Tunézia


Fedezzék fel Afrikát és vele együtt a muzulmán és arab világot, a pun és a római birodalom civilizációinak kulturális örökségeit. A 3000 éves történelmének bizonyítékai Hammamet és Sousse medinái, El Jem amfiteátruma és a berberek lakta Matmatai barlangok. Tunézia a fürdés és a nap szerelmesein kívül a vízi sportot kedvelők paradicsoma is. Jól kiépített infrastruktúrája és magas színvonalú szállodái mellett a tunéziaiak utánozhatatlan vendégszeretete is garancia egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Felfedezőknek:

Vegyen részt a Szahara Explorer kétnapos kalandtúráján, amely Tunézia ókori helyszíneit és a lenyűgöző sivatagot mutatja be, és tevegeljen a naplementében. Fedezze fel Tozeurt, Észak Afrika egyik legnagyobb oázisát.

Városlátogatóknak:

Kövesse az erős gladiátorok lábnyomát az El Jemben, a legnagyobb Észak-Afrikai amfiteátrum lenyűgöző romjai között, és fedezze fel Monastir történelmi óvárosát. Látogasson el Sidi Bou Said festői kék-fehérre festett épületeinek városába és vásároljon szuvenírt Nabeul piacán.

A filmek szerelmeseinek:

A Szahara homokdűnéi rengeteg filmkészítőt inspiráltak. Látogasson el a Csillagok háborúja és az Oscar díjas Angol beteg című film forgatási helyszíneire. Keressék fel Luke Skywalker „házát” a Tatuin bolygón, ahol akár egy éjszakát is eltölthetnek, hiszen a filmdíszletből azóta szálloda lett Matmatában.

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv az arab.

Pénznem: A hivatalos fizetőeszköz a tunéziai dinár (TND).

Helyi idő: Nyáron -1 óra, télen nincs időeltolódás.

Időjárás és éghajlat:

Az ország északi része meleg nyári, mediterrán éghajlati övbe tartozik, az ország déli részét pedig szubtrópusi éghajlat jellemzi. Tunézia északi részén, ahol a legtöbb üdülőhely található, júliusban és augusztusban 35 Celsius fok körüli a hőmérséklet és naponta több mint 12 órán keresztül süt a nap, a tél pedig enyhe. A déli régiókban általában magasabb a hőmérséklet, ott nyáron akár 45 Celsius fok is lehet.

Látnivalók Tunézia - www.neckermann.hu

Települések:

A kristálykék színű víz, a lenyűgöző homokos öblök és a kultúrában gazdag történelem, Tunézia tökéletes választás egy pihentető nyaraláshoz. Fedezze fel Hammamet üdülőhelyét vagy Monastir városát. Mindkét hely csodálatos történelmi emlékeket őríz, mint például a tengerparti Forte El Ribat kastély Monastirban, vagy a 13. századi Kasbah Hammametben. A hagyományos kultúra kedvelői sétáljanak el Monastir kikötőjébe, és nézzék meg az elragadóan szép hajókat, vegyüljenek el a helyiek között, vagy alkudozzanak a hammameti Medinaban.

Hammamet és Hammamet-Yasmine: Tunézia északkeleti partján található, ez a népszerű üdülőhely. A hosszú, homokos és tiszta kék vízű strandok mellett a vízi sportok és a kikapcsolódás otthona is. Hammamet óvárosában a fehérre festett házak, a szűk sikátorok és a vízparti kávézók kihagyhatatlan látnivalók. Innen délre a külvárosban található az újonnan épült Hammamet-Yasmine egy modern üdülőhely hatalmas luxusszállodákkal. A hammameti nyaralásokat a természet szerelmesei és a gasztronómia kedvelői is élvezni fogják. A város a szivárvány összes színében pompázik, a puha, fehér homokos strandoktól, csillogó kék tengeren át, az illatos narancs és citromfáig. Fedezze fel ezt a fantasztikus üdülőhelyet, és próbáljon ki valamilyen a vízi sportot, csodálja a kultúrát vagy csak pihenjen a lenyűgöző tengerparton.

Skanes/Monastir: A hosszú, homokos strandok otthona, ahol a hangulatos pálmafákkal övezett óváros utcái elvarázsolják a városban sétálókat. Monastir városa hagyományos tunéziai stílusú, egy halászkikötő, érdemes a híres erődöt is meglátogatni. A homokos partok ideálisak a családok számára, itt szórakozni elsősorban a szállodákban lehet. Látogassanak el a bazárokba és tekintsék meg a Habib Bourguiba impozáns aranykupolás mauzóleumát. Monastir a romantika és történelmi látnivalók iránt érdeklődő turisták egyik kedvelt nyaralóhelye.

Port El Kantaoui: Turistaközpontnak építették a sivatag közepére 1979-ben eredeti arab stílusban. Luxusjachtkikötők számos üzlettel, étteremmel és bárral valamint vizi sport lehetőségek, jól kiépített és felszerelt golfpályák valamint egy aquapark is várja a turistákat. Igyon meg egy jó erős tunéziai kávét az egyik hangulatos kávézóban és csodálja meg a mór stílusban épült házakat. Ha kultúrával szeretne megismerkedni akkor látogasson el Sousee városába, melynek központjától Port El Kantaoui mindössze 10 kmre fekszik.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk