Hasznos tudnivalók - Szállásfoglaláshoz

Hasznos tudnivalók az apartmanok foglalásánál

Az apartmanok leírásánál az adott apartmantípus maximális férőhely-kapacitását jelöljük, pl. F5F = apartman 5 fő részére (e meghatározásnál a 2 év alatti csecsemő is „teljes főnek“ számít). Kérjük, szállásválasztáskor vegyék figyelembe, hogy az apartmanok tulajdonosai nem engedélyezik további személyek jelenlétét az apartmanjaikban!

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem minden ágy normál ágy méretű (rövidebb és/vagy keskenyebb is lehet).

A stúdiók és apartmanok leírásánál a nappali/hálószoba illetve hasonló jelzés több funkciót ellátó egy légteret jelent. Többszobás (többlégterű) apartmanok esetében a leírásban szereplő szobák száma többnyire egy nappali/hálószobát és további hálószobákat jelent. Pl. háromszobás (háromlégterű) apartman foglalása esetén általában egy nappali/hálószoba és 2 külön hálószoba áll rendelkezésre.

A stúdiók és apartmanok leírásánál a tűzhely vagy főzőlap (amennyiben külön jelzés nem utal rá) nem rendelkezik sütővel. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a konyhák felszereltsége általában nem hasonlítható össze az otthon megszokottéval.

A megadott négyzetméteradatok hozzávetőleges nagyságot jelölnek, a terasz és balkon meghatározása (azok nagysága miatt) országonként különböző. A leírások után pontos információkat találnak arról, hogy a bérleti díj mit tartalmaz, és mely költségek fizetendők a helyszínen. Elkülönítettük a „Bérleti díj tartalmazza“, „A helyszínen fizetendő“ valamint az „Ajánlatos magunkkal vinni“ rovatokat, a pótágyazási lehetőségeket „1 pótágy” és annak a helyszínen fizetendő árát valamint az érkezés és elutazás (a szállás elfoglalásának és elhagyásának) időpontját is.

Kérjük, hogy későbbi érkezés esetén feltétlenül informálják a kulcsátadó helyet!

Az üdülőhelyi díjak mértékénél a kiadvány nyomtatásának időpontjában érvényes adatokat vettük figyelembe.

1 pótágy = általában gyerekeknek ajánlott heverő vagy ágy, ami keskenyebb és rövidebb egy átlagos ágynál, és nem nyújtja egy normál ágy kényelmét. Egyes apartmanokban felnőttek részére is igénybe vehető (lásd a leírásokban). Egy apartmanban akkor is csak 1 pótágyat lehet elhelyezni, ha a leírásban kivételesen az szerepel, hogy a max. létszámot túl szabad lépni!

Figyeljék leírásunkat, hol ajánlatos saját ágyneműhuzatot (ill. törölközőt, konyharuhát stb.) magunkkal vinni!

Üdülés apartmanban félpanziós ellátással: Ajánlataink között szerepelnek olyan apartmanok is, ahol megoldható a félpanziós ellátás külön kód foglalásával. Az erre vonatkozó információt a szállásleírásban találják meg. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az extra ellátást csak a tartózkodás teljes időszakára és csak valamennyi, a foglalásban szereplő összes személy részére lehet lefoglalni!

Az apartmanok tulajdonosai maximálisan megbíznak a vendégekben. Kérjük, hogy ha az elutazás utáni takarítást biztosítjuk Önöknek, akkor se hagyjanak maguk után mosatlan edényt és evőeszközt!

Nyílt szó - Kérjük, vegyék figyelembe az alábbi általános tudnivalókat:

Kérjük, saját nyugalmuk érdekében az ideális szálláshely mellett körültekintően válasszák ki biztosításukat is, mely kár esetén széleskörű asszisztenciát nyújt (pl. egy külföldön szükségessé váló orvosi ellátás esetén)!

Probléma esetén (pl. orvosi ellátás szükségessége) forduljanak bizalommal a szállodák recepciójához!

Elő- illetve utószezonban bizonyos létesítmények (pl. egyes éttermek, szórakozási lehetőségek vagy síliftek) nem mindig üzemelnek teljes mértékben.

Egyes szállodákban és apartmanokban elő/utószezonban tartózkodhatnak ifjúsági csoportok is. ¬Kérjük, legyenek tekintettel arra, hogy a kiadványban szereplő szálláshelyeket más utazásszervezők is kínálhatják, ezért a leírásokban feltüntetett „ifjúsági csoportok foglalása nem lehetséges” kiírás nem zárja ki az adott szállodában/apartmanban más utazásszervező által foglalt ifjúsági csoportok jelenlétét.

A főszezonban előfordulhat, hogy a hirtelen megnövekedett igények miatt az áram- és vízellátásban esetlegesen gondok merülnek fel.

Az üdülőhelyek infrastruktúrája folyamatosan fejlődik. Építkezések illetve felújítási munkálatok bármelyik településen előfordulhatnak, melyről nem minden esetben tájékoztatják az utazásszervezőket illetve a szomszédos szállodákat/apartmanházakat. Az építkezés zaja alkalmanként megzavarhatja a nyugalmat.

Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy egy-egy nagyobb (pl. ünnepi) turnusváltáskor a szaunák ill. wellness-részlegek karbantartás vagy takarítás miatt zárva tartanak.

A szaunák és wellness-részlegek 13 év alatti gyermekek számára gyakran nem látogathatók.

A szállodák/vendéglátó egységek által szervezett különböző esti zenés/élőzenés/szórakoztató programok többnyire nyitott teraszokon/bárokban zajlanak kb. éjfélig, melyek zaja esetenként zavarhatja pihenésüket.

A szállodák/panziók/apartmanok gyakran különböző sportolási lehetőséget is ingyenesen kínálnak a vendégeknek. Időnként előfordulhat, hogy a sporteszközök nem állnak elegendő számban rendelkezésre. Ilyen esetben türelmüket és megértésüket kérjük.

A szállodai szobákat általában csak kb. 14.00 és 15.00 óra körül, míg az apartmanokat az érkezés napján a leírásban meghatározott időpontban lehet elfoglalni. Késői érkezés (pl. 18.00 óra után) esetén kérjük, hogy feltétlenül informálják a kulcsátadó helyet (telefonszám az úti okmányokban)! Ellenkező esetben előfordulhat, hogy igény esetén értékesítik a szobákat/apartmanokat.

A szobabeosztás a lefoglalt szobatípuson belül mindig a szálloda/panzió/apartmanház részéről történik, erre vonatkozóan nekünk, mint utazásszervezőnek nincs befolyásunk (a kívánságokat szívesen továbbítjuk a szállodák/panziók/apartmanház felé, de ezek teljesítéséért garanciát nem tudunk vállalni).

Szállás példa: A szállodák leírása mellett található „szállás példa” fotók tájékoztató jellegűek, általában egy standard vagy az ajánlataink között szereplő másik szobát ábrázolnak (néhány esetben konkrétan utalunk a szoba típusára is). A foglalható szobák pontos adottságaira a szöveges leírás az irányadó, és azok a helyszínen a fekvés, a méret, a berendezés tekintetében egyaránt eltérhetnek a képen látható szobáétól.

Egyes esetekben - különösen a régebbi építésű szálláshelyeknél - a normál ágyak hossza max. 190 cm.

A pótágyakkal ellátott szobák általában nem nyújtják egy normál szoba kényelmét!

A pótágy, kanapé és a kihúzható ágy (szekrényágy) nem nyújtja egy normális méretű ágy kényelmét (keskenyebbek és rövidebbek (kisebb, mint 190cm), mint a normál ágyak - ezeket gyermekek számára ajánljuk.

A 3 ágyas/4 ágyas szobák többnyire kétágyas szobát jelentenek 1 illetve 2 pótággyal, így általában nem nyújtják 3 vagy 4 felnőtt vendég számára a normál szoba kényelmét, azokat kisgyermekes családok számára ajánljuk.

A Családi szobák általában kétágyas szobát jelentenek pótágyakkal (melyek szálláshelytől függően lehetnek: kanapé/kihúzható kanapé/dupla, kihúzható kanapé/fotelágy/szekrényágy illetve emeletes ágy. Ezeket a szobákat kizárólag 2 felnőtt és 2 gyermek részére ajánljuk. Nem alkalmasak 3 felnőtt és 1 gyermek, vagy 4 felnőtt kényelmes elhelyezésére abban az esetben sem, ha felső korhatár nélküli kedvezménnyel kínáljuk.

Apartman foglalása esetén a maximális létszámot általában 2 év alatti csecsemő hozzáfoglalásával sem lehet túllépni. Pontos információ - a lehetőségről és a pótágy helyszínen fizetendő költségeiről - az apartmanok leírásában, az „1 pótágy” címszó alatt található.

Szállodai szobák foglalása esetén is előfordulhat, hogy a szobákban megadott maximális létszám még egy 2 év alatti csecsemővel sem léphető túl. Erre vonatkozó információt a „Fontos foglalási információ” rovatban találhatnak.

Egyes szálláshelyek leírásánál a maximális férőhely-kapacitás mellett a szállástulajdonos kérésének megfelelően azt is jelöljük, hogy a szálláshely hány felnőtt és hány gyermek (adott maximális életkorral vagy testmagassággal) elhelyezésére alkalmas. Kérjük, a kikötéseket minden esetben vegyék figyelembe! A leírásban szereplő feltételektől eltérő foglalás esetén a következmények (pl. esetleges többletköltségek a helyszínen) az utast terhelik.

Az áramkimaradások elkerülésének érdekében kérjük, hogy egyszerre ne használjanak több elektromos eszközt (általában 3 KW/apartman a terhelhetőség)!

Tóra néző illetve tó oldalán lévő szobák esetén a közvetlen tóra való kilátást egyes esetekben természeti vagy építészeti képződmények akadályozhatják.

A „tó oldalán” megjelölés nem jelent tóra néző szobát, csak azt, hogy a szoba az épület tó felőli részében helyezkedik el.

Bizonyos szállodákban Joker-szobákat is ajánlunk. Ahol ezt a jelzést látják, mi garantáljuk Önöknek a szállást a kiválasztott szálláshelyen, viszont a szobatípus kiválasztásának jogát fenntartjuk. A szoba fekvése, felszereltsége és nagysága eltérhet a standard szobatípusokétól. Így Ön akár 20%-ot is megtakaríthat! Ezek a szobatípusok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Háziállatot csak abban az esetben lehet magunkkal vinni, ha ez a leírásban szerepel, és annak előzetes lejelentése az utazási irodában megtörtént. Minden szálláshelyünkre érvényes, ahol ez megengedett: csak 1 háziállat vihető! Előfordulhat, hogy a háziállatokat az étterembe, a közös helyiségekbe és a wellness-részlegekbe nem vihetjük be. A háziállatok külföldre való kivitelének feltételeiről kérje állatorvosa tanácsát!

Amennyiben Önök egy olyan szálláshelyet választottak, amelybe cégünk szerződése szerint nem vihető háziállat, az nem zárja ki, hogy a szálloda vagy apartman közvetlenül mégis fogadhat háziállattal érkező vendégeket.

A szálloda fekvésénél a főbejárat illetve a központi épület és a sílift vagy sípálya illetve a település központjának hozzávetőleges távolságát tüntetjük fel.

A leírásokban említett parkolókban/mélygarázsokban előfordulhat (a szálloda telítettségétől függően), hogy csak korlátozott számban állnak parkolóhelyek rendelkezésre, ezért nem tudjuk garantálni a parkolóhelyeket. Azoknál a szállodáknál/apartmanoknál, amelyeknél saját parkoló van, szobánként/apartmanonként csak 1 parkolóhely vehető igénybe.

A büférendszerű étkezés választéka és minősége a szálloda kategóriájától és a helyi szokásoktól függ. Elő- és utószezonban egyes esetekben a büférendszerben történő étkezést menüválasztásos helyettesítheti. Figyelem! Az ételeket az étteremből nem szabad kivinni.

Egy foglaláson belül csak azonos ellátás foglalható! Félpanziós foglalás esetén a vendégek az érkezés napján vacsorát az elutazás napján reggelit kapnak. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a főétkezéseket több turnusban bonyolítják le, előre meghatározott időpontokban.

A fél- illetve teljes panziós és az ALL INCLUSIVE ellátás ellenkező jelzés hiányában a megérkezés napján vacsorával kezdődik, és a hazautazás napján reggelivel zárul. Az ALL INCLUSIVE szállodákban a vendégek egy karszalagot kapnak (melyet a tartózkodás ideje alatt állandóan hordaniuk kell), amely feljogosítja őket az ingyenes szolgáltatások igénybevételére.

A helyi törvények értelmében a szállodák területén lévő éttermekben/bárokban 18 év alatti fiataloknak nem szolgálnak fel alkoholt (All Inclusive ellátás esetén sem)!

A legtöbb szálláshelyen a vacsoránál az alkalomhoz illő ruházat ajánlott (férfiaknak hosszúnadrág).

Animációs programok gyermekek számára: (általában magyar nyelvű nincs) egyes szállodáknál csak megfelelő létszám esetén és nem minden nap szolgáltatják.

Az „EXTRÁK” rovatban szereplő extra szolgáltatások (pl. kedvezmény a síkölcsönzőben, kirándulások vagy egyéb programok) lebonyolításáért minden felelősség a helyi szolgáltatót ( szálláshely, idegenforgalmi hivatal, egyéb programszervező stb.) terheli. A kínálatunkban szereplő szálláshelyek nagy részénél bizonyos kedvezményeket tartalmazó kártyát (pl. Murtal-kártya) is igénybe vehetnek vendégeink. Az általunk közölt szolgáltatások sora a kiadvány nyomtatásának időpontjában rendelkezésre álló adatokat tartalmazza. Kérjük, hogy a kártya átvételekor informálódjanak a pontos kedvezményekről! Az extra szolgáltatások igénybevételére vonatkozóan további pontos információk a helyszínen, kérjük, hogy a megérkezésük után informálódjanak a recepción!

Előfoglalási kedvezmény, extrák, ajándékkuponok: Egyes szálláshelyeknél bizonyos értékű étel-, ital- vagy wellness-vouchert kapnak vendégeink, illetve különböző kedvezményekben (pl. 10%) részesülnek az italfogyasztásnál és wellness-szolgáltatások igénybevétele esetén. Az ilyen típusú kedvezmények csak a helyszínen és csak a megnevezett szolgáltatásra használhatók fel (készpénzre nem válthatók át)! Az extra szolgáltatásokra szóló vouchereket/belépőket a helyszínen, a recepción történt egyeztetés után lehet átvenni.

A síbérlet inclusive, kedvezményes síbérlet rovatban feltüntetett időszakokban a részvételi díj már tartalmazza a síbérlet árát/kedvezményes síbérlet vásárolható a helyszínen. Az ingyenes síbérlet/kedvezményes síbérlet ajánlat csak a szállásleírásban feltüntetett síterületre és időpontokra vonatkozik.

Az ausztriai és olaszországi síterepeken a 14 év alatti gyerekeknek a bukósisak használata kötelező.

Egyágyas szoba felár nélkül kedvezményünk a legtöbb esetben nem kombinálható az 1 felnőtt + 1-2 gyermek típusú családi kedvezményekkel.

Az üdülőhelyi díjakra vonatkozó információk a kiadvány nyomtatásának időpontjában érvényes adatok alapján készültek. Olaszország szinte minden régiójában 2015-től új üdülőhelyi díjat vezettek be, mely a helyszínen fizetendő.

Olaszország egyes szálláshelyeit olasz lakóhellyel rendelkező állampolgárok nem foglalhatják.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy részvételi díjaink nem tartalmazzák a helyszínen igénybe vehető egyéb szolgáltatások (pl. szobatelefon, internet, minibár stb.) költségeit. További extra szolgáltatások árai (pl. szolárium, masszázs, stb.) csak tájékoztató jellegű adatok, melyek a kiadvány készítésekor ismert összegeket tartalmazzák.

Utazás előtt kérjük, ellenőrizzék útlevelük/személyi igazolványuk érvényességét, tájékozódjanak irodáinkban és a követségeken a beutazáshoz szükséges szabályokról (pl. meddig kell az útlevélnek/személyi igazolványnak a visszautazástól számítva érvényesnek lennie, szükséges-e készpénz igazolása a belépéskor stb.)! Magyar állampolgárok az Európai Unió tagországaiba új típusú, érvényes személyi igazolvánnyal (plasztikkártya) is utazhatnak, útlevél nélkül (további pontos információk: EU-infovonal (1) 336-5600. Személyi igazolvánnyal nem rendelkező, kiskorú, magyar állampolgárok (tehát a 14. életév betöltése előtt) továbbra is csak önálló, érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre. Külföldi állampolgárok esetében további információ a követségeken.

Autópálya-használat: Az aktuális autópálya-használati díjakról kérjük, hogy indulás előtt érdeklődjenek a Magyar Autóklubnál, vagy tájékozódjanak az interneten! Az általunk ajánlott országokban az autópályákon csak autópályadíj helyszíni megfizetése ellenében autózhatunk, vagy az előre megváltott igazolószelvénnyel rendelkező autók közlekedhetnek. Az erre vonatkozó szelvényeket a határon illetve a benzinkutaknál lehet megvásárolni.

Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Franciaországban és Olaszországban nappal is kötelező a fényszóró használata illetve probléma esetére legalább 1 láthatósági mellénnyel (Olaszországban 2) kell rendelkeznie az autó vezetőjének.

Az általunk adott útvonaljavaslat csak tájékoztató jellegű. Nem tartalmazza az utazás során felmerülő autópályadíjakat vagy egyéb költségeket, és nem veszi figyelembe például az időjárási viszonyok miatt esetlegesen lezárt útszakaszokat. Kérjük, hogy útitervüket a szálláshelyig térkép, internetes útvonaltervező illetve GPS segítségével állítsák össze, hogy már a közlekedés is az Önök legfontosabb szempontjai szerint (pl. legrövidebb vagy leggyorsabb útvonal illetve leghosszabb autópályaszakaszok) történjen!

Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális hóviszonyokról (az időjárás miatt időszakosan üzemelő útszakaszok járhatóságáról) az interneten! Minden esetben ajánljuk a téli felszerelés (hólánc) beszerzését, mely számos település megközelítéséhez kötelező.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk