Fakultatív kirándulások

A Neckermann általános szerződési feltételei szerint „2.3. A programfüzetben, egyéb kiadványban, illetve a honlapon található ún. fakultatív szolgáltatásokra (programokra) (a továbbiakban: fakultatív programok) vonatkozó leírások tájékoztató jellegűek A fakultatív programok nem képezik az utazási szerződés tárgyát, azok díját a részvételi díj nem tartalmazza. A fakultatív programok megrendelésére – eltérő tájékoztatás hiányában – csak az utazás helyszínén van lehetőség a teljesítés helyén irányadó legalacsonyabb résztvevőszám, és egyéb feltételek függvényében. A fakultatív programok a legalacsonyabb résztvevőszám el nem érése, vagy más, a teljesítéshez szükséges feltétel hiánya esetén elmaradhatnak. Az elmaradó fakultatív programra befizetett díj visszafizetésre kerül.”

A legtöbb célországban, és úti célon számos, főként helyi vállalkozás kínál különféle fakultatív kirándulásokat, programokat. Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a fakultatív programok szervezője – eltérő közlés hiányában – nem a Neckermann, és nem a Neckermann által megbízott közreműködő partner, továbbá ezekre a programokra nem a Neckermann, hanem az adott szolgáltató szerződési, vállalási feltételei irányadók, és ezen programokért nem a Neckermann-t terheli a felelősség az utassal szemben, hanem azt a szolgáltatót, amelynek programjára az utas jelentkezett, befizetett. Utasaink maguk döntenek arról, hogy jelentkeznek-e az utazási szerződés és a részvételi díj részét nem képező, ezen kívüli fakultatív programra, és, hogy melyik programot és szolgáltatót választják.

A Neckermann az utazási irodákban és ahol helyi képviselő van jelen, ott a helyszínen is szívesen ad tájékoztatást az általa ismert fakultatív programlehetőségekről, és fakultatív programokra vonatkozó tájékoztatást megjelentet a honlapján és a kiadványaiban is. A Neckermann szívesen segít utasainak az ajánlott fakultatív programokra történő jelentkezésben is, amelyre általában a helyszínen, de egyes esetekben már akár az utazás megkezdését megelőzően, online is lehetőség van, mivel egyes fakultatív programszervező szolgáltatók már ilyen módon is kínálják, és elérhetővé teszik ajánlataikat.

Alkalmazkodva ehhez, az utasaink választási lehetőségeit bővítő, és kényelmét növelő újfajta fakultatív program foglalási formához, a Neckermann a honlapján keresztül elérhetővé teszi külföldi fakultatív program szolgáltatók honlapját, és kínálatát, melyen keresztül utasaink igényük szerint akár már az utazásuk megkezdését megelőzően is fakultatív programokat rendelhetnek meg az adott szolgáltatótól. Ezen szolgáltatók általában valamely világnyelven, jellemzően angol nyelven teszik közzé a fakultatív programok leírását, de egyes szolgáltatók a leírások, és információk egy részét magyar fordításban is közzéteszik.

A fenti tájékoztatást nem megismételve az online fakultatív program foglalási lehetőségek megjelenésére tekintettel külön is felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a Neckermann honlapjáról elérhető fakultatív programok oldalainak üzemeltetője nem a Neckermann, hanem az ott megjelölt üzemeltető, ezen programok megrendelése esetén utasaink nem a Neckermann-nal, és nem a Neckermann közreműködőjével kerülnek szerződéses kapcsolatba, hanem az adott fakultatív program oldalán és leírásában megjelölt szolgáltatóval, az utasok által teljesített befizetéseket az adott szolgáltató kapja, és ő felel az utasokkal szemben a megrendelt szolgáltatások teljesítéséért, és nem a Neckermann – abban az esetben is, ha a fakultatív program leírása, és/vagy az irányadó feltételek részben vagy egészben magyar nyelven is elérhető(k), és/vagy, ha az adott fakultatív program szolgáltató oldalán megjelenik bármely, a Neckermann-ra utaló kapcsolat, logó, vagy hirdetés jelölése.


FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2020 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk