Fakultatív kirándulások

A NUR TRAVEL általános szerződési feltételei szerint „1.4. A honlapon, illetve a kiadványokban található ún. fakultatív szolgáltatásokra (programokra) (a továbbiakban: fakultatív programok) vonatkozó leírások tájékoztató jellegűek A fakultatív programok nem képezik az utazási szerződés tárgyát, azok díját a részvételi díj nem tartalmazza. A fakultatív programok megrendelésére – eltérő tájékoztatás hiányában – csak az utazás helyszínén van lehetőség a teljesítés helyén irányadó legalacsonyabb résztvevőszám, és egyéb feltételek függvényében. A fakultatív programok a legalacsonyabb résztvevőszám el nem érése, vagy más, a teljesítéshez szükséges feltétel hiánya esetén elmaradhatnak. Az elmaradó fakultatív programra befizetett díj visszafizetésre kerül.”

A legtöbb célországban, és úti célon számos, főként helyi vállalkozás kínál különféle fakultatív kirándulásokat, programokat. Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a fakultatív programok szervezője – eltérő közlés hiányában – nem a NUR TRAVEL és nem egy általa megbízott közreműködő partner, továbbá ezekre a programokra nem a NUR TRAVEL, hanem az adott szolgáltató szerződési, vállalási feltételei irányadók, és ezen programokért nem a NUR TRAVEL-t terheli a felelősség az utassal szemben, hanem azt a szolgáltatót, amelynek programjára az utas jelentkezett, befizetett. Utasaink maguk döntenek arról, hogy jelentkeznek-e az utazási szerződés és a részvételi díj részét nem képező, ezen kívüli fakultatív programra, és hogy melyik programot és szolgáltatót választják.

A NUR TRAVEL az utazási irodákban és ahol helyi képviselő van jelen, ott a helyszínen is szívesen ad tájékoztatást az általa ismert fakultatív programlehetőségekről, és fakultatív programokra vonatkozó tájékoztatást megjelentet a honlapján és a kiadványaiban is. A NUR TRAVEL szívesen segít utasainak az ajánlott fakultatív programokra történő jelentkezésben is, amelyre általában a helyszínen, de egyes esetekben már akár az utazás megkezdését megelőzően, online is lehetőség van, mivel egyes fakultatív programszervező szolgáltatók már ilyen módon is kínálják, és elérhetővé teszik ajánlataikat.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk