Mauritius


A sziget az Indiai-óceán egyik legszebb, egyre többek által ismert turisztikai desztinációja. A sziget óriási ragyogó smaragdnak tűnik a szikrázó napfényben, különlegessége, egyedisége történelmén túl gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Fantasztikus élményekben lehet itt része: az egyik sarkon barokk gyarmati épületek, míg a következőn már hindu és buddhista templomokat találhat. Használja ki a gyönyörű sziget nyújtotta lehetőségeket: itt nem csak a tengert és a napsütést élvezheti, hanem az érintetlen természetbe is bepillantást nyerhet.

Pároknak:

A nászutasok igazi paradicsoma a sziget. Válassza ki valamelyik csodaszép szálloda egyikét és már csak a pihenésre kell koncentrálnia. Az est megkoronázásaként vacsorázzanak a számos Michelin-csillagos éttermek egyikében. Különleges esküvőt tervez? Itt ezt is megteheti, hiszen számos szálloda foglalkozik már esküvőszervezéssel is. Legyen a nagy nap tényleg felejthetetlen!

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek:

A vízi sportok szerelmesei itt megtalálják számításaikat: szörfözés, kajakozás, búvárkodás, úszás, csak néhány a számtalan lehetőség közül. A szárazföldön is rengeteg élményben lehet része, hiszen számos túrázási és hegymászási útvonalat találunk a szigeten.

A természet kedvelőinek:

Látogassanak el a Pamplemousses Botanikus Kertbe vagy Rodrigues szigetére, amely egy vulkáni sziget. Érdemes a kis csónakokkal áthajózni a szigetre, ahol megcsodálhatjuk a helyiek hímzéseit és kézműves termékeiket. A sziget több vízeséssel is rendelkezik, ahol csodás látványban lehet részük.

Látnivalók Mauritius - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a francia és az angol.

Pénznem: Az ország hivatalos pénznem a Mauritiusi rúpia (MUR).

Helyi idő: +2 óra időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Mauritiuson szinte egész évben napos és meleg klíma uralkodik. November és április között akár 35°C is lehet a hőmérséklet. A mauritiusi télen sem fáznánk: az április és október közötti időszakban is 22°C körüli a hőmérséklet. Ha strandolni szeretnénk, akkor a november és a december a legkellemesebb hónap az időjárás szempontjából.

Közlekedés:

Autóbusz: A legolcsóbb közlekedési lehetőség, a nagyobb városokba sűrűn indulnak járatok. Jegyet a buszokon lehet vásárolni

Autóbérlés: A közlekedés talán legegyszerűbb módja a szigeten, viszont szigorú feltételekhez kötik az autóbérlést.

Taxi: Szinte minden szállodánál találhatunk taxikat, de érdemes előre megállapodni a viteldíjról és nyugodtan lehet alkudozni.

Kerékpár: Az aktív kikapcsolódást kedvelők pattanjanak kerékpárra és barangolják be azzal a szigetet! Számtalan kerékpárkölcsönzőt lehet találni a szigeten, de mielőtt elindulunk, ellenőrizzük a kerékpár állapotát.

Főbb események:

Pongal Festival: Ez egyik legfontosabb ünnep, melyet felvonulásokkal, tűzijátékokkal és evés-ivással ünnepelnek.

Holi fesztivál: Szerezzen életre szóló élményeket a világ legszínesebb fesztiválján!

Látnivalók:

Port Louis: A sziget fővárosa nyüzsgő, modern város gazdag történelemmel. A várost a különböző kultúrák keveredése teszi hangulatossá: megtaláljuk a holland, francia, angol és észak-ázsiai kultúra jegyeit is. A város felfedezését kezdje a Le Caudan sétányon, pihenjen meg valamelyik étteremben, bárban vagy térjen be a számtalan üzlet egyikébe. Ha szuvenírt szeretne vásárolni, arra a legtökéletesebb hely a központi piac, ahol teák, kávék, rumok, fűszerek és színes táskák közül válogathat. Mindenképpen sétáljon el a kínai negyedbe, ahol megismerkedhet a tradicionális kínai konyhával, építészettel és kultúrával.

Pamplemousses Botanikus Kert: A botanikus kert az egyik legszebb hely, amit nyaralás alatt feltétlen látogasson meg. Tekintse meg a hatalmas növényeket, amelyek magasabbak az embernél, a gyönyörű virágokat, melyek változtatják a színüket. Vizsgálja meg a világ egyik legnagyobb liliomját, melynek súlya eléri a 40 kg-ot.

Tamarind-vízesés: Mauritius legnagyobb vízesése 295 m magasról zuhan alá. Egy mély szurdokba folyik, ahol akár úszni is lehet.

Grand Baie: Nyüzsgő üdülőhely, ahol minden megtalálható egy tökéletes nyaraláshoz: fehér homok, smaragdzöld víz, színes növények. A búvároknak igazi paradicsom: a meleg vízben a korallok a lehető legszebb színekben pompáznak, és szinte mindenféle formájú és méretű hal megtalálható itt.

Érdekességek:

Blue Safari Subscooter: Kiránduljon víz alatti robogóval, és fedezze fel a csodálatos vízi világot! Nem kell tudnia úszni, csak egyszerűen a robogón ülnie. A fejet és vállat egy átlátszó műanyag burok fedi, ezen keresztül gyönyörködhet a tengeri világban.

Blue Safari tengeralattjárós kirándulás: Ha egyáltalán nem szeretne vizes lenni, akkor ez a tökéletes választás a víz alatt világ felfedezéséhez. A kirándulás alatt a kapitány rengeteg információval látja el Önöket, ezzel is segítve a tenger alatti élővilág megismerését.

Mélytengeri horgászat: A sziget a világ egyik legjobb „Big Game Fishing” desztinációja. Számos nemzetközi versenynek is helyet ad Mauritius. Béreljen egy csónakot, és próbáljon minél nagyobb halat fogni!

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk