Kos

A görög Kos sziget minden évben vonzza a vitorlázókat és a nyaralókat, hogy megtapasztalják csodálatos tengerpartját. Az év 300 napján, szikrázó napsütéssel várja Kos szigete a tengerparti üdülésre érkezőket. A sziget homokos strandjai tökéletes környezetet biztosítanak a pihenésre és a sziget felfedezésére. Kos ideális választás a családok számára, akik a gyermekek szórakoztatására keresnek üdülőhelyet, illetve a főváros éjszakai élete vonzó lehet a fiatal szórakozni vágyó vendégeknek.

KEFALOS:

Kefalos két részre oszlik. A part mentén egy hosszú, fehér-arany homokos öböl található, melyet tengerparti éttermek szegélyeznek és vízisportközpontok várják az adrenalin szerelmeseit. Másik oldalon egy csodálatos óváros, tele görög varázslattal és történelmi épületekkel.

PSALIDI:

A Psalidi egy csendes és nyugodt üdülőhely, amely Kos városától mindössze öt perces buszútra fekszik. Számos étterem és vízisportolási lehetőség várja a kikapcsolódókat.

KOS VÁROS:

Kos napsütötte északi partján fekvő Lambi és Tigaki tengerparti üdülőhelyek. Lambi sétatávolságra fekszik a kozmopolita sziget fővárosától, Kos városától. A békés helyen családoknak és fiatalok is mindent elérhetnek, és élvezhetik a főváros látványosságait. A fővárostól 20 perces busz útra fekszik Tigaki, a fényes, fehér homokos strandjairól híres üdülőhely. A déli parton fekvő Kardamena a legjobb választás a hosszú strandolásra.

Látnivalók Kos - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a görög.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Koson egy órával előrre kell állítani óráinkat

Repülés: Kos nemzetközi repülőterére Budapestről átlagosan 2 óra 15 perc alatt juthatunk el.

Időjárás és éghajlat:

Évente 300 napon keresztül élvezhetjük a napsütést. A meleg időjárás garantált, amikor rodoszi nyaralásunkat foglaljuk le. A tenger hőmérséklete novemberben is 20° C marad. A nyári csúcs hőmérséklet idején is kellemes a strandolás a parti területeken köszönhetően az északi széljárásnak.

Látnivalók, Kos - www.neckermann.hu

A strandok kedvelőinek:

Töltsünk napokat idilli görög strandokon, ahol a homok olyan, mint az arany púder és a nap mindig ragyog.

Éjszakai élet kedvelőinek:

A kardamenai bárok utcája egyike Kos éjszakai szórakozóhelyeinek, ahol a legmenőbb klubok, bárok és szórakozóhelyek találhatók.

Családoknak:

Vigyük el az egész családot, a sziget körül vitorlázni, vagy látogassunk el a helyi vízi vidámparkba, ahol csúszdapark és pihentető wellness-részleg várja a vendégeket.

Autóbérlés:

Pár napra béreljünk autót, így egyszerűen felfedezhetjük a sziget látnivalóit a fővárostól egészen Kardamenaig.

Helyi buszjáratok:

Kos városban találjuk a helyi tömegközlekedés központját. innen a sziget minden csücskébe eljuthatunk jutányos árakon. Az üdülőhelyeken sem kell pár száz méternél többet sétálnunk a szálláshelyünkről, hogy elérjünk egy helyi buszmegállót.

Események:

Bor fesztivál: augusztus elején, Mastichari falvában, Kos északnyugati részén tartanak egy borfesztivált. Hagyomány őrző borkóstoló, szigorúan helyben készült borokat kínálnak és görög táncokkal szórakoztatják a rendezvényre érkezőket.

Hippocratia fesztivál: A sziget legnagyobb eseménye a Kos Hippocratia Fesztivál. A fesztivál július és szeptember között egész nyáron tart, Hippokrates tiszteletére, és számos művészeti kiállítást, előadást és koncertet mutat be Görögország hosszú és lenyűgöző történelmének ünneplésével.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk