Spanyolország - Costa Brava


A napsütötte "Costas" Spanyolország top nyaraló desztinációi közé tartozik. A csillámló tengerpartok között különleges falvak, történelmi városok és vízi parkok rejtőznek, ahol az egész család jól érezheti magát. Természeti és kulturális attrakciók sokasága vár felfedezésre. Csak az Ön döntése, hogy mit hoz ki nyaralásából.

A strandok kedvelőinek:

Élvezze Ön is a mediterrán napsütést a tenger mentén. Tossa de Marban 2 kék zászlóval kitüntetett strand is található.

Családoknak:

Töltsenek el egy akciódús napot a Marineland Catalunyaban, Spanyolország legnagyobb delfináriumában vagy fedezzék fel a közeli városok egyikét, Barcelonát vagy Gironát.

Az éjszakai élet kedvelőinek:

Számos kávézó és bár található az üdülőhelyeken, de az igazi éjszakai életet Lloret de Mar diszkóiban és nightclubjaiban tapasztalhatja meg.

Látnivalók Costa Brava - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv főként a katalán és a spanyol. A turisták által látogatott helyeken angolul is beszélnek.

Pénznem: A régió hivatalos pénzneme az Euro (EUR).

Helyi idő: Nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Forró nyár és sok napsütés jellemzi a régiót, júliusban és augusztusban a hőmérséklet 30 Celsius fok is lehet. Júliustól szeptember végéig a tenger alkalmas fürdéshez. Télen a hőmérséklet napközben akár 13 Celsius fok is lehet.

Közlekedés:

Turista vonat: Costa Brava ismert turista vonatairól. Ideális közlekedési eszköz a strandokra való eljutáshoz vagy a város felfedezéséhez.

Busz: Gyors és költséghatékony módja a közlekedésnek. Busszal Barcelonába és Gironába is el tudunk jutni.

Autó: A kisgyermekes családoknak vagy Costa Brava felfedezéséhez jó ötlet autót bérelni. A nagyobb üdülőhelyeken és a repülőtéren találhatunk autókölcsönzőket.

Taxi: Jó választás lehet a repülőtérről vagy egy-egy késő esti buli után a szállodába eljutni. A viteldíjról érdemes előre megállapodni.

Főbb esemény:

Tűzijáték Fesztivál: Katalónia legnagyobb tűzijáték fesztiválja, mely július utolsó hetén kerül megrendezésre, 5 napon keresztül. Minden évben turisták tízezreit kápráztatják el.

Települések:

Rosas/St. Margarita: Gyönyörű öblében széles, hosszú, lassan mélyülő homokos strand várja a fürdőzőket.

Tossa de Mar: Kedvelt úti cél középkori városközponttal és homokos stranddal.

Lloret de Mar: Costa Brava éjszakai életének a központja: nyüzsgő bárok, klubbok és tengerparti helyek. Napközben a vízi sportok szerelmesei igazán jól érezhetik magukat.

Pineda de Mar: Hangulatos, csendes tengerparti üdülőhely tipikus városközponttal.

Calella: Szép tengerpart és kék zászlós strand nem messze Barcelonától. Ideális családoknak, barátoknak és pároknak egyaránt.

Malgrat de Mar: Fedezze fel a tradicionális piacokat, látogassa meg a PortAventura World-öt vagy töltsön egy estét a hangulatos bárok egyikében.

Érdekességek:

Girona: Fedezze fel káprázatos katedrálisát és középkori városrészét. Csodálja meg a Riu Onyar vizében tükröződő színes épületeket, valamint a város gótikus és román stílusú részeit.

Szereti a művészetet? Akkor igazi érdekesség lehet a "Portlligat Museum-House" Port Lligatban, mely egykor Salvador Dalí otthona és munkahelye volt. Ez a különleges épület nem sokkal Dalí halála után múzeummá alakult, ahol számos munkáját tekinthetjük meg.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk