Kedves Utasaink!

Az alábbiakban találnak néhány fontos információt, ami érintheti utazásukat.

Kérjük, utazása előtt tájékozódjon!

Air France sztrájk

Az ágazatban dolgozó tíz szakszervezet bejelentette, hogy miután április 7-én, továbbá 10-én és 11-én sztrájkolnak, béremelési követeléseik alátámasztása érdekében előreláthatólag további két, kétnapos munkabeszüntetést tartanak, április 17-18-án, valamint 23-24-én. Amennyiben a sztrájk megvalósul járattörlésekre és járatkésésekre lehet számítani. A törölt járatokat az Air France légitársaság a kapacitásoknak megfelelően költségmentesen átfoglalja más dátumra.


Utoljára módosítva: 2018.04.11.

Beutazási feltételek: Dominikai Köztársaság / Turista kártya

A Dominikai Köztársaságba utazók 2018.04.01-től kezdve a beutazáshoz szükséges turista kártyát már nem tudják helyszíni fizetéssel igényelni!

Condor járatok:

Minden, Dominikai Köztársaságba induló Condor járat esetén az utasok a turista kártyát a Condor Check-in pultjánál tudják fizetni 9 € értékben. A szabályzat 2018.04.01- 2018.10.28. közötti indulásokra érvényes. Azon utasok, akik felhordó járattal foglaltak (pl. Budapestről, Bécsből), azok a Condor kapujánál, beszálláskor tudják a 9 €-s turista kártyát fizetni.

Egyéb menetrendszerinti járatok:

Az összes menetrendszerinti járattal történt foglalás esetén az ár már tartalmazza a belépéshez szükséges turista kártyát 2018.04.01-től történő utazás esetén.

A Külügyminisztérium előreláthatólag a napokban fogja frissíteni a honlapján a turista kártyával kapcsolatos információkat. Egyéb beutazásra vonatkozó feltételek azonban továbbra is megtalálhatók a honlapon, ide kattintva.


Utoljára módosítva: 2018.04.11.

Olaszország / Észak-Adria VCE:

Lignanóban is bevezették az üdülőhelyi díjat, így az a helyszínen fizetendő egyes szálláshelyeken (az üdülőhelyi díj mértéke megtalálható a weboldalon a frissített szállásleírásokban is)


Utoljára módosítva: 2018.04.11.

Görögország: Idegenforgalmi adó

Görögország kormányzata - más országok példáját követve - 2018. január 1-től idegenforgalmi adót vezetett be. Az adó bevezetésének célja nem az idegenforgalmi bevételek növelése.

Az idegenforgalmi adó az alábbiak szerint fizetendő:

  • az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára 2018. január 1-el kezdődően.
  • az adó mértéke a szállás kategóriája szerint változik, jelenleg az alábbi összegeket állapították meg: 1-2* -os hotel esetén 0,5 €/szoba/éj , 3*-os hotel esetén 1,5 €/szoba/éj, 4*-os hotel esetén 3 €/szoba/éj, 5*-os hotel esetén 4 €/szoba/éj. A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.

Utoljára módosítva: 2018.04.11.