Chalkidiki-félsziget

Görög vendégszeretet, mediterrán környezet, halászfalvak, antik kincsek és szép strandok – mindezt megtalálja Görögországban. A látogatóknak lehetőségük van felfedezni a modern kényelmet és az ősi emlékeket egyszerre. Kóstoljon helyi ételeket modern, fine-dining éttermekben vagy vegyüljön el a helyiek között és térjen be egy partmenti tavernába. Akár párban, akár családdal látogat el a szigetre, felejthetetlen élményekben lesz része! Ha a szabadba vágyik, barangoljon buja erdőkben, csodáljon vízeséseket, vegyen részt madárlesen vagy próbáljon ki különböző vízi sportokat.

Mint Poszeidon háromágú villája, úgy nyúlik ki a Chalkidiki-félsziget déli részén a 3 földnyelv az Égei-tengerbe. A középső földnyelvet, Sithoniát Poszeidon tengeri isten fiáról, Sithonról nevezték el. A félszigettől nyugatra fekszik az Olimposzi Riviéra több km hosszan elnyúló homokos strandja, mely igazi nyaralóparadicsom minden korosztály számára.

A strandok kedvelőinek:

Széles, aranysárga homokos strandok tiszta, sekély vízzel – tökéletes élmény kisgyermekes családok számára.

Aktív kikapcsolódást keresőknek:

Csodálja meg az Olümposz látványát, élvezze a vízi sportokat vagy látogasson el a közeli Thessalonikibe, Görögország második legnagyobb városába.

A gasztronómia kedvelőinek:

Próbálja ki a hagyományos görög konyhát a tengerparti tavernák egyikében, ahol helyileg termesztett zöldségeket és frissen fogott halat használnak fel.

Látnivalók Chalkidiki-félsziget - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a görög.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: +1 óra időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

A mediterrán éghajlatnak köszönhetően a napsütéses órák száma júniustól szeptemberig igen magas. Napközben, a legmelegebb időszakban érdemes árnyékos helyeken tartózkodni. Ha szeretné elkerülni a tömeget és nyugalomra vágyik, érdemes a szigetet késő tavasszal vagy kora ősszel meglátogatni.

Látnivalók, Chalkidiki-félsziget - www.neckermann.hu

Közlekedés:

Taxi: Könnyű taxit fogni a szigeten, hiszen több cég is rendelkezésre áll. A viteldíjról érdemes előre megállapodni.

Busz: A helyi, menetrendszerinti buszok minden faluban és városban közlekednek. Megfizethető módja az utazásnak, mely során felfedezhetjük a környék látnivalóit.

Települések:

Potidea: A várostól a félsziget ,,egyik ujjának" két széle csak 1 km-re fekszik és híresek haléttermei.

Siviri: Amfiteátrumában nyaranta Kassandra-fesztivált rendeznek.

Nea Moudania: Thessalonikitől 60 km-re, délre fekszik a Chalkidiki 2. legnagyobb városa. Hosszú homokos strandja mellett a különböző programjai miatt is kedvelt.

Gerakina: A Sithonia-félsziget ,,első két ujja” között fekszik, mely pínea erdőiről és olívaligeteiről is híres.

Possidi: Egy pici halászfalu, ahol tavernák és stílusos bárok sokasága, széles, kavicsos strand várja a nyaralókat. Fantasztikus klímával rendelkezik. A tenger és a sűrű borókafa erdők kombinációja ideális az allergiás megbetegedéssel küszködők számára.

Chanioti: Itt napnyugta után sem áll meg az élet. Az élénk hangulatot kávézók, bárok és tavernák biztosítják.

Kallithea: Nem közvetlenül a tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt, lépcsőkön érhető el, sziklás öbleit búvároknak ajánljuk.

Kriopigi: A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található.

Afithos: Kis terek, macskaköves utak és eredeti tavernák teszik különlegessé.

Psakoudia: Gyönyörű, homokos stranddal rendelkezik.

Nikiti: A kis festői falu közelében található Görögország egyik leghosszabb strandja.

Akti Ouranoupolis: Az Athos-félsziget bejáratánál fekszik.

Nei Pori és Paralia az Olimposzi Riviéra kedveltebb üdülőhelyei. A több kilométer hosszan elnyúló, homokos tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk