Dubai elérhető a Neckermannál - www.neckermann.hu

Dubai, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb tagjába, az ezeregy éjszaka meséinek színhelyére invitáljuk Önt! Csodálatos, homokos strandok, luxusszállodák és egyedülálló építészeti remekek párosulnak a magával ragadó kultúrával és tradíciókkal, mágnesként vonzva az idelátogatókat a világ minden tájáról. Dubai az ellentétek országa: golfpályák és mecsetek, arab paloták és high-tech épületek, hagyományos dhow-k és modern kikötők várják Önöket, miközben a müezzin naponta ötször hívja imára a híveket.


Miért ideális választás Dubai?

Vásárlás

Dubai igazi paradicsom a vásárlás szerelmeseinek is. Több mint 95 hatalmas bevásárlóközpontjában, beleértve a világ legnagyobbját, a Dubai Mall-t is,megtalálhatók az exkluzív márkák és a kedvezőbb árú termékek egyaránt. A történelmi arab bazárokban pedig az arany, fűszerek és textilek mellett sok minden egyéb is kapható.

Gasztronómia és éjszakai élet

A gasztronómia iránt érdeklődőknek sem lehet okuk panaszra, a közel 6000 étteremben és kávézóban minden ételkülönlegesség elérhető, amelyet csak el tudunk képzelni. Egy globális kulináris utazást tehetünk Dubai-on belül, hiszen közel 200 nemzet konyháját kóstolhatjuk itt meg. A szállodákban és bárokban pedig az italfogyasztás is megengedett.

Családi nyaralás

Dubaiban minden adott, amit egy tökéletes családi nyaralásnál elvárhatunk és még annál is több! Nem csupán azért, mert a világ 20 legbiztonságosabb városa között tartjuk számon, hanem a szórakozási lehetőségek kimeríthetetlen tárháza miatt is érdemes Dubai-t választani. A világ legjobbjai között említett vízi parkok és akváriumok, gyerekparkok és témaparkok minden napra új élményeket tartogatnak.

  • Aquaventure és Wild Wadi – a világ 5. és 7. legjobb vízi parkja
  • Dubai Aquarium & Underwater Zoo – a világ 24. legjobb akváriuma
  • Gyerekparkok: HubZero, KidZania

Témaparkok:

  • IMG Worlds of Adventure
  • Dubai Parks and Resorts

Sivatag & tenger

Dubai város az Arab-öböl tengerpartjához közel található, ahol a víz kellemes és tiszta, az időjárás pedig egész évben napsütéses. A strandon lehet fürdőruhában is fürödni, ha pedig adrenalinnal teli programokra vágyunk, akkor érdemes jelentkeznünk például egy sivatagi szafarira.

Kultúra: Örökség

Ha a kultúra és történelem emlékeivel szeretnénk megismerkedni, akkor feltétlenül látogassunk el az Al-Fahidi erődbe, amely egykor az uralkodók lakhelyéül szolgált, ma pedig már a Dubai Múzeumnak ad otthont. Érdemes megnéznünk még az Abra hajót, a Dow hajót, valamint a Sheik Mohamed Center for Cultural Understanding nevű különleges intézményt is, ahol a kultúráról, szokásokról és vallásról tudhatunk meg többet.