Montenegró


A Fekete-hegy országa: Montenegró újra és újra elkápráztatja az idelátogatókat. Mély kanyonokban zúgó, tiszta, vad folyók, évszázados erdőkkel és gyönyörű mezőkkel övezett nagy tavak találhatók itt. Nem szabad megfeledkeznünk 300 km hosszú tengerpartjáról sem, ahol a végtelen kék tenger, fehér sziklák, hosszú strandszakaszok és gyönyörű, rejtett, fürdőzésre alkalmas, homokos és kavicsos öblök biztosítják a környezetet egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a montenegrói.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

A nyár hosszú és száraz, míg a tél rövid és enyhe kellemesen meleg időjárással. Nyáron az átlaghőmérséklet akár a 30 Celsius fokot is elérheti. Télen pedig az átlaghőmérséklet 9 Celsius fok. A tenger hőmérséklete nyáron 24 Celsius fok. Az időjárást befolyásolhatják a gyakori szelek.

Látnivalók Montenegró - www.neckermann.hu

Települések:

Budva: Óvárosának szűk utcáiban a kőből épült házak mellett számos hangulatos kávézó, étterem, bár és üzlet várja a vendégeket.

Petrovac: A hangulatos városkát olívaligetek és borókaerdők veszik körül. A település nagyon népszerű a helyi és a külföldi turisták körében is.

Herceg Novi: Montenegró kedvelt északi üdülőhelye. Kristálytiszta tenger, hatalmas hegyek, hegyvidéki hangulat és mediterrán élet jellemzi. A kedvező klíma miatt minden évszakban tökéletes választás lehet.

Ulcinj: Montenegró déli határvárosa, Albánia közelében található. Érdemes a történelmi óvárost felfedezni. Legnagyobb vonzereje homokos strandja, a „Velika plaza”.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk