Franciaország - Cote d'Azur

Ahol a tenger kékebb, mint az ég - a francia mediterrán partvidék bizonyos szakaszát jelöli, része a Provence-régiónak, valamint a Monacói Hercegségnek.

A gyönyörű Cote d’Azur vidéke mediterrán hangulatával, kulináris különlegességekkel kecsegtető éttermeivel és vásárlási lehetőségeivel minden utazni vágyó szívét megdobogtatja. Provence kulturális és természeti kincsekkel, hangulatos utcákkal, illatozó levendulaföldekkel és végtelen pipacsmezőkkel várja a nyaralókat. A természet és vízi sportok szerelmesei illetve a családok egyaránt izgalmas, élményekben gazdag nyaraláson vehetnek részt a Földközi-tenger hosszú homokos tengerpartjain. Hagyja, hogy a dél-francia vidék forró, mediterrán hangulata Önt is magával ragadja!

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a francia.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Észak felől hegykoszorú védi a hideg légtömegek ostromától. A tenger vizének hőmérséklete átlagosan 13 °C-os, télen mérsékli a hideget, nyáron pedig a kánikulát. A napsütésnek köszönhetően erős a párolgás.

Látnivalók Franciaország - www.neckermann.hu

Települések:

Saint-Tropez: Nagyon sok nemzetközi híresség kedvelt üdülőhelye. A legjobb homokos helyek a várostól délnyugatra találhatók.

Antibes: Az azúrpart kulturális központjaként is emlegetik, érdemes felfedezni az óvárost. Estefelé pedig élvezze a hangulatos éttermek egyikét.

Cannes: Az évente megrendezésre kerülő, világhírű filmfesztiválja mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt. Kikötője illetve butikok sokasága vár bebarangolásra.

Marseille: Franciaország legrégebbi és második legnagyobb városa, mely Európa egyik legvonzóbb és legfontosabb kikötővárosa is egyben.

Avignon: A Provence-régióban található, melynek Pont Saint Bénezet hídja tagja az UNESCO Világörökségi listának.

Nizza: Utazás egy csillogó városban. Kulturális értékekben gazdag város kavicsos stranddal.

Grimaud: A város 2 részből áll: a középkori Grimaud faluból és a tengerparti nyaraláshoz is alkalmas kikötővárosból. A szép utcácskák, 15-16. századi hangulatos házak és régi kőfalak mindenkit elvarázsolnak.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk