Mexikó

Mexikó a legjobb...


A kalandok kedvelőinek:

Egy mexikói nyaralás nem fejeződhet be a Xel-Ha Park felkeresése nélkül. A bátorság-próbáló mélytengeri búvárkodástól, a gyerekek biztonságos és felügyelt sznorkelezéséig a Xel-Ha Park lehetőséget ad új tevékenységek és önmaguk felfedezésére.

A party kedvelőknek:

Tegye fel a sombrerot és fedezze fel a Tavaszi Szünetet Cancunban. Itt mindent megtalál a legvadabb buliktól és medence-partiktól kezdve a kifinomultabb összejövetelekig, valamint klubokat kaszinókkal.

A történelem rajongóinak:

Lépjen vissza az időben Chichen Itzanál és fedezze fel a maja romokat. Ez az egyik leglátványosabb és legelbűvölőbb példája a maja építészetnek.

Ha olyan nyaralást keres, ahol ősi területeket látogathat meg, sütkérezhet a csodálatos, napos tengerpartokon vagy éjszakába nyúlóan szórakozna, tekintse meg a mexikói ajánlatokat. Maják és piramisok, tacos és tequila - egy mexikói nyaralás olyan színes és vidám, mint a híres fieszták. A kristálytiszta víz egy lenyűgöző ökoszisztémát biztosít a búvároknak és sznorkelezőknek hogy felfedezzék. Hosszú, pálmákkal szegélyezett, álomszép strandok, türkizkék tenger, vízi sportok és fantasztikus merülőhelyek várják a fürdőzés szerelmeseit, igény szerint egy halászfalu romantikájával vagy luxuskörülmények között. A mexikói nyaralás maga a Paradicsom a tengerpart szerelmeseinek. A meleg Karib-tenger veszi körbe a finom tengerpartot, buja pálmafákkal és vibráló esőerdővel szegélyezve. Ha lerúgná a cipőjét és táncolna egész éjszakán át, Cancun éjszakai élete világhírű, bárokkal, klubokkal és néhány igazi szuperklubbal, melyek a hajnalba szórják a dallamokat. Mexikó különleges varázsát a Kolumbusz előtti idők kultúrája, csodaszép gyarmati városok valamint a sivatagokkal, trópusi dzsungelekkel és a hegyekben illetve a magasföldön található kőerődökkel tűzdelt, lenyűgöző természeti környezet adják. Az egyik legkedveltebb úti cél a Riviera Maya szívében fekvő Playa del Carmen.

Látnivalók Mexikó - www.neckermann.hu

Üdülőhelyek:

A Yucatán-félsziget a hazája a legjobb látnivalóknak Mexikóban. A maja templomokat itt Kr.e.1800-ra keltezik. Látogassa meg a misztikus Kukulcan Piramist (a Világ 7 csodájának egyike) mely Chichen Itzá ősi városában található. Innen egy órányi autózásra, délre találja Coba híres, dzsungel borította maja maradványait, akárcsak a tavakat és misztikus víznyelőket. A maják az alvilágba vezető szent kapuként tisztelték ezeket. A mexikói víznyelők eldugott úszó lyukakat rejtenek, tele 25°C-os meleg vízzel, melyet a mészkőszikla szűr meg természetes módon, hogy olyan tiszta legyen, akár az üveg. A keleti parton, a Yucatán félszigeten húzódó Riviera Mayán helyezkedik el a világ néhány legegzotikusabb üdülőhelyei. Cancun a Riviera északi csücskénél egy trópusi party-paradicsom, melyre évente rátörik a kapukat az MTV forgatócsoportjai és a „Spring Break” élvezők. Élvezze a jéghideg vödrös sört a hófehér tengerpartokon, miközben hírességeket fedez fel. Vállalkozzon egy kicsit délebbre, ahol Playa del Carment találja, a mexikói legjobb fehérhomokos strandjainak hazáját.

Látnivalók Mexikó - www.neckermann.hu

Cancun

A cancuni nyaralás lehetőséget ad, hogy megismerjen egy vibráló várost a gyönyörű Riviera Mayan. A csillogó fehér strandokról és vidám hangulatról ismert város csodás tengerpartjai mindenkit egy lustálkodós, napozással töltött napra, búvárkodásra vagy vitorlázásra hívnak. Habár Mexikó a gazdag történelméről híres, Cancun inkább egy 21. századi nagyváros felrobbanva a sima bevásárlóközpontoktól és nagyszerű éttermektől. Rengeteg érdekes dolog van a gyerekeknek, ide értve a népszerű interaktív Akváriumot, és a felnőtteknek is, mint a golf-tanfolyamok versenyei vagy a partyk.

Playa del Carmen

Playa del Carmen a pálmafákkal szegélyezett karibi parton fekszik. Egyike a régió legnépszerűbb üdülőhelyeinek, a trópusi klíma a napimádókat a lenyűgöző tengerpartokra vonzza a puha fehér homokkal valamint néhány fantasztikus búvárkodás lehetőségére a Riviera Mayan. Ideális helyszín, ha szeretne szünetet tartani zúgó éjszakai életben. Számos bárt és klubot talál, ha jobban szeretne egy kicsit hátradőlni és élvezni az élőzenés helyeket. Vásárlásra a közelben található a világpolgári Quinta Avenidat ajánljuk, mely a butikok, piacok és éttermek egy izgalmas keverékét biztosítja.

Chichén Itzá

A Mexikóban készült fényképek fő témája – Teotihuacan mellett – egyértelműen ez a Yucatán-félszigeten található csodálatos romváros. A legtöbb képen a – tévesen – Chicén Itzáként azonosított El Castillo (Kukulkán Piramisa) látható. Az elnevezés azért helytelen, mert Chicén Itzá a régi város – ma romterület – teljes neve, melynek csak egyik – de kétségkívül legimpozánsabb – látnivalója a kastély (El Castillo). Ez a terület teljesen más, mint Teotihuacan, hiszen míg az előbbi egy kopár fennsíkon fekszik, addig a világ hét új csodája közé választott maja főváros a dzsungel közepén található. Mivel az épületek kiváló állapotban maradtak fenn, így a feltárásuk és gondozásuk is elsősorban az őserdő vegetációjának visszaszorítására korlátozódik. Itt igazán Indiana Jones-nak érezheti magát az utazó! Szintén fontos különbség a két romterület között, hogy Chichén Itzá épületei nem csak méretükkel tesznek ránk mély benyomást, hanem hihetetlen kidolgozottságukkal is. Ezeken az építményeken minden egyes kő csodálatos faragásokkal gazdagon díszített.

Mérida

A Yucatán-fésziget legjobb autópályája Cancun és Mérida között húzódik – miközben érinti Chichén Itzát – így ez a csodálatos város a nagy távolság ellenére könnyen megközelíthető az üdülőhelyről. Mérida nem a maja vagy azték romjairól híres. Ennek a lüktető városnak a legszebb épületei a konkvisztádorok idejéből, az 1500-as évek derekáról származnak. A csodálatos gyarmati stílus itt keveredik a helyi ízléssel és az épületek mindkettőből a legjobb dolgokat szívták magukba. A város legszebb látnivalója a Plaza Grandé-n (főtér) található Palacio Municipal és a Catedral de San Ildefonso. Semmiképpen se hagyjuk ki a Museo Regional de Antropologia Pazar gyűjteményét, mely a környék romvárosaiból származó tárgyakat mutat be, közöttük az Uxmal-ban talált Jaguár trónt is.

Látnivalók Mexikó - www.neckermann.hu
Látnivalók Mexikó - www.neckermann.hu

Uxmal:

Mexikó és különösen a Yucatán régészeti csodái között nehéz sorrendet felállítani, de kétségtelen, hogy Uxmal is előkelő helyen végezne egy ilyen toplistán. Az itteni épületek díszítettségükben és arányaikban hoznak igazán szépet. A terület két legkiemelkedőbb látnivalója az Apácazárda és a Jós Piramisa. Ez utóbbi emlékeztet a Chicén Itzá-ban található El Castillo-ra, de alaprajza nem négyzetes, hanem ovális. Szintén impozáns a titokzatos Galambdúc is, mely formája után kapta a nevét. A furcsa elnevezések – mint Közép- és Dél-Amerikában oly sok helyen – abból adódnak, hogy a hódító spanyoloknak legtöbbször fogalmuk sem volt az egyes épületek eredeti rendeltetéséről, így formájuk alapján adtak nekik fantázianevet.

Tulum:

A maja és azték romok szürke köveihez csodálatos hátteret ad a meghökkentően kék szubtrópusi ég. Vajon lehet ennél szebb a látvány? Nos, igen lehet. Tulum romterületének háttere a végtelen kék Karib-tenger. A város neve erődítményt jelent, de ezt valószínűleg a spanyoloktól kapta. Eredeti elnevezése valószínűleg Zama (napfelkelte) volt, utalva keleti tájolására. Tulum területén is találunk egy El Castillo-t, mely a tenger felett, egy sziklaorom csúcsán magasodik. Ezt épület minden korszak hajósai tájékozódási pontként használták. A spanyolok úgy találták, hogy Tulum mérete vetekedett a gyarmatosítás-korabeli Sevilla-éval.

Látnivalók Mexikó - www.neckermann.hu

Főbb Események:

Halottak napja: Bár sokan a mexikói Halloween-nek hívják, ez valójában egy 3000 éves vallási fesztivál, melyet (10.31-11.02.) az élet ünneplésének tiszteletére és a halál kigúnyolására szerveznek. Fantasztikus parádék, cukor koponyák és misztikus oltárok teszik felejthetetlen légkörűvé a csemegéket a gyerekeknek.

Tavaszi szüneti „Spring Break” koncertek: Tiësto-tól és Paul Van Dyk-tól Snopp Dogg-ig és Flo Ridáig Cancún rendezi a legnagyobb zenei nevek előadásait a világon (február közepétől április közepéig). Szórakozzon a Inception Music Festival-on, mely egy 30 egész napos állandó buli elektronikus zenei DJ-kel.

Időjárás és éghajlat: Mexikó éghajlata trópusi bár északabbra hűvösebb. A partvidéki területeken november és április között forró, száraz az időjárás, a hőmérséklet 20°C fölé emelkedik és esténként sem esik ez alá. A páratartalom magassága is elég magas ezekben a hónapokban, de az esős évszak májusban kezdődik (május-október).

Nyelv: Mexikó szerte több mint 60 bennszülött nyelvet beszélnek (beleértve a maja dialektust is) de a spanyol a legelterjedtebb.

Pénznem: Mexikói Peso (MXN) (Mex$), aminek az aprópénze a centavo (1 peso egyenlő száz centávóval). Ezek a bankó címletek vannak: 20, 50, 100, 200, 500, 1000.

Áram: 110 volt, amihez külön aljzat szükséges, ezért érdemes átalakítót vinni magunkkal.

Helyi idő: Mexikóban három különböző időzóna van, Mexikóvárosban -6 óra az időeltolódás.

Mobil/internet: Mexikóban van mód az otthoni mobilkészülék használatára, ha a telefon 1900 MHz-es. A lefedettség nem teljes az ország összes területén, a fontosabb városokban a vétellel nincs gond. A nagyobb turistás helyeken sok internet kávézó kínálkozik.

Nyílt szó: Ne utazzon utas-, baleset- és poggyászbiztosítás nélkül, illetve győződjön meg arról, hogy biztosítása fedezete kiterjed az Ön által tervezett tevékenységekkel kapcsolatos kockázatokra – és szükség esetén széleskörű segítségnyújtásra –, mint például extrém vagy vízi sportok, búvárkodás esetében.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk