Korfu

Homokos strandok, Görögország egyik legjobb éjszakai élettel teli sziget, csodás nyaralást ígér pároknak és a családoknak egyaránt. Az olajfaligetek, a ciprusfák és a vadvirágok között rejtett csodálatos üdülőhelyek, mint a Roda valamint barátságos szállodák és strandok várják az ide érkezőket. Élvezzük a sziget élénk színeit, miközben sétálunk Korfu macskaköves utcáin és csodáljuk a színekkel telített építészeti remekeket. A rózsaszín naplemente lenyűgöz minden turistát.

SIDARI:

Sidari Korfu egyik legnagyobb és legélénkebb üdülőhelye. A hosszú, homokos, lassan mélyülő strandja ideális gyermekes családoknak, a háttérben húzódó homoksziklák pedig romantikus séták otthonai.

KORFU VÁROS:

Korfui város (UNESCO Világörökség része) kulturális fénypontja a 15. század elején épült régi velencei erőd. Fedezze fel az alagutak, hidak és titkos folyosók labirintusát, és a csodás, panorámás kilátást a történelmi óvárosra. A klasszikus gyarmati stílusú építészet a sziget gazdag brit örökségét tükrözi.

Búvároknak:

Fedezzük fel a PADI oktatóival a víz mélységét, és nézzük meg a Jón-tenger igazi szépségét saját szemünkkel.

Természetjáróknak:

Fedezzük fel a mérföldeket átölelő zöld vidéket, miközben a sziget híres történelmi nevezetességeit is meglátogatjuk.

Látnivalók Korfu - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a görög.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: +1 óra időeltolódás.

Repülés: Korfu nemzetközi repülőterere Budapestről átlagosan 1 óra 30 perc alatt juthatunk el.

Időjárás és éghajlat:

A nyári hónapokban (júliusban és augusztusban) a nap folyamán a hőmérséklet átlagban 32 ° C és 18 ° C, naplemente után. A napsütéses órák száma 12, így elég meleg lesz ahhoz, hogy a teraszon vacsorázzunk. A kissé hűvösebb éghajlat érdekében tavasszal vagy ősszel érkezzünk, amikor az átlag hőmérséklet 20 ° C körüli. Télen a szigeten viszonylag enyhe, de novemberben vigyázzunk az esőre, ez az év legnedvesebb hónapja.

Látnivalók, Korfu - www.neckermann.hu

Közlekedés:

Autó-, motorbérlés: A szigetet könnyen felfedezhetjük akár robogóval akár bérautóval. A kikötőkben motorcsónak bérlésre is van lehetőség, sofőrrel egyaránt.

Helyi buszjáratok: Korfu buszvégállomásról az összes városba eljuthatunk, illetve a főbb strandokat és történelmi nevezetességeket is elérhetjük a sziget tömegközlekedési eszközeivel. A buszokra szinte bárhol felszálhatunk, szimplán intsük le az útszélén.

Kirándulások:

Ha készen állunk elhagyni a medence partot, felkészülhetünk egy nagy kalandra a szigeten. A lelkes felfedezők számára egy jeepszafari keretében juthatunk el a sziget legmagasabb pontjáig. A Pantokrator-hegy elérése előtt a sziget legrégebbi hegyvidéki falvain keresztül vezet az út ahol élvezhetjük a 4x4-es kényelmet. Innen panoráma kilátás nyílik Albánia és Olaszország szigeteire és partjaira, melyekre örökre emlékszünk majd. Európa egyik legnagyobb vízi parkja is Korfun található, mely remek családi kikapcsolódás 15 élményfürdővel, raftinggal és csúszdákkal ez az Aqualand.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk