletével és szórakozóhelyével egyszerre romantikus és modern. Ugyanúgy megtalálhatók itt a zsúfolt utcák és terek, ezerszínű kirakatok, mint a kis, szűk sikátorok. A nyüzsgő metropoliszban számos kávéház, étterem, taverna és kocsma várja a látogatókat. Éjszaka sem áll meg az élet, amikor diszkók, bárok és éjszakai klubok sokasága közül válogathatunk. Különböző népek és kultúrák keverednek Athénban, s a város legkülönbözőbb és legmeglepőbb helyein találkozhatunk ókori görög, bizánci, római valamint török látványosságokkal. A turista élvezheti, hogy a török bazárokra emlékeztető piacok mellett az egyik oldalon többezer éves, ókori romokat, míg a másikon olyan patináns, neoklasszikus palotákat fedez fel, amelyekről Athént a Mediterrán Párizs -nak nevezték.

KIRÁNDULÁSOK

Városnézés

Tekintse meg a legfontosabb látnivalókat, mint pl. az Akropolisz, a Parthenon, a Zeusz-templom, a Syntagma-tér, a Parlament és az Olimpia stadion!

Naponta 08.45 órakor.

Időtartam: kb. 3,5 óra.

Nyelv: angol.

Athén by night

Esti kirándulás Pireuszba, majd egy folklór-műsoron vehetnek részt Athén óvárosában. A program tartalmaz egy vacsorát egy tipikus helyi tavernában (italok nélkül).

Kedden, csütörtökön és szombaton 20.15 órakor. Időtartam: kb. 4 óra.

Nyelv: angol.

Chalkidiki-félsziget

Mint Poszeidon háromágú villája, úgy nyúlik ki a Chalkidiki-félsziget déli részén a 3 földnyelv az Égei-tengerbe. Kassandrán van eltemetve a görög mitológia szerint Egalados, az óriás. A középső földnyelvet, Sithoniát Poszeidon tengeri isten fiáról, Sithonról nevezték el. A félszigettől nyugatra fekszik az Olimposzi-riviéra.  

KASSANDRA-FÉLSZIGET

NEA MOUDANIA Thessalonikitől kb. 60 km-re található. Hosszú homokos strandján egymást érik a tavernák, bárok és kávézók.

Potideától a félsziget „egyik ujjának” két széle csak 1 km-re fekszik, és híresek haléttermei.

Siviri amfiteátrumában nyaranta Kassandra-fesztivált rendeznek.

CHANIOTIBAN napnyugta után sem áll meg az élet. Az élénk hangulatot kávézók, bárok és tavernák biztosítják.

KRIOPIGI A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található.

KALLITHEA nem közvetlenül a tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt lépcsőkön érhető el, sziklás öbleit búvároknak ajánljuk.

SIthonia-félsziget

A félsziget „első két ujja” között fekszik GERAKINA, mely pínea- erdeiről és olívaligeteiről is híres.

Psakoudia gyönyörű, homokos stranddal rendelkezik.

NIKITI, a kis festői falu közelében található Görögország egyik leghosszabb strandja (kb. 32 km).

OLIMPOSZI-RIVIÉRA

NEI PORI Az Olimposzi-Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye. A több kilométer hosszan elnyúló, homokos tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak. Érdemes megpihenni GRITSA egyik kávézójában egy frappéval és gyönyörködni a hangulatos kikötőben. A régió egyik legkedveltebb üdülőhelye PARALIA, ami kitűnő választás, ha egy izgalmas nyaralása vágyik egy nyüzsgő településen.

Miraluna Village & Spa
Miraluna Village & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
475 €/főtől * (149 886 Ft)
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Görögország, Rodosz, Faliraki
551 €/főtől * (173 868 Ft)
SENTIDO Apollo Blue
SENTIDO Apollo Blue
Görögország, Rodosz, Faliraki
529 €/főtől * (166 926 Ft)
SunConnect Evita
SunConnect Evita
Görögország, Rodosz, Faliraki
487 €/főtől * (153 673 Ft)
Mitsis Hotels Grand Hotel
Mitsis Hotels Grand Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
534 €/főtől * (168 504 Ft)
Blue Bay Beach Hotel
Blue Bay Beach Hotel
Görögország, Rodosz, Trianta
453 €/főtől * (142 944 Ft)
Hotel Lutania Beach
Hotel Lutania Beach
Görögország, Rodosz, Kolymbia
445 €/főtől * (140 420 Ft)
Mitsis Alila Resort & Spa
Mitsis Alila Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Faliraki
508 €/főtől * (160 299 Ft)
Hotel Dionysos
Hotel Dionysos
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
402 €/főtől * (126 851 Ft)
Mitsis Hotels Petit Palais
Mitsis Hotels Petit Palais
Görögország, Rodosz, Rodosz város
455 €/főtől * (143 575 Ft)
SENTIDO Ixian Grand
SENTIDO Ixian Grand
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
515 €/főtől * (162 508 Ft)
smartline Cosmopolitan
smartline Cosmopolitan
Görögország, Rodosz, Trianta
487 €/főtől * (153 673 Ft)
SunConnect Kolymbia Star
SunConnect Kolymbia Star
Görögország, Rodosz, Kolymbia
441 €/főtől * (139 158 Ft)
Hotel Ibiscus
Hotel Ibiscus
Görögország, Rodosz, Rodosz város
414 €/főtől * (130 638 Ft)
Primasol Miraluna Seaside
Primasol Miraluna Seaside
Görögország, Rodosz, Kiotari
453 €/főtől * (142 944 Ft)
SENTIDO Elounda Blu
SENTIDO Elounda Blu
Görögország, Kréta/Heraklion, Elounda
505 €/főtől * (159 353 Ft)
Hotel Maritimo Beach
Hotel Maritimo Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Sissi
417 €/főtől * (131 584 Ft)
Hotel Maravel Land
Hotel Maravel Land
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon-strand
406 €/főtől * (128 113 Ft)
Residence Villas
Residence Villas
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
387 €/főtől * (122 118 Ft)
Iberostar Creta Mare
Iberostar Creta Mare
Görögország, Kréta/Heraklion, Panormo
480 €/főtől * (151 464 Ft)
Iberostar Creta Marine
Iberostar Creta Marine
Görögország, Kréta/Heraklion, Panormo
486 €/főtől * (153 357 Ft)
Hotel & Bungalows Katrin
Hotel & Bungalows Katrin
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
457 €/főtől * (144 206 Ft)
CHC Athina Palace Resort
CHC Athina Palace Resort
Görögország, Kréta/Heraklion, Agia Pelagia
542 €/főtől * (171 028 Ft)
SENTIDO Vasia Resort & Spa
SENTIDO Vasia Resort & Spa
Görögország, Kréta/Heraklion, Sissi
526 €/főtől * (165 979 Ft)
Hotel Stella Village
Hotel Stella Village
Görögország, Kréta/Heraklion, Analipsis
473 €/főtől * (149 255 Ft)
Hotel Stella Palace
Hotel Stella Palace
Görögország, Kréta/Heraklion, Analipsis
535 €/főtől * (168 819 Ft)
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos-Anissaras
538 €/főtől * (169 766 Ft)
SENTIDO Blue Sea Beach
SENTIDO Blue Sea Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
520 €/főtől * (164 086 Ft)
smartline Village Resort & Waterpark
smartline Village Resort & Waterpark
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos
462 €/főtől * (145 784 Ft)
CHC Sea Side Resort & Spa
CHC Sea Side Resort & Spa
Görögország, Kréta/Heraklion, Agia Pelagia
555 €/főtől * (175 130 Ft)
smartline Rethymno Residence
smartline Rethymno Residence
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon-strand
424 €/főtől * (133 793 Ft)
Hotel Cactus Beach
Hotel Cactus Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Stalis
455 €/főtől * (143 575 Ft)
Iberostar Creta Panorama
Iberostar Creta Panorama
Görögország, Kréta/Heraklion, Panormo
469 €/főtől * (147 993 Ft)
SENTIDO Pearl Beach
SENTIDO Pearl Beach
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
489 €/főtől * (154 304 Ft)
Star Beach Village & Waterpark
Star Beach Village & Waterpark
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos
545 €/főtől * (171 975 Ft)
SunConnect Zorbas Village
SunConnect Zorbas Village
Görögország, Kréta/Heraklion, Chersonissos-Anissaras
487 €/főtől * (153 673 Ft)
Dimitrios Village Beach Resort
Dimitrios Village Beach Resort
Görögország, Kréta/Heraklion, Rethymnon város
560 €/főtől * (176 708 Ft)
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
Görögország, Rodosz, Kolymbia
582 €/főtől * (183 650 Ft)