Kréta

Amikor krétai nyaralásra gondolunk, fehér lágy homok, tiszta vizek és lenyűgöző naplementék jutnak eszünkbe. Végtére is, ez a görög sziget (amely a legnagyobb az összes közül) a gyönyörű strandok otthona, ahol a párok és a családok egyaránt élvezhetik a mediterrán napsütést. A strandokon túl is sok a felfedezni való. Először is a fennmaradt 4000 éves civilizáció, a világszínvonalú régészeti lelőhelyek melyekért érdemes egy autót bérelni, hogy személyesen nézzük meg őket. Ha nem a minotaurusz keresése a fő célunk, megtapasztalhatjuk a helyiek vendégszeretetét és hagyományait. Mindig segítőkészek néhány pazar tippel, a sziget legjobb strandjairól és legszebb falvairól, nincs más dolgunk csak kérdezni Tőlük.

ELOUNDA:

Kis üdülőhely, rengeteg történelemmel és látnivalóval, beleértve a Spinalonga-szigetet is. A kikötő és a falu nyüzsgő főtere körül rengeteg bár és étterem található.

MALIA:

Kréta party központja, a klubélet legnagyobb előadóival és különleges hajós bulikkal, továbbá hat arany minősítésű strandot is kínál a település a napközbeni pihenésre.

SISSI:

Csendes és festői üdülőhely homokos stranddal, jó kiinduló pont a sziget felfedezésére. Éttermek széles választéka kiváló tengeri ételekkel, több üzlet és színes éjszakai élet.

Látnivalók Kréta - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a görög.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Krétán egy órával előrre kell állítani óráinkat

Repülés: Heraklion és Chania nemzetközi repülőtereire Budapestről átlagosan 2 óra 15 perc alatt juthatunk el.

Időjárás és éghajlat:

Kréta időjárása régiónként változik. A part menti üdülőhelyek 40 ° C-ig terjedő nyári hőmérsékletet élveznek, míg a középső területeken hűvösebb, 20 ° C körüli hőmérséklet tapasztalható. A tavaszi és az őszi szezon is enyhe, sok esetben nyárias, ezért érdemes foglalni erre az időszakra is, ha szeretnénk várost nézni vagy kirándulni. Télen a hőmérsékletek a part menti régiókban 17 ° C-os, a hegyvidéken akár havas csúcsokkal is találkozhatunk.

Látnivalók, Kréta - www.neckermann.hu

A strandok kedvelőinek:

A sziget fő vonzerője lenyűgöző strandjaiban rejlik. Több, mint 650 km-es partszakasz várja a fürdőzőket Chaniától, Heraklionon át egészen Agios Nikolasig.

Aktív kikapcsolodást keresőknek:

Imádni fogják Spinalonga apró szigetét, ahol lehetőség nyílik a falusi romok felfedezéséhez. Egy kis sziklamászás a szabadban, a látványos Fehér Hegyeken ideális kikapcsolódás a kirándulóknak.

A történelem szerelmeseinek:

Utazzunk vissza a bronz korig a Knossos palaotában, vagy élvezzük a velencei építészet remekeit Rethymnon városában, mindezt egy helyen Kréta szigetén.

Autóbérlés:

Kréta a legnagyobb görög sziget, hatalmas távolságokkal így javasolt az autóbérlés amennyiben fel akarjuk fedezni a szigetet Chaniatól Agios Nikolasig.

Helyi buszjáratok:

Heraklion buszvégállomásról az összes városba eljuthatunk, illetve a főbb strandokat és történelmi nevezetességeket is elérhetjük a sziget tömegközlekedési eszközeivel. A közeli szigetekre, mint Santorini kompjáratokkal juthatunk el a főbb kikötőkből.

Események:

Matala strand fesztivál a sziget déli régiójában évente megrendezésre kerülő ingyenes zenei fesztivál a 60-as évek hippi korszakait idézi fel. Reneszánsz fesztivál Rethymnon városában zenével és színjátékkal. 1987 óta kerül megrendezésre a reneszánsz kultúra előtt tisztelegve, kiemelve a város gazdag velencei történelmét. Chania nyári kulturális fesztivál júliustól szeptemberig előadásokkal kiállításokkal, tradicionális görög zenékkel és táncokkal.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk