Bulgária - Aranypart

Hagyományos tengerparti üdülőhelyek és különleges természeti környezet mindenhol. Emiatt nem meglepetés, hogy Bulgária évről évre egyre kedveltebb desztináció. Ez a gyönyörű ország minden igényt kielégítő strandokkal, vízi sportolási lehetőségekkel és csodás tájakkal várja az idelátogatókat. Ha romantikus nyaralásra vágyik vagy a családjával kapcsolódna ki, akkor is megfelelő választás Bulgária.

A napsütés szerelmeseinek:

Élvezze a relaxáló úszást a Fekete-tengerben és a napozást Aranyparton.

A kultúra kedvelőinek:

Sétáljon Neszebár történelmi városában, ahol ne hagyja ki az V. századi templom megtekintését.

A termeszét kedvelőinek:

A végeláthatatlan tengerpart mellett erdők, hegyek, völgyek és vízesések várják az idelátogatókat. Keresse fel a Stranja Nemzeti Parkot, ahol felfedezheti Bulgária természeti szépségeit.

Látnivalók Bulgária - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a bolgár.

Pénznem: Az ország hivatalos pénzneme a Bolgár Leva (BGL).

Helyi idő: +1 óra eltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Bulgária tökéletes választás a nyaralás eltöltéséhez. A fekete-tengeri üdülőhelyeken az átlagos hőmérséklet nyáron kb. 28 Celsius fok. Ideális napozáshoz, úszáshoz és vízi sportolási lehetőségekhez egyaránt. A nyár folyamán a hőmérséklet tovább emelkedik. Tavasszal és ősszel mérsékeltebb a hőmérséklet, ezért ezt az időszakot kirándulásokhoz ajánljuk.

Látnivalók, Aranypart - www.neckermann.hu

Közlekedés:

Busz: A magánkézben lévő buszok választása nem terheli meg az ember pénztárcáját. Ezek a magasabb színvonalú buszok remek lehetőséget nyújtanak a környék felfedezéséhez.

Autóbérlés: Ha egyedül szeretné felfedezni a környéket, béreljen autót! Látogassa meg a számos rejtett városka egyikét, de vigyázzon, mert általában mindenhol cirill betűt használnak még a táblákon! Fogjon egy térképet és éljen át egy kalandos nyaralást Bulgáriában!

Vonat: Lenyűgöző látnivalókban lehet része, ha vonattal barangolja be az országot. Bulgária jó helyközi vonathálózattal rendelkezik.

Taxi: Könnyű taxikat találni és nagyon kedvezők a viteldíjak, de győződjön meg róla, hogy rendelkeznek a taxik mérőórákkal. Ha a sofőr nem beszél angolul, kérje meg a szállodát, hogy írja le az úti céljukat bolgárul.

Főbb események:

Húsvét: Az ortodox húsvét ideje alatt a családok templomba mennek és színes tojásokat keresnek húsvét vasárnap. Ezek a hagyományok adják a legnagyobb betekintést a helyiek életébe.

Várna: A történelmi hangulatú Várnában az egész nyári szezonban zenei, színházi és folklór programok várják az ideérkezőket a szabadtéri színpadon.

Folklór fesztivál: Az ősi városban, Veliko Tarnovóban rendezik meg minden évben a Folklór Fesztivált, ahova a világ minden tájáról érkeznek énekesek, táncosok és színészek.

„Rózsaszüret”: A szüretet széles körben megtartják, de Bulgáriában egyedülállóan „rózsaszüretet” tartanak minden év júniusában, Kazanlakban.

Látnivalók, Bulgária - www.neckermann.hu

Települések:

Mérföldnyi aranyhomokos tengerpart, számos szórakozási lehetőség és megannyi szálloda, ez mind jellemző Napospartra és Aranypartra egyaránt, és még ezenkívül is tartogat kikapcsolódési lehetőségeket: víziparkokat a gyermekeknek, egész éjjel nyitva tartó klubbokat a partik szerelmeseinek és csodás strandokat a pihenni vágyóknak. Innen a legegyszerűbb felfedezni a Fekete-tenger különböző városait: pl. a történelmi városokat: Burgaszt és Várnát vagy az ország fővárosát, Szófiát is.

Albena: Albena egy lenyűgöző üdülőhely a Fekete-tenger északi részén. Kb. 3,5 km hosszú és 150 m széles strandja kellemes fürdőzést ígér felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A gyönyörű parti sétányon hangulatos bárok és tavernák sorakoznak, és DJ-partikat is szerveznek. Albenában egy kisvasút is közlekedik, mely a központot és a város felső részét köti össze. Itt alapították meg az első strand-könyvtárat. A vendégek így nemcsak a napot és a szellőt élvezhetik, hanem egy érdekes könyvet is olvashatnak közben. A könyvek 15 különböző nyelven érhetők el a könyvtárban. A 2014-ben nyílt Aquapark Aqua Mania pedig felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára. Próbálja ki a 183 m hosszú „Mammut” vízi csúszdát vagy a 71 m hosszú Szabadesés csúszdát.

Aranypart: A Várnától kb. 15 km-re található kedvelt üdülőhely kb. 4 km hosszú és 50-100 m széles, aranyhomokos strandjáról kapta nevét. Az itt található vízforrások ásványi anyagokban gazdagok, ezért számos szállodában modern balneológiai központok várják a vendégeket. Kellemes kikapcsolódást kínál az Aquapolis Aquapark Várnától kb. 18 km-re. A különböző vízi és szárazföldi sportok kedvelői sem fognak csalódni.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk