Kedves Utasaink!
Az alábbiakban találnak néhány fontos információt, ami érintheti utazásukat.
Kérjük, utazása előtt tájékozódjon!
 
IDEGENFORGALMI ADÓK - REPÜLŐS ÚTI CÉLOK

 

Célterület Idegenforgalmi adó mértéke Megjegyzés
Dubai: 5*-os szálloda 20 AED/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Dubai: 4*-os szálloda 15 AED/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Dubai: 2-3*-os szálloda 10 AED/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Abu Dhabi 10 AED/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Mexikó Quintana Roo tagállamában (Yucatán-félsziget keleti része) 20 MXN/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Málta (valamint Comino, Gozo szigeteken) 0,5 EUR/fő/éj (max. 5 EUR/fő) Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 18 éves kor felett.
Madeira (Caniço de Baixo, Santo da Serra, Santa Cruz településeken) 1 EUR/fő/éj (max. 5 EUR/tartózkodás) Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 18 éves kortól.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 1-2*-os hotel 2 EUR/fő/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 3-4*-os hotel 3 EUR/fő/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 5*-os hotel 4 EUR/fő/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Görögország: 1-2*-os hotel 0,5 EUR/szoba/éj Az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 3*-os hotel 1,5 EUR/szoba/éj Az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 4*-os hotel 3 EUR/szoba/éj Az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 5*-os hotel 4 EUR/szoba/éj Az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: Stúdiók, apartmanok besorolástól függően 0,25-1 EUR/szoba/nap Az adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Barbados: Luxus hotelek 10 USD/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
Barbados: A osztályú hotelek 5,5 USD/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
Barbados: B osztályú hotelek és apartmanok 2,5 USD/szoba/éj Az összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
- Utoljára módosítva: 2018.08.13.

 

IDEGENFORGALMI ADÓK - AUTÓS ÚTI CÉLOK

 

Célterület Idegenforgalmi adó mértéke Megjegyzés
Olaszország kb. 0,25-3,5 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Spanyolország kb. 0,5-1 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Ausztria kb. 1,1-3,5 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Szlovénia kb. 1,27-1,8 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Svájc kb. 2,5 EUR/fő Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni. Némely esetben svájci frankban kell fizetni.
Szlovákia kb. 1 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Franciaország/Cote D’Azur kb. 1-1,8 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Horvátország kb. 1-1,4 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni. Sok szállásnál foglaláskor fizetendő, a foglalási rendszer tartalmazza.
Görögország/Chalkidiki-félsziget kb. 0,5-4 EUR/fő/nap Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Montenegró - Foglaláskor extra fizetendő, a foglalási rendszer tartalmazza.
- Utoljára módosítva: 2018.08.13.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk