Kiemelt ajánlatok:
Hotel Dolphin Beach
Coral Blue Beach
Hotel Porfi Beach

Nyaralás Görögország

Diplomáciai képviselet:

Magyarország Nagykövetsége, Athén

Cím: 38 Vasileos Konstantinou Avenue 11635 Athens

Telefon: 00-30-210-72-56-800, 00-30-210-72-56-801, 00-30-210-72-56-802

Ügyelet: 00-30-694-860-1793

Fax:  00-30-210-72-56-840 

E-mail: mission.ath@mfa.gov.hu, titkarsag.ath@mfa.gov.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található. 

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra 

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyazonosító igazolvány) szükséges a beutazáshoz. 

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

Santorini

A Kükládok legdélebbi, vulkanikus eredetű szigete Santorini (Thira/Théra), amit a kontrasztok szigeteként is szoktak emlegetni. Mesébe illő látvány tárul a szemünk elé, amint Oia, Imerovigli, Firostefani és Fira szikrázóan fehér házait, kék templomkupoláit megpillantjuk a sötét, meredek kráter (kaldera) mentén. A keleti parton, Perissánál és Kamarinál találhatók a mélykéken szikrázó Égei-tenger hosszú lávastrandjai. Firába, a sziget hófehér fővárosába 600 lépcső vezet a hegyoldalon felfelé a kikötőből. Innen csodálatos sétát tehetünk a kaldera szélén haladva a szomszédos Firostefani és Imerovigli városokba.

Városok

Fira, a sziget fővárosa szinte összenőtt a szomszédos Firostefani városával, ahol pasztellszínű és fehér házak, valamint szállodák találhatók a kaldera oldalában. A városokból menetrend szerinti buszokkal juthatunk el a sziget különböző fürdőterületeire és Oiába. Fira lábánál fekszik a régi kikötő, ahonnan 600 lépcsőn, szamárháton vagy felvonón juthatunk fel a városba.

Kamari különleges helyen, hatalmas sziklák lábánál fekszik. A város hosszú, sötétkavicsos strandjairól híres (fürdőcipő viselete ajánlott), ahol a főszezonban különböző vízi sportolási lehetőségek közül választhatnak. A strandon eltöltött nap után kellemes kikapcsolódást kínálnak a parti sétányon (nincs autóforgalom) található hangulatos tavernák, éttermek, bárok és diszkók. Firába (kb. 10 km-re) menetrend szerinti buszokkal juthatunk el.

Perissát, a sziget második legnagyobb üdülőhelyét egy 369 m magas sziklaorom választja el Kamaritól. Perissa 9 km hosszú strandját joggal sorolják a sziget legszebb helyei közé, ahol a vízi sportok szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak. A strand mellett található, nyüzsgő parti sétányon számos vásárlási lehetőség, bár és taverna csalogatja az idelátogatókat. Mindenképpen érdemes egy kirándulást tenni a közelben található, régi Thira városának romjaihoz.

Kréta-Heraklion

Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük. Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet! Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek! Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket! Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

NATÚR TIPP

Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Városok

Rethymnon környékén, Nyugat-Kréta virágzó tartományában, hosszú, homokos/kavicsos strandokat, hangulatos halászfalvakat és kis, hegyi falvakat találunk. Óvárosa és festői kikötője a környék gyöngyszeme, tavernáiban és kávézóiban élvezhetjük a helyiek vendégszeretetét (esténként nem lehet autóval közlekedni). Számos üzlet, galéria, taverna, bár és diszkó várja a szórakozni vágyókat. Ideális kiindulópont a sziget belsejébe, a régészeti ásatásokhoz, Matala híres strandjához vagy a Szamaria-szurdokhoz tett kirándulásokhoz.

Panormo, a kedves, idilli üdülőhely már az antik korban is fontos kikötőnek számított. Ma szép, egyedi utcái és épületei miatt műemlékvédelem alatt álló terület. A tipikus krétai halászfaluban kávézók, a kikötőben tavernák és bárok várják az ideérkezőket. Az üdülőhely azok számára is ideális, akik viszonylag nyugodt környezetben szeretnének pihenni. Heraklion kb. 57 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni.

Agia Pelagia, a bájos egykori halászfalu, idilli helyen fekszik, egy kis, homokos stranddal rendelkező öbölnél, hegyvidékes tájjal a háttérben. A festői kikötőből hajókirándulások indulnak a Dia és Dragon szigetekre vagy a gyönyörű part mentén. A kedvelt strandon a napfürdőzés mellett lehetőség nyílik vízi sportok (pl. búvárkodás) kipróbálására vagy horgászásra is. A parti sétányon számos üzlet és taverna található. A változatos kikapcsolódási lehetőségeknek és a biztonságos tengerpartnak köszönhetően tökéletes nyaralóhely a családok számára.

Amoudara Herakliontól kb. 6 km-re, egy kb. 10 km hosszú, természetes, sekély, homokos/aprókavicsos strandon fekszik. A központban található bárokon és éttermeken kívül számos lehetőség várja a szórakozásra vágyókat a fővárosban is. Ideális kiindulópont a sziget különböző részeibe tett kirándulásokhoz.

Gouves, a kis, nyugodt település Herakliontól kb. 15 km-re keletre fekszik. Neve a középkorból származik, amikor a földművesek a gabonát földbe ásott gödrökben raktározták, melyeket gouves-nek neveztek. A település, mely 2 részből, az eredeti, tradicionális faluból és a közvetlen a tengerparton fekvő Kato Gouves üdülőhelyből áll, szép, hosszú, homokos/kavicsos strandjai és Heraklion közelsége miatt is igen kedvelt. A bárok, tavernák és vásárlási lehetőségek ideális feltételeket biztosítanak egy kellemes nyaraláshoz.

Analipsis, a hangulatos, tipikus krétai falu Herakliontól kb. 24 km-re keletre fekszik. A bájos, nyugodt település az utóbbi években fejlődött kedvelt üdülőhellyé. A hosszú, homokos strand mellett sziklás partszakaszok és egy kis, homokos öböl is várja a napozásra vágyókat. A központban és a kb. 2 km hosszú parti út mentén éttermek, tavernák és üzletek sorakoznak. A közelben fekvő Chersonissosban számos vásárlási és szórakozási lehetőség található. Ideális kiindulópont a régészeti ásatásokhoz tett kirándulásokhoz.

Anissaras 6 km hosszú, homokos partja Herakliontól kb. 31 km-re, Chersonissos előtt található. A nyugodt partszakasszal rendelkező üdülőhelyen mindig mélykék tenger valamint számos vízi sportolási lehetőség fogadja az ideérkezőket. A környéken kényelmes bárok, jó éttermek és hangulatos tavernák is rendelkezésre állnak. A tájat a Dikti-hegység nyúlványa uralja, és a Lassithi-fennsík teszi igazán érdekessé. Heraklionba és a nagyobb nyaralóhelyekre menetrend szerinti buszokkal juthatunk el.

Chersonissos Herakliontól kb. 30 km-re, keletre fekszik. Az egykori halászfalu, mely egy antik római település romjaira épült, mára az északkeleti part legnagyobb üdülőhelyévé és kedvelt idegenforgalmi központtá fejlődött. A bárok, kávézók, hangulatos tavernák, diszkók és vásárlási lehetőségek sokasága ideális feltételeket biztosít az éjszakai életet kedvelőknek. Jó a menetrend szerinti buszközlekedés Heraklionba, Agios Nikolaosba és a környező helységekbe is.

Stalis az utóbbi években fejlődött modern, igazi üdülővárossá. A Malia szomszédságában fekvő üdülőhely különösen kedvelt hosszú, homokos és lassan mélyülő strandja miatt. A parti út mentén ajándéküzletek és szupermarketek sorakoznak. A központban számos hangulatos étterem, bár és taverna kínál változatos szórakozási lehetőséget.

Malia a Lythos-hegység lábánál fekszik, Herakliontól kb. 40 km-re, olajfákkal övezett területen. A homokos strandon kipróbálhatjuk a vízi sportok egyikét, esténként pedig várnak bennünket a görög tavernák, kávézók és bárok. Látogassák meg Knosszosz és Fesztosz után a harmadik legnagyobb mínoszi palotát is!

Sissi, az egykori halászfalu kis, romantikus kikötőjében számos bár, kávézó és taverna várja a nyaralókat. Az olajfákkal körülvett üdülőhelyen kívül több hangulatos öböl található homokos/kavicsos strandokkal.

Elounda Agios Nikolaostól kb. 12 km-re található, kilátással Spinalonga szigetére. A festői üdülőhely elsőosztályú haléttermeiben kóstolják meg a helyi specialitásokat!

Korfu

Ha Korfu egy szimfónia lenne, témája a zöld szín lehetne. A táj ezüstös olívaligeteivel, cipruszöld színeivel és hullámzó türkizével nyűgözi le az idelátogatókat. A sekély, kavicsos strandokat zölden benőtt hegyek és fehér sziklák veszik körül. Korfu kellemes klímája igazi élvezetté varázsolja a kirándulásokat. A túrák buja erdőkön, hatalmas olívaligeteken és pompás kerteken keresztül egészen a gyönyörű strandokig vagy a sziget szívében élő görögök életébe vezetnek el bennünket. Korfu város óvárosa (Kerkyraként is emlegetik) velencei hangulatával és számos látnivalóival vonzza ide a turistákat. A város csupa ellentmondás, amelyek egyben a múltat és a jelent kötik össze: középkori erődítmények, tarkán díszített lovaskocsik, ízléses üzletek, modern kávézók és ősrégi tavernák bűvölnek el bennünket.

KULTÚR TIPP

Már Sissi hercegnőt is rabul ejtette a sziget szépsége, ezért épült meg itt nyári rezidenciája, az Achillion kastély. Ismerjék meg Önök is a sziget múltját, és látogassanak el a különböző történelmi emlékekhez is!

Városok

St. Spyridone Korfu északkeleti részén fekszik, két festői öböl között. Néhány tavernája és két csodálatos strandja kitűnő választás a nyugalomra vágyó családosok és párok számára.

Acharavi-Roda és Astrakeri nyaralóhelyen 7 km hosszú, természetes strand fogad bennünket. A nyaralóhely nagyon sok turistát vonz évről évre nyugodtsága és eredeti korfui hangulata miatt. A sekély, kavicsos/homokos strand kisgyermekek számára kiválóan alkalmas fürdőzésre.

Sidari mozgalmas főutcáján sok bevásárló- és szórakozóhely található. Az itt lévő strandszakasz lassan mélyülő, ezért gyermekes családok számára kifejezetten alkalmas.

Agios Georgios, vagy ahogyan az angolok nevezik San George - a fővárostól 30 km-re található északnyugati irányba - gyönyörű strandokkal büszkélkedhet. Az idegenforgalom csak az utóbbi néhány évben kezdett fejlődni a környéken. A helybeliek kedvesek és segítőkészek a turistákkal, szívesen invitálják a vendégeket egy hűsítő italra a nyári forróságban. A városkában sok az építkezés, amely szintén az egyre fejlődő idegenforgalomnak köszönhető. Apartmanházak és családias hotelek követik egymást a főutca mentén. Fontos információ, hogy a sziget déli részén is található egy azonos nevű település.

Paleokastritsa egy földrajzilag gazdag területen fekvő település gyönyörű, homokos/kavicsos strandokkal, kristálytiszta vízzel és idilli öblökkel, melyeket éles sziklák ölelnek körül. A gyönyörűen zöldellő környék a búvárok, úszók és kirándulók körében egyaránt kedvelt. A hegyi falu, Lakones közelében található a Bella Vista kávézó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Mindenképpen látogassanak el Paleokastritsa kolostorába, amely az öböl felett, a hegycsúcsnál épült. A romantikus kolostor árnyékos árkádjaival, virágborította belső udvarával és gyönyörű templomával invitálja az idelátogató vendégeket. Szintén izgalmas kirándulást ígér az Agios Spyridonból induló hajókirándulás, amelynek során különleges tengeri barlangokat is megtekinthetünk. Paleokastritsáról menetrend szerinti buszokkal juthatunk el a sziget fővárosába, Kerkyrába.

Kalami egy kis halászfalu Korfu északkeleti sarkában, a Jón-tenger legszebb öblei mellett, melyet Lawrence és Gerald Durrell szerzők tettek ismertté regényeikkel és a faluban eltöltött éveikkel. Korfun járva feltétlen keressék fel a Durrell házat és a közeli csodálatos tengeröblöket.

Ipsos, az északi parton található település keskeny, kavicsos strandja mentén húzódó sétány számos étteremmel, bárral és szórakozóhellyel várja a kikapcsolódásra vágyókat.

Gouvia Korfu várostól kb. 7 km-re északra, a keleti parton található velencei kikötővel és csodálatos stranddal. A kikötői sétánynál számos taverna, kávézó és vásárlási lehetőség kínálkozik. Védett, nyugodt, kavicsos strandja kiváló gyermekes családok számára.

Kontokali a sziget keleti részén fekszik. Csodálatos strandját Kék Zászló-díjjal tüntették ki.

Perama Korfu városától 7 km-re délre, olajfákkal és leanderekkel borított domboldalon fekszik. Ezen a partszakaszon végzett kutatásokat Gerald Durell is. A vendégeket számos vízi sportolási lehetőség várja a strandon. Bevásárlási és szórakozási lehetőségek a közelben.

Benitzesen többek között egy ókori római fürdő nyomait találjuk. Rengeteg szálloda, étterem, ajándéküzlet és nem utolsó sorban sekély, homokos strand teszi kedveltté ezt az üdülőhelyet.

Messonghi / Moraitika két kis település, melyeket egy keskeny folyó választ ketté, hosszú, keskeny homokos/kavicsos stranddal és elnyúló olívaligetekkel. A nyüzsgő üdülőfalu, Moraitika számos szórakozási lehetőséget kínál az éjszakai élet kedvelőinek. A kedvesen felújított óváros központja a hegyvonulatnál fekszik. A strandon a búvárkodás mellett szinte mindenféle vízi sportot ki lehet próbálni. A Messonghi-folyó kikötőjéből különböző kirándulások indulnak Paxos szigetére, a görög szárazföldre és Korfu városba is

Rodosz

"Rodosz a Nap szigete" - 3000 évre nyúlik vissza ez a megállapítás. Helios, a Nap istene valóban nem bánt szűkmarkúan ezzel a görög szigettel: évi 300 napsütéses nappal az egyik legnapfényesebb, mediterrán úti célunk! Az egyes nyári hónapok nagyon magas hőmérsékletének felfrissítéséről a tenger felől folyamatosan érkező szél gondoskodik. Az Égei-tenger zöld szigetén pihenjenek a hosszan elnyúló strandokon, használják ki a változatos vízi sportolási lehetőségeket! A török partok közelében fekvő sziget kedvelt úti célja a szörfösöknek is. Fedezzék fel a fővárost, az óvárosban minden lépésüket átszövik a megelevenedő történelmi emlékek! Vegyenek részt a kirándulásokon, tegyenek időutazást az ókori régészeti leletek között sétálva! A hangulatos tavernákban élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a helyi specialitásokat! Válasszanak igényeik szerint, Rodosz minden korosztály számára kellemes és változatos nyaralást kínál!

KULTÚR TIPP

Lindos, az egyik legjelentősebb ókori városállam egykor erős tengeri és kulturális központ volt. A hagyományos jellegű település a hófehér házakkal, a hajótulajdonosok kúriáival, a bizánci templomokkal és a kövezett utcácskákkal a fellegvár sziklájának lábainál terül el. A különböző korszakokból származó emlékek, a csodálatos kilátás a tengerre, és maga a hangulatos település elbűvölő együttest alkot.

Városok

A sziget délkeleti részén fekvő Kiotari festői öblében nyugalom, kikapcsolódás és természeti szépségek várnak minden látogatót. A hosszan elnyúló, szép partszakaszon a tenger átlátszóan tiszta vize hűsítő fürdőzésre csábít. Esténként térjenek be a kis kávézók, bárok és tavernák egyikébe!

Lardos üdülőhelyet Görögország-rajongóknak ajánljuk! A mindig zöldben pompázó, kis falu hagyományos görög hangulatáról ismert és kb. 1 km-re található a tengerparttól, a sziget belsejében. A falutér körül tipikus tavernák és kávézók széles választéka található. A homokos/kavicsos strandon a vízi sportok szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak.

A Rodosz várostól kb. 50 km-re található Lindos az antik városok között az egyik legjelentősebb. A hegy tetején álló Athéna templom és a közvetlenül az Akropolisz alatt húzódó, 3500 éves város fehér házai magával ragadó látványt nyújtanak. Ne mulasszák el megtekinteni a naplementét, amely Lindost valóban a sziget egyik legidillibb pontjává varázsolja!

Kolymbia homokos/kavicsos strandja két gyönyörű öböl mentén található, melyeket a tengerbe nyúló sziklák szegélyeznek, a festői környezet a sziget egyik legszebb részének számít. A hangulatos tavernákhoz és kávézókhoz egy 3 km hosszú eukaliptusz fasor vezet. Rodosz város kb. 28 km-re, Lindos kb. 32 km-re fekszik, ahova menetrend szerinti buszokkal könnyen el lehet jutni.

Faliraki a sziget egyik legpezsgőbb és legkedveltebb üdülőhelye. A modern városközpontban üzletek, bárok és éttermek várják a turistákat. Az 5 km hosszú, homokos/kavicsos, nagyrészt lassan mélyülő tengerpart ideális a napimádóknak és a vízi sportok kedvelőinek. A feledhetetlen nyári esték változatos programjáról számos taverna, bár és diszkó gondoskodik. Élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a helyi specialitásokat! A kb. 8 km-re fekvő Afandou-ban 18 lyukú golfpálya csalogatja a sport szerelmeseit.

Kalithea egy kis öbölben fekszik és gyógyforrásairól ismert, az egykori gyógyfürdők maradványainál ma búvárközpont található. A kristálytiszta vizű tengerpart ideális a sznorkelezéshez is. A kis központban néhány bár, étterem és üzlet várja az idelátogatókat. Az eredeti rodoszi berendezésű házairól híres, hamisítatlan görög falu, Koskinou könnyen megközelíthető (kb. 3 km-re).

Rodosz város a sziget északi csücskén fekszik, és egyedülálló keveréke a jelennek és a múltnak. Az óvárost körülöleli a 4 km hosszú városfal, melynek közepén emelkedik a monumentális Nagymesteri Palota. A falon belül álló mecsetek és a minaret a török hódoltság korának tanúi, míg az impozáns, díszes épületek a város olasz múltját fémjelzik. Nevezetességek és kultúra - amerre a szem ellát. A nagy piactér körül üzletek és bazárok sorakoznak. Térjenek be az eredeti tavernák vagy stílusos éttermek egyikébe, válasszanak a számtalan szórakozási lehetőség közül!

A Trianta/Ixia-strand egy a különösen kristálytiszta vizük miatt kedvelt üdülőhelyek közül a sziget északi partján. Innen gyönyörű kilátás nyílik a kb. 4 km-re található török partokra is. Hosszú, kavicsos strandja egészen Rodosz városig húzódik, a könnyű szél és az enyhe hullámok ideális feltételeket kínálnak a szörfösöknek. Az élénk életet élő parti sétányon éttermek, kávézók, diszkók és bárok sorakoznak, feltétlenül térjenek be a hangulatos tavernák egyikébe! Az üzletek kínálatában mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az üdülőhely közelében található a Filerimos-kolostor, ahol az egykori bazilika maradványait tekinthetjük meg. Szintén könnyen megközelíthető innen a Pillangók-völgye.

Fanes, az egykori halászfalu a sziget nyugati részén, Rodosz várostól kb. 25 km-re található. A kikapcsolódásra és nyugalomra vágyókat kristálytiszta víz, homokos/kavicsos tengerpart, a szinte állandó északnyugati szélnek köszönhetően a szörf szerelmeseit kitűnő feltételek várják

Kos

290 km2-es területével Kos Rodosz és Karpathos után a Dodekanészosz-szigetcsoport 3. legnagyobb szigete. Kelet-nyugati irányban közel 50 km, észak-déli irányban pedig 13 km széles, 112 km hosszú partszakasszal rendelkezik. Legkeskenyebb pontján a két part között csak 1 km-es a távolság. Kos déli oldalán festői hegyvonulat húzódik, melynek legmagasabb pontja, a Dikeosz-hegy 846 m. Északra haladva a táj sík és termékeny vidékké válik. Kos város, a sziget fővárosa és egyben gazdasági, kulturális és igazgatási központja, egy sekély, széles öbölben fekszik, és 4000 évre visszanyúló, gazdag történelmének számos emlékét őrzi. Romantikus óváros, a johannita erőd, az Aszklépiosz-szentély és Hippokratész, az antik kor híres orvosának platánfája mind-mind a sziget ismertetőjegyei és tökéletes kiegészítői egy élményekben gazdag nyaralásnak. Kos híres széles, homokos és kavicsos, kristálytiszta vizű strandjairól, melyek zavartalan fürdőzést kínálnak. Az állandó szélnek köszönhetően a sziget ideális a vízi sportok kedvelői (pl. szörfösök) számára. A legszebb, homokos strandok az északi parton, Tigaki, Marmari és Mastichari környékén találhatók. A táj kitűnő továbbá gyalogtúrákhoz és nagyobb kerékpártúrákhoz is. Fedezzék fel a festői hegyi és halászfalvakat, virágzó szőlőhegyeket, termékeny völgyeket, és gyönyörködjenek a lélegzetelállító kilátásban!

KULTÚR TIPP

Az antik korban a Földközi-tenger térségében élő emberek mind Aszklépionban keresték a gyógyulást. Az egykor jelentős vallási központ környéke a mandulafenyőkkel és ciprusfákkal körülvett szentély épületegyüttesével tökéletes helyszín a feltöltődéshez. Innen gyönyörű kilátás nyílik a török partokra is. Bár a johannita lovagok számos követ felhasználtak a Kos városban található erőd építéséhez, a romoknál és a szép tájon tett kirándulás felejthetetlen élményt jelentenek! Aszklépiosz, Apollón és Korónisz, egy thesszáliai hercegnő fia, a gyógyítás istene a görög mitológiában.

Városok

Psalidi, Kos város nyugodt légkörű elővárosa a sziget északi részén fekszik. Több kilométer hosszú, természetes strandjai ideális feltételeket biztosítanak a fürdőzéshez (fürdőcipő viselete ajánlott). A partszakaszról gyönyörű kilátás nyílik a török partokra. Üzletek, éttermek és hangulatos tavernák várják a kikapcsolódásra vágyókat. A jó menetrend szerinti közlekedésnek köszönhetően a kb. 4 km-re található Kos város központja könnyen megközelíthető.

A sziget fővárosa és legnagyobb települése Kos város, legfeltűnőbb épülete a johannita erőd, a bejárat előtt Hippokratész platánfájával, melynek árnyékában a hagyomány szerint tanítványait oktatta. Érdemes ellátogatni a hellén és római ásatásokhoz is. A homokos/kavicsos strandokon pedig élvezhetik a napot, a hűsítő tengervizet, és kipróbálhatják a vízi sportokat. A kikötőben és a pálmákkal övezett parti sétányon esténként is pezseg az élet. Hangulatos tavernák, kávézók és bárok gondoskodnak a kikapcsolódásról.

Lambi Kos város csendes elővárosa a sziget északi részén. Az aktív pihenésre vágyókat különböző vízi sportolási lehetőségek várják, kedvelt, kb. 1 kilométer hosszú, homokos/kavicsos strandja, mely egészen a fővárosig húzódik, a napimádóknak nyújt nyugodt kikapcsolódást. Kos városba menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni.

Tigaki a sziget egyik legszebb strandján fekszik. A kedves, kis település több kilométer hosszú, sekély, homokos tengerpartja valamint a júliusban és augusztusban uralkodó Meltemi-szél kitűnő körülményeket nyújt a szörfösök részére. Kiváló úti cél azok számára is, akik kerékpárral szeretnék felfedezni a szigetet. A nyüzsgő központban üzletek, kellemes tavernák és bárok találhatók. Kos város kb. 12 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal juthatunk el.

A Tigaki és Mastichari között fekvő Marmari egy magával ragadó település, amely egészen a tengerpartig húzódik. A sziget egyik leghosszabb homokos/kavicsos strandját a dűnéken keresztül lehet elérni. Változatos szabadidős programok várják az ideérkezőket, a vízi sportok kedvelői, így a szörfösök részére is számos lehetőség nyílik. Marmari nem rendelkezik városmaggal, a szállodák, éttermek, üzletek és kávézók a tengerparton illetve hátrébb találhatók. Kos városba menetrend szerinti buszokkal juthatunk el.

Mastichari egy csendes, kis halászfalu, ahol jellegzetes görög kávézók, hangulatos tavernák, üzletek és kis kikötő várja a nyugodt pihenésre vágyókat. A kicsi, idilli sétálóutcák valamint a Kalymnos és Pserimos szigetekre nyíló, szép kilátás ideális feltételeket biztosít a kikapcsolódáshoz. A dűneszerű, lassan mélyülő, homokos/kavicsos strandok a sziget legszebb partszakaszai közé tartoznak és elsőosztályú szörfbázisnak számítanak. Kos város kb. 26 km-re.

Kardamena, a sziget déli részén található egykori halászfalu az utóbbi években élénk nemzetközi üdülőhellyé fejlődött. Az ókori Alasarna helyén épült településen gazdag régészeti leletek várják az idelátogatókat, mint pl. az Apollo-templom, bazilikák és egy színház. A központban kávézók, tavernák, éttermek és diszkók gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról, míg a több kilométer hosszú strandok a vízi sportoknak és a pihenésnek kedveznek. A helyi lakosok vendégszeretete és a város nyüzsgő hangulata minden látogatót magával ragad.

Chalkidiki-félsziget

Mint Poszeidon háromágú villája, úgy nyúlik ki a Chalkidiki-félsziget déli részén a 3 földnyelv az Égei-tengerbe. Kassandrán van eltemetve a görög mitológia szerint Egalados, az óriás. A középső földnyelvet, Sithoniát Poszeidon tengeri isten fiáról, Sithonról nevezték el. A félszigettől nyugatra fekszik az Olimposzi-riviéra.  

KASSANDRA-FÉLSZIGET

NEA MOUDANIA Thessalonikitől kb. 60 km-re található. Hosszú homokos strandján egymást érik a tavernák, bárok és kávézók.

Potideától a félsziget „egyik ujjának” két széle csak 1 km-re fekszik, és híresek haléttermei.

Siviri amfiteátrumában nyaranta Kassandra-fesztivált rendeznek.

CHANIOTIBAN napnyugta után sem áll meg az élet. Az élénk hangulatot kávézók, bárok és tavernák biztosítják.

KRIOPIGI A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található.

KALLITHEA nem közvetlenül a tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt lépcsőkön érhető el, sziklás öbleit búvároknak ajánljuk.

SIthonia-félsziget

A félsziget „első két ujja” között fekszik GERAKINA, mely pínea- erdeiről és olívaligeteiről is híres.

Psakoudia gyönyörű, homokos stranddal rendelkezik.

NIKITI, a kis festői falu közelében található Görögország egyik leghosszabb strandja (kb. 32 km).

OLIMPOSZI-RIVIÉRA

NEI PORI Az Olimposzi-Riviéra egyik legkedveltebb üdülőhelye. A több kilométer hosszan elnyúló, homokos tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak. Érdemes megpihenni GRITSA egyik kávézójában egy frappéval és gyönyörködni a hangulatos kikötőben. A régió egyik legkedveltebb üdülőhelye PARALIA, ami kitűnő választás, ha egy izgalmas nyaralása vágyik egy nyüzsgő településen.

Kréta-Chania

Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük. Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet! Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek! Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket! Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

NATÚR TIPP

Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Városok

Georgioupolis Rethymnon és Chania között, egy hosszan elnyúló öböl sarkában fekszik. A 4 km hosszú, nagyrészt homokos strandot kavicsos részek tagolják, a bájos, kis településen kellemes tavernák és éttermek várják az idelátogatókat.

Rethymnon környékén, Nyugat-Kréta virágzó tartományában, hosszú, homokos/kavicsos strandokat, hangulatos halászfalvakat és kis, hegyi falvakat találunk. Óvárosa és festői kikötője a környék gyöngyszeme, tavernáiban és kávézóiban élvezhetjük a helyiek vendégszeretetét (esténként nem lehet autóval közlekedni). Számos üzlet, galéria, taverna, bár és diszkó várja a szórakozni vágyókat. Ideális kiindulópont a sziget belsejébe, a régészeti ásatásokhoz, Matala híres strandjához vagy a Szamaria-szurdokhoz tett kirándulásokhoz.

Panormo, a kedves, idilli üdülőhely már az antik korban is fontos kikötőnek számított. Ma szép, egyedi utcái és épületei miatt műemlékvédelem alatt álló terület. A tipikus krétai halászfaluban kávézók, a kikötőben tavernák és bárok várják az ideérkezőket. Az üdülőhely azok számára is ideális, akik viszonylag nyugodt környezetben szeretnének pihenni. Heraklion kb. 57 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni.

Zakynthos

Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.

NATÚR TIPP

Kiránduljanak a sziget festői hegyei között, majd pihenjenek a csodálatos, homokos strandon! Egy kis szerencsével caretta-teknősbékát is láthatnak, mely itt őshonos.

Városok

Laganas a sziget déli részén található, és hosszú, homokos stranddal rendelkezik. Pezsgő életű üdülőhely tavernákkal, bárokkal, éttermekkel és diszkókkal. Laganas öble arról is híres, hogy ezen a részen található a caretta-teknősök tojásrakó helye, amelyre reméljük, hogy Önök is tekintettel lesznek. A teknősök érdekében Laganas öblében semmilyen vízi sport (vízisí, motorcsónak) nem engedélyezett.

Kalamaki gyönyörű környezetben fekvő, csodálatos strandszakasz a caretta-teknősök tojásrakó helye közelében. A sekély, többnyire finomhomokos strand és a kristálytiszta víz kiváló a kisgyermekes családok számára.

Planos képét olívaligetek és hosszú, homokos tengeröble határozza meg. Ez a kis nyaralóhely az utóbbi években fejlődött kedvelt úti céllá. A kikapcsolódni vágyókat számos étterem, bár, pub, diszkó és taverna várja. A csodálatos, homokos strandon napernyőket és napágyakat bérelhetnek, illetve kipróbálhatnak számos vízi sportolási lehetőséget. Zakynthos város innen mindössze 5 km-re.

Argassi kb. 4 km-re található Zakynthos várostól. Homokos/kavicsos strandján vízi sportlehetőségeket vehetünk igénybe, esténként pedig forró hangulat vár a diszkókban és a bárokban. A helység tavernáiban jellegzetes görög ízekkel várják a vendégeket. Argassitól délre sziklák által rejtett, romantikus, kis öblöket találunk.

Alikanas kb. 15 km-re található Zakynthos várostól. Szép, sekély, homokos stranddal rendelkezik.

Vasilikos egy csodálatos félsziget, melyet a 491 m magas Skopo-hegy választ el a sziget többi részétől. A hegycsúcsra túraútvonalak vezetnek, ahonnan tiszta időben csodálatos kilátás nyílik Zakynthosra. A szigetnek ezen a részén olíva- és pínealigetek valamint szőlőültetvények határozzák meg a táj képét. A környéken több csodaszép, romantikus tengeröböl is található. A parti sétány mentén lévő bárokból és tavernákból kitűnő kilátás nyílik a Jón-tengerre. Vasilikos ideális családok és a természet közelségét, valamint a homokos strandokat keresők számára.

Agios Sostis egy, a partról is jól látható szigetről kapta a nevét. Barlangjaival, szikláival és píneafenyőivel ámulatba ejti a látogatót.

Tsilivi kellemes hangulatú városka, amely Zakynthos várostól kb. 6 km-re, a sziget északkeleti részén fekszik

Athén

A görög főváros történelmi emlékeivel, megszámlálhatatlanul sok üzletével és szórakozóhelyével egyszerre romantikus és modern. Ugyanúgy megtalálhatók itt a zsúfolt utcák és terek, ezerszínű kirakatok, mint a kis, szűk sikátorok. A nyüzsgő metropoliszban számos kávéház, étterem, taverna és kocsma várja a látogatókat. Éjszaka sem áll meg az élet, amikor diszkók, bárok és éjszakai klubok sokasága közül válogathatunk. Különböző népek és kultúrák keverednek Athénban, s a város legkülönbözőbb és legmeglepőbb helyein találkozhatunk ókori görög, bizánci, római valamint török látványosságokkal. A turista élvezheti, hogy a török bazárokra emlékeztető piacok mellett az egyik oldalon többezer éves, ókori romokat, míg a másikon olyan patináns, neoklasszikus palotákat fedez fel, amelyekről Athént a Mediterrán Párizs -nak nevezték.

KIRÁNDULÁSOK

Városnézés

Tekintse meg a legfontosabb látnivalókat, mint pl. az Akropolisz, a Parthenon, a Zeusz-templom, a Syntagma-tér, a Parlament és az Olimpia stadion!

Naponta 08.45 órakor.

Időtartam: kb. 3,5 óra.

Nyelv: angol.

Athén by night

Esti kirándulás Pireuszba, majd egy folklór-műsoron vehetnek részt Athén óvárosában. A program tartalmaz egy vacsorát egy tipikus helyi tavernában (italok nélkül).

Kedden, csütörtökön és szombaton 20.15 órakor. Időtartam: kb. 4 óra.

Nyelv: angol.

Mykonos

A kis égei-tengeri sziget elsősorban aranyszínű partjaival, a ragyogó és kristálytiszta tengerrel valamint a Kükládokra jellemző építészeti stílusban épült, kék-fehér házakkal csábítja az idelátogatókat. A sziget további különlegessége a számos szélmalom. Mykonos változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a Kükládok más szigetein megszokott viszonylag magas hegyek itt átadták helyüket a lapos szikladomboknak, amelyek a csodálatos partszakaszokkal valamint a kis települések zegzugos utcáival és fehérre meszelt házaival hozzájárulnak a sziget jellegzetességéhez. Természetesen a nyüzsgésre és szórakozásra vágyók se fognak csalódni, az éjszakai élet kedvelőit számos trendi bár, étterem és klub várja. A szigeten található gyönyörű strandok, a hagyományos görög és modern légkör kombinációja, valamint a helyiek nyitottsága és vendégszeretete szinte garancia a felejthetetlen élményre.

Városok

Mykonos város, a sziget festői fővárosa, kétségkívül a Földközi-tenger legextravagánsabb, legexcentrikusabb, ugyanakkor legszebb helyei közé tartozik. A várost számtalan divatos bár, étterem és szórakozóhely fémjelzi, melyek felveszik a versenyt a világhírű klubokkal is. Tekintsék mag a naplementét az úgynevezett „Kis-Velence” sétányról, gyönyörködjenek a kikötőre és a várost jelképező szélmalmokra nyíló kilátásban, majd pedig térjenek be az éttermek, bárok, diszkók egyikébe!

Agios Ioannis a sziget délnyugati részén fekszik, az itt található luxusszállodákban garantált a nyugodt pihenés. A sznorkelezés kedvelőit lélegzetelállító élmények várják a kristálytiszta vízben. A városkából csodálatos kilátás nyílik a szomszédos, kis szigetre, Delosra.

Plati Yalos a fővárostól kb. 5 km-re található, a sziget déli részén, egy csodálatos öbölben. Hosszú, lassan mélyülő, homokos strandja elsősorban családoknak és a vízi sportok szerelemeseinek ideális választás.

Elia környékén található Mykonos egyik legszebb, homokos strandja, mely kitűnő választás a nyugalmat keresők és a párok számára.

A sziget északi részén fekvő Panormost aranyszínű, természetes strand és kristálytiszta víz jellemzi. Az esti szórakozásról számos taverna és bár gondoskodik.

null

Érkezés/elutazás: A nemzetközi szabályoknak megfelelően a szobák az érkezés napján legkorábban 14.00 órától foglalhatók el. Érkezéskor előfordulhat, hogy a szoba még nem áll rendelkezésre, ebben az esetben megértésüket és türelmüket kérjük. Az elutazás napján a szobákat általában 12.00 óráig kell elhagyni, és a foglalt ellátás is eddig az időpontig vehető igénybe.

Szállás: A szobabeosztás a szálloda részéről történik, a külön kívánságok teljesítéséért nem tudunk garanciát vállalni. A háromágyas szobák általában kétágyas szobák, ahol egy harmadik, ún. pótágy kerül elhelyezésre (ez lehet összecsukható ágy is), ezáltal kevesebb lehet a szobában a rendelkezésre álló hely. Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik, erre vonatkozó információkat a szálloda leírásánál találnak. Az egyszerűbb szállodákban, panziókban és apartmanokban a törölközőket és az ágyneműt csak hetente egyszer cserélik, és előfordulhat, hogy vasárnap nem takarítanak. Általában javasoljuk, hogy törölközőt vigyenek magukkal. Előfordulhat, hogy a zuhanyozóban nincs külön zuhanytálca. Az apartmanokban a konyhasarok célszerűen berendezett, és csak a nyaraláskor legszükségesebb eszközöket tartalmazza. További információ a szálloda/apartmanleírásokban.

Stúdiók: Kombinált nappali/hálószobával, kis konyharésszel (főzőlap, hűtőszekrény, alapvető edény- és étkészlet) rendelkeznek.

Apartmanok/Bungalók (A1) 2-4 fő részére: Hasonló berendezéssel, mint a stúdiók, kiegészítve 1 külön hálószobával.

Apartmanok/Bungalók (A2) 5-6 fő részére: Hasonló berendezéssel, mint a stúdiók, kiegészítve 2 külön hálószobával.

Bungalók: Kétágyas szobák bungalószerű építményben (részben kétszintes).

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a klimatizált közös helyiségekben hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

Ellátás: Kontinentális reggeli: péksütemény, vaj, lekvár, tea vagy kávé. A bővített reggelinél szalámit vagy sajtot, néha tojást, joghurtot is felszolgálnak, gyakran önkiszolgáló rendszerben tálalják. A büféreggelinél nagyobb a választék, szintén önkiszolgáló-rendszerben. Egyes szállodákban lehetőség van arra, hogy felár ellenében bővített reggelit kérjünk. A félpanzió általában reggelit és vacsorát tartalmaz, csak ritkán lehet a vacsora helyett ebédelni. Az italok extra fizetendők. A vacsora az egyes szállodák leírásának megfelelő, egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy alacsony telítettség esetén büfévacsora helyett menüt szolgálnak fel. A görög étkezési szokásoknak megfelelően az ételeket gyakran nem teljesen forrón szervírozzák. A salátát, az előételt és a desszertet általában büféasztalról kínálják. Jellegzetesen görög ételeket elsősorban a tavernákban fogyaszthatnak. Az a’la carte-éttermekben a görög ételeken kívül a nemzetközi konyha specialitásait is fogyaszthatják. Sok szálloda esetében többféle ellátás közül is lehet választani. A szállodák személyzete meglehetősen rossz szemmel nézi, ezért nem javasoljuk, hogy az étteremből ételt vigyenek ki. A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

Strandok: Görögországban minden partszakasz nyilvános szabadstrand, gyakran nagy homokszemcsés, kavicsos vagy sziklás. Ne felejtsék otthon a fürdőcipőt! Egyes szállodák kibérelik a szálloda közelében lévő strandszakaszt, amelyet folyamatosan gondoznak. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. Majdnem mindenhol lehet napágyat és napernyőt bérelni, de a főszezonban előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő.

Sport: Sok szálloda biztosít ingyenes sporteszközöket, nagy érdeklődés esetén előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő eszköz. A vízi sportszerek általában csak júniustól szeptember közepéig kölcsönözhetők a helyi szolgáltatóknál. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék a sporteszközöket, hiszen állapotukért és biztonságukért nem vállalunk felelősséget!

Szórakozás: A szálláshelyek nagy részében különböző szórakoztató programok kerülnek megrendezésre a szálloda szervezésében. Általában több nyelven, természetesen ez a vendégek összetételétől is függ. Az esti programok nagy részét a szabadban rendezik, és általában éjfélig tartanak.

Napágyak/napernyők: A főszezonban a medencéknél nem mindig áll rendelkezésre elegendő napágy és napernyő, de kérjük, ezek előre „lefoglalását” mellőzzék!

Technikai felszerelések: Fennakadás lehet az áram- vagy vízszolgáltatásban. A kisebb szállodák fűtését és melegvízellátását napenergia felhasználásával oldják meg. Megtörténhet, hogy az elő-/utószezonban csak langyos víz van. A technikai eszközök javítása időnként hosszabb időt vehet igénybe.

Borravaló: Hozzátartozik a mindennapi élethez, kérjük, mindenképpen kalkulálják bele az útiköltségekbe!

Repülőtér: Fontos megemlíteni, hogy Görögországban helyenként zavaró lehet a le- és felszálló repülőgépek zaja. Ez függ természetesen a sziget méretétől és a szél irányától is. Ha az adott szálloda közelebb helyezkedik el a repülőtérhez, erre vonatkozóan mindig találnak információt a leírásban. A főszezonban néha előfordulhat, hogy a nagy utasforgalom miatt a csomagok kiadására kicsit hosszabb ideig kell várakozni.

Építkezések/nyugalom: A növekvő turistaforgalom miatt folyamatosan szállodák épülnek. A szállodák magas igénybevétel esetén, leginkább a főszezonban különösen „sérülékenyek”, ezért előfordulhat, hogy javítási munkák is megzavarják a nyugalmat. Szintén megtörténhet, hogy egy félbehagyott építkezést hirtelen továbbfolytatnak. Ha nyugalmas nyaralásra vágynak, elsősorban a kisebb illetve a forgalmasabb helyektől távolabb eső szálláshelyeket ajánljuk. Ezzel kapcsolatosan mindig találnak információt a szállodaleírásban, javasoljuk, hogy olvassák el figyelmesen az idevonatkozó részeket! Teljesen nyugodt szálláshely azonban Görögországban tulajdonképpen nincs. A legtöbb szállodában a tánc- és folklór-estek a szabadban zajlanak, és kb. éjfél körül érnek véget. Görögországban általában a 14.00 és 17.00 óra közötti időszak számít nyugodtnak. Ebben az időszakban sok üzlet is zárva tart.

Templomok/kolostorok: Görögországban a templomok és kolostorok minden megkötés nélkül, szabadon látogathatók. Kérjük azonban, hogy a különböző kirándulások, templomlátogatások alkalmával legyenek tekintettel a szertartásokra! Egyes esetekben a férfiak csak hosszúnadrágban, a hölgyek pedig a térdet takaró szoknyában illetve fedett vállal mehetnek be a templomokba. Sok esetben a bejáratnál lehet erre alkalmas ruhadarabokat kölcsönözni. A templomokban való fényképezés lehetőségéről kérjük, hogy érdeklődjenek a helyszínen!

Elő- és utószezon: Van előnye, és lehet hátránya is! Kellemesebb a klíma, figyelmesebb a kiszolgálás, kedvezőbbek az árak, és nincs zsúfoltság. Ugyanakkor előfordulhat, hogy még nem vagy már nem minden idegenforgalmi szolgáltatás vehető igénybe.

Dohányzás: A dohányzással kapcsolatos törvény szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

Műholdas TV: Több szállodában van műholdas TV-adás, amelyek minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.

Studios Kafieris Blue
Studios Kafieris Blue
Görögország, Santorini, Firostefani
563 €/főtől * (168 844 Ft)
Kouros Village
Kouros Village
Görögország, Santorini, Perissa
522 €/főtől * (156 548 Ft)
Hotel Santo Miramare
Hotel Santo Miramare
Görögország, Santorini, Perissa
612 €/főtől * (183 539 Ft)
Studios & Appartements Aegean View
Studios & Appartements Aegean View
Görögország, Santorini, Kamari
456 €/főtől * (136 754 Ft)
Hotel Hermes
Hotel Hermes
Görögország, Santorini, Kamari
509 €/főtől * (152 649 Ft)
Hotel Kamari Beach
Hotel Kamari Beach
Görögország, Santorini, Kamari
456 €/főtől * (136 754 Ft)
Hotel Levante Beach
Hotel Levante Beach
Görögország, Santorini, Kamari
462 €/főtől * (138 554 Ft)
Hotel Zephyros
Hotel Zephyros
Görögország, Santorini, Kamari
526 €/főtől * (157 747 Ft)
Volcano
Volcano's View Villas
Görögország, Santorini, Fira
723 €/főtől * (216 828 Ft)
Hotel Veggera
Hotel Veggera
Görögország, Santorini, Perissa
473 €/főtől * (141 853 Ft)
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
458 €/főtől * (137 354 Ft)
Hotel Jo-An Beach
Hotel Jo-An Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-strand
417 €/főtől * (125 058 Ft)
smartline Neptuno Beach
smartline Neptuno Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Amoudara
582 €/főtől * (174 542 Ft)
smartline Dimitrios Beach
smartline Dimitrios Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
488 €/főtől * (146 351 Ft)
smartline Sergios
smartline Sergios
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
500 €/főtől * (149 950 Ft)
smartline Kyknos Beach
smartline Kyknos Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Malia
458 €/főtől * (137 354 Ft)
smartline Vasia Village
smartline Vasia Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
503 €/főtől * (150 850 Ft)
Hotel Paloma Garden
Hotel Paloma Garden
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
488 €/főtől * (146 351 Ft)
Gaia Village
Gaia Village
Görögország, Kos, Tigaki
559 €/főtől * (167 644 Ft)
Aeolos Beach Hotel
Aeolos Beach Hotel
Görögország, Kos, Lambi
571 €/főtől * (171 243 Ft)
Pyli Bay & Garden
Pyli Bay & Garden
Görögország, Kos, Marmari
515 €/főtől * (154 449 Ft)
Hotel Tropical Sol
Hotel Tropical Sol
Görögország, Kos, Tigaki
552 €/főtől * (165 545 Ft)
smartline More Meni Cosmopolitan
smartline More Meni Cosmopolitan
Görögország, Kos, Lambi
545 €/főtől * (163 446 Ft)
Nina Beach
Nina Beach
Görögország, Kos, Marmari
476 €/főtől * (142 752 Ft)
Hotel Zephyros
Hotel Zephyros
Görögország, Kos, Kos város
450 €/főtől * (134 955 Ft)
Hotel Imperial
Hotel Imperial
Görögország, Kos, Kos város
493 €/főtől * (147 851 Ft)
smartline More Meni Beach
smartline More Meni Beach
Görögország, Kos, Tigaki
592 €/főtől * (177 541 Ft)
smartline More Meni Residence
smartline More Meni Residence
Görögország, Kos, Tigaki
601 €/főtől * (180 240 Ft)
smartline Philippion
smartline Philippion
Görögország, Kos, Kos város
453 €/főtől * (135 855 Ft)
Hotel Letsos
Hotel Letsos
Görögország, Zakynthos, Alikanas
189 €/főtől * (56 681 Ft)
Hotel Gloria Maris
Hotel Gloria Maris
Görögország, Zakynthos, Agios Sostis
315 €/főtől * (94 469 Ft)
Studios & Appartements Celia
Studios & Appartements Celia
Görögország, Zakynthos, Vassilikos
223 €/főtől * (66 878 Ft)
smartline Princess Hotel & Studios
smartline Princess Hotel & Studios
Görögország, Zakynthos, Tsilivi
241 €/főtől * (72 276 Ft)
smartline Margarita
smartline Margarita
Görögország, Zakynthos, Laganas
453 €/főtől * (135 855 Ft)
Appartements Di Palai
Appartements Di Palai
Görögország, Zakynthos, Tsilivi
243 €/főtől * (72 876 Ft)
smartline Sunrise
smartline Sunrise
Görögország, Rodosz, Lindos
338 €/főtől * (101 366 Ft)
Hotel Sophia
Hotel Sophia
Görögország, Rodosz, Faliraki
200 €/főtől * (59 980 Ft)
Hotel Lymberia
Hotel Lymberia
Görögország, Rodosz, Faliraki
288 €/főtől * (86 371 Ft)
smartline Ellia
smartline Ellia
Görögország, Rodosz, Lardos
314 €/főtől * (94 169 Ft)
smartline Faliraki
smartline Faliraki
Görögország, Rodosz, Faliraki
272 €/főtől * (81 573 Ft)
smartline Aquamare
smartline Aquamare
Görögország, Rodosz, Rodosz város
273 €/főtől * (81 873 Ft)
Hotel Princess Flora
Hotel Princess Flora
Görögország, Rodosz, Kalithea
237 €/főtől * (71 076 Ft)
Hotel Evi
Hotel Evi
Görögország, Rodosz, Faliraki
264 €/főtől * (79 174 Ft)
Hotel Oceanis
Hotel Oceanis
Görögország, Rodosz, Trianta
380 €/főtől * (113 962 Ft)
Hotel Ambassador
Hotel Ambassador
Görögország, Rodosz, Rodosz város
223 €/főtől * (66 878 Ft)
Hotel Kamari Beach
Hotel Kamari Beach
Görögország, Rodosz, Lardos
321 €/főtől * (96 268 Ft)
Medblue Fanes
Medblue Fanes
Görögország, Rodosz, Fanes
344 €/főtől * (103 166 Ft)
Hotel Jo-An Palace
Hotel Jo-An Palace
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
286 €/főtől * (85 771 Ft)
Hotel Forest Park
Hotel Forest Park
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
307 €/főtől * (92 069 Ft)
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
271 €/főtől * (81 273 Ft)
Castello Village
Castello Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
311 €/főtől * (93 269 Ft)
Studios & Appartements Melina
Studios & Appartements Melina
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
192 €/főtől * (57 581 Ft)
Hotel Marilena
Hotel Marilena
Görögország, Kréta-Heraklion, Amoudara
348 €/főtől * (104 365 Ft)
Hotel Jo-An Beach
Hotel Jo-An Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-strand
333 €/főtől * (99 867 Ft)
smartline Neptuno Beach
smartline Neptuno Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Amoudara
392 €/főtől * (117 561 Ft)
smartline Dimitrios Beach
smartline Dimitrios Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
399 €/főtől * (119 660 Ft)
smartline Sergios
smartline Sergios
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
336 €/főtől * (100 766 Ft)
smartline Kyknos Beach
smartline Kyknos Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Malia
432 €/főtől * (129 557 Ft)
smartline Vasia Village
smartline Vasia Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
396 €/főtől * (118 760 Ft)
Hotel Paloma Garden
Hotel Paloma Garden
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
290 €/főtől * (86 971 Ft)
Appartements Sunrise
Appartements Sunrise
Görögország, Kos, Kos város
198 €/főtől * (59 380 Ft)
Gaia Village
Gaia Village
Görögország, Kos, Tigaki
370 €/főtől * (110 963 Ft)
Aeolos Beach Hotel
Aeolos Beach Hotel
Görögország, Kos, Lambi
452 €/főtől * (135 555 Ft)
Pyli Bay & Garden
Pyli Bay & Garden
Görögország, Kos, Marmari
326 €/főtől * (97 767 Ft)
Hotel Tropical Sol
Hotel Tropical Sol
Görögország, Kos, Tigaki
326 €/főtől * (97 767 Ft)
smartline More Meni Cosmopolitan
smartline More Meni Cosmopolitan
Görögország, Kos, Lambi
353 €/főtől * (105 865 Ft)
Nina Beach
Nina Beach
Görögország, Kos, Marmari
267 €/főtől * (80 073 Ft)
Appartements Komeno Bay
Appartements Komeno Bay
Görögország, Korfu, Gouvia
161 €/főtől * (48 284 Ft)
Hotel Atlantis
Hotel Atlantis
Görögország, Kos, Lambi
386 €/főtől * (115 761 Ft)
Hotel Angela Beach
Hotel Angela Beach
Görögország, Korfu, Astrakeri
296 €/főtől * (88 770 Ft)
Studios & Appartements Akis
Studios & Appartements Akis
Görögország, Korfu, San George
181 €/főtől * (54 282 Ft)
Hotel- Studios & App. Acharavi Beach
Hotel- Studios & App. Acharavi Beach
Görögország, Korfu, Acharavi
312 €/főtől * (93 569 Ft)
Hotel Zephyros
Hotel Zephyros
Görögország, Kos, Kos város
229 €/főtől * (68 677 Ft)
Hotel Imperial
Hotel Imperial
Görögország, Kos, Kos város
269 €/főtől * (80 673 Ft)
Hotel Gemini
Hotel Gemini
Görögország, Korfu, Messonghi
208 €/főtől * (62 379 Ft)
smartline More Meni Beach
smartline More Meni Beach
Görögország, Kos, Tigaki
391 €/főtől * (117 261 Ft)
Hotel Messonghi Beach
Hotel Messonghi Beach
Görögország, Korfu, Moraitika
336 €/főtől * (100 766 Ft)
smartline More Meni Residence
smartline More Meni Residence
Görögország, Kos, Tigaki
391 €/főtől * (117 261 Ft)
Hotel Popi Star
Hotel Popi Star
Görögország, Korfu, Gouvia
170 €/főtől * (50 983 Ft)
Hotel Belle Helene Beach
Hotel Belle Helene Beach
Görögország, Korfu, San George
273 €/főtől * (81 873 Ft)
Studios & Appartements Bostonia Village
Studios & Appartements Bostonia Village
Görögország, Korfu, Acharavi
156 €/főtől * (46 784 Ft)
smartline Philippion
smartline Philippion
Görögország, Kos, Kos város
212 €/főtől * (63 579 Ft)
Zakynthos repülőjegy (BUD-ZTH-BUD)
Zakynthos repülőjegy (BUD-ZTH-BUD)
Görögország, Zakynthos, Zakynthos repülőtér
278 €/főtől * (83 372 Ft)
Rodosz repülőjegy (BUD-RHO-BUD)
Rodosz repülőjegy (BUD-RHO-BUD)
Görögország, Rodosz, Rodosz repülőtér
312 €/főtől * (93 569 Ft)
Heraklion repülőjegy (BUD-HER-BUD)
Heraklion repülőjegy (BUD-HER-BUD)
Görögország, Kréta-Heraklion, Heraklion repülőtér
310 €/főtől * (92 969 Ft)
Korfu repülőjegy (BUD-CFU-BUD)
Korfu repülőjegy (BUD-CFU-BUD)
Görögország, Korfu, Korfu repülőtér
268 €/főtől * (80 373 Ft)
Kos repülőjegy (BUD-KGS-BUD)
Kos repülőjegy (BUD-KGS-BUD)
Görögország, Kos, Kos repülőtér
312 €/főtől * (93 569 Ft)
Hotel Mediterranean Village
Hotel Mediterranean Village
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Paralia-Olimposzi Riviéra
105 €/főtől * (31 489 Ft)
Hotel Mediterranean Princess
Hotel Mediterranean Princess
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Paralia-Olimposzi Riviéra
80 €/főtől * (23 992 Ft)
Hotel Mediterranean Resort
Hotel Mediterranean Resort
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Paralia-Olimposzi Riviéra
63 €/főtől * (18 894 Ft)
Istion Club
Istion Club
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Potidea
257 €/főtől * (77 074 Ft)
Coral Blue Beach
Coral Blue Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Gerakina
33 €/főtől * (9 897 Ft)
Hotel Kriopigi Beach
Hotel Kriopigi Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Kriopigi
106 €/főtől * (31 789 Ft)
Bungalows Philoxenia
Bungalows Philoxenia
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Psakoudia
105 €/főtől * (31 489 Ft)
Hotel Dolphin Beach
Hotel Dolphin Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Possidi
19 €/főtől * (5 698 Ft)
Hotel Porfi Beach
Hotel Porfi Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Nikiti
50 €/főtől * (14 995 Ft)
Hotel Sousouras
Hotel Sousouras
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Chanioti
116 €/főtől * (34 788 Ft)
Hotel Iris Beach
Hotel Iris Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Siviris
75 €/főtől * (22 493 Ft)
Hotel Athos Palace
Hotel Athos Palace
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Kallithea
168 €/főtől * (50 383 Ft)
Hotel & Bungalows Pallini Beach
Hotel & Bungalows Pallini Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Kallithea
119 €/főtől * (35 688 Ft)
Hotel Potidea Golden Beach
Hotel Potidea Golden Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Potidea
119 €/főtől * (35 688 Ft)
Hotel Evilion Beach
Hotel Evilion Beach
Görögország, Chalkidiki-félsziget, Neo Pori-Olimposzi Riviéra
74 €/főtől * (22 193 Ft)
Caretta Village
Caretta Village
Görögország, Zakynthos, Kalamaki
446 €/főtől * (133 755 Ft)
SENTIDO Alexandra Beach Resort
SENTIDO Alexandra Beach Resort
Görögország, Zakynthos, Planos
476 €/főtől * (142 752 Ft)
Hotel Diana Palace
Hotel Diana Palace
Görögország, Zakynthos, Argassi
434 €/főtől * (130 157 Ft)
Hotel Caravel Zante
Hotel Caravel Zante
Görögország, Zakynthos, Planos
380 €/főtől * (113 962 Ft)
The Bay Hotel & Suites
The Bay Hotel & Suites
Görögország, Zakynthos, Vassilikos
601 €/főtől * (180 240 Ft)
Hotel Poseidon Beach
Hotel Poseidon Beach
Görögország, Zakynthos, Laganas
434 €/főtől * (130 157 Ft)
SENTIDO Louis Plagos Beach
SENTIDO Louis Plagos Beach
Görögország, Zakynthos, Tsilivi
543 €/főtől * (162 846 Ft)
Hotel Golden Sun
Hotel Golden Sun
Görögország, Zakynthos, Kalamaki
392 €/főtől * (117 561 Ft)
Hotel Zante Park
Hotel Zante Park
Görögország, Zakynthos, Laganas
380 €/főtől * (113 962 Ft)
Hotel Louis Zante Beach
Hotel Louis Zante Beach
Görögország, Zakynthos, Laganas
557 €/főtől * (167 044 Ft)
Hotel Galaxy
Hotel Galaxy
Görögország, Zakynthos, Laganas
384 €/főtől * (115 162 Ft)
Tsamis Zante Resort & Spa
Tsamis Zante Resort & Spa
Görögország, Zakynthos, Planos
480 €/főtől * (143 952 Ft)
Zante Village
Zante Village
Görögország, Zakynthos, Alikanas
246 €/főtől * (73 775 Ft)
Lindian Village
Lindian Village
Görögország, Rodosz, Lardos
597 €/főtől * (179 040 Ft)
Medblue Kremasti
Medblue Kremasti
Görögország, Rodosz, Trianta
384 €/főtől * (115 162 Ft)
Mitsis Hotels Rodos Maris Resort & Spa
Mitsis Hotels Rodos Maris Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
364 €/főtől * (109 164 Ft)
Miraluna Village & Spa
Miraluna Village & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
331 €/főtől * (99 267 Ft)
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Görögország, Rodosz, Faliraki
459 €/főtől * (137 654 Ft)
SENTIDO Apollo Blue
SENTIDO Apollo Blue
Görögország, Rodosz, Faliraki
472 €/főtől * (141 553 Ft)
SunConnect Evita
SunConnect Evita
Görögország, Rodosz, Faliraki
385 €/főtől * (115 461 Ft)
Mitsis Hotels Grand Hotel
Mitsis Hotels Grand Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
483 €/főtől * (144 852 Ft)
Blue Bay Beach Hotel
Blue Bay Beach Hotel
Görögország, Rodosz, Trianta
306 €/főtől * (91 769 Ft)
Hotel Lutania Beach
Hotel Lutania Beach
Görögország, Rodosz, Kolymbia
356 €/főtől * (106 764 Ft)
Mitsis Alila Resort & Spa
Mitsis Alila Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Faliraki
405 €/főtől * (121 459 Ft)
Afandou Bay Hotel & Suites
Afandou Bay Hotel & Suites
Görögország, Rodosz, Afandou-strand
349 €/főtől * (104 665 Ft)
SENTIDO Ixian All Suites
SENTIDO Ixian All Suites
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
523 €/főtől * (156 848 Ft)
Hotel Dionysos
Hotel Dionysos
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
249 €/főtől * (74 675 Ft)
Hermes Hotel
Hermes Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
341 €/főtől * (102 266 Ft)
Hotel Calypso Beach
Hotel Calypso Beach
Görögország, Rodosz, Faliraki
487 €/főtől * (146 051 Ft)
Mitsis Hotels Petit Palais
Mitsis Hotels Petit Palais
Görögország, Rodosz, Rodosz város
371 €/főtől * (111 263 Ft)
SENTIDO Ixian Grand
SENTIDO Ixian Grand
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
383 €/főtől * (114 862 Ft)
smartline Cosmopolitan
smartline Cosmopolitan
Görögország, Rodosz, Trianta
391 €/főtől * (117 261 Ft)
SunConnect Kolymbia Star
SunConnect Kolymbia Star
Görögország, Rodosz, Kolymbia
342 €/főtől * (102 566 Ft)
Sunprime White Pearl
Sunprime White Pearl
Görögország, Rodosz, Kolymbia
467 €/főtől * (140 053 Ft)
Hotel Calypso Palace
Hotel Calypso Palace
Görögország, Rodosz, Faliraki
425 €/főtől * (127 457 Ft)
Hotel Maran
Hotel Maran
Görögország, Rodosz, Faliraki
212 €/főtől * (63 579 Ft)
SENTIDO Lindos Bay
SENTIDO Lindos Bay
Görögország, Rodosz, Lindos
391 €/főtől * (117 261 Ft)
Hotel Ibiscus
Hotel Ibiscus
Görögország, Rodosz, Rodosz város
349 €/főtől * (104 665 Ft)
Venezia Hotel
Venezia Hotel
Görögország, Rodosz, Faliraki
242 €/főtől * (72 576 Ft)
Hotel Montemar
Hotel Montemar
Görögország, Rodosz, Lardos
300 €/főtől * (89 970 Ft)
Primasol Miraluna Seaside
Primasol Miraluna Seaside
Görögország, Rodosz, Kiotari
306 €/főtől * (91 769 Ft)
Summer Dream
Summer Dream
Görögország, Rodosz, Theologos
283 €/főtől * (84 872 Ft)
SENTIDO Elounda Blu
SENTIDO Elounda Blu
Görögország, Kréta-Heraklion, Elounda
409 €/főtől * (122 659 Ft)
Hotel Vantaris Beach
Hotel Vantaris Beach
Görögország, Kréta-Chania, Georgioupolis
493 €/főtől * (147 851 Ft)
Hotel Maritimo Beach
Hotel Maritimo Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
325 €/főtől * (97 467 Ft)
Hotel Maravel Land
Hotel Maravel Land
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-strand
310 €/főtől * (92 969 Ft)
Fereneki Resort & Spa
Fereneki Resort & Spa
Görögország, Kréta-Chania, Georgioupolis
292 €/főtől * (87 571 Ft)
Residence Villas
Residence Villas
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
227 €/főtől * (68 077 Ft)
IBEROSTAR Creta Mare
IBEROSTAR Creta Mare
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-Panormo
400 €/főtől * (119 960 Ft)
IBEROSTAR Creta Marine
IBEROSTAR Creta Marine
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-Panormo
406 €/főtől * (121 759 Ft)
Hotel & Bungalows Katrin
Hotel & Bungalows Katrin
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
361 €/főtől * (108 264 Ft)
Gouves Waterpark Holiday Resort
Gouves Waterpark Holiday Resort
Görögország, Kréta-Heraklion, Gouves
406 €/főtől * (121 759 Ft)
CHC Athina Palace Resort
CHC Athina Palace Resort
Görögország, Kréta-Heraklion, Agia Pelagia
461 €/főtől * (138 254 Ft)
SENTIDO Aegean Pearl
SENTIDO Aegean Pearl
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
469 €/főtől * (140 653 Ft)
SENTIDO Vasia Resort & Spa
SENTIDO Vasia Resort & Spa
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
456 €/főtől * (136 754 Ft)
Hotel Stella Village
Hotel Stella Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Analipsis
330 €/főtől * (98 967 Ft)
Hotel Stella Palace
Hotel Stella Palace
Görögország, Kréta-Heraklion, Analipsis
421 €/főtől * (126 258 Ft)
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Mitsis Laguna Exclusive Resort & Spa
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos-Anissaras
462 €/főtől * (138 554 Ft)
Pilot Beach Resort
Pilot Beach Resort
Görögország, Kréta-Chania, Georgioupolis
623 €/főtől * (186 838 Ft)
Hotel Ermioni Beach
Hotel Ermioni Beach
Görögország, Kréta-Chania, Georgioupolis
334 €/főtől * (100 167 Ft)
SENTIDO Blue Sea Beach
SENTIDO Blue Sea Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
486 €/főtől * (145 751 Ft)
Hotel Heronissos
Hotel Heronissos
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
353 €/főtől * (105 865 Ft)
smartline Village Resort & Waterpark
smartline Village Resort & Waterpark
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
386 €/főtől * (115 761 Ft)
CHC Sea Side Resort & Spa
CHC Sea Side Resort & Spa
Görögország, Kréta-Heraklion, Agia Pelagia
506 €/főtől * (151 749 Ft)
smartline Rethymno Residence
smartline Rethymno Residence
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-strand
342 €/főtől * (102 566 Ft)
Hotel Cactus Beach
Hotel Cactus Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
397 €/főtől * (119 060 Ft)
IBEROSTAR Creta Panorama
IBEROSTAR Creta Panorama
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-Panormo
387 €/főtől * (116 061 Ft)
SENTIDO Pearl Beach
SENTIDO Pearl Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
411 €/főtől * (123 259 Ft)
Hotel Palmera Beach
Hotel Palmera Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
327 €/főtől * (98 067 Ft)
Hotel Hersonissos Central
Hotel Hersonissos Central
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
270 €/főtől * (80 973 Ft)
Hotel Vantaris Palace
Hotel Vantaris Palace
Görögország, Kréta-Chania, Georgioupolis
523 €/főtől * (156 848 Ft)
Star Beach Village & Waterpark
Star Beach Village & Waterpark
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
463 €/főtől * (138 854 Ft)
SunConnect Zorbas Village
SunConnect Zorbas Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos-Anissaras
400 €/főtől * (119 960 Ft)
Dimitrios Village Beach Resort
Dimitrios Village Beach Resort
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
452 €/főtől * (135 555 Ft)
Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa
Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa
Görögország, Kos, Kardamena
553 €/főtől * (165 845 Ft)
SENTIDO Carda Beach
SENTIDO Carda Beach
Görögország, Kos, Kardamena
566 €/főtől * (169 743 Ft)
Hotel Marilena
Hotel Marilena
Görögország, Korfu, Ipsos
263 €/főtől * (78 874 Ft)
Astir Odysseus
Astir Odysseus
Görögország, Kos, Tigaki
530 €/főtől * (158 947 Ft)
Mareblue Beach Resort
Mareblue Beach Resort
Görögország, Korfu, Agios Spyridon
387 €/főtől * (116 061 Ft)
Katrin Suites
Katrin Suites
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
446 €/főtől * (133 755 Ft)
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
SENTIDO Port Royal Villas & Spa
Görögország, Rodosz, Kolymbia
557 €/főtől * (167 044 Ft)
Esperia
Esperia
Görögország, Kos, Marmari
338 €/főtől * (101 366 Ft)
Hotel Marbella Corfu
Hotel Marbella Corfu
Görögország, Korfu, Agios Joannis
553 €/főtől * (165 845 Ft)
SENTIDO Sun Beach
SENTIDO Sun Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Malia
372 €/főtől * (111 563 Ft)
Hotel San Antonio
Hotel San Antonio
Görögország, Korfu, Kalami
242 €/főtől * (72 576 Ft)
Kipriotis Panorama & Suites
Kipriotis Panorama & Suites
Görögország, Kos, Psalidi
454 €/főtől * (136 155 Ft)
smartline Kipriotis Hippocrates
smartline Kipriotis Hippocrates
Görögország, Kos, Psalidi
447 €/főtől * (134 055 Ft)
Mitsis Hotels Norida Beach
Mitsis Hotels Norida Beach
Görögország, Kos, Kardamena
411 €/főtől * (123 259 Ft)
Mitsis Hotels Summer Palace
Mitsis Hotels Summer Palace
Görögország, Kos, Kardamena
441 €/főtől * (132 256 Ft)
Roda Garden Village
Roda Garden Village
Görögország, Korfu, Acharavi
307 €/főtől * (92 069 Ft)
Hotel Corfu Pelagos
Hotel Corfu Pelagos
Görögország, Korfu, Moraitika
263 €/főtől * (78 874 Ft)
Kipriotis Village
Kipriotis Village
Görögország, Kos, Psalidi
521 €/főtől * (156 248 Ft)
Mitsis Hotels Family Village
Mitsis Hotels Family Village
Görögország, Kos, Kardamena
329 €/főtől * (98 667 Ft)
Sandy Beach
Sandy Beach
Görögország, Kos, Marmari
499 €/főtől * (149 650 Ft)
Costa Angela Beach
Costa Angela Beach
Görögország, Kos, Lambi
263 €/főtől * (78 874 Ft)
Cyprotel Almyros Natura
Cyprotel Almyros Natura
Görögország, Korfu, Acharavi
376 €/főtől * (112 762 Ft)
Aeolos Beach Resort
Aeolos Beach Resort
Görögország, Korfu, Perama
364 €/főtől * (109 164 Ft)
Kontokali Bay Resort & Spa
Kontokali Bay Resort & Spa
Görögország, Korfu, Kontokali
475 €/főtől * (142 453 Ft)
Hotel Ilios
Hotel Ilios
Görögország, Kos, Tigaki
383 €/főtől * (114 862 Ft)
Mitsis Hotels Ramira Beach
Mitsis Hotels Ramira Beach
Görögország, Kos, Psalidi
570 €/főtől * (170 943 Ft)
Continental Palace
Continental Palace
Görögország, Kos, Kos város
397 €/főtől * (119 060 Ft)
Hotel Delfinia
Hotel Delfinia
Görögország, Korfu, Moraitika
395 €/főtől * (118 460 Ft)
Hotel Elea Beach
Hotel Elea Beach
Görögország, Korfu, Dassia
320 €/főtől * (95 968 Ft)
Hotel Odysseus
Hotel Odysseus
Görögország, Korfu, Paleokastritsa
257 €/főtől * (77 074 Ft)
Hotel Paleo Art Nouveau
Hotel Paleo Art Nouveau
Görögország, Korfu, Paleokastritsa
355 €/főtől * (106 464 Ft)
SENTIDO Apollo Palace
SENTIDO Apollo Palace
Görögország, Korfu, Messonghi
402 €/főtől * (120 560 Ft)
Hotel Potamaki Beach
Hotel Potamaki Beach
Görögország, Korfu, Benitzes
219 €/főtől * (65 678 Ft)
Mitsis Roda Beach Resort & Spa
Mitsis Roda Beach Resort & Spa
Görögország, Korfu, Acharavi-Roda
363 €/főtől * (108 864 Ft)
SunConnect Kipriotis Aqualand
SunConnect Kipriotis Aqualand
Görögország, Kos, Psalidi
477 €/főtől * (143 052 Ft)
smartline Sunrise
smartline Sunrise
Görögország, Rodosz, Lindos
318 €/főtől * (95 368 Ft)
Medblue Kremasti
Medblue Kremasti
Görögország, Rodosz, Trianta
274 €/főtől * (82 173 Ft)
Mitsis Hotels Rodos Maris Resort & Spa
Mitsis Hotels Rodos Maris Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
471 €/főtől * (141 253 Ft)
Miraluna Village & Spa
Miraluna Village & Spa
Görögország, Rodosz, Kiotari
342 €/főtől * (102 566 Ft)
Hotel Lymberia
Hotel Lymberia
Görögország, Rodosz, Faliraki
254 €/főtől * (76 175 Ft)
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Mitsis Hotels Faliraki Beach
Görögország, Rodosz, Faliraki
599 €/főtől * (179 640 Ft)
SENTIDO Apollo Blue
SENTIDO Apollo Blue
Görögország, Rodosz, Faliraki
485 €/főtől * (145 452 Ft)
SunConnect Evita
SunConnect Evita
Görögország, Rodosz, Faliraki
286 €/főtől * (85 771 Ft)
smartline Ellia
smartline Ellia
Görögország, Rodosz, Lardos
262 €/főtől * (78 574 Ft)
Mitsis Hotels Grand Hotel
Mitsis Hotels Grand Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
572 €/főtől * (171 543 Ft)
smartline Faliraki
smartline Faliraki
Görögország, Rodosz, Faliraki
274 €/főtől * (82 173 Ft)
Blue Bay Beach Hotel
Blue Bay Beach Hotel
Görögország, Rodosz, Trianta
317 €/főtől * (95 068 Ft)
Hotel Lutania Beach
Hotel Lutania Beach
Görögország, Rodosz, Kolymbia
318 €/főtől * (95 368 Ft)
smartline Aquamare
smartline Aquamare
Görögország, Rodosz, Rodosz város
249 €/főtől * (74 675 Ft)
Mitsis Alila Resort & Spa
Mitsis Alila Resort & Spa
Görögország, Rodosz, Faliraki
572 €/főtől * (171 543 Ft)
Afandou Bay Hotel & Suites
Afandou Bay Hotel & Suites
Görögország, Rodosz, Afandou-strand
286 €/főtől * (85 771 Ft)
Hotel Princess Flora
Hotel Princess Flora
Görögország, Rodosz, Kalithea
236 €/főtől * (70 776 Ft)
SENTIDO Ixian All Suites
SENTIDO Ixian All Suites
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
364 €/főtől * (109 164 Ft)
Hotel Dionysos
Hotel Dionysos
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
279 €/főtől * (83 672 Ft)
Hermes Hotel
Hermes Hotel
Görögország, Rodosz, Rodosz város
266 €/főtől * (79 773 Ft)
Hotel Evi
Hotel Evi
Görögország, Rodosz, Faliraki
256 €/főtől * (76 774 Ft)
Hotel Oceanis
Hotel Oceanis
Görögország, Rodosz, Trianta
308 €/főtől * (92 369 Ft)

Görögország, Rodosz, Rodosz város
273 €/főtől * (81 873 Ft)
Mitsis Hotels Petit Palais
Mitsis Hotels Petit Palais
Görögország, Rodosz, Rodosz város
279 €/főtől * (83 672 Ft)
Hotel Kamari Beach
Hotel Kamari Beach
Görögország, Rodosz, Lardos
291 €/főtől * (87 271 Ft)
SENTIDO Ixian Grand
SENTIDO Ixian Grand
Görögország, Rodosz, Trianta-Ixia
327 €/főtől * (98 067 Ft)
smartline Cosmopolitan
smartline Cosmopolitan
Görögország, Rodosz, Trianta
328 €/főtől * (98 367 Ft)
SunConnect Kolymbia Star
SunConnect Kolymbia Star
Görögország, Rodosz, Kolymbia
298 €/főtől * (89 370 Ft)
Sunprime White Pearl
Sunprime White Pearl
Görögország, Rodosz, Kolymbia
351 €/főtől * (105 265 Ft)
Hotel Calypso Palace
Hotel Calypso Palace
Görögország, Rodosz, Faliraki
348 €/főtől * (104 365 Ft)
SENTIDO Lindos Bay
SENTIDO Lindos Bay
Görögország, Rodosz, Lindos
308 €/főtől * (92 369 Ft)
Hotel Ibiscus
Hotel Ibiscus
Görögország, Rodosz, Rodosz város
264 €/főtől * (79 174 Ft)
Venezia Hotel
Venezia Hotel
Görögország, Rodosz, Faliraki
252 €/főtől * (75 575 Ft)
Medblue Fanes
Medblue Fanes
Görögország, Rodosz, Fanes
310 €/főtől * (92 969 Ft)
Primasol Miraluna Seaside
Primasol Miraluna Seaside
Görögország, Rodosz, Kiotari
320 €/főtől * (95 968 Ft)
SENTIDO Elounda Blu
SENTIDO Elounda Blu
Görögország, Kréta-Heraklion, Elounda
296 €/főtől * (88 770 Ft)
Hotel Forest Park
Hotel Forest Park
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
257 €/főtől * (77 074 Ft)
Hotel Maritimo Beach
Hotel Maritimo Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
250 €/főtől * (74 975 Ft)
Gouves Waterpark Holiday Resort
Gouves Waterpark Holiday Resort
Görögország, Kréta-Heraklion, Gouves
275 €/főtől * (82 473 Ft)
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Hotel Stalis Beach- Std. & App. Papas Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
235 €/főtől * (70 477 Ft)
SENTIDO Aegean Pearl
SENTIDO Aegean Pearl
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
303 €/főtől * (90 870 Ft)
SENTIDO Vasia Resort & Spa
SENTIDO Vasia Resort & Spa
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
284 €/főtől * (85 172 Ft)
Castello Village
Castello Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
247 €/főtől * (74 075 Ft)
Hotel Jo-An Beach
Hotel Jo-An Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon-strand
273 €/főtől * (81 873 Ft)
smartline Neptuno Beach
smartline Neptuno Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Amoudara
271 €/főtől * (81 273 Ft)
smartline Dimitrios Beach
smartline Dimitrios Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Rethymnon város
410 €/főtől * (122 959 Ft)
smartline Sergios
smartline Sergios
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
253 €/főtől * (75 875 Ft)
smartline Kyknos Beach
smartline Kyknos Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Malia
275 €/főtől * (82 473 Ft)
smartline Vasia Village
smartline Vasia Village
Görögország, Kréta-Heraklion, Sissi
276 €/főtől * (82 772 Ft)
Hotel Palmera Beach
Hotel Palmera Beach
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
243 €/főtől * (72 876 Ft)
Hotel Hersonissos Central
Hotel Hersonissos Central
Görögország, Kréta-Heraklion, Chersonissos
243 €/főtől * (72 876 Ft)
Hotel Paloma Garden
Hotel Paloma Garden
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
247 €/főtől * (74 075 Ft)
Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa
Mitsis Hotels Blue Domes Resort & Spa
Görögország, Kos, Kardamena
530 €/főtől * (158 947 Ft)
SENTIDO Carda Beach
SENTIDO Carda Beach
Görögország, Kos, Kardamena
351 €/főtől * (105 265 Ft)
Gaia Village
Gaia Village
Görögország, Kos, Tigaki
305 €/főtől * (91 470 Ft)
Hotel Marilena
Hotel Marilena
Görögország, Korfu, Ipsos
319 €/főtől * (95 668 Ft)
Astir Odysseus
Astir Odysseus
Görögország, Kos, Tigaki
394 €/főtől * (118 161 Ft)
Mareblue Beach Resort
Mareblue Beach Resort
Görögország, Korfu, Agios Spyridon
325 €/főtől * (97 467 Ft)
Aeolos Beach Hotel
Aeolos Beach Hotel
Görögország, Kos, Lambi
297 €/főtől * (89 070 Ft)
Katrin Suites
Katrin Suites
Görögország, Kréta-Heraklion, Stalis
278 €/főtől * (83 372 Ft)
Esperia
Esperia
Görögország, Kos, Marmari
259 €/főtől * (77 674 Ft)
smartline Mimosa
smartline Mimosa
Görögország, Korfu, Sidari
231 €/főtől * (69 277 Ft)
Pyli Bay & Garden
Pyli Bay & Garden
Görögország, Kos, Marmari
257 €/főtől * (77 074 Ft)
Hotel San Antonio
Hotel San Antonio
Görögország, Korfu, Kalami
250 €/főtől * (74 975 Ft)
Hotel Tropical Sol
Hotel Tropical Sol
Görögország, Kos, Tigaki
265 €/főtől * (79 474 Ft)
Kipriotis Panorama & Suites
Kipriotis Panorama & Suites
Görögország, Kos, Psalidi
297 €/főtől * (89 070 Ft)
smartline Kipriotis Hippocrates
smartline Kipriotis Hippocrates
Görögország, Kos, Psalidi
314 €/főtől * (94 169 Ft)
smartline More Meni Cosmopolitan
smartline More Meni Cosmopolitan
Görögország, Kos, Lambi
272 €/főtől * (81 573 Ft)
Mitsis Hotels Norida Beach
Mitsis Hotels Norida Beach
Görögország, Kos, Kardamena
390 €/főtől * (116 961 Ft)
Mitsis Hotels Summer Palace
Mitsis Hotels Summer Palace
Görögország, Kos, Kardamena
459 €/főtől * (137 654 Ft)
Roda Garden Village
Roda Garden Village
Görögország, Korfu, Acharavi
301 €/főtől * (90 270 Ft)
Hotel Corfu Pelagos
Hotel Corfu Pelagos
Görögország, Korfu, Moraitika
352 €/főtől * (105 565 Ft)
Kipriotis Village
Kipriotis Village
Görögország, Kos, Psalidi
320 €/főtől * (95 968 Ft)
Nina Beach
Nina Beach
Görögország, Kos, Marmari
252 €/főtől * (75 575 Ft)
Mitsis Hotels Family Village
Mitsis Hotels Family Village
Görögország, Kos, Kardamena
350 €/főtől * (104 965 Ft)
Hotel Atlantis
Hotel Atlantis
Görögország, Kos, Lambi
301 €/főtől * (90 270 Ft)
Sandy Beach
Sandy Beach
Görögország, Kos, Marmari
352 €/főtől * (105 565 Ft)
Costa Angela Beach
Costa Angela Beach
Görögország, Kos, Lambi
243 €/főtől * (72 876 Ft)
Cyprotel Almyros Natura
Cyprotel Almyros Natura
Görögország, Korfu, Acharavi
332 €/főtől * (99 567 Ft)
Hotel Angela Beach
Hotel Angela Beach
Görögország, Korfu, Astrakeri
268 €/főtől * (80 373 Ft)
Studios & Appartements Akis
Studios & Appartements Akis
Görögország, Korfu, San George
236 €/főtől * (70 776 Ft)
Hotel Ilios
Hotel Ilios
Görögország, Kos, Tigaki
279 €/főtől * (83 672 Ft)
Hotel Zephyros
Hotel Zephyros
Görögország, Kos, Kos város
230 €/főtől * (68 977 Ft)
Mitsis Hotels Ramira Beach
Mitsis Hotels Ramira Beach
Görögország, Kos, Psalidi
409 €/főtől * (122 659 Ft)
Continental Palace
Continental Palace
Görögország, Kos, Kos város
275 €/főtől * (82 473 Ft)
Hotel Imperial
Hotel Imperial
Görögország, Kos, Kos város
245 €/főtől * (73 476 Ft)
smartline More Meni Beach
smartline More Meni Beach
Görögország, Kos, Tigaki
294 €/főtől * (88 171 Ft)
smartline More Meni Residence
smartline More Meni Residence
Görögország, Kos, Tigaki
292 €/főtől * (87 571 Ft)
SunConnect Kipriotis Aqualand
SunConnect Kipriotis Aqualand
Görögország, Kos, Psalidi
312 €/főtől * (93 569 Ft)
smartline Philippion
smartline Philippion
Görögország, Kos, Kos város
234 €/főtől * (70 177 Ft)