Portugália - Algarve


Algarve mediterrán éghajlata, aranyló homokos strandjai, vakító tengeröblei és sziklákkal szabdalt tengerpartja valóban feledhetetlen élményt nyújtanak. Központi városa Faro, a nyüzsgő, forgalmas de bájos település, amely jelentős múltat tudhat maga mögött. A várost a tengertől óriási homokpadok füzére védelmezi. A Farótól nyugatra elterülő partszakasz mindenestől a turistáké, köszönhetően az itt elnyúló festőien szép strandoknak. Albufeira valamikor kis halászfalu volt, napjainkra éjszakai élettől hangos turistaközponttá avanzsált.

Napimádóknak:

Lenyűgöző homokos tengerparti szakaszok találhatóak a térségben. A családbarát evezésektől a vízi sportokon át a teljes kikapcsolódásig, itt mindenki megtalálja a számára megfelelő strandot.

Az állatok szerelmeseinek:

Tekintse meg a tenger sokszínű élővilágát a Zoomarine-ban, látogasson el egy delfinfelfedező hajótúrára és vegyen részt egy madármegfigyelő természettúrán.

Családoknak:

Építsen homokdűnéket a tengerparton, szórakozzon egy izgalmas vízi vidámparkban és látogasson el Lagos gyermekbarát állatkertjébe.

Látnivalók Algarve - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a portugál.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: -1 óra eltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Az algarvei üdülések nyáron a legideálisabbak, amikor a hőmérséklet mérsékelt, 24-28 Celsius fok közötti. A tengerpart kedvelői júliusra és augusztusra időzítik a pihenésüket. Esténként a hőmérséklet ritkán esik 20 Celsius fok alá. Tavasszal az időjárás kicsit hűvösebb és néha esős. Az ősz és a tél csapadékosabb évszak, de az időjárás még mindig kellemes, a hőmérséklet ritkán esik 15 Celsius fok alá. Az egész éves meleg időjárásnak köszönhetően az év bármely időszakában érdemes ideutazni.

Közlekedés:

Autóbérlés: A legjobb módja, ha egyedül, a saját tempójában szeretné felfedezni a szigetet. Béreljen autót miután landolt Faro repülőterén és haladjon végig a tengerpart mentén vagy csodálja meg a hangulatos kis városok és falvak hófehérre meszelt házait.

Taxi: Foglalja le előre vagy csak szálljon taxiba egy taxiállomáson és utazzon el a közeli üdülőfalvakba, városokba és a látnivalókhoz. Néhány taxi tarifája éjféltől reggel 6 óráig megemelkedik és a csomagokért is külön díjat számítanak fel.

Főbb események:

Karnevál: Februárban irány Loulé, ahol megnézheti az összes lenyűgöző látnivalót Portugália egyik legrégebbi fesztiválján. Színesen feldíszített kocsik és extravagáns jelmezű táncosok vonulnak fel. Megállás nélküli zene, fantasztikus ételek és rengeteg tánc várja a turistákat.

A homokvárak kedvelőinek: Látogasson el Pérába és nézze meg a FIESA Nemzetközi Homok-szoborfesztiválon a homokból faragott művészeti alkotásokat. A világ legnagyobb homokszobor fesztiváljához több mint 30 ezer tonna homokot használnak fel minden évben. A fesztiválon külön gyerekrésszel várják a legkisebbeket, ahol ők is megalkothatják a saját mesterműveiket.

A történelem rajongóinak: Augusztusban menjen vissza az időben és élje át milyen volt az élet a középkorban, Castro Marim középkori fesztiválján. Látogasson el Silvesbe, ahol középkori lovagi tornákat nézhet, és gyermek történetmesélőkkel találkozhat.

Gasztronómiai fesztivál: Ne hagyja ki a tenger gyümölcsei fesztivált Olháóban vagy a szardínia fesztivált Portimáóban, mindkettőt augusztusban rendezik. A legtöbb partmenti kis város is ünnepli a saját szardínia fesztiválját, de a legjobb és a leghíresebb a portimáói. Látogatók ezrei keresik fel a halászfalut a hagyományos sült szardínia miatt. Tűzijátékok és élő zene szórakoztatja a finomságok kedvelőit.

Üdülőhelyek:

Algarve legnépszerűbb nyaralóhelye Albufeira, amely Portugália déli partjának központjában található. Minden korosztály kedveli a hosszan elnyúló homokos tengerpartjait, valamint a boltok, bárok és éttermek sokaságát. Innen mindössze 15 km-re nyugatra fekszik az élettel teli Armacao de Pera üdülőhely. Sétáljon végig a nyüzsgő sétányon, mielőtt betérne egy hideg italra az egyik bárba. Az ősi halászváros Lagos, Algarve délnyugati részén található. Fedezze fel a középkori város falait, és vigyen haza néhány kézműves kerámiát.

Albufeira: Eredetileg egy halászfalu, de mára Algarve egyik legnagyobb és legnépszerűbb üdülőhelyévé nőtte ki magát, a nyüzsgő éjszakai életének és homokos tengerpartjainak köszönhetően. Gyönyörű macskaköves óvárosa gyalogosan is felfedezhető, tekintse meg a 16. századi templomokat és az ereklyékkel teli múzeumokat. A népszerű szórakoztató park, a Zoomarine, teszi Algarve egyik legjobb családbarát üdülőhelyévé. Pihenjen a Praia da Galé gyönyörű tengerpartján, vagy fedezze fel a környező dombokat és a narancssárga ligeteket.

Lagos: : Az egyik legszebb üdülőhely Algarve-ban, egy ősi halász város, amely a középkori épületeiről híres. A város központját hagyományos, fehérre meszelt épületek és keskeny sikátorok díszítik, míg a modern és elegáns kikötőben rengeteg üzlet, bár és étterem található. Naplemente után sem áll meg az élet, az idilli homokos strandokon kívül pezsgő éjszakai élet várja a turistákat. Fedezze fel Praia de Dona Ana és Porto de Mós eldugott öbleit és barlangjait.

Carvoeiro: A tengerparti sziklákra épült hagyományos fehérre meszelt épületek és a kis öböl a homokos strandjával teszik egyedivé a városkát. Carvoeiro mindössze fél órányi autóútra fekszik Lagos városától. Régen egy csendes halászfalu volt, ma már egy népszerű üdülőhely és számos üzlet, bár és étterem található itt.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk