Legjobb ajánlataink

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra

Hotel Mediterranean P...

99 €/főtől* (31 116 Ft)

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra

Hotel Mediterranean R...

84 €/főtől* (26 401 Ft)

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra

Hotel Sousouras

140 €/főtől* (44 002 Ft)

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra

Athena Pallas Village

170 €/főtől* (53 431 Ft)

 

Nyílt szó

ÉRKEZÉS/ELUTAZÁS Érkezéskor előfordulhat, hogy a szoba még nem áll rendelkezésre, ebben az esetben megértésüket és türelmüket kérjük. Az elutazás napján a szobákat általában 12.00 óráig kell elhagyni, és a foglalt ellátás is eddig az időpontig vehető igénybe.

SZÁLLÁS Az egyszerű berendezés tiszta és célszerűen berendezett szobákat jelent. Előfordul, hogy az egyágyas szobák berendezése egyszerűbb, mint a kétágyas szobáké. Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik. Erre vonatkozó információkat az árlistában és a szálloda leírásánál találnak. Néhány szállodában megtörténhet, hogy az ágyak a padlóhoz rögzítettek (különösen Krétán). A háromágyas szobák tulajdonképpen kétágyas szobák, ahol egy harmadik, ún. pótágy kerül elhelyezésre (ez lehet összecsukható ágy is), ezáltal kevesebb lehet a szobában a rendelkezésre álló hely. Az egyszerűbb szállodákban, panziókban és apartmanokban a törölközőket és az ágyneműt csak hetente egyszer cserélik, és előfordulhat, hogy vasárnap nem takarítanak. Általában javasoljuk, hogy törölközőt vigyenek magukkal. Előfordulhat, hogy a zuhanyozóban nincs külön zuhanytálca.

Stúdiók: Kombinált nappali/hálószobával, kis konyharésszel (főzőlap, hűtőszekrény, alapvető edény- és étkészlet) rendelkeznek.

Apartmanok/Bungalók (A1) 2-4 fő részére: hasonló berendezéssel, de 1 külön hálószobával.

Apartmanok/Bungalók (A2) 5-6 fő részére: hasonló berendezéssel és 2 külön hálószobával.

Bungalók: Kétágyas szobák bungalószerű építményben (részben kétszintes).

Az apartmanokban a konyhasarok célszerűen berendezett, és csak a nyaraláskor legszükségesebb eszközöket tartalmazza.

További információ a szálloda/apartmanleírásokban. A szobabeosztás a szálloda részéről történik, a külön kívánságok teljesítéséért nem tudunk garanciát vállalni.

LÉGKONDICIONÁLÁS Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a szállodák és éttermek klimatizált közös helyiségeiben illetve a transzferbuszokon a légkondicionálás miatt hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

ELLÁTÁS Kontinentális reggeli: péksütemény, vaj, lekvár, tea vagy kávé. A bővített reggelinél szalámit vagy sajtot, néha tojást, joghurtot is felszolgálnak, gyakran önkiszolgáló rendszerben tálalják. A büféreggelinél nagyobb a választék, szintén önkiszolgáló-rendszerben. Egyes szállodákban lehetőség van arra, hogy felár ellenében bővített reggelit kérjünk.

A félpanzió általában reggelit és vacsorát tartalmaz, csak ritkán lehet a vacsora helyett ebédelni. Az italok extra fizetendők. A vacsora az egyes szállodák leírásának megfelelő, egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy alacsony telítettség esetén büfévacsora helyett menüt szolgálnak fel. A görög étkezési szokásoknak megfelelően az ételeket gyakran nem teljesen forrón szervírozzák. A salátát, az előételt és a desszertet általában büféasztalról kínálják. Jellegzetesen görög ételeket elsősorban a tavernákban fogyaszthatnak. Az a’la carte-éttermekben a görög ételeken kívül a nemzetközi konyha specialitásait is fogyaszthatják. Sok szálloda esetében többféle ellátás közül is lehet választani.

A szállodák személyzete meglehetősen rossz szemmel nézi, ezért nem javasoljuk, hogy az étteremből ételt vigyenek ki.

STRANDOK Görögországban minden partszakasz nyilvános szabadstrand, gyakran nagy homokszemcsés, kavicsos vagy sziklás. Ne felejtsék otthon a fürdőcipőt! Egyes szállodák kibérelik a szálloda közelében lévő strandszakaszt, amelyet folyamatosan gondoznak. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. Majdnem mindenhol lehet napágyat és napernyőt bérelni, de a főszezonban előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő.

SPORT Sok szálloda biztosít ingyenes sporteszközöket, nagy érdeklődés esetén előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő eszköz. A vízi sportszerek általában csak júniustól szeptember közepéig kölcsönözhetők a helyi szolgáltatóknál. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék a sporteszközöket, hiszen állapotukért és biztonságukért nem vállalunk felelősséget!

SZÓRAKOZÁS A szálláshelyek nagy részében különböző szórakoztató programok kerülnek megrendezésre a szálloda szervezésében. Általában több nyelven, természetesen ez a vendégek összetételétől is függ. Az esti programok nagy részét a szabadban rendezik, és általában éjfélig tartanak.

NAPÁGYAK/NAPERNYŐK A főszezonban a medencéknél nem mindig áll rendelkezésre elegendő napágy és napernyő, de kérjük, ezek előre „lefoglalását” mellőzzék!

TECHNIKAI FELSZERELÉSEK Fennakadás lehet az áram- vagy vízszolgáltatásban. A kisebb szállodák fűtését és melegvízellátását napenergia felhasználásával oldják meg. Megtörténhet, hogy az elő-/utószezonban csak langyos víz van. A technikai eszközök javítása időnként hosszabb időt vehet igénybe.

RUHÁZAT A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet ajánlott (férfiaknak hosszúnadrág).

BORRAVALÓ Hozzátartozik a mindennapi élethez, kérjük, mindenképpen kalkulálják bele az útiköltségekbe!

REPÜLŐTÉR Fontos megemlíteni, hogy Görögországban helyenként zavaró lehet a le- és felszálló repülőgépek zaja. Ez függ természetesen a sziget méretétől és a szél irányától is. Ha az adott szálloda közelebb helyezkedik el a repülőtérhez, erre vonatkozóan mindig találnak információt a leírásban.

ÉPÍTKEZÉSEK/NYUGALOM A növekvő turistaforgalom miatt folyamatosan szállodák épülnek. A szállodák magas igénybevétel esetén, leginkább a főszezonban különösen „sérülékenyek”, ezért előfordulhat, hogy javítási munkák is megzavarják a nyugalmat. Szintén megtörténhet, hogy egy félbehagyott építkezést hirtelen továbbfolytatnak.

Ha nyugalmas nyaralásra vágynak, elsősorban a kisebb illetve a forgalmasabb helyektől távolabb eső szálláshelyeket ajánljuk. Ezzel kapcsolatosan mindig találnak információt a szállodaleírásban, javasoljuk, hogy olvassák el figyelmesen az idevonatkozó részeket! Teljesen nyugodt szálláshely azonban Görögországban tulajdonképpen nincs. A legtöbb szállodában a tánc- és folklór-estek a szabadban zajlanak, és kb. éjfél körül érnek véget. Görögországban általában a 14.00 és 17.00 óra közötti időszak számít nyugodtnak. Ebben az időszakban sok üzlet is zárva tart.

TEMPLOMOK/KOLOSTOROK Görögországban a templomok és kolostorok minden megkötés nélkül, szabadon látogathatók. Kérjük azonban, hogy a különböző kirándulások, templomlátogatások alkalmával legyenek tekintettel a szertartásokra! Egyes esetekben a férfiak csak hosszú nadrágban, a hölgyek pedig a térdet takaró szoknyában illetve fedett vállal mehetnek be a templomokba. Sok esetben a bejáratnál lehet erre alkalmas ruhadarabokat kölcsönözni. A templomokban való fényképezés lehetőségéről kérjük, hogy érdeklődjenek a helyszínen!

ELŐ- ÉS UTÓSZEZON Van előnye, és lehet hátránya is! Kellemesebb a klíma, figyelmesebb a kiszolgálás, kedvezőbbek az árak, és nincs zsúfoltság. Még nem vagy már nem minden idegenforgalmi szolgáltatás vehető igénybe.

DOHÁNYZÁS Új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

SAT-TV Több szállodában van műholdas TV-adás, amelyek minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.


Zakynthos

Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

25-29. Od. Karneadou, Kolonaki,

10675 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800

E-mail: mission.ath@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

LAGANAS

Laganas üdülőhely a sziget déli részén található, és hosszú, homokos stranddal rendelkezik. Pezsgő életű üdülőhely tavernákkal, bárokkal, éttermekkel és diszkókkal. Laganas öble arról is híres, hogy ezen a részen található a caretta-teknősök tojásrakó helye, amelyre reméljük, hogy Önök is tekintettel lesznek. A teknősök érdekében Laganas öblében semmilyen vízi sport (vízisí, motorcsónak) nem engedélyezett. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

ALIKANAS

Alikanas kb. 15 km-re található Zakynthos várostól. Szép, sekély, homokos stranddal rendelkezik. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

VASILIKOS

Vasilikos egy csodálatos félsziget, amelyet a 491 m magas Skopo-hegy választ el a sziget többi részétől. A hegycsúcsra túraútvonalak vezetnek, ahonnan tiszta időben csodálatos kilátás nyílik Zakynthosra. A szigetnek ezen a részén olíva- és pínealigetek valamint szőlőültetvények határozzák meg a táj képét. A leglényegesebbek azonban a csodaszép, romantikus tengeröblök, amelyekből Vasilikos környékén több is található. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

GERAKAS

Gerakas a sziget egyik legszebb és legbájosabb strandszakasza. Hosszú, csodálatos, homokos partja és türkizkék tenger garantálja a felejthetetlen nyaralást. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

PLANOS

Planos képét olívaligetek és hosszú, homokos tengeröble határozza meg. Ez a kis nyaralóhely az utóbbi években fejlődött kedvelt úti céllá. A kikapcsolódni vágyókat számos étterem, bár, pub, diszkó és taverna várja. A csodálatos, homokos strandon napernyőket és napágyakat bérelhetnek, illetve kipróbálhatnak számos vízi sportolási lehetőséget. Zakynthos város innen mindössze 5 km-re. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

KALAMAKI-strand

Kalamaki gyönyörő környezetben fekvő, csodálatos strandszakasz a caretta-teknősök tojásrakó helye közelében. A sekély, többnyire finomhokos strand és a kristálytiszta víz kiváló a kisgyermekes családok számára. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

ARGASSI-strand

Argassi kb. 4 km-re található Zakynthos várostól. Homokos/kavicsos strandján vízi sportlehetőségeket vehetünk igénybe, esténként pedig forró hangulat vár a diszkókban és a bárokban. A helység tavernáiban jellegzetes görög ízekkel várják a vendégeket. Argassitól délre sziklák által rejtett, romantikus, kis öblöket találunk. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20-40 perc. 

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra


A három földnyelvből álló Chalkidiki-félsziget apró halász- és kézműves falvaival, kedves emberekkel és feledhetetlen élményekkel várja a nyaralókat.

KRIOPIGI
A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található. Kriopigiben sok olyan épület található, melyek segítségével rekonstruálható a falu egykori képe, és látható a régi idők egyik elfelejtett művészete, a bizánci mintás szőnyegszövés. A faluban éttermek, jellegzetes görög tavernák és kisebb üzletek várják a turistákat.

PEFKOCHORI
A félsziget legnagyobb települése számtalan vásárlási és szórakozási lehetőséget kínál, a közelben lévő beach-bárok és diszkók minden napszakban gondoskodnak a felhőtlen nyaralásról.

KALLITHEA
A félsziget középső, keleti oldalán található üdülővároska, mely a tengerpart felett húzódó domb tetején, nem közvetlenül a
tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt lépcsőkön át érhető el, a strandon napozóágyak és napernyők (térítés ellenében) várják a turistákat, sziklás öblei pedig a búvárkodás szerelmeseinek is számtalan felfedezésre váró területet nyújtanak. Az üdülőváros mediterrán hangulatú utcái, pálmafás parkja, hangulatos óvárosa, valamint Szent Miklós temploma
mindenki számára kellemes, önfeledt pihenést kínál.

POTIDEA
A félsziget "bejáratánál" található szép homokos/aprókavicsos stranddal rendelkező üdülőhely, melynek hídja köti össze a Thermaikosz- és a Toroneosz-öblöt.

GERAKINA
A csendes üdülőfalu széles, sekély homokos/kavicsos stranddal rendelkezik. Tegyenek egy sétát a történelmi városban, ahol számos múzeum és változatos kultúrális programok várják az idelátogatókat.

OLMPOSZI-RIVIÉRA

PARALIA
A mitológiai Olimposz-hegy környékének gyöngyszeme. A Thermaikosz-öböl legnagyobb üdülőhelyének aprókavicsos tengerpartján kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. A késő éjszakáig nyitva tartó üzletek mellett hangulatos éttermek, tavernák állnak a nyaralók rendelkezésére. Kedvező elhelyezkedése révén Paraliáról viszonylag hamar elérhetők a görög szárazföld leghíresebb történelmi színhelyei. Mindezen túl Paralia számos jónevű szórakozóhelye nyújt felejthetetlen élményt a pezsgő, görög éjszakában.

NEO PORI
Az Olimposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye, teljesen új, modern turistaparadicsom. Thesszalonikitől délre, az Olimposz-hegy lábánál található. Széles utcák, jellegzetes, egymás mellett sorakozó apartmanházak, szállodák és gondozott környezet jellemzi. Több kilométer hosszan húzódó, széles, homokos tengerpartja, kristálytiszta, lassan mélyülő vize csábítja ide a látogatókat. A falu képéhez tartozik még a vidámpark és vasárnaponként a piac. A tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetnek meg.
 

Mykonos

A kis égei-tengeri sziget elsősorban lenyűgöző aranyszínű partjaival, a ragyogó és kristálytiszta tengerrel valamint a Kikládokra jellemző építészeti stílusban épült, kék-fehér házakkal csábítja az idelátogatókat. A sziget további különlegessége a számos szélmalom, amelyek nem csak bőven rendelkezésre álló szélenergiának köszönhetően évszázadok óta fontos bevételi forrást jelentenek. Mykonos változatos természeti adottságokkal rendelkezik. A Kikládok más szigetein megszokott viszonylag magas hegyek itt átadták helyüket a lapos szikladomboknak, amelyek a csodálatos partszakaszokkal hozzájárulnak a sziget jellegzetességéhez. Kis települések, zegzugos utcácskákkal, fehérre meszelt házakkal is hozzájárulnak a mediterrán légköréhez és különlegességéhez. Természetesen a nyüzsgést kedvelők se fognak csalódni. Az éjszakai élet kedvelőit a trendi, kis szigeten számos extravagáns diszkó, bár, kávézó és étterem várja. A szigeten található csodálatos strandok, a hagyományos görög és modern légkör kombinációja, valamint a helyiek nyitottsága és vendégszeretete, szinte garancia a felejthetetlen élményre.

MYKONOS VÁROS

Mykonos város, a sziget festői fővárosa, kétségkívül a Földközi-tenger legextravagánsabb, legexcentrikusabb, de mindemellett a legszebb helyeihez tartozik. A várost számtalan kápolna, divatos bár, étterem és szórakozóhely fémjelzi. Élvezzék a naplementét az úgynevezett „Kis-Velence” sétányáról, közben pedig vessen egy pillantást a csodálatos kikötőre és a várost jelképező szélmalmokra, majd pedig térjenek be az éttermek, bárok, diszkók egyikébe. A busztranszfer a repülőtérről kb. 15 perc.

PANORMOS

Panormos a sziget északi részén fekszik, egy gyönyörű öbölben. A kb. 800 m hosszú, természetes, lassan mélyülő, finomhomokos strandon két, jellegzetes görög stílusban épült taverna található, napágyak és napernyők kölcsönzésére nincs lehetőség. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

PLATI YALOS

A fővárostól kb. 5 km-re található, a sziget déli részén, egy csodálatos öbölben. Hosszú, lassan mélyülő, finomhomokos strandja elsősorban családoknak és a vízi sport szerelemeseinek ideális választás. A busztranszfer a repülőtérről kb. 15 perc.

ELIA

Elia Beach az egyik legkedveltebb nyaralóhely a szigeten. Lassan mélyülő, homokos/kavicsos partjával ideális választás mind a nyugalmat keresők, mind a családosok körében. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

AGIOS IOANNIS

Agios Ioannis a sziget délnyugati részén fekszik, és az egyik legszebb strandszakasszal rendelkezik. A városkából csodálatos kilátás nyílik a szomszédos, kis szigetre, Delosra. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

Santorini

A Kikládok legdélebbi, vulkanikus eredetű szigete Santorini (Thira/Théra), amit a kontrasztok szigeteként is szoktak emlegetni. Mesébe illő látvány tárul a szemünk elé, amint Oia, Imerovigli, Firostefani és Fira szikrázóan fehér házait, kék templomkupoláit megpillantjuk a sötét, meredek kráter (kaldera) mentén. A keleti parton, Perissánál és Kamarinál találhatók a mélykéken szikrázó Égei-tenger hosszú lávastrandjai. Firába, a sziget hófehér fővárosába 805 lépcső vezet a hegyoldalon felfelé a kikötőből. Innen csodálatos sétát tehetünk a kráter szélén haladva a szomszédos Firostefani és Imerovigli városokba.

KULTÚR TIPP

Santorini kultúrájának fontos részét alkotja az ortodox-katolikus vallás és díszes templomai. Látogassanak el Akrotiri, egy 3400 éves, vulkáni hamuval borított település maradványaihoz is vagy a tőle nem messze fekvő Red Beach vörös homokos/kavicsos partjához és a halászfaluba, Vlychadába!

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

25-29. Od. Karneadou, Kolonaki,

10675 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800

E-mail: mission.ath@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

FIRA/FIROSTEFANI

Fira, a sziget fővárosa szinte összenőtt a szomszédos Firostefani városával, ahol pasztellszínű és fehér házak, valamint szállodák találhatók a hegyoldalban. A városokból menetrend szerinti buszokkal juthatunk el a sziget különböző fürdőterületeire és Oiába. A város lábánál fekszik a régi kikötő, ahonnan lépcsőkön, szamárháton vagy felvonón juthatunk fel a városba. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

PERISSA

Perissát, a sziget második legnagyobb üdülőhelyét egy 369 m magas sziklaorom választja el Kamaritól. Perissa 9 km hosszú strandját joggal sorolják a sziget legszebb helyei közé, ahol a vízi sportok szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak. Néhány szakaszon a strand még nincs kiépítve, így rövid keresgélés után saját, kis partszakaszt találhatunk magunknak. Az élettel teli városban számos vásárlási lehetőség, bár és taverna csalogatja az idelátogatókat. Mindenképpen érdemes egy kirándulást tenni a közelben található, régi Thira városának romjaihoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

KAMARI

Kamari különleges helyen, hatalmas sziklák lábánál fekszik. A város hosszú, sötétkavicsos strandjairól híres (fürdőcipő viselete ajánlott), ahol a főszezonban különböző vízi sportolási lehetőségek közül választhatnak. A strandon eltöltött nap után kellemes kikapcsolódást kínálnak a parti sétányon található hangulatos tavernák, éttermek, bárok és diszkók. Firába (kb. 10 km-re) menetrend szerinti buszokkal juthatunk el. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc. 

Korfu

Ha Korfu egy szimfónia lenne, témája a zöld szín lehetne. A táj ezüstös olívaligeteivel, cipruszöld színeivel és hullámzó türkizével nyűgözi le az idelátogatókat. A sekély, kavicsos strandokat zölden benőtt hegyek és fehér sziklák veszik körül. Korfu kellemes klímája igazi élvezetté varázsolja a kirándulásokat. A túrák buja erdőkön, hatalmas olívaligeteken és pompás kerteken keresztül egészen a gyönyörű strandokig vagy a sziget szívében élő görögök életébe vezetnek el bennünket. Korfu város óvárosa (Kerkyraként is emlegetik) velencei hangulatával és számos látnivalóival vonzza ide a turistákat. A város csupa ellentmondás, amelyek egyben a múltat és a jelent kötik össze: középkori erődítmények, tarkán díszített lovaskocsik, ízléses üzletek, modern kávézók és ősrégi tavernák bűvölnek el bennünket.

GLYFADA

Glyfada a sziget nyugati részén fekszik. Itt számos csodálatos, sekély, kavicsos strandot találhatunk, melyeket zöld domboldalak és fehér sziklák öveznek. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

KORFU-VÁROS

Korfut a görögök Kerkyrának hívják. A városképen az elmúlt évszázadok különböző kulturális hullámai hagytak nyomot. A központ a városfal és az óváros közötti nagy tér, ahol a főúri házak sorakoznak. A paloták árkádjai alatti, árnyékos kávézókból finom illat terjeng. Vegyüljenek el a tarka piaci kavalkádban, és csavarogjanak egyet a keleti bazárok hangulatát idéző bevásárló utcában! A helyi emberek vendégszeretete mindenkit magával ragad. A város a sziget minden pontjáról jól megközelíthető menetrend szerinti buszokkal.

ALYKES

Alykes Korfu-várostól 3 km-re fekvő, kedves üdülőhely. kb. 15 perc.

AGIOS GEORGIOS

Agios Georgios Korfu déli részén található, egy festői szépségű természetvédelmi terület közelében. Az egykori halászfaluban görög tavernákat, kávézókat és bárokat találunk, és nem utolsó sorban a sziget egyik legszebb, homokos strandja is itt húzódik. A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

YALISKARI

Yaliskari Korfu-várostól kb. 15 km-re fekszik, egy csodálatos kavicsos/homokos tengeröbölben.

MORAITIKA/MESSONGHI

Két kis település, melyeket egy keskeny folyó választ ketté, hosszú, keskeny homokos-kavicsos stranddal és elnyúló olívaligetekkel. A nyüzsgő üdülőfalu, Moraitika számos szórakozási lehetőséget kínál az éjszakai élet kedvelőinek. A kedvesen felújított óváros központja a hegyvonulatnál fekszik. A strandon a búvárkodás mellett szinte mindenféle vízi sportot ki lehet próbálni. A Messonghi-folyó kikötőjéből különböző kirándulások indulnak Paxos szigetére, a görög szárazföldre és Korfu-városba is. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 ill. 70 perc.

AGIOS IOANNIS (KOKKINI)

Egy kis üdülőfalu, melyet főleg a nyugodt pihenésre vágyó párok és a családosok keresnek fel, hisz itt semmi sem zavarja meg nyugalmukat. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

KONTOKALI

A sziget keleti részén fekszik. Csodálatos strandját Kék Zászló-díjjal tüntették ki. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

SAINT SPYRIDONE

Korfu északkeleti részén fekszik, két, festői öböl között. Néhány tavernája és két csodálatos strandja kitűnő választás a nyugalomra vágyó családosok ás párok számára.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

25-29. Od. Karneadou, Kolonaki,

10675 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800

E-mail: mission.ath@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

PALEOKASTRITSA

Paleokastritsa egy földrajzilag gazdag területen fekvő település gyönyörű homokos kavicsos strandokkal, kristálytiszta vízzel és idilli öblökkel, melyeket éles sziklák ölelnek körül. A gyönyörűen zöldellő környék a búvárok, úszók és kirándulók körében egyaránt kedvelt. A hegyi falu, Lakones közelében található a Bella Vista kávézó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Mindenképpen látogassanak el Paleokastritsa kolostorába, amely az öböl felett, a hegycsúcsnál épült. A romantikus kolostor árnyékos árkádjaival, virágborította belső udvarával és gyönyörű templomával invitálja az idelátogató vendégeket. Szintén izgalmas kirándulást ígér az Agios Spyridonból induló hajókirándulás, amelynek során különleges tengeri barlangokat is megtekinthetünk. Paleokastritsáról menetrend szerinti buszokkal juthatunk el a sziget fővárosába, Kerkyrába. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

AGIOS JOANNIS

Agios Joannisban színvonalas szállodák és szép strand várja a turistákat. A fővárostól délre fekszik, kb. 20 km-re Messonghi/Moraitika, ahol homokos/aprókavicsos strandokat találunk, és számos vízi sportot próbálhatunk ki. A városközpontban eredeti görög tavernák, hangulatos kávézók és üzletek várják a szórakozni vágyókat. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

GOUVIA

Gouvia csodálatos öble szép, kis strandjával Korfu-várostól kb. 7 km-re északra található.Szép kilátás nyílik innen a szemben lévő Epiros-hegység vonulatára. Változatos kikapcsolódási lehetőségeket ajánlunk ide érkező vendégeinknek: vízi sportok a kavicsos strandon, üzletek, bárok, tavernák és diszkók a városban. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

IPSOS

Az északi parton található település keskeny, kavicsos strandja mentén húzódó sétány számos étteremmel, bárral és szórakozóhellyel várja a kikapcsolódásra vágyókat. A busztranszfer a repülőtérről kb. 40 perc.

BENITZES

Benitzesen többek között egy ókori római fürdő nyomait találjuk. Rengeteg szálloda, étterem, ajándéküzlet és nem utolsó sorban sekély, homokos strand teszi kedveltté ezt az üdülőhelyet. A busztranszfer a repülőtérről kb. 35 perc.

PERAMA

Perama Korfu városától 7 km-re délre, olajfákkal és leanderekkel borított domboldalon fekszik. Ezen a partszakaszon végzett kutatásokat Gerald Durell is. A vendégeket számos vízi sportolási lehetőség várja a strandon. Bevásárlási és szórakozási lehetőségek a közelben. A busztranszfer a repülőtérről kb. 35 perc.

SIDARI

Mozgalmas főutcáján sok bevásárló- és szórakozóhely található. Az itt lévő strandszakasz lassan mélyülő, ezért gyermekes családok számára kifejezetten alkalmas. A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

ERMONES

Egy rejtett kis település a hegyek között, néhány apartmannal és barátságos szállodákkal. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

ACHARAVI-RODA

Acharavi-Roda/Astakeri nyaralóhelyen 7 km hosszú, természetes strand fogad bennünket. A nyaralóhely nagyon sok turistát vonz évről évre nyugodtsága és eredeti korfui hangulata miatt. A sekély, kavicsos/homokos strand kisgyermekek számára kiválóan alkalmas fürdőzésre. A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

MORAITIKA/MESSONGHI

Két kis település, melyeket egy keskeny folyó választ ketté, hosszú, keskeny homokos/kavicsos stranddal és elnyúló olívaligetekkel. A nyüzsgő üdülőfalu, Moraitika számos szórakozási lehetőséget kínál az éjszakai élet kedvelőinek. A kedvesen felújított óváros központja a hegyvonulatnál fekszik. A strandon a búvárkodás mellett szinte mindenféle vízi sportot ki lehet próbálni. A Messonghi-folyó kikötőjéből különböző kirándulások indulnak Paxos szigetére, a görög szárazföldre és Korfu városba is. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 ill. 70 perc.

ST. SPYRIDONE

St. Spyridone Korfu északkeleti részén fekszik, két, festői öböl között. Néhány tavernája és két csodálatos strandja kitűnő választás a nyugalomra vágyó családosok és párok számára. A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

KONTOKALI

A sziget keleti részén fekszik. Csodálatos strandját Kék Zászló-díjjal tüntették ki. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

 

Athén

A görög főváros történelmi emlékeivel, megszámlálhatatlanul sok üzletével és szórakozóhelyével egyszerre romantikus és modern. Ugyanúgy megtalálhatók itt a zsúfolt utcák és terek, ezerszínű kirakatok, mint a kis, szűk sikátorok. A nyüzsgő metropoliszban számos kávéház, étterem, taverna és kocsma várja a látogatókat. Éjszaka sem áll meg az élet, amikor diszkók, bárok és éjszakai klubok sokasága közül válogathatunk. Különböző népek és kultúrák keverednek Athénban, s a város legkülönbözőbb és legmeglepőbb helyein találkozhatunk ókori görög, bizánci, római valamint török látványosságokkal. A turista élvezheti, hogy a török bazárokra emlékeztető piacok mellett az egyik oldalon többezer éves, ókori romokat, míg a másikon olyan patináns, neoklasszikus palotákat fedez fel, amelyekről Athént  a Mediterrán Párizs -nak nevezték.

KIRÁNDULÁSOK

Városnézés

Tekintse meg a legfontosabb látnivalókat, mint pl. az Akropolisz, a Parthenon, a Zeusz-templom, a Syntagma-tér, a Parlament és az Olimpia stadion!

Naponta 08.45 órakor.

Időtartam: kb. 3,5 óra.

Nyelv: angol.

Athén by night

Esti kirándulás Pireuszba, majd egy folklór-műsoron vehetnek részt Athén óvárosában. A program tartalmaz egy vacsorát egy tipikus helyi tavernában (italok nélkül).

Kedden, csütörtökön és szombaton 20.15 órakor. Időtartam: kb. 4 óra.

Nyelv: angol.

Kréta

Görögország legnagyobb szigetén minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges, egyetlen út talán nem is elegendő, hogy a természeti szépségeket mind megismerjük. Garantált, hogy itt minden alkalommal felfedezhetünk valami újdonságot! Béreljenek autót és derítsék fel akár önállóan a kis, eldugott, hangulatos, hegyi falvakat, a tipikus görög életet, és tapasztalják meg az egyedülálló görög vendégszeretetet! Látogassák meg a borairól ismert Archanest vagy a krétai kézműves hagyományokat őrző fazekas falut, Trapsanót, ahol a szigeten mindenütt közkedvelt kék kerámiák készülnek! Egy titkos tipp a sziget déli részén található Porto Loutro, melyet csak gyalogosan illetve Agia Roumeliből vagy Chora Sfakionból indulva hajóval lehet megközelíteni. Tökéletes nyugalom és pihenés várja Önöket! Nyaralásuk alkalmával ne hagyják ki a méltán híres nevezetességeket, a Knosszoszi és Fesztoszi Palota ásatásait a legjelentősebb mínosz-kori leletekkel, a lélegzetelállító, 18 km hosszú Szamaria-szurdokot vagy Chania és Rethymnon történelmi városát! Térjenek be a hangulatos tavernákba, és feltétlenül kóstolják meg a helyi specialitásokat, mint például a tipikus krétai olívaolajjal készült görög salátát és a Rakit!

NATÚR TIPP

Matala, a sziget déli partján található egykori halászfalu a 60-as években, a hippik idején vált kedvelt üdülő- és kirándulóhellyé, azonban meg tudta őrizni eredeti báját. A mitológia szerint Zeusz egy fehér bika képében egy főníciai királylánnyal, Európéval a hátán itt lépett Kréta földjére. A szép, homokos/kavicsos strandot kétoldalt barlangokkal teli, magas mészkőfalak zárják körül. A barlangokban, melyek már a neolitikum óta lakottak, korábban a hippik is letelepedtek.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyarország Nagykövetsége

38 Vasileos Konstantinou Avenue,

11635 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800; 00-30-210-72-56-801; 00-30-210-72-56-802

Ügyelet: 00-30-694-860-1793

Fax: 00-30-210-72-56-840

E-mail: mission.ath@mfa.gov.hu

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa

26 Kornarou Sq. & 1 Lasithiou Str.

71201 Heraklion, Crete

Tiszteletbeli konzul: Kostas Konstantinides

Tel.: 00-30-2810-341-711

Fax: 00-30-2810-342-710

E-mail: konstantin@her.forthnet.gr

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

RETHYMNON

Rethymnon környékén, Nyugat-Kréta virágzó tartományában, hosszú, homokos/kavicsos strandokat, hangulatos, eredeti halászfalvakat és kis, hegyi falvakat találunk. Óvárosa és festői kikötője a környék gyöngyszeme, tavernáiban és kávézóiban élvezhetjük a helyiek vendégszeretetét (esténként nem lehet autóval közlekedni). Számos üzlet, galéria, taverna, bár és diszkó várja a szórakozni vágyókat. Ideális kiindulópont a sziget belsejébe, a régészeti ásatásokhoz, Matala híres strandjához vagy a Szamaria-szurdokhoz tett kirándulásokhoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

PANORMO

Panormo, a kedves, idilli üdülőhely már az antik korban is fontos kikötőnek számított. Ma szép, egyedi utcái és épületei miatt műemlékvédelem alatt álló terület. A tipikus krétai halászfaluban eredeti kávézók, a kikötőben tavernák és bárok várják az ideérkezőket. Ez az üdülőhely azok számára is ideális, akik viszonylag nyugodt környezetben szeretnének pihenni. Az Iberostar szállodák a helységen kívül helyezkednek el, közvetlen a tengerparton. Heraklion kb. 57 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

AGIA PELAGIA

Agia Pelagia, a bájos egykori halászfalu, idilli helyen fekszik, egy kis, homokos stranddal rendelkező öbölnél, hegyvidékes tájjal a háttérben. A festői kikötőből hajókirándulások indulnak a Dia és Dragon szigetekre vagy a gyönyörű part mentén. A kedvelt strandon a napfürdőzés mellett lehetőség nyílik vízi sportok (pl. búvárkodás) kipróbálására vagy horgászásra is. A parti sétányon számos üzlet és taverna található. A változatos kikapcsolódási lehetőségeknek és a biztonságos tengerpartnak köszönhetően tökéletes nyaralóhely a családok számára. A busztranszfer a repülőtérről kb. 40 perc.

AMOUDARA

Amoudara egy kb. 10 km hosszú, természetes, sekély, homokos/aprókavicsos strandon fekszik, Herakliontól kb. 6 km-re. A központban található bárokon és éttermeken kívül számos lehetőség várja a szórakozásra vágyókat a fővárosban is. Ideális kiindulópont a sziget különböző részeibe tett kirándulásokhoz. A város határában található az elektromos művek egyik állomása. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

GOUVES

Gouves, a kis, nyugodt település Herakliontól kb. 15 km-re keletre fekszik. Neve a középkorból származik, amikor a földművesek a gabonát földbe ásott gödrökben raktározták, melyeket gouves-nek neveztek. A település, mely 2 részből, az eredeti, tradicionális faluból és a közvetlen a tengerparton fekvő Kato Gouves üdülőhelyből áll, szép, hosszú, homokos/kavicsos strandjai és Heraklion közelsége miatt is igen kedvelt. A bárok, tavernák és vásárlási lehetőségek ideális feltételeket biztosítanak egy kellemes nyaraláshoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

ANALIPSIS

A hangulatos, tipikus krétai falu, Analipsis Herakliontól kb. 24 km-re keletre fekszik. A bájos, nyugodt település az utóbbi években fejlődött kedvelt üdülőhellyé. A hosszú, homokos strand mellett sziklás partszakaszok és egy kis, homokos öböl is várja a napozásra vágyókat. A központban és a kb. 2 km hosszú parti út mentén éttermek, tavernák és üzletek sorakoznak. A közelben fekvő Chersonissosban számos vásárlási és szórakozási lehetőség található. Ideális kiindulópont a régészeti ásatásokhoz tett kirándulásokhoz. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

CHERSONISSOS

Chersonissos Herakliontól kb. 30 km-re, keletre fekszik. Az egykori halászfalu, mely egy antik római település romjaira épült, mára az északkeleti part legnagyobb üdülőhelyévé és kedvelt idegenforgalmi központtá fejlődött. A bárok, kávézók, hangulatos tavernák, diszkók és vásárlási lehetőségek sokasága ideális feltételeket biztosít az éjszakai életet kedvelőknek. Jó a menetrend szerinti buszközlekedés Heraklionba, Agios Nikolaosba és a környező helységekbe is. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

ANISSARAS

Anissaras 6 km hosszú, homokos partja Chersonissos előtt található. A nyugodt partszakasszal rendelkező üdülőhelyen mindig mélykék tenger valamint számos vízi sportolási lehetőség fogadja az ideérkezőket. A környéken szállodák, kényelmes bárok, jó éttermek és hangulatos tavernák is rendelkezésre állnak. A tájat a Dikti-hegység nyúlványa uralja, és a Lassithi-fennsík teszi igazán érdekessé. Heraklionba (kb. 31 km-re) és a nagyobb nyaralóhelyekre menetrend szerinti buszokkal juthatunk el. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

STALIS

Stalis az utóbbi években fejlődött modern, igazi üdülővárossá. A Malia szomszédságában fekvő üdülőhely különösen kedvelt hosszú, homokos és lassan mélyülő strandja miatt. A parti út mentén ajándéküzletek és szupermarketek sorakoznak. A központban számos hangulatos étterem, bár és taverna kínál változatos szórakozási lehetőséget. A busztranszfer a repülőtérről kb. 75 perc.

MALIA

Malia a Lythos-hegység lábánál fekszik, Herakliontól kb. 40 km-re, olajfákkal övezett területen. A homokos strandon kipróbálhatjuk a vízi sportok egyikét, esténként pedig várnak bennünket a görög tavernák, kávézók és bárok. Látogassák meg Knosszosz és Fesztosz után a harmadik legnagyobb mínoszi palotát is! A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

SISSI

Sissi, az egykori halászfalu kis, romantikus kikötőjében számos bár, kávézó és taverna várja a nyaralókat. Az olívafákkal körülvett üdülőhelyen kívül több hangulatos öböl található homokos/kavicsos strandokkal. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

Kos

290 km²-es területével Kos Rodosz és Karpathos után a Dodekanészosz-szigetcsoport 3. legnagyobb szigete. Kelet-nyugati irányban közel 50 km, észak-déli irányban pedig 13 km széles, 112 km hosszú partszakasszal rendelkezik. Legkeskenyebb pontján a két part között csak 1 km-es a távolság. Kos déli oldalán festői hegyvonulat húzódik, melynek legmagasabb pontja, a Dikeosz-hegy 846 m. Északra haladva a táj sík és termékeny vidékké válik. Kos város, a sziget fővárosa és egyben gazdasági, kulturális és igazgatási központja, egy sekély, széles öbölben fekszik, és 4000 évre visszanyúló, gazdag történelmének számos emlékét őrzi. Romantikus óváros, a johannita erőd, az Aszklépiosz-szentély és Hippokratész, az antik kor híres orvosának platánfája mind-mind a sziget ismertetőjegyei és tökéletes kiegészítői egy élményekben gazdag nyaralásnak. Kos híres széles, homokos és kavicsos, kristálytiszta vizű strandjairól, melyek zavartalan fürdőzést kínálnak. Az állandó szélnek köszönhetően a sziget ideális a vízi sportok kedvelői (pl. szörfösök) számára. A legszebb, homokos strandok az északi parton, Tigaki, Marmari és Mastichari környékén találhatók. A táj kitűnő továbbá gyalogtúrákhoz és nagyobb kerékpártúrákhoz is. Fedezzék fel a festői hegyi és halászfalvakat, virágzó szőlőhegyeket, termékeny völgyeket, és gyönyörködjenek a lélegzetelállító kilátásban!

KULTÚR TIPP

Az antik korban a Földközi-tenger térségében élő emberek mind Aszklépionban keresték a gyógyulást. Az egykor jelentős vallási központ környéke a mandulafenyőkkel és ciprusfákkal körülvett szentély épületegyüttesével tökéletes helyszín a feltöltődéshez. Innen gyönyörű kilátás nyílik a török partokra is. Bár a johannita lovagok számos követ felhasználtak a Kos városban található erőd építéséhez, a romoknál és a szép tájon tett kirándulás felejthetetlen élményt jelentenek! Aszklépiosz, Apollón és Korónisz, egy thesszáliai hercegnő fia, a gyógyítás istene a görög mitológiában.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

25-29. Od. Karneadou, Kolonaki,

10675 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

KOS VÁROS

A sziget fővárosa és legnagyobb települése Kos város, legfeltűnőbb épülete a johannita erőd, a bejárat előtt Hippokratész platánfájával, melynek árnyékában a hagyomány szerint tanítványait oktatta. Érdemes ellátogatni a hellén és római ásatásokhoz is. A homokos/kavicsos strandokon pedig élvezhetik a napot, a hűsítő tengervizet, és kipróbálhatják a vízi sportokat. A kikötőben és a pálmákkal övezett parti sétányon esténként is pezseg az élet. Hangulatos tavernák, kávézók és bárok gondoskodnak a kikapcsolódásról. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

PSALIDI

Psalidi, Kos város nyugodt légkörű elővárosa a sziget északi részén fekszik. Több kilométer hosszú, természetes strandjai ideális feltételeket biztosítanak a fürdőzéshez (fürdőcipő viselete ajánlott). A partszakaszról gyönyörű kilátás nyílik a török partokra. Üzletek, éttermek és hangulatos tavernák várják a kikapcsolódásra vágyókat. A jó menetrend szerinti közlekedésnek köszönhetően a kb. 4 km-re található Kos város központja könnyen megközelíthető. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

LAMBI

Lambi Kos város csendes elővárosa a sziget északi részén. Az aktív pihenésre vágyókat különböző vízi sportolási lehetőségek várják, kedvelt, kb. 1 kilométer hosszú, homokos/kavicsos strandja, mely egészen a fővárosig húzódik, a napimádóknak nyújt nyugodt kikapcsolódást. Kos városba menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

TIGAKI

Tigaki a sziget egyik legszebb strandján fekszik. A kedves, kis település több kilométer hosszú, sekély, homokos tengerpartja valamint a júliusban és augusztusban uralkodó Meltemi-szél kitűnő körülményeket nyújt a szörfösök számára. Kiváló úti cél azok számára is, akik kerékpárral szeretnék felfedezni a szigetet. A nyüzsgő központban üzletek, kellemes tavernák és bárok találhatók. Kos város kb. 12 km-re, ahova menetrend szerinti buszokkal juthatunk el. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

MARMARI

A Tigaki és Mastichari között fekvő Marmari egy magával ragadó település, amely egészen a tengerpartig húzódik. A sziget egyik leghosszabb homokos/kavicsos strandját a dűnéken keresztül lehet elérni. Változatos szabadidős programok várják az ideérkezőket, a vízi sportok kedvelői, így a szörfösök részére is számos lehetőség nyílik. Marmari nem rendelkezik városmaggal, a szállodák, éttermek, üzletek és kávézók a tengerparton illetve hátrébb találhatók. Kos városba menetrend szerinti buszokkal juthatunk el. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

MASTICHARI

Mastichari egy csendes, kis halászfalu, ahol jellegzetes görög kávézók, hangulatos tavernák, üzletek és kis kikötő várja a nyugodt pihenésre vágyókat. A kicsi, idilli sétálóutcák valamint a Kalymnos és Pserimos szigetekre nyíló, szép kilátás ideális feltételeket biztosít a kikapcsolódáshoz. A dűneszerű, lassan mélyülő, homokos/kavicsos strandok a sziget legszebb partszakaszai közé tartoznak és elsőosztályú szörfbázisnak számítanak. Kos város kb. 26 km-re. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

KARDAMENA

Kardamena, a sziget déli részén található egykori halászfalu az utóbbi években élénk nemzetközi üdülőhellyé fejlődött. Az ókori Alasarna helyén épült településen gazdag régészeti leletek várják az idelátogatókat, mint pl. az Apollo-templom, bazilikák és egy színház. A központban kávézók, tavernák, éttermek és diszkók gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról, míg a több kilométer hosszú strandok a vízi sportoknak és a pihenésnek kedveznek. A helyi lakosok vendégszeretete és a város nyüzsgő hangulata minden látogatót magával ragad. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Rodosz

"Rodosz a Nap szigete" - 3000 évre nyúlik vissza ez a megállapítás. Helios, a Nap istene valóban nem bánt szűkmarkúan ezzel a görög szigettel: évi 300 napsütéses nappal az egyik legnapfényesebb, mediterrán úti célunk! Az egyes nyári hónapok nagyon magas hőmérsékletének felfrissítéséről a tenger felől folyamatosan érkező szél gondoskodik. Az Égei-tenger zöld szigetén pihenjenek a hosszan elnyúló strandokon, használják ki a változatos vízi sportolási lehetőségeket! A török partok közelében fekvő sziget kedvelt úti célja a szörfösöknek is. Fedezzék fel a fővárost, az óvárosban minden lépésüket átszövik a megelevenedő történelmi emlékek! Vegyenek részt a kirándulásokon, tegyenek időutazást az ókori régészeti leletek között sétálva! A tavernákban élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a specialitásokat! Válasszanak igényeik szerint, Rodoszon minden korosztályt kellemes nyaralás vár!

KULTÚR TIPP

Lindos, az egyik legjelentősebb ókori városállam egykor erős tengeri és kulturális központ volt. A hagyományos jellegű település a hófehér házakkal, a hajótulajdonosok kúriáival, a bizánci templomokkal és a kövezett utcácskákkal a fellegvár sziklájának lábainál terül el. A különböző korszakokból származó emlékek, a csodálatos kilátás a tengerre, és maga a hangulatos település elbűvölő együttest alkot.

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyarország Nagykövetsége

38 Vasileos Konstantinou Avenue,

11635 ATHÉN

Tel.: 00-30-210-72-56-800; 00-30-210-72-56-801; 00-30-210-72-56-802

Ügyelet: 00-30-694-860-1793

Fax: 00-30-210-72-56-8t0040

E-mail: mission.ath@mfa.gov.hu

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa

Dimitriou Theodoraki 40. 1. emelet, PO Box. 158.

85100 Rhodes

Tiszteletbeli konzul: Agapitos Kaillis

Tel./Fax: 00-30-22410-33976

E-mail: akak89@otenet.gr

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: 1 óra

Magyarország: 12.00 óra

Görögország: 13.00 óra

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036.

KIOTARI

A sziget dél-keleti részén fekvő Kiotari festői öblében nyugalom, kikapcsolódás és természeti szépségek várnak minden látogatót. A hosszan elnyúló, szép partszakaszon a tenger átlátszóan tiszta vize hűsítő fürdőzésre csábít. Esténként térjenek be a kis kávézók, bárok és tavernák egyikébe! A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra 15 perc.

LARDOS

Lardos üdülőhelyet Görögország-rajongóknak ajánljuk! A mindig zöldben pompázó, kis falu hagyományos görög hangulatáról ismert és kb. 1 km-re található a tengerparttól, a sziget belsejében. A falutér körül tipikus tavernák és kávézók széles választéka található. A homokos/kavicsos strandon a vízi sportok szerelmesei számos lehetőség közül választhatnak. A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

LINDOS

A Rodosz várostól kb. 50 km-re található Lindos az antik városok között az egyik legjelentősebb. A hegy tetején álló Athéna templom és a közvetlenül az Akropolisz alatt húzódó, 3500 éves város fehér házai magával ragadó látványt nyújtanak. Ne mulasszák el megtekinteni a naplementét, amely Lindost valóban a sziget egyik legidillibb pontjává varázsolja! A busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

KOLYMBIA

Kolymbia homokos/kavicsos strandja két gyönyörű öböl mentén található, melyeket a tengerbe nyúló sziklák szegélyeznek, a festői környezet a sziget egyik legszebb részének számít. A hangulatos tavernákhoz és kávézókhoz egy 3 km hosszú eukaliptusz fasor vezet. Rodosz város kb. 28 km-re, Lindos kb. 32 km-re fekszik, ahova menetrend szerinti buszokkal könnyen el lehet jutni. A busztranszfer a repülőtérről kb. 90 perc.

FALIRAKI

Faliraki a sziget egyik legpezsgőbb és legkedveltebb üdülőhelye. A modern városközpontban üzletek, bárok és éttermek várják a turistákat. Az 5 km hosszú, homokos/kavicsos, nagyrészt lassan mélyülő tengerpart ideális a napimádóknak és a vízi sportok kedvelőinek. A feledhetetlen nyári esték változatos programjáról számos taverna, bár és diszkó gondoskodik. Élvezzék a görög vendégszeretetet, és kóstolják meg a helyi specialitásokat! A kb. 8 km-re fekvő Afandou-ban 18 lyukú golfpálya csalogatja a sport szerelmeseit. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

KALITHEA

Kalithea egy kis öbölben fekszik és gyógyforrásairól ismert, az egykori gyógyfürdők maradványainál ma búvárközpont található. A kristálytiszta vizű tengerpart ideális a sznorkelezéshez is. A kis központban néhány bár, étterem és üzlet várja az idelátogatókat. Az eredeti rodoszi berendezésű házairól híres, hamisítatlan görög falu, Koskinou könnyen megközelíthető (kb. 3 km-re). A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

RODOSZ VÁROS

Rodosz város a sziget északi csücskén fekszik, és egyedülálló keveréke a jelennek és a múltnak. Az óvárost körülöleli a 4 km hosszú városfal, melynek közepén emelkedik a monumentális Nagymesteri Palota. A falon belül álló mecsetek és a minaret a török hódoltság korának tanúi, míg az impozáns, díszes épületek a város olasz múltját fémjelzik. Nevezetességek és kultúra - amerre a szem ellát. A nagy piactér körül üzletek és bazárok sorakoznak. Térjenek be az eredeti tavernák vagy stílusos éttermek egyikébe, válasszanak a számtalan szórakozási lehetőség közül! A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

TRIANTA/IXIA

A Trianta/Ixia-strand egy a különösen kristálytiszta vizük miatt kedvelt üdülőhelyek közül a sziget északi partján. Innen gyönyörű kilátás nyílik a kb. 4 km-re található török partokra is. Hosszú, kavicsos strandja egészen Rodosz városig húzódik, a könnyű szél és az enyhe hullámok ideális feltételeket kínálnak a szörfösöknek. Az élénk életet élő parti sétányon éttermek, kávézók, diszkók és bárok sorakoznak, feltétlenül térjenek be a hangulatos tavernák egyikébe! Az üzletek kínálatában mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az üdülőhely közelében található a Filerimos-kolostor, ahol az egykori bazilika maradványait tekinthetjük meg. Szintén könnyen megközelíthető innen a Pillangók-völgye. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

FANES

Fanes, az egykori halászfalu a sziget nyugati részén, Rodosz várostól kb. 25 km-re található. A kikapcsolódásra és nyugalomra vágyókat kristálytiszta víz, homokos/kavicsos tengerpart, a szinte állandó északnyugati szélnek köszönhetően a szörf szerelmeseit kitűnő feltételek várják. A busztranszfer a repülőtérről kb. 25 perc.
  Görögországi szállások

 

  Legjobb görögországi ajánlataink

Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
114 €/főtől* (35 830 Ft)
Értékel
4,3
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
82 €/főtől* (25 773 Ft)
Értékel
4,3
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
312 €/főtől* (98 062 Ft)
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
84 €/főtől* (26 401 Ft)
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
99 €/főtől* (31 116 Ft)
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
37 €/főtől* (11 629 Ft)
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
170 €/főtől* (53 431 Ft)
Chalkidiki-félsziget/Olimposzi-Riviéra
140 €/főtől* (44 002 Ft)