Egyiptom - Hurghada

Hurghada kozmopolita üdülőhelye a Vörös-tenger fővárosa. Álomszép strandok, türkízkék víz, nyüzsgő éjszakai klubok és világszínvonalú búvárkodási központok várják a turistákat. A színes korallzátonyok és a hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket biztosítanak kezdők és haladók számára egyaránt. Hurghada éttermei, bárjai és üzletei változatos kikapcsolódást nyújtanak egy strandolással vagy kirándulással töltött nap után.

Kalandok kedvelőinek:

Szálljon tevére, quadra vagy terepjáróba és vágtasson át a sivatagon, ahol megpillanthatja az ókori emlékeket is. Mit szólna egy Bedouin faluhoz vezető úthoz, amelyet egy ízletes, helyi ízekkel teli vacsora követ? Búvárkodjon és fedezze fel a Vörös-tenger lenyűgöző élővilágát.

Városlátogatóknak:

Tegyen egy nyugodt kirándulást a lakatlan Giftun-szigetre, dőljön hátra és pihenjen a fehér homokos tengerparton, mielőtt úszna vagy búvárkodna a kristálytiszta tengerben. Sétáljon, vagy fogjon taxit, és fedezze fel az óvárost, El Dahart.

Családoknak:

Mindenki élvezni fogja a túrát az üvegfenekű hajóval a lenyűgöző Vörös-tengeren, Hurghada környékén. Figyelje meg a delfineket, a teknősöket és az többi színes halat a tengerben. Élvezze a családi szórakozást Egyiptom legnagyobb vízi parkjában, a Makadi Water World-ben, a Vörös-tenger szívében.

Látnivalók Hurghada - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv az arab.

Pénznem: A hivatalos pénznem az egyiptomi font (E£).

Helyi idő: Nyáron -1 óra, télen nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Bármikorra is tervezi nyaralását garantált a tiszta ég és a napsütés. A tengerpart szerelmeseinek a legjobb választás a nyár, amikor a hőmérséklet 33 Celsius fok körüli és búvárkodni is tökéletesen lehet ebben az évszakban hiszen a víz ilyenkor eléri a kb. 28 Celsius fokot. A hűvösebb idő kedvelői inkább tavasszal vagy ősszel látogassanak ide, amikor 24-28 Celsius fok a várható hőmérséklet. Az eső esélye egész évben alacsony, januárban, a leghidegebb hónapban is ritkán esik a hőmérséklet 16 Celsius fok alá.

Látnivalók, Egyiptom - www.neckermann.hu

Közlekedés:

Minibusz: Minden üdülőhelynek jólműködő minibusz hálózata van a főbb nyaralóhelyek között, melyek rendszerint egy meghatározott útvonalon közlekednek, de nincsenek megállók, ha le szeretne szállni csak szóljon a sofőrnek.

Taxi: Az üdülőhelyek környékén könnyű taxit találni. Az utazás megkezdése előtt érdemes megállapodni a viteldíjról. Érdeklődjön a szálláshelyén a várható összegről.

Események:

Hobbi horgászoknak: A Hurghadai horgászversenyt minden évben februárban rendezik meg, ahova a világ összes tájáról érkeznek kalandvágyó horgászok.

Szabadtéri klubok: Júniustól ez a napsütötte üdülőhely az éjszakai élet központja. A nyári szórakozás a szabadtéri klubokkal és tengerparti bulikkal kezdődik, itt a csillagok alatt táncolhat akár napfelkeltéig.

Vizisportok: Októberben rendezik meg a Yacht Racing & Water Skiing fesztivált ahol a vitorlások és a vízi sport specialistái versenyeznek a Vörös-tengeren.

Vallási fesztiválok: Ramadan (a muzulmánok böjtjének szent hónapja, általában májusban vagy júniusban) nem lesz nagy hatással a nyaralására, mivel a turisták mentesülnek a korlátozások alól. Ramadan után az üdülőhelyek azonban zsúfoltak, amikor az egyiptomi családok az Eid ul-Fitr és az Eid ul-Adha ünneplésére mennek.

Látnivalók, Hurghada - www.neckermann.hu

Üdülőhelyek:

Hurghada: Egykor halászfalu volt, ahol ma már modern kikötő és számos elegáns üzlet és bár található. Élvezze a nyugodt nyaralást az érintetlen Soma-öbölben, ahol egy 18 lyukú golfpálya teszi lehetővé az exkluzív pihenést. Tegyen egy napos kirándulást Luxorba, Egyiptom egyik leghíresebb régészeti lelőhelyére, a Nílus partján található csendes kisvárosba, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Látogassa meg a rejtélyes Királyok Völgyét, és csodálja meg Hatsepszut fáraónő gyönyörű halotti templomát, valamint a Memnon Kolosszusokat. Hajókázzon el a Giftun szigetre, ahol lehetőség van sznorkelezni két gyönyörű korallzátonynál is a nyílt tengeren. Hurghada egy igazi eklektikus üdülőhely, ahol mindenki megtalálja a számítását.

Makadi Bay: Hurghadától kb 35 km-re délre található, homokos strandjával és halakkal teli korallzátonyaival ideális választás a pihenni vágyók és a vízi sportok kedvelői számára. Az öböl sekély vízű ezért családosok számára is ajánlott. Egy csendes új üdülőhely, ahol vízisportok, éttermek, éjszakai élet és a Souk Makadi bevásárlóközpont fényűző választéka található. Töltsön el egy napot Egyiptom legnagyobb vízi parkjában, a Makadi Water World-ben.

Safaga: A Vörös-tenger partján Hurghadától kb. 60 km-re délre fekszik. Az egykor apró kikötőváros mára az egyik legnagyobb vörös-tengeri turistaközponttá nőtt. A vízi sportok világhírű hazája és a csodálatos mélytengeri élővilága miatt a búvárkodás szerelmeseinek ajánlott leginkább. Fedezze fel a lenyűgöző zátonyokat és látogasson el a Mons Claudianushoz, ahol egy római fegyenctelep maradványai nyugszanak!

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk