Franciaország - Korzika

A Franciaországhoz tartozó Korzika szigete a Ligur-tengeren, nem messze az olasz partoktól és Szardínia szigetétől található. Bár zömében hegyvidékes a sziget, északi, valamint délkeleti, partvidéki sík területein találhatóak leglátogatottabb strandjai, ahol kristálytiszta a tengervíz és a lassan mélyülő víz családos nyaralásra is alkalmas. Fedezze fel a rejtett öblöket vagy a kilométer hosszú homokos strandokat.

Rengeteg szórakozási lehetőség vár minden korosztályt: strandröplabda, vitorlázás, búvárkodás, szörfözés, horgászat vagy csak lustálkodjon és pihenje ki magát a napsütést élvezve. A nagyobb izgalomra vágyókat lovaglás, hegymászás, mountainbike-ozás, raftingolás vagy kajakozás várja.

Ajaccio Napóleon szülővárosa, ahol megnézhetjük szülőházát vagy a sziget történetét bemutató Musée a Banderát, képzőművészeti emlékeit pedig a Palais Fesch gyűjti csokorba. Az UNESCO Világörökségi listájára is beválasztott Scandola Nemzeti park, mely csak hajóval vagy csónakkal érhető el, olyan barlangokat és sziklaformációkat rejt, amelyeket érdemes megtekinteni. A bonifaciói óváros, mely Citadella néven is ismert, egy erődített fallal körülvett történelmi városrész, ahova meredek lépcsők vezetnek fel a kikötőből. Az időszámításunk előtt 2000 körül épült Casteddu d’Araghju ősi erődítményének tornyából lélegzetelállító látvány nyílik a Porto Vecchio-i öbölre. A természetjárók figyelmét a sziget szívében lévő Corte városa és a Restonica-szoros keltheti fel, ahol 2.000 méteres hegyek, szelídgesztenye- és fenyőerdőkkel szegélyezett folyóvölgyek, kellemes tisztások és kristálytiszta vizű patakok között túrázhatnak.

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a korzikai nyelv.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

A mediterrán éghajlat érvényesül. A tavasz már februárban elkezdődik. Nyáron a tengerparton a hőmérséklet mediterrán, azonban a sziget belsejében a szárazság a jellemző. Az ősz hosszú és kellemes.

Látnivalók Franciaország - www.neckermann.hu

Települések:

Algajola: Érdemes egy sétát tenni a tengerpart mentén, ahol még mindig láthatóak az erőd részei, melyet a 16. század elején építettek.

Porticcio: Tengerparti üdülőhely éttermekkel és üzletekkel Korzika délnyugati partján, Ajaccio városától délkeletre fekszik.

Porto Vecchio: Finomhomokos strandok és partszakaszok garantálják a pihenést. Fedezze fel a város szívében található fellegvárat és annak erődfalát vagy kiránduljon az Ospedalen, ahol a fenyőerdő, tavak és vízesések nyűgözik majd le.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk